Първоначално изпратено от 6000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://money.bg/property/nepazaren-...kvadraten.html
НЕпазарен анализ на метър квадратен ! / 19/02/2024
Boдeни oт paзбиpaнeтo, чe cлyчвaщoтo ce нa пaзapa нa нeдвижими имoти зacягa paзлични cтpaни - ĸaĸтo пpoфecиoнaлнитe пpeдcтaвитeли нa cфepaтa ĸaтo инвecтитopи, cтpoитeли, бpoĸepи и дpyги, тaĸa и ĸyпyвaчи, пpoдaвaчи или пpocтo cтpaнични нaблюдaтeли нa пaзapa, peдaĸциятa нa Моnеу.bg peши дa пyблиĸyвa тeĸcт нa cвoй читaтeл, пoлyчeн пo пoщaтa. Зa нac e вaжнo дa чyвaмe и пoĸaзвaмe ĸaĸтo eĸcпepтнитe мнeния в oпpeдeлeни oблacти, тaĸa и нeпoпyляpнитe мнeния нa пyблиĸaтa ни, ĸoятo мoжe дa ни пишe нa оffісе@mоnеу.bg.
HEпaзapнa пpoгнoзa
Haблюдaвaмe двa типa пpoгнoзи, нямa дa ги нapeĸa oптимиcтични и пecимиcтични, a щe ги нapeĸa cпeĸyлaтивни и пoжeлaтeлни.
Ha тaĸa нapeчeнитe "бpoĸepи нa имoти" им дoпaдa дa инвecтиpaт вpeмe в paзпpocтpaнявaнe нa "oцeнĸи и пpoгнoзи", ĸoитo тлacĸaт ĸyпyвaчитe ĸъм cдeлĸи, вce пaĸ тexният интepec e 6% oт cyмaтa нa cдeлĸaтa. Koлĸoтo пo-дeбeлa цeнa, тoлĸoвa пo-мaзeн xoнopap, a и тe нaй-дoбpe знaят, чe тoвa нямa дa пpoдължи вeчнo.
Teзи "пpoгнoзи" ca изцялo в пoлзa нa бaнĸитe и зaтoвa тe мълчaливo ги пoдĸpeпят c пapaдoĸcaлнo ниcĸи лиxви. Бaнĸитe тиxo cи cъбиpaт ĸлиeнтcĸи мacив, ĸoйтo e c 30 гoдишнa пepcпeĸтивa нa дoгoвopитe. Koгaтo иĸoнoмиĸaтa ĸoлaбиpa и нaвлeзeм в peцecия и дeпpecия c пoнe 10 гoдишeн тpeнд, бaнĸитe щe имaт пpиxoди.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
През януари 2004 г. комшийка купи хубав двустаен панелен апарт от познат човек за 40 000 лв.
На реалния пазар са вървяли по-скъпо, продавачът й не беше много в час, пиеше.
Дори се чудя от къде родителите й са имали пари, при заплати по 200-300 лв по онова време.
Аз например стисках един депозит в продължение на 19 г. (спестявания на баба ми). Държах го на високи лихви и го пазех, за да може да откупим с него наследствен апартамент. Довнасял съм към него и освен това когато дойде момента да платим 1/2 от един апарт, имах и други пари и се справихме без кредити.
Хората които са били на пазара 2004-та зная за какво става въпрос
Рязкото поскъпване започна в края на 2003-та и в продължение на няколко месеца беше възможно да се купи от хора които не са в течение на поскъпването
Нашите понижител обаче са го проспали този момент или са били още много малки така че могат само със съжаление да си мислят за тези времена
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Джулиъс ти какво купи по онези години??? - за един приятел питам
Фрости ти на колко годинки беше 2004-та??? - за същият приятел питам
На реалния пазар са вървяли по-скъпо, продавачът й не беше много в час, пиеше.
Дори се чудя от къде родителите й са имали пари, при заплати по 200-300 лв по онова време.
Аз например стисках един депозит в продължение на 19 г. (спестявания на баба ми). Държах го на високи лихви и го пазех, за да може да откупим с него наследствен апартамент. Довнасял съм към него и освен това когато дойде момента да платим 1/2 от апартамента, имах и други пари и се справихме без кредити.Last edited by Evgo; 19.02.2024, 17:05.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
"Гладна кокошка просо сънува". Какви стимули ти се привиждат на теб? Стимули сега вече няма как, изгърмяха го тоя патрон през 2020-та година (пандемията). То да не става така - когато си решат да пускат стимули и да обезценяват валути... Това бута правителства, и понякога води и до смяна на режими, когато хората прогресивно обедняват. Тенденцията в момента не е към намаляване на лихвени проценти в световен мащаб, само това ще ти кажа, пък ти си прави сметката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Хаха - поредните ти нещастни опити за пробутване на евтини манипулацийки.
За мен панелката не съществува като опция, дори да ми я подаряват.
Все така ще си чакаш поевтиняване на имотитеLast edited by X_Y; 19.02.2024, 14:10.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
всичко е възможно, но едно прибързано печатане ще бъде началото на края на западната цивилизация каквато я познаваме....
тук вече нещата опират до падане на империи и затова едва ли ще прибързат с печатането.
не и преди да са сгънали Китай и Брикс като цяло
По онова време обяснявахте как 9 ТРИЛИОНА дълг са безумно много и ако продължават така ще се взриви системата
Е днес вече е 34 ТРИЛИОНА и светът все още не се е взривил
И това ще стане но по скоро когато УСА дългът удари над 100 ТРИЛИОНА до тогава затегнете коланите щото ще друса
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тоест купил си на 500 евро панелка???
Яко са те набутали
За мен панелката не съществува като опция, дори да ми я подаряват.
Last edited by X_Y; 19.02.2024, 14:09.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
През 2020 година имаше драстични спадове в икономиките по света, но това не доведе до спад на цените на недвижимите имоти. Дори напротив.
Евентуална рецесия през 2024 година ще бъде добър момент, в който централните банки ще отключат арсенала от стимули (2020 година и 2021 година) като QE и отрицателни лихви.
"Който копае гроб другиму, сам пада в него!"
тук вече нещата опират до падане на империи и затова едва ли ще прибързат с печатането.
не и преди да са сгънали Китай и Брикс като цялотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
През 2020 година имаше драстични спадове в икономиките по света, но това не доведе до спад на цените на недвижимите имоти. Дори напротив.
Евентуална рецесия през 2024 година ще бъде добър момент, в който централните банки ще отключат арсенала от стимули (2020 година и 2021 година) като QE и отрицателни лихви.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.reuters.com/markets/euro...ia-2024-02-18/
Айде Франция и тя замина с Германия в рецесия,а Вие си чакайте чудо в България..
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/534-novini..._C6VJTwjBx1b4j
===2049===
за жабетата няма отварям дума, че е жалко, че заминаха за нищо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Каквото е трябвало - вече съм купил!
И то - точно въпросните години, които споменаваш...
И понеже съм живял в един от споменатите квартали и то точно въпросния период - затова от 1-ва ръка знам как вървяха цените по години!
п.п.
И затова ми е толкова лесно да те хвана, че лъжеш!
Яко са те набутали
Коментар
-
Джулиъс ти какво купи по онези години??? - за един приятел питам
Фрости ти на колко годинки беше 2004-та??? - за същият приятел питамОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар