IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ама айде да организираме нещо - последно нали 3 мил ни трябват за да свикаме ОСА?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Приятели акцията си е хубава, особено за влезлите след 2009. Дето се вика само от дивиденти съм си избил 36-те стинки .
      Исках само да кажа че за мен не е нормално да се дават 273 000лева на тримесечие на обслужващото дружество за това че държи 25млн на депозити и поправя(със застраховката) козерката на някой от магазините ако я изкриви някоя буря. Защото по другите проекти нищо не правят все пак. Колко са се преуморили толкова от следенето на лихвите по депозитите - не знам?
      273 хиляди са мнооого пари, както са и много 750хиляди в АТЕРА, ама хайде там да кажем са тичали напред назад из милата родина да продават земи.
      Тони ти кво уплаши ли се???Не се плаши,фаворит си ни за управляващ на БРЕФ-а.

Коментар

• че то търсенето на нови проекти също е работа
        това е като във вица за автомонтьора дето взел на един 100$ за удар с чук и му оправил колата и оня като се възмутил, автомонтьора му обяснил че удара е 1$ а 99$ струва да знаеш къде да удариш
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Приятели акцията си е хубава, особено за влезлите след 2009. Дето се вика само от дивиденти съм си избил 36-те стинки .
          Исках само да кажа че за мен не е нормално да се дават 273 000лева на тримесечие на обслужващото дружество за това че държи 25млн на депозити и поправя(със застраховката) козерката на някой от магазините ако я изкриви някоя буря. Защото по другите проекти нищо не правят все пак. Колко са се преуморили толкова от следенето на лихвите по депозитите - не знам?
          273 хиляди са мнооого пари, както са и много 750хиляди в АТЕРА, ама хайде там да кажем са тичали напред назад из милата родина да продават земи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Леко съм скептичен за този вариант. Най много да покажем че наистина сме умряла лисица. За сега според мен е достатъчно ако големите инвеститори знаят че бихме ги подкрепили с някой и друг процент ако решат да правят нещо Аз си мисля че рано или късно голям инвеститор ще прилапа голям процент и ще раздвижи нещата. Дотогава ще си вземем дивидента и ще съм спокоен защото според мен акцията не е лоша. Има и друго. представи си че примерно утре разпределят кеша. Аз самия не знам къде бих го инвестирал. В момента съм на голям процент кеш така че реално за мен няма голяма разлика дали този кеш ми седи в сметката или в акциите ми в БРЕФ .
            Аз също съм доволен от акцията, но не е редно тя да бъде източвана от Обслужващото Дружество!!!
            И на мен не ми е спешен кеша и не искам ликвидация, но предпочитам да взимам 4 ст. дивидент, вместо 3 /казвам го примерно/! Странно за мен е защо всички не го искаме
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Цялата идея е да разберат, че не сме умряла лисица и да се даде възможност на някой персонално /може и на теб/ да разговаря официално с фондовете като по-сериозен миноритар чрез пълномощни от много на брой дребни инвеститори! Не казвам, че ще постигнем нещо, но за мен сме длъжни да опитаме!
              Леко съм скептичен за този вариант. Най много да покажем че наистина сме умряла лисица. За сега според мен е достатъчно ако големите инвеститори знаят че бихме ги подкрепили с някой и друг процент ако решат да правят нещо Аз си мисля че рано или късно голям инвеститор ще прилапа голям процент и ще раздвижи нещата. Дотогава ще си вземем дивидента и ще съм спокоен защото според мен акцията не е лоша. Има и друго. представи си че примерно утре разпределят кеша. Аз самия не знам къде бих го инвестирал. В момента съм на голям процент кеш така че реално за мен няма голяма разлика дали този кеш ми седи в сметката или в акциите ми в БРЕФ .
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Не виждам смисъл да се насрочва ОСА, ако не можем да си вкараме точка в дневния ред, която да можем да си гласуваме ?
                Цялата идея е да разберат, че не сме умряла лисица и да се даде възможност на някой персонално /може и на теб/ да разговаря официално с фондовете като по-сериозен миноритар чрез пълномощни от много на брой дребни инвеститори! Не казвам, че ще постигнем нещо, но за мен сме длъжни да опитаме!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Говорим за възнагражденията на ОД, които дори по устав са на база реализирани резултати и трябва да се съобразяват! А за ОСА трябват 5%, а когато се насрочи, може да се говори и с "акулите" за тяхното мнение - все пак може да имаме допирна точка
                  Не виждам смисъл да се насрочва ОСА, ако не можем да си вкараме точка в дневния ред, която да можем да си гласуваме ?

