плъхчо - няма да ти ги секвестират. Няма да е изгодно да ги даваш под наем - сам ще се откажеш по комунистически
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Изобщо не си прав. Лекарството за високи цени са високи цени. Или поне беше така преди ерата на безкрайните заеми. Ако БНБ не правеше глупости по цял ден, като се качи петрола по-малко хора ще го търсят и така докато не навлезе по-евтин източник (такива много). Ама те вместо да чакат източник допускат потребителски заеми да продължи да се купува на висока цена и конкурента не може да навлезе. Вместо да кредитират конкурента който да свали цената, те кредитират консумацията.
Ако ги нямаше допълнителните заеми, които и масово са раздадени по престъпен начин, нямаше да има инфлация. Изобщо тая глупост с целевата инфлация е една анти-капиталистическа схема която подрива основите на икономиката. Едно от големите обещания на капитализма е че конкуренцията, продуктивноста и икономията на мащаба свалят цените. Пък те го обърнаха наопъки. Не че няма да се връща после всичко с лихвите, ама ми се ще поне да не оплюват разумната икономическа теория.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
и аз съм за зелените ама без да ми секвистират шестте, повтарям шестте маломерки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
ти да си прочел тук, че някой ще купува заради доходност или че доходността е супер яка? Айде за да не те подпукам с правата лопата се сещай сам защо сега се купуват имоти... Ти защо не купуваш напальони, нали са яка инвестиция?
Нали уж инвеститор се пишеш, разказваше как златото поскъпнало повече отколкото имотите. Е сега имотите наваксват изоставането. Ама и ще го изпреварят с доста. Само гледай филма идните години.
Обаче, все някога ще познаеш за гоУемото МЯУ, само дето нема да е в близките години.
Коментар
-
Венсеремос! Аз съм с теб и ще подкокоросам няколко приятели които са в Германия да гласуват за зелените. А при свирепата конфискация лично ще ти помагам да ококошариш ратко. Ще ми рентиерства той със 7 маломерки!!! Прати го в Белене да чука камъни та да му дойде акъла.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако имаш предвид сравнение наполеон с имот - нямат общо. първото е форма на пари (истински пари), а второто е дълготраен актив, който в един момент може да носи и пасив за собственика си ако е купен надценен и е недооценена доходността , която може да донесе като наем или като капиталова след ваденето на такси, данъци, подръжки за периода за който е държан + се преоцени на база инфлацията за периода.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ще си купя земя, машини и акции на определени дружества (имам и от трите)
земята е като златото - вече не се произвежда.
пък и я кълват главно фондове и големи риби и за нас малките остават разни трохи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
аз само на пешето не си позволявам да противореча
защо он не разбира от икономика, но не се и изказва по темата.
а за токо, каквото и да каже се съгласявам с него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge
това му е основния проблем на Берджо, не доглежда всички условия на задачата и накрая решението е пълен шит. И когато му покажеш грешката, тя не бива признавана, ами се започва носене на вода от 9 кладенеца и накрая ако го притисне човек се оказва че само ей така си е размишлявал на глас. Не случайно дори пепе му го каза в прав текст - дървен философ. Лошото е, че заради захаросаните думи хората му се връзват на приказките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Ти от къде знаеш че не съм злобен? Аз се пукам от завист че не можах да вляза на върха в имоти преди свирепата конфискация, вдинагето на лихвите и данъците и падането на мораториума в най мръсната, земетръсна, бедната и корумпирната страна, последно място в света по демография! Пък ако ми падне в ръчичките централно банкерче леле како...
Тва е последната отчаяна фаза на надуване на балона с имотите. Ще има много социални проблеми в Европа и САЩ. Днеска гледах една графика как милиони са се "пенсионирали" с тухлена пенсия в САЩ заради надуването, пък те ги чакали да почнат работа. Даже нарочно май сега ще им отрежат клона, и тука така ще стане.
Коментар
-
https://www.investor.bg/evropa/334/a...comment-newest
Унгарската централна банка сложи край на ниските лихви от последното десетилетие
Това е и най-голямата стъпка за затягане в блока, откакто се наблюдава повишение на цените
Докато най-големите централни банки в света все още не се осмеляват да предприемат по-решителни мерки в борбата с ускоряващата се инфлация, някои източноевропейски институции изглеждат по-категорични. Очаква се Чехия да последва Унгария при увеличаването на лихвите още в сряда, след като инфлацията и там премина прага на търпимост на централната банка.
- 2 Харесвания
Коментар
-
заплатка, хайде да не комуникираш с мен а? Ниска топка си и ще те направя за резил, а не си злобен. Обръщай се към други участници в темата, не към мен.
Тва е последната отчаяна фаза на надуване на балона с имотите. Ще има много социални проблеми в Европа и САЩ. Днеска гледах една графика как милиони са се "пенсионирали" с тухлена пенсия в САЩ заради надуването, пък те ги чакали да почнат работа. Даже нарочно май сега ще им отрежат клона, и тука така ще стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеПее петела още преди 3 години ама никой не слуша.
https://www.24chasa.bg/novini/article/9914245
Няма да почнат - ще променят правилата чужденци да са им роби. Дали ще има навити. Ето дори ти избега от чужденецияНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Не, само по един напальон, като Кавръка. Купуваш го, стискаш го години наред и накрая го продаваш на цена на която си купил ама не боли щото е една жълтица само.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge.....И когато му покажеш грешката, тя не бива признавана, ами се започва носене на вода от 9 кладенеца и накрая ако го притисне човек се оказва че само ей така си е размишлявал на глас. Не случайно дори пепе му го каза в прав текст - дървен философ. Лошото е, че заради захаросаните думи хората му се връзват на приказките.
настоящия пик го очаквах в момента, в който сгъна КТБ и дойде краят на сигурните тлъсти лихви.
споделих тогава, че е момента да се гледа и купува.
който купил купил, но не мисля, че веселбата ще продължи вечно
его твоя любимец песи ... гледал тая сграда , гледал оная, но от 4 години поне имот не е купил ... защо? като е толкова сигурно винаги може да заложи един от апартите си като обезпечение и да влезе кеф му на зелено и тънко кеф му на акт 14 15 и 16 , любимите му строители почват проект след проект - защо не купува?
аз си казвам защо не бих купил сега в София - защото е блъсканица, а попаднеш ли в тълпата - край на разума.
успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар