Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DaveBG Разгледай мнение
Как ги измисляш тия глупости бе човек? Ти можеш ли да четеш или нарочно игнорираш половината? 50+% по евтина батерия дали ще се събере в 1000 евро барабар с другите неща дето съм ти изброил? Тоест батерията сега е под 2000 евро ли? Хахаха мале мале какви хора има...
Освен това кораба идва МИНИМУМ за 2-3 седмици при добро време. Я прочети из нета хорат по колко време си чакат колите. Ти явно си трол или просто си толкова глупав че наистина си вярваш на глупостите които пишеш.
Ти учил ли си математика в живота си да те питам? Разбирам че с икономиката си кръгла нула, ама поне смятане нещо???
Сега видях че ме питаш на колко години съм. На 7 съм, сега на 15 септември почнах първи клас. Теб като те гледам си поне на 45 ако съдим по снимката ти.
Не знам къде ще отиде цената с 57% по ниска цена на батерията- говоря ти за цената сега- модел 3 42000 евро в германия. Не знам с каква батерия е
За другите неща- данъци такси и мита си остава същото
Така като чета си на не повече от 25- софийски хюм
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Нищо не пречи да се предва инфото от сателит- всъщност не знам как го правят точно, но съм забелязал че на колата ми- на таблото винаги свети с каква скорост трябва да карам и когато мина покрай някой знак с промяна на скоростта, тази на таблото също се променя. Мисля че е сателит, но е напълно възможно и да е нещо друго- по друг начин да го правят
С какво според мене не може да се справи Tesla-та:
1. Когато поради ремонтни дейности има някаква временна отбивка например 100-200 метра по някакъв черен път времянка
2. Когато на един стълб (кол) има 10-15 знака и табели с какви ли не надписи, включително и с реклами. Днес видях един такъв, та се сетих.
3. Когато на сложно кръстовище пред погледа на водача има 7-8 различни светофара горе, долу, встрани, включително и трамвайни или ЖП и човек бая трябва да се замисли кой точно да гледа
4. Когато кръстовището е със знаци, при които главния път не е отпред, а отстрани. Тогава човек се ориентира дори и по гърба на знаците по различните платна от трите страни.
5. Когато знака е нарисуван от графити или с налепени лепенки по него. Днес видях един такъв стоп и се зачудих дали Теслата ще го разпознае
6. Когато знака е на някоя ремонтна бригада, като например е нарисуван на ръка върху шперплатова плоскост
7. Когато има регулировчик
8. Когато има противоречие между знаци, маркировка и регулировчик. Например при ремонт на пътя това е често срещана ситуация
9. В тази ситуация понякога има светофар, сложен на ниска стойка на земята. Теслата ще знае ли, че този светофар е по-важен от всички други знаци, светофари, маркировки и табели именно защото до него има надраскана с криви букви и с правописни грешки табела "пътя е в ремонт".
10. Когато на табелите има надписи на чужди езици или когато има часове на валидност на знака
11. Когато на пътя има ПТП и някакъв човек маха с ръка, за да покаже от ляво ли трябва да се мине или от дясно, или да се спре временно, или да се върне назад. Това не е регулировчик, а обикновен човек, правещ разбираеми за всички хора, но не и за Теслата махания с ръце
12. Когато те спре катаджия или служител на ремонтната дейност, и започне да обяснява откъде и през кои села и отбивки трябва да се заобиколи, защото там няма да има пътни знаци. Това ми се е случвало при едно ПТП.Last edited by Mateev; 07.10.2020, 15:01.
- 1 like
Коментар
-
Не че искам да се заяждам, но пак не си в час- след всички глупости които си написал цената да падне най много с 1000 евро. Ако имаш да дадеш 40000 мислиш чче ще те спрат още 2000. Кеф цена няма
Колите излизат без данък от говедария- идвайки в германия им се начисляват разни данъци. Кораба не идва за месеци, а за 10 дни. Въобще карма- карашик е в главата ти
А бе дейви- ти на колко години си?? Няма нищо подвеждащо във въпроса. И с какво се занимаваш, какво е образованието ти?
Освен това кораба идва МИНИМУМ за 2-3 седмици при добро време. Я прочети из чуждите форуми хората по колко време си чакат колите по време на преноса на кораба (иначе чакат и повече нали). Ти явно си трол или просто си толкова глупав че наистина да си вярваш на глупостите които пишеш.
Ти учил ли си математика в живота си да те питам? Разбирам че с икономиката си кръгла нула, ама поне смятане нещо???
Сега видях че ме питаш на колко години съм. На 7 съм, сега на 15 септември почнах първи клас. Теб като те гледам си поне на 45 ако съдим по снимката ти.Last edited by DaveBG; 07.10.2020, 14:44.
Коментар
-
Кака да няма проблем, проблема е че в момента в Европа който иска Тесла трябва да чака месеци да дойде кораба от САЩ, да плати митото на Тръмп и разходите по транспорта и вноса заедно с технотест или каквото там се прави още това са неща добавени в цената. И после да се надява че ще довтаса читава колата след месеци транспорти по автовози и кораби. Така че тия статистики са в условия на силен недостиг и стагнация. Това е проблема.
