Първоначално изпратено от pkbg
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПИБ и кредитите ОЛП + надбавка
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от RavonПървоначално изпратено от pkbgДнес бях в Банката срещнах се с Милка Тодорова.
Както и предполагах не искат и няма да променят нещата. Те дори не искат и да проумеят какво точно правят. Не знам само това от глупос ли е или е високомерие.
Явно аз съм сбъркан като очаквам някой в България да спазва договорите.
Едни съвет към всички който искат да си потърсят правата.
Не ходете без адвокат. Банката ще доведе такъв.
Лек и успешен ден.
Иначе, поне банката е сериозна след като е имало адвокат от нейна страна.
????
Коментар
� -
Права сте г-жа Тодорова,
Нядявам се да вярвате в каузата която защитавате. От предишните си контакти с Вас съм останал с добри впечатления и все още смятам че сте добър кредитен специалист.
За това ме учудва становището Ви днес.
Относно информацията която не съм споделил във форума: Вие защо не споделите останалата информация?
Очаквам в оказания срок и Вие да спазите поетите към мен ангажименти.(Лошото е че за тях няма документ и ще разчитам на единствено на съветта Ви да ги изпълните)
Лек и ползвотворен ден.
[quote="MilkaTodorova"]Първоначално изпратено от pkbgДнес бях в Банката срещнах се с Милка Тодорова.
Както и предполагах не искат и няма да променят нещата. Те дори не искат и да проумеят какво точно правят. Не знам само това от глупос ли е или е високомерие.
Лек и успешен ден.[/quo
Тъй като ме цитирате г-н Кацаров (или pkbg )
ще Ви отговоря конкретно:
ПИБ АД няма какво да променя, тъй като спазва условията на подписания с Вас договор за кредит и погасителния план към него.
А всъщност Вие сте този, който не изпълнява задълженията си по договора, за което на срещата днес Ви връчихме писмо, с което Ви даваме 30-дневен срок да коригирате неизпълнението си.
Но това не го споделяте във форума ..защо ли?
Коментар
� -
[quote="pkbg"]Днес бях в Банката срещнах се с Милка Тодорова.
Лек и успешен ден.[/quo
Тъй като ме цитирате г-н Кацаров (или pkbg )
ще Ви отговоря конкретно:
ПИБ АД няма какво да променя, тъй като спазва условията на подписания с Вас договор за кредит и погасителния план към него.
А всъщност Вие сте този, който не изпълнява задълженията си по договора, за което на срещата днес Ви връчихме писмо, с което Ви даваме 30-дневен срок да коригирате неизпълнението си.
Но това не го споделяте във форума ..защо ли?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pkbgНе разбрах кое те радва като инвеститор?
Странна ми е логиката ти, но ще се съглася с теб.
Всеки който има мозък в главата ще си направи изводите.
Само един хинт: Ако сега собствениците на банката прекарват клиентите, какво ли си мислят за миноритарните акцинери?
:-)
като инвеститор ме радва, че съм купил яко на 1.12 а сега е 3
като инвеститор ме радва, че въпреки кризата печалба има (макар и намаляла)
като инвеститор тук не чакам дивидент (не съм толкова голям оптимист), но факта,че банката въпреки скъпия ресурс успява да се крепи над водата е добър индикатор.
За изтеглилите кредит : Вместо да оревавате орталъка тук - идете на консултация при добър адвокат. Да ви прочете договорите и да каже кое и как. Банките може да са нагли, но имат стабилни юристи и няма да си позволят неща за които може да ги осъдите.
успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Значи МОЖЕ и да има договори. Когато клиента не го спазва бамката му го нахлузва изотзадзе на следващия ден, а когато бамката не иска да го спазва има променени пазарни условия.
Тук се напълни с малоумни олигофрени. А ПИБ са напълно сериозни в опитите си да си сринат имиджа.
Аз другата седмица приключвам с моя кредит и повече НИКОГА няма да изтегля от тях друг. Това се отнася и за всички хора, които познавам.
Някой да знае банка, която предлага разплащателна сметка с дебитна карта без такси и с лихва 4% или повече?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pkbgДнес бях в Банката срещнах се с Милка Тодорова.
Лек и успешен ден.
Иначе, поне банката е сериозна след като е имало адвокат от нейна страна.
Коментар
� -
Днес бях в Банката срещнах се с Милка Тодорова.
Лек и успешен ден.
Коментар
� -
Не разбрах кое те радва като инвеститор?
Странна ми е логиката ти, но ще се съглася с теб.
Всеки който има мозък в главата ще си направи изводите.
Само един хинт: Ако сега собствениците на банката прекарват клиентите, какво ли си мислят за миноритарните акцинери?
Първоначално изпратено от BarkyПървоначално изпратено от pkbgТук агитката на ПИБ се намеси....
Както се е случвало не веднъж, опитват се да аазводнят темата с безмислени забележки, обиди и коментари за да прикрият проблема който се дискусира.
Така славата на добрата банка ще си остане чиста......
Да ама не.
И за да няма съмнения за какво иде реч тук ще го обобщя:
В договорами е записано че трябва да плащам 500.48 стотинки, погасителната вноска. Тази сума се разпределя така Изчислява се лихвата върху не погасената главница и се погасява от тази сума. С остатъка се погасява главницата. ( Това са правилата по който работи ПИБ)
И от там идва разликата: към 17.08.2009 според тях аз им дължа лихва 217.47 а според мен 164.30.
Според младежа в банката аз съм надвнесъл от началото на кредита около 60 лева а според мойте сметки са над 200.
