Първоначално изпратено от vendetta89
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
бреф дивидент
ок мерси, а някъде има ли инфо за дивидентите давани минали години?
писах мейл на отдела за връзка с инвеститори, но не съм получил отговор, а финансовата ми грамотност е недостатъчна да го изровя от отчети и подобни...
п.с. само при мен ли отнема часове докато мнението се появи във форума о.О
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89тук на предстоящия ОСА ще се решава ли за дивидент или това предстои на по-късен етап?
сега само увеличение на номиналната стойност от 1 на 3 лв и намаляване броя на акциите“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
https://www.seb.ee/ip/ipank.p?act=VPFOND&lang=eng
Грешката е вярна
На 30.9. фондът на СЕБ има точно 4.28% в БРЕФ(видно от документи),след прехвърляне на 1.75% през ноември стават 6.03%-в год.отчет на БРЕФ се вижда като увеличение на дела на Уникредит -от 4.28 на 6.03%
Непоследователното поведение на Уникредит(продажби на 0.45 и покупки на 0.50,както и в предни години)може да се обясни с това,че е била ИП на различни клиенти,а делът и в отчетите е сумиран.Подобно подозрение имаше преди години,когато на едно ОСА се появи пълномощник с половината от процентите "притежавани"от банката.
Идентифицирането на реалният притежател на тези 6.03%за мен е добре-все пак са едва 0.7% от размера на фонда и до достигането на лидера (полския застраховател) има още много
http://www.morningstar.co.uk/uk/fund...?id=F0GBR06B69
Гледам и в ПИБ имат бройки фондовете им.Ако разлюбят малко полските компанииLast edited by 1984; 08.02.2016, 15:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнениеАко става въпрос за този фонд - СЕБ Остевропафонд ( най-вероятно е той) - е малко странно, защото пък техния дял от 1,75% или 1 057 хил. акции отговаря точно на увеличения дял на Уникредит Австрия, за който стана ясно от последния отчет на фонда.
Интересно и никой не коментира мнението на колегата 1984 под статията на Мариан в Инвестор -
1984 преди 17 часа
"Скандинавците от СЕБ може и да имат 6.03% само ако ги държат в попечителска сметка в Уникредит-Виена. Може и да са ги купили обратно,но ноември си продадоха своите 1.75% "
Да не би да не са разбрали те да са мислели ,че са компютри , а то да било компоти ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/news/index/10/
- В бюлетина няма дата Вале, но си мисля че са променили сантимента,- ще се види чак през април
Коментар
-
http://www.investor.bg/news/index/10/
- В бюлетина няма дата Вале, но си мисля че са променили сантимента,- ще се види чак през април
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЕто от де иде вторият рушшшш
-" УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
На основание чл. 40, т. 3, във връзка с чл. 27, т. 2 и чл. 28 от Наредба № 2 за
проспектите при публично предлагане на ценни книжа и за разкриването на
информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа Ви
уведомявам, за следното:
SEB SICAV 1 информира „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, че
е увеличило дяловото си участие в капитала на фонда над 5% до 6.03%."
А сделката е от :
05.11.2015 10:45 1056691 0.501
В закона са дадени срокове за уведомяване
Вероятно част от колегите (както и аз ) са се надявали на още продажби от страна на SEB SICAV 1.
Коментар
-
Ето от де иде вторият рушшшш
-" УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
На основание чл. 40, т. 3, във връзка с чл. 27, т. 2 и чл. 28 от Наредба № 2 за
проспектите при публично предлагане на ценни книжа и за разкриването на
информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа Ви
уведомявам, за следното:
SEB SICAV 1 информира „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, че
е увеличило дяловото си участие в капитала на фонда над 5% до 6.03%."
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеОколовръстно оживление-
http://www.capital.bg/biznes/imoti/2...p=1#storystart
В смисъл, когато Garitage Park се завърши, може изведнъж пък предлагането да стане в повече... и ако инвеститорите не успеят да напълнят площите си, да пробват с по-ниски цени, в опит да привлекат намиращите се в блузост наематели от сградите отдавани под наем от БРЕФ-а....
Т.е. да не стане като със Строителството преди години, когато в резултат на анализите за незадоволено търсене, в един момент всички се юрнаха да строят и изведнъж се оказа наличието на свръх-предлагане....
(Само теоритични разсъждения от моя страна... не претендирам, че съм запознат толкова с пазара на бизнес наеми....)
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеИ за мене това е изненада .
Но тука според мен има и нарушение на закона - при преминаване на 5 % от капитала - трябва задължително да се обяви публично, а такова обявление май не е излизало ?
Съгласно чл. 145 от ЗППЦК всеки акционер, чиито дял надхвърли или падне под 5% в общото събрание на публично дружество, е длъжен да уведоми комисията и публичното дружество.
А според НАРЕДБА № 2 от 17.09.2003 г. на тримесечие и годишно се оповестяват имената на акционерите, които имат дял над 5% от капитала на дружеството.
В НАРЕДБА № 39 от 21.11.2007 г. за разкриване на дялово участие в публично
дружество също не намерих да са обвързани законово със задължение да обявят събитието публично в момента на неговото настъпване.
Ако някой знае нещо повече, да допълни.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеВъзнаграждението на СД се увеличава от 21к до 33к за тримесечието. Годишно почти 50к повече.
Също "Уникредит Австрия" са увеличили дела си до 6%, противно на очакванията, че излизат напълно.
Но тука според мен има и нарушение на закона - при преминаване на 5 % от капитала - трябва задължително да се обяви публично, а такова обявление май не е излизало ?
Коментар
Коментар