Първоначално изпратено от 13ADROL
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Който има спомени от това как се развиваха нещата, отовора защо са били избрани 12 волта не е чак толкова труден. Това напрежение не беше удачно за големите автомобили, големите двигатели имат нужда от мощни стартери и на 12 волта тези електромотори стават твърде големи, затова при тях варианта бе 24 волтова инсталация. 24 волтовите акумулатори биваха и вариант с последователно свързване на два 12 волтови акумулатора. Причината е технологиите за акумулатори, да се правят с по малък брой клетки за да са по малко връзките - мостовете между клетките, те бяха слабо място в акумулаторите, при по старите акумулатори са правени така че да могат да се ремонтират, а акумулаторите за по сериозни цели направо единични клетки които са си отделно тяло и са свързани отвън..D.Y.F-091066
Коментар
-
d333, всичката електроника на борда на един автомобил може да работи на 48 волта, като напрежението е безопасно за хората. Плюса не е по тънките кабели в инсталацията чак толкова, връзките които са студени при по малък ток по рядко ще дефектират. При старите автомобили електротехниците най често това поправят - лош контакт някъде защото се окислило понеже връзката е студена и големия ток в студената връзка минава през някакво контактно петно, случва се площа му да е малка а тока голям и връзката загрява а метала се окислява. Просто стар стандарт наложен заради акумулаторите предполагам с 6 броя клетки. Има голяма доза консервативизъм за да се задържат 12 волтовите инсталации, за старите автомобили има обективни причиниD.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
тва е батерия от тръбички...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Като търбичката нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Глупости. Тепърва ще се разгръща.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
О, то за тези 48 волта говорят всички от 10 години. И чак сега има няколко медела реално работещи с 48 волта, но имат още една мрежа на 12 волта : ) Може да прочетеш за твоите любимци от Ауди точно това са направили "хибрид". : ) Но знаеш, батериите на електричките са на няколко стотин волта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
...работеща на 48V...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениемикромодула умре като търбичката...
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
Всичко по колите е измислено и се произвежда да работи на 12 волта - радиото, чистачките, всички лампи, моторчета на прозорците, датчици и т.н.
НЕ бързай да ми казваш, че....
а). Може да се произведат нови работещи на друго напрежение
б). Няма нужда от 12V акумулатор, може да се мине само с един DC/DC до 12V
https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0...82-354989.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Подскажи?
НЕ бързай да ми казваш, че....
а). Може да се произведат нови работещи на друго напрежение
б). Няма нужда от 12V акумулатор, може да се мине само с един DC/DC до 12V
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Напротив - и аз съм измислил таблетки, но за разлика от твоите при мене дупките са квадратни. Причината е, че квадратен корен се вади по-лесно от кръглия. Подал съм цели 4 патента - по един за всяка една страна на квадрата, и сега ще чакаме 2-3 години докато излязат на бял свят. Моите акумулатори са 2 пъти по-леки от твоите, 3 пъти по-мокри и 4 пъти по-зелени.
Бъдещето на света вече е решено, но само ако Мъск ме послуша. Кореспонденцията с него вече потръгна - пратих му мейл. Ако някой от форума прояви интерес - ще му дам многомилиарден бизнес. Цената на идеята е само 300 000 лева.
Между другото в момента правя "мисловни експерименти" в опити да открия и таблетки с триъгълна дупка. Задачата е много сложна и се местя от гараж в гараж, за ми дойде музата и да направя откритието на века - акумулаторни таблетки с голяма триъгълна дупка.
След това ще направя и откритието на хилядолетието, като обаче този път дупката ще е по цялата площ на таблетката. В нея няма да има нищо друго освен дупка. Така ще се икономиса огромно количество метал и акумулаторите ми ще станат 100 пъти по-леки. За това последното откритие съм скромен - ще искам само 100 милиарда от този, който дойде у дома на Етъра в гараж номер 7, за да чуе каква е гениалната идея.
Коментар
Коментар