не съм ревльо,това е за всички който не ме познават. Плащам си вноските и нямам просрочие. Кризата ме заседно, но не се оплаквам от това. Имам си кредит, мислил сам го и съм се съгласил да го тегля и нямам проблем с това.
Проблема мие с ГРУБОТО нарушение на подписания договор между мен и банката.
Всеки които иска да говори глупости до ходи в друга тема.
Благодаря на всички който са изразили обективно мнение по темата и са дали съвет и/или предложение.
Простичкото правило е следното,
Ако се оплаче един може и да му се изслеят,
Ако са 10 може да се замислят,
Ако са 100 ще им стане досадно,
Ако са хиляда вече че трябва да направят нещо.
Лек и успешен ден
Първоначално изпратено от ИнертенПървоначално изпратено от БонвиванБраво, Оран Гутан, каза го директно на пича с ник s3. Аз се опитах да му обясня леко, отдалеч, но полза никаква:-) Просто човека си е решил, че някой му е виновен за делата,банките трябва да правят подаръци вечно и да го рефинансират, държавата да го спонсорира персонално за гениалните си планове. Мога смело да кажа, че от такива хора, надценили се, в америка тръгна ипотечната криза.
злободневните проблемчета на тоя и оня не са за Инвестора!
от инвеститорската агитка - имаме акции - доволен съм растат бавно и стабилно - не е препоръка!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pkbgТук агитката на ПИБ се намеси....
Както се е случвало не веднъж, опитват се да аазводнят темата с безмислени забележки, обиди и коментари за да прикрият проблема който се дискусира.
Да ама не.
В договорами е записано че трябва да плащам 500.48 стотинки, погасителната вноска. Тази сума се разпределя така Изчислява се лихвата върху не погасената главница и се погасява от тази сума. С остатъка се погасява главницата. ( Това са правилата по който работи ПИБ)
И от там идва разликата: към 17.08.2009 според тях аз им дължа лихва 217.47 а според мен 164.30.
Според младежа в банката аз съм надвнесъл от началото на кредита около 60 лева а според мойте сметки са над 200.
не съм ревльо,това е за всички който не ме познават. Плащам си вноските и нямам просрочие. Кризата ме заседно, но не се оплаквам от това. Имам си кредит, мислил сам го и съм се съгласил да го тегля и нямам проблем с това.
Благодаря на всички който са изразили обективно мнение по темата и са дали съвет и/или предложение.
Лек и успешен ден
Първоначално изпратено от ИнертенПървоначално изпратено от БонвиванБраво, Оран Гутан, каза го директно на пича с ник s3. Аз се опитах да му обясня леко, отдалеч, но полза никаква:-) Просто човека си е решил, че някой му е виновен за делата,банките трябва да правят подаръци вечно и да го рефинансират, държавата да го спонсорира персонално за гениалните си планове. Мога смело да кажа, че от такива хора, надценили се, в америка тръгна ипотечната криза.
злободневните проблемчета на тоя и оня не са за Инвестора!
от инвеститорската агитка - имаме акции - доволен съм растат бавно и стабилно - не е препоръка!
Коментар
� -
Тук агитката на ПИБ се намеси....
Да ама не.
Лек и успешен ден
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pernikПървоначално изпратено от BarkyПървоначално изпратено от pernikПървоначално изпратено от bertramБНБ и да иска няма откъде да налива пари. Резерва е ограничен и в момента не е ясно колко достатъчен, а печатането на пари в условия на валутен борд е строго забранено.
Няма пари за плазми и за рефинансиране на недомислено изтеглени кредити. Високите лихви може и да са непопулярна мярка, но те ограничават безрасъдното теглене на кредити.
Лихвата е право пропорционална на риска ! Не се чудете.
Иначе, валутния борд е добро нещо, но при кризата в момента само спъва икономиката ни. Друго щеше да е ако държавата подпомогне компаниите, банките, а и кредитополучателите с малко повече ликвидност, както в щатите. Там вече се вижда края на кризата, а тук без пари как ще се оправим?
А защо, никой не знае
-взимат пари от МВФ - да налеят техните резерви в банкови сектор и на тея пари могат да сложат максимум % които да се дават на клиенти включително и граждани
ако не искат да зависят максимално от МВФ
-правят еврооблигация - сигурно ще вземат на 7-8% от международните пазари, да дадат на банките които да нямат право да правят по-голям марж от 2%
Коментар
� -
Абе Перник....
Ти що не налееш ликвидност в семейния си или фирмен бюджет - ами защото си в липса на мангизи - то е очевадно. Живееш в България и ако не си разбрал Българската централна банка не е Европейската централна, Японска или ФЕД банки....
то ако ставаше така като ти го мислиш хората нямаше да учат икономика по няколко години и после още 10-15 години да трупат опит и рутина...
спирам да пиша, че е безсмисленотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BarkyПървоначално изпратено от pernikПървоначално изпратено от bertramБНБ и да иска няма откъде да налива пари. Резерва е ограничен и в момента не е ясно колко достатъчен, а печатането на пари в условия на валутен борд е строго забранено.
Няма пари за плазми и за рефинансиране на недомислено изтеглени кредити. Високите лихви може и да са непопулярна мярка, но те ограничават безрасъдното теглене на кредити.
Лихвата е право пропорционална на риска ! Не се чудете.
Иначе, валутния борд е добро нещо, но при кризата в момента само спъва икономиката ни. Друго щеше да е ако държавата подпомогне компаниите, банките, а и кредитополучателите с малко повече ликвидност, както в щатите. Там вече се вижда края на кризата, а тук без пари как ще се оправим?
А защо, никой не знае
Коментар
�
Коментар