IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Има един пиниз, дето може са опрости експлоатацията и той се казва подбор на елементите по еднаквост на параметрите още в процеса на производство.
    Да, това го знам, и това винаги се прави, но тази еднаквост на началните параметри съвсем не означава, че ще се запази в процеса на експлоатация. Така че недей да лежиш на тази кълка.

Точно обратното - тази уж еднаквост много бързо се разваля само след няколко цикъла, и това дори съм го виждал многократно в стотиците батерии, които съм ползвал покрай моделизма.
    Last edited by Mateev; 16.03.2021, 16:55.

Коментар

• Има един пиниз, дето може са опрости експлоатацията и той се казва подбор на елементите по еднаквост на параметрите още в процеса на производство.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
        Е някоя глупост са направили, ама ти ще я разкриеш, много ясно.
        Ами аз вече предположих, че всяка една батерийка има вградена електроника вътре в себе си, но нямам никакви доказателства. Нямам и никаква идея как може да се направи по друг начин, освен външни кабелчета или вътрешна електроника.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Не просто всяка една клетка се наблюдава, но и всяка една клетка се балансира както по време на заряд, така и по време на разряд, ако той се прави от зареждачката. Това е абсолютно задължително и досега не съм виждал многоклетъчни литиеви батерии, който да нямат кабелчета за балансиране. Всяка една батерия има един силов кабел с 2 дебели жици, и сноп от по-тънки кабели, които се използват за балансиране в процеса на заряд. Разгледайте снимките, за да видите:

https://hobbyking.com/en_us/batterie...ries/lipo.html

Тесла е първото животно, в което на снимките не видях балансиращи кабели, и това силно ме озадачава. Нама как да стане без балансиране, и аз се чудя какво чудо са измислили инженерите на Теска или каква глупост са направили - едно от двете.
          Е някоя глупост са направили, ама ти ще я разкриеш, много ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
            Ей тука за електронната защита в батериите. Май @Матеев питаше.
            Всяка клетка се наблюдава в някои отношения. Прегледах по диагонал и не съм сигурен дали всяка клетка се защитава електронно.

https://batteryuniversity.com/learn/...thium_ion_safe
            Не просто всяка една клетка се наблюдава, но и всяка една клетка се балансира както по време на заряд, така и по време на разряд, ако той се прави от зареждачката. Това е абсолютно задължително и досега не съм виждал многоклетъчни литиеви батерии, който да нямат кабелчета за балансиране. Всяка една батерия има един силов кабел с 2 дебели жици, и сноп от по-тънки кабели, които се използват за балансиране в процеса на заряд. Разгледайте снимките, за да видите:

https://hobbyking.com/en_us/batterie...ries/lipo.html

Тесла е първото животно, в което на снимките не видях балансиращи кабели, и това силно ме озадачава. Няма как да стане без балансиране, и аз се чудя какво чудо са измислили инженерите на Тесла или каква глупост са направили - едно от двете.
            Last edited by Mateev; 16.03.2021, 16:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
              Ей тука за електронната защита в батериите. Май @Матеев питаше.
              Всяка клетка се наблюдава в някои отношения. Прегледах по диагонал и не съм сигурен дали всяка клетка се защитава електронно.

Матеев Е наясно със защитите. Другаде греши но, нито съм аз, който ще го поправя, нито Той взема от дума. Затуй, ако нещо ще добавя, да го. Ако не - досега сме живяли и ще продължим.

Коментар

• Ей тука за електронната защита в батериите. Май @Матеев питаше.

Коментар

• ...Ясно. Да дрънкате можете...

Коментар

• Никой не коментира твърденията, че
                    1.Размерът има значение, и оптималният, е дори доста под 18650.
                    2.Формата на електродите има значение. Допълнение към коментара: Оптимална е диск (шайба).
                    3.Капацитетът на отделния елемент има значение. Оптималният, за ел.мобил, е под 1[Wh ].

И т.н., изказани досега от мен. Нападки личностни - да, видях. Но, опровержение обосновано -не.
                    Last edited by Pyramid; 16.03.2021, 15:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Не знам за мъскчо- най вероятно ще те изклати, нищо лично, просто такава е същността на капитализма, но да вземеш да се обадиш на фолксваген за батерийките си- щели да строят 6 завода, може да те огрее с твоя патент
                      Добра идея.

Коментар

Кореспонденцията ни с Мъск потече. Ще видим, как ще се развият нещата.
                        Не знам за мъскчо- най вероятно ще те изклати, нищо лично, просто такава е същността на капитализма, но да вземеш да се обадиш на фолксваген за батерийките си- щели да строят 6 завода, може да те огрее с твоя патент

Коментар

Не, няма. Не искам пари от Матеев. А ти нищо не можеш да "докажеш". Доказа едно: Думата ти нищо не струва. Нямаше, уж, да пишеш повече пък нА, не устиска и два часа.

Много забравяш! Написал си мнението в друга тема, а не в тая, за която ставаше въпрос. Вече сме в новият ден.

​​​​​​​Все пак, на фона на тъпотиите, които разпространяваш - моето не може да се нарече дори "бели кахъри"..., но от друга страна изобщо не ми пука за твоето мнение.

Доказал съм... Смех! Кой и на кого е доказал в анонимен форум? Неадекватен си нещо...

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Бас ловя, че в рамките на утрешния работен ден - великодушно ще направиш жеста на Матеев - да участва в "иновацията" срещу минимум 1 000 000,- $

Под тази сума, защо да участва? Срок - до утре!

Ако ти трябва учебника за доказване на "иновацията" - ще го потърся (без хонорар и авторско участие)

(и когато се събудиш - ще има два варианта: или пачките до теб, или краката - отвити)

Не, няма. Не искам пари от Матеев. А ти нищо не можеш да "докажеш". Доказа едно: Думата ти нищо не струва. Нямаше, уж, да пишеш повече пък нА, не устиска и два часа.

Коментар

Кореспонденцията ни с Мъск потече. Ще видим, как ще се развият нещата.

Бас ловя, че в рамките на утрешния работен ден - великодушно ще направиш жеста на Матеев - да участва в "иновацията" срещу минимум 1 000 000,- $

Под тази сума, защо да участва? Срок - до утре!

Ако ти трябва учебника за доказване на "иновацията" - ще го потърся (без хонорар и авторско участие)

(и когато се събудиш - ще има два варианта: или пачките до теб, или краката - отвити)

Коментар

• Е нали щеше да ходиш в САЩ на техни разноски?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X