Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеДобре де, този уебинар качи ли се някъде последно ?
https://www.dropbox.com/s/6tr99dy3i5...52019.mp4?dl=0
- 1 like
Коментар
-
Мда пазара на имоти явно е надценен...но според мен това допускане не важи за БРЕФ. Купувайки БРЕФ, човек инвестира в имоти в стил Цв.Цв. - купуваме доста под цените на пазара на имоти в БГ.
Ето кратката справка на Карол оценяващи адсиц-а след увеличението и според тях Discount to NAV е 50%
https://www.karollbroker.bg/fileadmi...AL_Aug2018.pdf
Нека видим ще се освободят ли успешно от някой спящ актив(на "+" този път), като терена срещу Декатлон и да се концентрират парите в работещи и предстоящи да заработят активи
п.п. И все пак и аз като Мъро видях презентация в която пуска бе за 1трим на 2021, явно си вървим с леко закъснение ама хайде...
Last edited by tony1975; 02.06.2019, 09:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
се отнася за пазара на недвижими имоти по принцип, а не конкретно за "бреф" ........... просто в момента не е времето за инвестиция в строителство, а за продажби ........ самия аз продавам в момента, а ще строя след няколко години когато му дойде времето
не е препоръка за нищо ........ лично мнение на един лаик което следва да не се взима под внимание!!!". Та миналата седмица посегнах към продажби по принуда /вярвам, че пазарът ще расте краткосрочно/ на Заложни къщи, някакво БФБ имах останало и малко Монбат. Никак не ми се щеше да пипам стожерите ми "Сфарм, БРЕФ и ЧЕЗ разпр.", но попродадох и малко ЧЕЗ. Надявам се да ги убедя да ме поизчакат малко с парите, иначе ще трябва да посегна и на Хима, въпреки, че ми е назад със средна цена от 2 лева.
П.П. Тези неща, които никой не го интересуват ги пиша, защото според мен е редно човек да споделя и когато продава и защо го прави, не за друго. Иначе е грозно като се пише едно, а прави друго.Last edited by 15%; 01.06.2019, 20:49.Пътека се прави камък по камък!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Всъщност, ако се загледаш върху немския пазар примерно, ще видиш че при REITs спад няма, дори има позиции с ръст. Имам за себе си някакво обяснение, но не искам да го споделям тук, тъй като може и да не съм прав. А за цената на ФНИБ не знам защо мислиш че няма накъде да върви нагоре. Миналата година имаше сделки на 2,30лв., не виждам какво толкова се е променило от тогава че да смятаме 1,90лв за висока цена.
2.30 бе преди да се разводни капитала и при сключени договори за наеми и реално очакван дивидент от 15-16 ст./акция, сега щеше да е 3 лв. дори без увеличението.
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Мисля, че прекалено много се фокусирате в червения цвят и пропускате игричките на патока Доналд. Така ще си клати пазара още доста, все още дори не е нашляпал мита на ЕС, а и това ще направи...и после, като влезе в предизборна кампания, като подпише едни споразумения и като литнат тези американски индекси!!!
Кое и е равновесното на цената от 1,9? Тази цифра бе избрана, за да мине увеличението и тя бе доста ниска по мое скромно мнение.
Ако 1.9 беше доста ниски цена, щеше да мине напълно увеличението на капитала, а не на 70%, поне така прецени пазара.
Да, много неща бяха направени през последната година, спазени бяха обещанията, но все пак в момента се търгуват несигурни очаквания и рисковите външни фактори са доста.
Никой в света няма интерес от ограничаване на световния стокообмен, въвеждането на мита драска глобализацията и ни връщат десетилетия назад, играта на популизъм понякога излиза скъпо, а ние сме малки, наблюдаваме и се нагаждаме на капризите на времето.Last edited by k.o.; 01.06.2019, 12:48.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Мисля, че прекалено много се фокусирате в червения цвят и пропускате игричките на патока Доналд. Така ще си клати пазара още доста, все още дори не е нашляпал мита на ЕС, а и това ще направи...и после, като влезе в предизборна кампания, като подпише едни споразумения и като литнат тези американски индекси!!! Дори децата в детската градина виждат че манипулира пазарите и ще ги използва за изборите догодина
Кое и е равновесното на цената от 1,9? Тази цифра бе избрана, за да мине увеличението и тя бе доста ниска по мое скромно мнение. Сега година по-късно при набран кеш, при спряно повишение на лихвите(касаещо силно бъдещия заем), при намалена такса за управление, при подписан договор с първи наемател на дупка, при запълнени камбани на 100%(за който е слушал уебинара) и добър за стандартите на БФБ предстоящ дивидент... не е това цената!
Хайде дано час по-скоро Експат да пуснат късия фонд, та всички уплашени и вярващи в надценената БФБ да имат своята алтернатива за инвестиция...
Големи драми тука - за няколко стотинки отгоре. Напълно подкрепям и споделям написаното от Тони, и в трите абзаца. Да, рисковете остават и всички сме наясно с тях, но да се отрича с лека ръка всичко сторено през последната 1 година...? Имам акции.Vanitas vanitatum...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Не е, затова писах "особен", като странен, учудващ, понеже новината от днес се знаеше отдавна(уебинарите и по - голямата прозрачност са нещо много положително, адмирации), 1,9 бе справедлива, равновеснна цена преди дивидент спрямо коефициенти, перспективи и рискове пред компанията, а още по - особен е, че на водещите пазари става голямо мазало, а при не една позиция на БФБ цари превъзходен ентусиазъм. БФБ като убежище, остров на спокойствието, но знаем, че не е така, само реагира със закъснение, следва. Кеша не след дълго може да е много ценен, акции ще има за всички.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Не е, затова писах "особен", като странен, учудващ, понеже новината от днес се знаеше отдавна(уебинарите и по - голямата прозрачност са нещо много положително, адмирации), 1,9 бе справедлива, равновеснна цена преди дивидент спрямо коефициенти, перспективи и рискове пред компанията, а още по - особен е, че на водещите пазари става голямо мазало, а при не една позиция на БФБ цари превъзходен ентусиазъм. БФБ като убежище, остров на спокойствието, но знаем, че не е така, само реагира със закъснение, следва. Кеша не след дълго може да е много ценен, акции ще има за всички.
Кое и е равновесното на цената от 1,9? Тази цифра бе избрана, за да мине увеличението и тя бе доста ниска по мое скромно мнение. Сега година по-късно при набран кеш, при спряно повишение на лихвите(касаещо силно бъдещия заем), при намалена такса за управление, при подписан договор с първи наемател на дупка, при запълнени камбани на 100%(за който е слушал уебинара) и добър за стандартите на БФБ предстоящ дивидент... не е това цената!
Хайде дано час по-скоро Експат да пуснат късия фонд, та всички уплашени и вярващи в надценената БФБ да имат своята алтернатива за инвестиция...Last edited by tony1975; 01.06.2019, 06:27.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеКолко да е сериозен 3-4 ст.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеНаблюдава се тези дни един особен ръст в цената, да си помисли човек, че над 50% са отдадени, съобщение нормално в техен стил след края на работният ден:
Както коректно казаха на уебинара, хубава новина, но има още много вода да изтече, за еуфория не е време сега, особено как ярко червено светят всички пазари навън, нас няма да отмине. Рано е още, една дупка има само, много има да се строи, разрешителни да се вадят по пътя.
Коментар
Коментар