Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
Aха. Имаш някаква идея, ама не знаеш как да се реализира точно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Ти ако смяташ да оставаш в България и да разполагаш с парите се губи част от ефекта. Но има страни с облекчения за номади с по 0% стига прихода да е формално от чужбина. Има го и варианта да си на вечна командировка с редуване на фирмите, така всичко ти е разход по един или друг начин. На много места корпоративен данък можеш да избегнеш с пенсионни и застрахователни вноски в собствено портфолио. Всяка година се сменят правилата в едната или в другата посока и си трябва местене. Не знам какъв ти е проблема с преводите - transferwise business ти излиза по-евтино от местен трансфер с чейндж бюро през кеш.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не е добре да си се смееш сам без причина :-)
Заплатката пише за неща, които е чул от някъде на теория как са, ама тръгне ли да гои прави едва ли ще му хареса много / за неговото ниво на заплатка/....
Същото е с имотите - гледаш някаква цена на обява отиваш на живо и се оказва, че не става, а за ставащото цента е много по-висока от това на което си се надявал.....:-)
Пък да чакаш комунистите сега да окрадат държавата и да перат пари в имоти да те спасяват е просто ново дъно за брокитата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Я пак че ме разсмя?
Заплатката пише за неща, които е чул от някъде на теория как са, ама тръгне ли да гои прави едва ли ще му хареса много / за неговото ниво на заплатка/....
Същото е с имотите - гледаш някаква цена на обява отиваш на живо и се оказва, че не става, а за ставащото цента е много по-висока от това на което си се надявал.....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнениеОбаждам се на брокер по обява. Оказа се че за апарта е имало опашка и ръчкане с лакти и е заминал на 2-рия час след публикуването на обявата. Същия брокер обаче ми разправя, че това не е било здравословна бърза продажба и да съм бил изчакал 2-3 години с покупката. Явно упорито вървим към 2029-та.
Софийски имот не е никога загуба, но отдаването може д е проблемно в момента особено на нормална цена че да има смисъл....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Заплатката е гледал филми за ошфорки / няма ДОД/, ама на практика как се случват нещата няма и милиграм идея, какви са ползите и недостатъците, рисковете, какво следва за тях....както и за имотите :-) Всички гледат обяви, но като тръгнат по огледи и греда....:-)
Коментар
-
Ти ако смяташ да оставаш в България и да разполагаш с парите се губи част от ефекта. Но има страни с облекчения за номади с по 0% стига прихода да е формално от чужбина. Има го и варианта да си на вечна командировка с редуване на фирмите, така всичко ти е разход по един или друг начин. На много места корпоративен данък можеш да избегнеш с пенсионни и застрахователни вноски в собствено портфолио. Всяка година се сменят правилата в едната или в другата посока и си трябва местене. Не знам какъв ти е проблема с преводите - transferwise business ти излиза по-евтино от местен трансфер с чейндж бюро през кеш.
Не живот а мечта :-)))
ПП ако направят прогресивен ще има МНОГО повече за крадене от свои хора , които познай за какво ще си харчат парите....и как ще се отрази на цените на имотите.... Просто ще прецакат едни от малкото чеСно изкарващи добри пари у нас / ИТ/ за сметка на партийците връзкари....Пак имаш чудесна визия за тип общество....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Благодаря за оценката. Дано е било полезно за хората. Този клип се показва във Фейсбук страницата им. Доста научих от професора.
Почнах да си продавам единия апартамент в строеж и с околото 60к евро чисто да си купя долари. За всеки случай, диверсификация и дългосрочно. Пък нека имотите се вдигат, падат или стоят на едно място в евро.
Уорън Бъфет трупа кеш.
https://www.investor.bg/analizi/91/a...rizata-322174/
Обаче на практика не разбира нищо от имоти , силите които ги движат.... поне напоследък.... Заспал е в някакви динозавърски тези за 10%-ов доход и на тази база изчислява кое става и кое не , пропуска околната среда и фактори и т.н.....Най-елементарната логика е че не ми трябва 10% ритърн от наем когато алтернативата е за минус 1% в банката.... Само балони са му в главата :-) Или може и да разбира, но се прави на леко заблуден :-) популярен за масите / целта не му е да казва колко по-недостъпни стават и ще стават , а да се хареса на масовката и да има повече ангажименти..../
Доказателства много за противоречията в изказа му - той не казва в какво е инвестирал !!!! , но в същото време имотите били 3 пъти надценени ама трябвало 40% от портфейла да е в тях ?! И 40% в стоки - може ли някой да ми обясни какви хранителни стоки мога да си складирам за 50-100-200-500К лева в мазето ? 40% от активите ли беше....И за колко време ще ги изям после ?
Накрая вероятно чел форума ни :-)))) преди да го изтрият се коригира , че то всъщност тези 50% спад за 5 години можело и да не са номинални / дори да има ръст там !!!! ооо каква промяна спярмо предното видео/, а измерени в розав домат !!!!! Не че е невъзможно, но отново се е увлякъл и примера с голямата депресия който сам даде го РАЗБИВА изцяло ! Реалният спад на имотите / измерени след инфлационна корекция/ е САМО 7% !!!! от 1929 до 1933 година, а той обяснява как били паднали 4 пъти ама номинално , което отново не е истина....Ама въпроса е че меша понятията веднъж номинално, веднъж реално както му отърва.... Въпреки това има напредък спрямо предното видео.....:-)
Отново много приятно видео описва механизмите на определени системи , на акции, борси, койни, дори имоти, инфлация, лихви всичко.... и т.н. Чудесен критически /песимистичен поглед :-/)
ПП Относно валутната стойност за която говори - всъщност доларова / в нея ли трябва да мерим имотите у нас/ мога да ти кажа че моят доход е в голяма степен на доларова база и купих имотите масово, когато бяха най-евтини в долари у нас....:-) 2015-2017 година.... Дъното не беше 2013-14, а 15-17 за мен....в доларов доход.... Айде издадох още една от тайните ми :-)))) Иначе не съм спекулирал валутно, а само избрах момента който ми пасва....чакайки....:-)
- 1 like
Коментар
-
Тъй тъй. Имам и втора и трета. Кажи как ще стане номера точно, щото разходите за преводите са дебели, а корпоративния данък е почти по 2. Можеш един необлагаем минимум от 500 паунда примерно да усвоиш и това е. До 20К заплата кво правим без ниския ДоД?
Коментар
-
Тъй тъй. Имам и втора и трета. Кажи как ще стане номера точно, щото разходите за преводите са дебели, а корпоративния данък е почти по 2. Можеш един необлагаем минимум от 500 паунда примерно да усвоиш и това е. До 20К заплата кво правим без ниския ДоД?
- 1 like
Коментар
-
Правилно, ето че знаеш. Аз е отказах да купувам. Времето за продажба беше иналата година. Разхода става по интересн когато имаш втора фирма в чужбина извън ЕС на някое хубаво място. Пък ако развалят и тоя рахат втората фирма става първа и единствена. Комунената никога няма да спечелят от мене. И това същото си го мислят поне 200К човека в българия. Смятай сега цените на имотите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнениеНе се газирай бе, друже. Пределно ясни сте на всички двамата дето пишете от хиляда акаунта какво сте и що сте... Ама ви се смеем отстрани и се забавляваме
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
Демек не можа да си заведеш клиента да го огледа и да вземеш комисионна? Съболезнования... Все някой друг ще се излъже, споко - прости хора с пари бол!
Коментар
Коментар