Смисъла на моя пост е че като отвори завода в Германия и почнат да излизат на себестойнст и с новите 57% по евтини батерии статистиката ще отвее всичко. Най-продавания автомобил ще е Тесла.
Колите излизат без данък от говедария- идвайки в германия им се начисляват разни данъци. Кораба не идва за месеци, а за 10 дни. Въобще карма- карашик е в главата ти
А бе дейви- ти на колко години си?? Няма нищо подвеждащо във въпроса. И с какво се занимаваш, какво е образованието ти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Последното е най-лесно за разпознаване и го правят. Вече за другите аспекти - интерпретация на информацията, правила, качество на настилката и т.н. не знам какъв е напредъка, но човека е изобретил толкова сложни неща, че нямам съмнение че ще успеят да решат и този проблем.
Коментар
-
Кака да няма проблем, проблема е че в момента в Европа който иска Тесла трябва да чака месеци да дойде кораба от САЩ, да плати митото на Тръмп и разходите по транспорта и да се надява че ще довтаса читава колата. Тия статистики са в условия на силен недостиг и стагнация. Това е проблема.
Смисъла на моя пост е че като отвори завода в Германия и почнат да излизат на себестойнст и с новите 57% по евтини батерии статистиката ще отвее всичко. Най-продавания автомобил ще е Тесла.
Коментар
-
И като бълва коли какво, то който иска и сега може да си купи, няма никакъв проблем
Смисъла на моя пост е че като отвори завода в Германия и почнат да излизат на себестойнст и с новите 57% по евтини батерии статистиката ще отвее всичко. Най-продавания автомобил ще е Тесла.Last edited by DaveBG; 07.10.2020, 13:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
За мен най-доброто е "релсов" път - влак. И магистралата е подобно ама изключително неефективно - движат се различни превозни средства, и по кофтито с различна скорост. Ни мое да сбърка, ни може да се отклонява от "правия" път при влака.
Дали маглев, дали няква друга технология да се движи с 500+км
Не виждам как автономията може да се оправи на черен път, а без път в гората? Как ще се върже с лебедка да се издърпа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Така е, но изкуствения интелект има в себе си всичко друго, но не и интелект. Когато човек се ориентира, той чете пътните знаци, и след това ползва цялата си езикова база данни, географска база данни и много други информации, налични в неговия мозък, но липсващи в "мозъка" на Tesla-та. Например някои графомани могат да нарисуват нещо по пътните знаци, което няма да обърка човек, но ще обърка Teslа-та. Грешна маркиворка на асфалта също може да я обърка.
Въобще човек ползва от околната среда огромен обем от картинна информация, докато Тесла-та се е ограничила само до 0.1% от тази информация. Затова и има случаи, в които тя лесно може да се обърка.
Мислиш ли, че Tesla-та например ще разпознае пиян човек, паднал на пътното платно, от купчина листа с форма, подобна на човек? През едното може да се мине, а през другото - не.
Коментар
-
Уолмарт поръчаха камиони за 26 милиона, около 120-150 камиона, ще трябва да почакаме 1-2 години докато се разбере какво става, как е пробега
Дали маглев, дали няква друга технология да се движи с 500+км
Не виждам как автономията може да се оправи на черен път, а без път в гората? Как ще се върже с лебедка да се издърпа?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Така е, но изкуствения интелект има в себе си всичко друго, но не и интелект. Когато човек се ориентира, той чете пътните знаци, и след това ползва цялата си езикова база данни, географска база данни и много други информации, налични в неговия мозък, но липсващи в "мозъка" на Tesla-та. Например някои графомани могат да нарисуват нещо по пътните знаци, което няма да обърка човек, но ще обърка Teslа-та. Грешна маркиворка на асфалта също може да я обърка.
Въобще човек ползва от околната среда огромен обем от картинна информация, докато Тесла-та се е ограничила само до 0.1% от тази информация. Затова и има случаи, в които тя лесно може да се обърка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Разликата между човешкия мозък на възрастен и опитен шофьор и AI невроните мрежи е че вторите все още са като тинейджъри които тепърва се учат да шофират. Според теб колко време е необходимо на AI да изпревари човешките способности в дадена сфера (да кажем ориентация и шофиране)?!? Жокера е че AI се учи и развива експоненциално, за разлика от човека.
Мислиш ли, че Tesla-та например ще разпознае пиян човек, паднал на пътното платно, от купчина листа с форма, подобна на човек? През едното може да се мине, а през другото - не.Last edited by Mateev; 07.10.2020, 12:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеКазахме, автономността е загуба на време и пари за Тесла, ама те си знаят.
Отделно, във широко желаните масови категории - SUV, пикапи, ванове, камиони, Тесла има слабо представяне, което е добре.
Той се е концентрирал във направата на една скъпа играчка със обилни екстри, и тази бърза лека кола масово вози един човек.
Пак грешен маркетинг.
Коментар
-
Аха значи спад при всички и ръст при Тесла в Германия е минус... дообре. Чакай да пробваме със Швейцария тогава пък:
https://cleantechnica.com/2020/10/06...-in-september/
Имай в предвид че завода в Европа още се строи. Построи ли се и почне ли да бълва коли...
Коментар
Коментар