If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така е гранита и турският мрамор са МНОГо важни, както и всички безкрай много други екстри.
За сметка на това старата тухла има някои недостижими качества при новото - наситен аромат на кисело зеле и тиня ;-) Бетон братче...мириса не може да мръдне стотици години и ще надживее сградата.... Ама се свиква с него де , а прекараш ли вируса даже нема да го усещаш :-)
Като се направи ремонт на общите части, не мирише на нищо. Няколко баки латекс и после измиване на пода с белина и топла вода, И готово
Явно не си наясно на колко е години е тази сграда, нито че някогашните единични тухли са на светлинни години пред сегашните поротерми и пр. боклуци като качества. Това, че тази сграда е имала нещастието да бъде построена в София е друг въпрос. Когато десетилетия не поддържаш нещо и го рушиш умишлено, е логично да изглежда по този начин. Днешните боклуци как мислиш ще изглеждат след 70-80 години?
В Европейските столици именно старите сгради в идеалния център са най-ценни и най скъпи.
Прави ми впечатление как се "поддържат" старите сгради в центъра на София обитавани или от стари реститутки с прогнили дървени дограми и мръсни прозорци и балкони, или отдадени за офиси на фирми и нотариуси.
Естествено същото важи и за нови кооперации населени със селяндури от всички краища на България.
Тук въпроса е не в здравината на самата плоча и дали може да издържи определен тонаж върху си, а в това дали при земетръс по- малкия брой колони на които се опира могат да я издържат нея самата.
Какво общо има броя колони в случая? Кой е казал, че броя колони е по-малък? А броя шайби по-малък или по-голям е?
Въобще като ви притеснява толкова, купете си парцел и постройте ако щете и за 9та степен по Рихтер.
Това пример за старото качество ли е ? :-)
Еми вестниците са паднали от фугите ама тули има все още.... тук там :-)
Иои пък дупките умишлено са оставани за обезгазяване като почне да втасва :-)
Гледах наскоро един нов строеж на една от реномираните строителни компании. 1/3 от тухлите - строшени, с фуги по 5-10 см. Между тухлата и плочата - още по-големи фуги, тук-там запълнени с пяна. На цялото това нещо му лепват една пластмаса отгоре да го скрие (т.нар. окачена фасада) и почват да говорят колко "безупречно" било качеството.
Аз съм говорил с хора, които са в сферата и които разбират и се занимават точно с това. Вярвам им на 100%, затова никога не бих купил ново строителство след 2010 година. Според тях:
- 1990-2000 година сградите са зле. Има единици, които са отлични
- 2000-2010 нещата са 50 на 50. Има отлични сгради, има и скапани
- след 2010 тотален боклук (точно обратното на това, което се пише и твърди в медиите)
Знам, че много от вас ще ме нападнат, но това е мнението ми.
Какво се е случило през 2010та? Нещо ми убягва логиката на това изказване.
Ухааа, мечтата на някой форумни колеги граничеща с архитектурна геронтофилия.
Явно не си наясно на колко е години е тази сграда, нито че някогашните единични тухли са на светлинни години пред сегашните поротерми и пр. боклуци като качества. Това, че тази сграда е имала нещастието да бъде построена в София е друг въпрос. Когато десетилетия не поддържаш нещо и го рушиш умишлено, е логично да изглежда по този начин. Днешните боклуци как мислиш ще изглеждат след 70-80 години?
В Европейските столици именно старите сгради в идеалния център са най-ценни и най скъпи.
Я някой вчера се беше засилил да събаря панелните блокове.
Ухааа, мечтата на някой форумни колеги граничеща с архитектурна геронтофилия.
Това, че следя офертите и проектите, не значи, че бих купил нещо си.
Новото си е ново - потока е еднопосочен - всички бегат/продават старо и купуват ново.... Който може да доплати де и ако е излъгал някой да му купи старото :-) В обратната посока има единични към нула случая. Иначе щяха да правят новите сгради в ретро стил / бъчвичка с кисело зеле :-)/
Тинтири-минтири. Много ти е промил мозъка тоя твой любим строител.
След 50 години (на колкото са моите) ако сме живи, ще видим в твоите сгради на какво ще мирише. Предполагам на нищо, просто защото тях вече няма да ги има.
Тинтири ама факт :-)
Еми ся ко да прая като паднат.... Дано да доживея да го видя и да не съм вътре докато падат :-)
Така е гранита и турският мрамор са МНОГо важни, както и всички безкрай много други екстри.
За сметка на това старата тухла има някои недостижими качества при новото - наситен аромат на кисело зеле и тиня ;-) Бетон братче...мириса не може да мръдне стотици години и ще надживее сградата.... Ама се свиква с него де , а прекараш ли вируса даже нема да го усещаш :-)
Тинтири-минтири. Много ти е промил мозъка тоя твой любим строител.
След 50 години (на колкото са моите) ако сме живи, ще видим в твоите сгради на какво ще мирише. Предполагам на нищо, просто защото тях вече няма да ги има.
Ми зле е ,на Цар Борис ,около твоите райони как бяха снимали кривата колона и то граждани дето не са и строители .
Крива колона...............без коментар
Със замазката ще я изправят... Тва щото нема вестници :-)
ПП Сградата по спомен беше в Стрелбище за около 2К квадрата, но всичко продадено.....
Коментар