fant0mas, ако развържат борда и на перник няма да му е лесно, защото ще му преизчислят кредита наново .Небой се, от банки и данъчни и срутването на борда няма да ни отърве. Напротив ще ни се натопорчи:-(
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПИБ и кредитите ОЛП + надбавка
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BarkyПървоначално изпратено от pernikПървоначално изпратено от bertramБНБ и да иска няма откъде да налива пари. Резерва е ограничен и в момента не е ясно колко достатъчен, а печатането на пари в условия на валутен борд е строго забранено.
Няма пари за плазми и за рефинансиране на недомислено изтеглени кредити. Високите лихви може и да са непопулярна мярка, но те ограничават безрасъдното теглене на кредити.
Лихвата е право пропорционална на риска ! Не се чудете.
Иначе, валутния борд е добро нещо, но при кризата в момента само спъва икономиката ни. Друго щеше да е ако държавата подпомогне компаниите, банките, а и кредитополучателите с малко повече ликвидност, както в щатите. Там вече се вижда края на кризата, а тук без пари как ще се оправим?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pernikПървоначално изпратено от bertramБНБ и да иска няма откъде да налива пари. Резерва е ограничен и в момента не е ясно колко достатъчен, а печатането на пари в условия на валутен борд е строго забранено.
Няма пари за плазми и за рефинансиране на недомислено изтеглени кредити. Високите лихви може и да са непопулярна мярка, но те ограничават безрасъдното теглене на кредити.
Иначе, валутния борд е добро нещо, но при кризата в момента само спъва икономиката ни. Друго щеше да е ако държавата подпомогне компаниите, банките, а и кредитополучателите с малко повече ликвидност, както в щатите. Там вече се вижда края на кризата, а тук без пари как ще се оправим?
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdnaПървоначално изпратено от pernikПървоначално изпратено от bertramБНБ и да иска няма откъде да налива пари. Резерва е ограничен и в момента не е ясно колко достатъчен, а печатането на пари в условия на валутен борд е строго забранено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pernikПървоначално изпратено от anteaПървоначално изпратено от FutureНа мен ДСКАСА ми вдигна още през октомври 2008 лихвата на вече стария ми кредит с един пункт и пладнешки преизчисли „новите” ми вноски. Искам аз да знам някой в Унгария колко точно лихва плаща на ОТП? И колко са му я вдигнали – някой тука има ли информация. Може и да не е Унгария – то вече тука български банки не останаха, почти!
Ама заплата ми не е като на тея в Унгария, пак примерно!
сега седнах да поровя малко и какво излиза.... вижте сами 3,10 - 3,5 % - с google превода на сайта на Skandia Bank- Швеция
http://74.125.43.132/translate_c?hl=...IH9OkbeRP7zXsg[/code]
Добре е държавата да се намеси в условията на кризата и да помогне за нормализирането на ситуацията. както по-долу s3 попита, защо в щатите може да се наливат милиарди за спасяването на затънали компании и то многократно, а у нас няма никаква подобна политика против кризата и високите лихви?
Не може преди няколко години да съм взел заем на 6% лихва, а днес лихвата да ми е над 10%, и то когато у нас има дефлация
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от pernikПървоначално изпратено от bertramБНБ и да иска няма откъде да налива пари. Резерва е ограничен и в момента не е ясно колко достатъчен, а печатането на пари в условия на валутен борд е строго забранено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramБНБ и да иска няма откъде да налива пари. Резерва е ограничен и в момента не е ясно колко достатъчен, а печатането на пари в условия на валутен борд е строго забранено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramБНБ и да иска няма откъде да налива пари. Резерва е ограничен и в момента не е ясно колко достатъчен, а печатането на пари в условия на валутен борд е строго забранено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BarkyПървоначално изпратено от anteaИнертен, ключовият момент е, че са му смъкнали лихвата по кредита, не конкретния процент. Съвсем в унисон с тенденциите на юрибори и тн, и изглежда го намират за по-правилен изход и спасение от кризата. Е, тук понеже сме по-хитри, се прави обратното.
ти си една куха лейка!!!!! как си мислиш, че тенденциите на юрибори се управляват - правителствата се събират и казват тенденциите на юрибора ще е 1.5% примерно??????? изляха се маса пари в банковия сектор на ниски цени - тук да си чувала да дават пари на банковия сектор? а за депозити на 8-9-10% да си чувала? - откъде искаш да ти СМЪКНАТ лихвата?????
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от pernikПървоначално изпратено от anteaПървоначално изпратено от FutureНа мен ДСКАСА ми вдигна още през октомври 2008 лихвата на вече стария ми кредит с един пункт и пладнешки преизчисли „новите” ми вноски. Искам аз да знам някой в Унгария колко точно лихва плаща на ОТП? И колко са му я вдигнали – някой тука има ли информация. Може и да не е Унгария – то вече тука български банки не останаха, почти!
Ама заплата ми не е като на тея в Унгария, пак примерно!
сега седнах да поровя малко и какво излиза.... вижте сами 3,10 - 3,5 % - с google превода на сайта на Skandia Bank- Швеция
http://74.125.43.132/translate_c?hl=...IH9OkbeRP7zXsg[/code]
Добре е държавата да се намеси в условията на кризата и да помогне за нормализирането на ситуацията. както по-долу s3 попита, защо в щатите може да се наливат милиарди за спасяването на затънали компании и то многократно, а у нас няма никаква подобна политика против кризата и високите лихви?
Не може преди няколко години да съм взел заем на 6% лихва, а днес лихвата да ми е над 10%, и то когато у нас има дефлация
Ти ревеш, че лихвата ти била 10%, а в страната имало дефлация. Ами това е все едно аз да рева, че 3-4 години подред лихвите по депозитите бяха смешни, а инфлацията - 2-3 пъти по-висока :-D. Финансовата система е в непрекъснато движение, понякога е по-изгодно да си вложител, друг път - да си длъжник. Не може обаче винаги да си на печелившата страна - понякога попадаш и на губещата. И като си теглил дългосрочен кредит, би трябвало да си наясно, че докато, дай Боже, го изплатиш, ще минеш през поне една подобна на сегашната криза и съответно трябва добре да си си направил сметката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anteaИнертен, ключовият момент е, че са му смъкнали лихвата по кредита, не конкретния процент. Съвсем в унисон с тенденциите на юрибори и тн, и изглежда го намират за по-правилен изход и спасение от кризата. Е, тук понеже сме по-хитри, се прави обратното.
как си мислиш, че тенденциите на юрибори се управляват - правителствата се събират и казват тенденциите на юрибора ще е 1.5% примерно??????? изляха се маса пари в банковия сектор на ниски цени - тук да си чувала да дават пари на банковия сектор? а за депозити на 8-9-10% да си чувала? - откъде искаш да ти СМЪКНАТ лихвата?????
Коментар
-
БНБ и да иска няма откъде да налива пари. Резерва е ограничен и в момента не е ясно колко достатъчен, а печатането на пари в условия на валутен борд е строго забранено.
Лихвата е право пропорционална на риска ! Не се чудете.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
pernik, s3 попита защо както в щатите и тук държавата не налива пари и му се отговори. Там се налива не за да са ниски лихвите на мрънкащите а за да не фалират корпорации с хиляди служители, които ще останат на улицата.
Що питаш и въртиш едни и същи неша?
Хораааааа....оправяйте се сами. Не викайте неволята, тя е при вас. Или си четете договорите, или се съветвайте с адвокати или се договаряйте...ако може:-)))Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
Коментар