IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Да подчертая, не съм навътре в детайлите, ама ако всеки месец правиш преводи/превалутираш за по 500-1000 лева в чужбина покриваш ли си поне таксата за трансфера ? :-) Или минаваш през Пейс, Револют и т.н.... Ама не съм сигурен дали се приемаха трансфери за захранване от подобни места....
    Пак да подчертая, че не съм го играл тва и ми стана любопитно....:-)
    През приложение го правя, излизат сметките, иначе нямаше да се занимавам, пари не се теглят, реинвестира се печалбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
      Цената е висока, дори и ако оставят гоблените

Коментар

• Какво ще кажете за това:

Продава 3-СТАЕН в град София, Люлин 3 - 87 кв.м / 94999 EUR :: imot.bg Обява

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
          Аз на БФБ имам 100% за 3 години от 2017 г. до 2019 г. след това закрих портфейла и влезнах в тухли. Може би тази година ще започна да влизам пак по малко на БФБ ще видим. Зависи от енергийната криза и ковида.
          Браво, има много смели хора явно. Обаче потвърждаваш и правилото. Който и да е обикновен човек / без да е Мъск/ колко и каквото и откъдето да изкара то свършва в тухли :-)

Коментар

• Аз на БФБ имам 100% за 3 години от 2017 г. до 2019 г. след това закрих портфейла и влезнах в тухли. Може би тази година ще започна да влизам пак по малко на БФБ ще видим. Зависи от енергийната криза и ковида.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Аз по- скоро форекс- а го определям като комар. Не купувам индивидуални компании а снп 500 с малки суми веднъж месечно- 500- 1000 лева, а като има спад с колкото свободни имам.
              Да подчертая, не съм навътре в детайлите, ама ако всеки месец правиш преводи/превалутираш за по 500-1000 лева в чужбина покриваш ли си поне таксата за трансфера ? :-) Или минаваш през Пейс, Револют и т.н.... Ама не съм сигурен дали се приемаха трансфери за захранване от подобни места....
              Пак да подчертая, че не съм го играл тва и ми стана любопитно....:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Mите борсата е измама....Там е като да играеш комар с хора които определят правилата и ти знаят картите.Единствено което ще ти се случи е да те оберат....как ви промиха мозъците не знам...Да си дадеш парите на някого и да чакаш да забогатееш и да вярваш.....Хи хи хи как ли пък не се бях напънал аз друг да забогатява докато си бърка в носа....
                Аз по- скоро форекс- а го определям като комар. Не купувам индивидуални компании а снп 500 с малки суми веднъж месечно- 500- 1000 лева, а като има спад с колкото свободни имам.

Коментар

Да ти кажа, че има доста богати БГ фирми, които генерират печалби и голям паричен поток,

Просто умни и предприемчиви хора ги управляват.
                  Основните потоци с по - висока ,,рентабилност,, се генерират около европейските фондове, бюджета ,хазарта и недвижимите имоти.

Изключая наколко големи експортни с висока принадена стоност, който не изнасят суровини,
                  но те се броят на пръстите едната ръка.
                  Last edited by Майстора233; 04.01.2022, 11:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Свободния пазар - борса е най прозрачният и продуктивен начин . да се определи кой може да ,,създава,, нещо и кой не. А не партийният пленум.

Create - творя създавам, съзидавам. Ролята на свободният пазар е да отсява плявата от истинските креативни идеи с потенциал.

Има два вида успешни, компании творчески и копиращи , Нашите не попадат и в двата модела , мога да ги класифицирам в основната си част с редки изключения като паразитни.То и за това преставането на нашите ДС компании търгувани в софикс е така плачевно.

Типични копиращи бизнеси са азиатските компании, дори понякога копират и по- добре от оргинала.
                    Иновациите основно са съсредоточени зад океана и в малка част в Европа.

Мога да класифицирам Комунистическото икономика като зле копираща, но все пак копираща . В България в момента сме в по - скоро паразитна икономика, отколкото копираща.
                    Да ти кажа, че има доста богати БГ фирми, които генерират печалби и голям паричен поток,

Просто умни и предприемчиви хора ги управляват.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

По лошото е че там НЕ СЕ СЪЗДАВА НИЩО. Уникално губи време на милиони, вместо тези да се хванат и да изкарат и създадат нещо

Свободния пазар - борса е най прозрачният и продуктивен начин . да се определи кой може да ,,създава,, нещо и кой не. А не партийният пленум.

Create - творя създавам, съзидавам. Ролята на свободният пазар е да отсява плявата от истинските креативни идеи с потенциал.

Има два вида успешни, компании творчески и копиращи , Нашите не попадат и в двата модела , мога да ги класифицирам в основната си част с редки изключения като паразитни.То и за това преставането на нашите ДС компании търгувани в софикс е така плачевно.

