IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е как няма да платиш 9600 евро за паркинг, ако Джони Деп ще ти е съсед. Нали ще дойде и Шаная с него )))))
    Много се радвам на хора, които рекламират нещо с първите си две мнения
    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Аз не мога да разбера как може да се плаща 9600 евро за паркинг-место. Това е дране на кожи, безобразие.
      Преди години гаража и таванската стая си вървяха към апартамента, пари не струват или съвсем нещо незначително, те са за удобство, няма да се живее там.

Коментар

• И аз ходих, предлагат хубавите изложения на 1300 Е /с ДДС/ твърдо на шпакловка и замазка, пракоместата по 9600 Е с ДДС. Още нямат разрешение за строеж, но хората се избиват да вземат, според тях. Не ми се вижда да е друго освен средна ръка затворен комплекс, дали си струва? Ембази суитс, малко по-нагоре от тях, тръгна със същата грандомания, а като видях изпълнението - отврат, човек трябва да избуши всички довършителни работи и да почва пак. А за зелените пантофи и озеленяването - май зеленото ще е само плащането "на зелено". Аз за себе си не мога да разбера - това ли са вече цените за този тип строителство - щото край тях в Ливадите искат по 850 - 950 Е, или ни вземат за маймуни.

Коментар

• аз не бих сравнявал този проект, Уинслоу гардънс, със Цариградски, там става дума за съсвем други параметри за застрояване, за друга локация, за друг замисъл, то за това е и по-евтино, eye. В Уинслоу етажите са наистина доста по-малко - има 1 сграда, която е 3+1 терасовиден, 2, които са на 4+1 и 3, които са 5+1, и са добре ориентирани към планината. Аз ходих да получа повече информация за проекта в офиса им преди около 2 седмици, и ми се стори доста добре. Те имат намерение да правят 2 подземни нива паркоместа, за да може между сградите да се засажда висока дървесна растителност, а не само треви и храсти (както е примерно в тоя проект Оркид хилс до Студ. град, понеже там всичко отдолу е гаражи). А и отстоянията не са много малки, на едно място стига до 36 м, което е ок.

Коментар

• voodoohunter, поздравления за картинката - точно за това ми беше думата и ако се разходиш до цариградския комплекс ще видиш че е трагично подобно наблъскване на жилищна площ. Там сега предлагат третата част, имат интернет страница, а цените са май към 650 -700.
            При уинслоу все пак може би ще са по малко етажите и да не е толкова страшно.

Коментар

Пуснато на: 14:04:06 ч. | 15.09 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Finance.news-Дойче банк и Winslow Developments влагат 65 млн. евро в жилищни комплекси от затворен тип в столичните кв. „Манастирски ливади” и „Витоша”
              Българо-британската строително-инвестиционна компания Winslow Developments ще инвестира над 65 млн. евро в изграждане на два жилищни комплекса от затворен тип. Единият ще бъде построен в кв. „Манастирски ливади”. Комплексът, който ще се нарича „Уинслоу Таун“, ще бъде с РЗП от 40 хил. кв. м. над кота 0. По-голямата част в него ще бъдат жилищни площи, предвидениса и търговски помещения, предназначени за магазини, фирми за услуги, детска градина, фитнес — зали, аптека, медицински център и др.
              Вече приключва конкурсът за проектиране на комплекса, в който взеха участие 12 архитектурни бюра и са определени трите най-добри предложения. В момента компанията довърша оценката на опроектите и вероятно през следващата седмица ще излезе с окончателното класиране на конкурсните разработки, съобщиха от пресслужбата на компанията.
              За другия Winslow Developments е придобила терен от 15 985 кв. м в кв. „Витоша“.
              И двата проекта се реализират съвместно с инвестиционното поделение на Дойче Банк - RREEF. Банката държи 88 % от акциите на смесеното дружество с Winslow Developments.

Коментар

• [/quote]Това изобщо релевантни цени ли са за ново строителство, затворен комплекс и Манастирски Ливади?

Честно казано според мен тези цени, за района са малко над средните, но получаваш доста повече отколкото ще получиш в някой грозен блок по Т.Каблешков, а реално разликата не е голяма изобщо...като се замислиш. Въпросът е какво търсиш като среда за обитаване

Коментар

• Първоначално изпратено от M-yMaker
                  ...обърнете внимание и на коефициента на РЕАЛНАТА квадратура на жилището към тази използвана при ценообразуването... 20-35% общи части дори на 950е не ми се нравят...( не говоря за WINSLOW, а за WINFAST).
                  Аз чух за 15%. т.е. реално плащаш 1250 х 1.15 = 1437.5

Коментар

• ...обърнете внимание и на коефициента на РЕАЛНАТА квадратура на жилището към тази използвана при ценообразуването... 20-35% общи части дори на 950е не ми се нравят...( не говоря за WINSLOW, а за WINFAST).
                    и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Един приятел е ходил до офиса им тази седмица. Цените всъщност са от 1020 до 1250 евро на квадрат. За 950 изобщо не се е говорило - сигурно това е цената за апартамент на първи етаж, над кръчма, северно изложение.

Това изобщо релевантни цени ли са за ново строителство, затворен комплекс и Манастирски Ливади?

Коментар

• Гледайки тази картинка

Според вас къде са великите паркове? Ако са в средата на каренцето, аз такива паркове и около блок 2ХХ в Дружба 2 съм виждал.

Коментар

• Първоначално изпратено от eye
                          и на мен хвана окото рекламата, но като се замислих колко жилища на каква площ ще има и ми заприличва наистина да стане като с Цариградския. Там поне цената беше 500е
                          Някой знае ли Цариградски в каква степен е разпродаден?

Коментар

• Мисля, че RREEF също знаят какво правят. Но не може да се очаква лукс за тези пари. За съжаление...

Колкото до паркоместата, цена от 8,500 евро не е висока, тъй като 1 място с общите части излиза поне 25 м2, което прави около 340 евро/м2.

Коментар

• и на мен хвана окото рекламата, но като се замислих колко жилища на каква площ ще има и ми заприличва наистина да стане като с Цариградския. Там поне цената беше 500е

Коментар

• Не винаги това, което се рекламира най-масирано е и най-добро.

Парите потрошени за реклама, от къде ще се върнат?

Въпросният комплекс Цариградски, понеже с него беше същата работа, много приказки, много реклама, мега готиния комплекс, чак Франк Лампард си купи апартамент там, а сега, аз лично познавам няколко човека, които имат апартаменти там, висят с огромни заеми на банките и отчаяно търсят начини за re-sale, по възможност на чужденци, дето не разбират много и не са в час със цените.

Ако сте решили да си вземате нещо хубаво, поинтересувайте се, разходете се, огледайте, но недейте да се точите на зелени чехлички, 3Д модели и други подобни неща

Коментар

X