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                    Подариха я земята на цени между 340-400 лева а каква земя имаха само......И се покриха,като мишоци,не са само ПФБК тия които продават,на много,като мен им писна от тия.....И аз се чудя на "Големите" тук що не им вземат мерките,ама его на не щат да си потърсят парите и интересите.
                    Това е вярно. По същото време и аз продавах земя и знам каква и беше цената тогава. Иначе аз от вече 4 години само трупам тук и поне на големите сделки насрещна страна винаги са били ПФБК. Даже се чудех дали самите Уникредит не продават. На последното ОСА не са присъствали за да се види колко притежават.

Коментар

Във всеки случай в никакъв случай не бих му удържал такса за това че му ги държа в банката
                      Говорим за възнагражденията на ОД, които дори по устав са на база реализирани резултати и трябва да се съобразяват! А за ОСА трябват 5%, а когато се насрочи, може да се говори и с "акулите" за тяхното мнение - все пак може да имаме допирна точка

Коментар

• Проблема е че ни трябват поне 10% / 6 милиона акции / за да можем само да започнем, а засега сме на светлинни години от тях. Явно държателите на кифтетата от последните 2 години не четат и не пишат тук. Така че за момента отпада като възможност
                        От друга страна представям си че хипотетично сме ги събрали какво според вас може да се иска, което да е реалистично и честно ? Дори и това че 2 години държат този кеш така може да се окаже оправдано в един момент. Нееднократно са изненадвали акционерите си с добри сделки. Все пак изгодните сделки не се срещат всеки ден. От друга страна се поставям на тяхно място. Взел съм от някой едни пари да му ги въртя и увеличавам. В един момент ако няма какво да правя с тях аз лично бих му ги върнал и бих ги поискал отново ако намеря какво да правя с тях. Във всеки случай в никакъв случай не бих му удържал такса за това че му ги държа в банката

Коментар

И аз започнах да търгувам 2009-та и съответно от тогава са ми първите БРЕФ. Наистина мислех че са стартирали на левче Все пак на фона на срива на недвижими имоти не са се справили никак зле. Може да ги сравниш с останалите адсиц инвестирали в неземеделски имоти Реално според мен не е и много правилно да обвиняваме менижмънта за това, че в момента цената е 55 стинки. Предполагам знаете че ПФБК не са спряли да продават от години и логично натискат цената надолу. Колко имат още за продаване не знам Така че в очите на някой дългосрочен инвеститор е възможно да изглежда че СК си го има. Реално ликвидационната стойност си е близка до първоначалната
                          Знаеш ли колко земя им давах на "тия" на цени от 120 до 230 лева????Хиляди декари,а колко имаше такива като мен а???Тук не става въпрос за дивиденти,а за безхаберието и безразличието на "тия",които стоят зад "БРЕФ"-а.Подариха я земята на цени между 340-400 лева а каква земя имаха само......И се покриха,като мишоци,не са само ПФБК тия които продават,на много,като мен им писна от тия.....И аз се чудя на "Големите" тук що не им вземат мерките,ама его на не щат да си потърсят парите и интересите.

Коментар

• значи едни има няма 3 млн . хартии
                            Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            5%

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                              +1
                              Колко процента ни трябват да свикаме извънредно ОСА?
                              5%

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                аз тогава купих - и друг път съм го казвал!
                                тъй като Алонсо показа за 7 години колко са дали като дивидент, просто обрисувах цялата картина
                                И аз започнах да търгувам 2009-та и съответно от тогава са ми първите БРЕФ. Наистина мислех че са стартирали на левче Все пак на фона на срива на недвижими имоти не са се справили никак зле. Може да ги сравниш с останалите адсиц инвестирали в неземеделски имоти Реално според мен не е и много правилно да обвиняваме менижмънта за това, че в момента цената е 55 стинки. Предполагам знаете че ПФБК не са спряли да продават от години и логично натискат цената надолу. Колко имат още за продаване не знам Така че в очите на някой дългосрочен инвеститор е възможно да изглежда че СК си го има. Реално ликвидационната стойност си е близка до първоначалната

Коментар

Working...
                                X