Типични копиращи бизнеси са азиатските компании, дори понякога копират и по- добре от оргинала.
                      Иновациите основно са съсредоточени зад океана и в малка част в Европа.

Мога да класифицирам Комунистическото икономика като зле копираща, но все пак копираща . В България в момента сме в по - скоро паразитна икономика, отколкото копираща.
                      Last edited by Майстора233; 04.01.2022, 11:36.

Коментар

Евго нали си учил финанси. Направи сега една сметка за нетна настояща стойност при 5% годишна инфлация (дисконтов%).
                        Сметни колко гарсониери можеш да купиш СЕГА со събраните 60к от наеми. Дали има и половин за 22 години !?!?!?
                        Айде да сме по точни сметни си PV на инвестицията с постоянни постъпления (250 средно) идва тамън 120к лева или една гарсониера за 22 години без НИКАКВИ разходи.
                        Аз на такава инвестиция дето не можеш да биеш инфлацията от 5% не я харесвам
                        Не е съвсем така, както казваш.

Аз съм дал сравнително малки наеми: 200 лв месечен за първите 10 г и 300 лв за следващите 12 г. Тъй като това е от най-евтините апартаменти и не може да се събират големи наеми.

Но през 2010 г. и през 2015 г. в София можеха да се купят изгодно отново гарсионери със събраните пари от наеми и ако инвеститорът добави още пари от себе си, тъй като само от наеми няма да може да ги събере.

Коментар

......
                          Една гарсионера, купена през 2000 г., за 22 г. ще генерира голям паричен поток (10 години по 200 лв и 12г по 300 лв) - 60 000 лв срещу инвестиция от 8 000 евро, т.е. изплатила се е няколко пъти и има капиталова печалба. Златото също е поскъпнало 5 пъти за 22 г.
                          ......
                          Евго нали си учил финанси. Направи сега една сметка за нетна настояща стойност при 5% годишна инфлация (дисконтов%).
                          Сметни колко гарсониери можеш да купиш СЕГА со събраните 60к от наеми. Дали има и половин за 22 години !?!?!?
                          Айде да сме по точни сметни си PV на инвестицията с постоянни постъпления (250 средно) идва тамън 120к лева или една гарсониера за 22 години без НИКАКВИ разходи.
                          Аз на такава инвестиция дето не можеш да биеш инфлацията от 5% не я харесвам
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Ма то е пълно с глупаци дето вярват че някой ще работи вместо тях а те ще си чешат пъпа и ще забогатяват.Истинското знание не се преподава в училищата
                            Един приятел (стоматолог) казва: "Не вярвам в това, че ако си дам парите на някой финансист в чужди ръце, от малко ще направи голямо. Само моето нещо става голямо в чужди ръце."

Коментар

По лошото е че там НЕ СЕ СЪЗДАВА НИЩО. Уникално губи време на милиони, вместо тези да се хванат и да изкарат и създадат нещо
                              Ма то е пълно с глупаци дето вярват че някой ще работи вместо тях а те ще си чешат пъпа и ще забогатяват.Истинското знание не се преподава в училищата

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

мислех да не дъвчем тази дъвка, но за последно
                                примера ти е елементарен и едноходов. да цитирания момент за покупка е такъв (имаше и по яки 98-ма)

акции на софарма за по 10ст ако си взел през 2001-ва
                                сега са 40+ пъти по скъпи а 2008-ма бяха 80+ пъти по скъпи ... примера не е удачен, но само намигане.

представи си, че човекът Х няма 2001-ва 20-30К долара за хубава тухла в центъра, но има професия и доходи и едни пари, които му остават

едното е да вземе ипотека и да купи имота и да я изплаща 10+г,
                                друго е да трупа на депозит
                                трето е да си купува акци, фондове и тн всеки месец на малки порции

за тези 20г може да си сигурен, че ако е инвестирал постепенно и реинвестирал(!) дивидентите ще има много повече пари без да е нужно да извади на масата 20-30К$ в момент, когато това са много много пари.

лека вечер

ПП ще се огранича в писането идните дни, че днес прекалих.

Добро утро,

За много години!

Аз не вярвам в инвестирането в акции на БФБ и не мисля, че обикновен човек ще може да улучи кога да инвестира.

Имаме една бонова книжка на Гъмза Северкооп, която струва малко и още не съм ходил да я осребря, защото е на починал човек и е с разправии.

Имам и акции на една банка, купени през 2008 г. скъпо, а сега са евтини.

Виж имотите са по-интересни.

Една гарсионера, купена през 2000 г., за 22 г. ще генерира голям паричен поток (10 години по 200 лв и 12г по 300 лв) - 60 000 лв срещу инвестиция от 8 000 евро, т.е. изплатила се е няколко пъти и има капиталова печалба. Златото също е поскъпнало 5 пъти за 22 г.

Диска също вярва в някой от моите принципи, той ми е казвал,

Поздрави и Успешна Нова Година

Коментар

X