Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/0...ef=home_layer2
Каримански не смята за реалистично България да приеме еврото според плана !!!
Калин Христов, подуправител на БНБ, коментира, че е трудно с мерки да се преодолее инфлацията и че това става чрез рецесия и високи положителни лихви. Тъй като това ще доведе до обедняване на групи хора, е важно държавни мерки да се предвидят тъкмо за уязвимите групи, посочи той. По-късно пред журналисти и Каримански защити тезата, че антикризисните мерки не трябва да са за всички, а само за уязвимите, и изрази надежда, че това ще се постигне за вече обявените чрез механизма за прилагането им. Обявените от управляващите мерки се предвижда да влязат от 1 юли, като тези, за които са нужни законодателни промени, се очаква да бъдат гласувани заедно с готвената актуализация на бюджета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеНапротив - точно вие понижителите не сте в час, и не можете да схванете, че промоцията с евтините жилища в бг вече приключи окончателно. Отсега нататък, който иска да има собствено жилище в бг ще трябва да плати скъпо и прескъпо.
Сценарий 2 - имотите са като всяка друга останала стока - имат своя ЪП, имат и своя ДАУН! Точно затова се мисли преди да се влезе на този пазар, защото за всяко дългосрочно обвързване най-голямо значение има момента. Неподходящия момент може да ти коства цяло едно образование от порядъка на 35-50 хил. долара в качествен университет за детето ти!
Last edited by Julius_BG; 09.06.2022, 20:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Напротив - точно вие понижителите не сте в час, и не можете да схванете, че промоцията с евтините жилища в бг вече приключи окончателно.
Отсега нататък, който иска да има собствено жилище в бг ще трябва да плати скъпо и прескъпо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Обзалагам се на бира Корона че до края на годината лихвите като проценти ще бъдат вдигнати тройно от минус 0,5 до 1.5% минимум
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
През Март продадох имоти, а от Април съм в този форум и се опитвам да помогна на младите и да ги предпазя от доживотно заробване с ипотека точно в този момент.
ще трябва обаче малко да те разочаровам.
тук отдавна си имаме действащ спасител на приятели, познати и случайни минувачи.
и той, като теб, продаде на връх 2017. зазида кеша и дебне да купи в ниското. по възможност на акт 14, макс 15
и е спасил маса народ да не купи на набалончените цени от 2016, 2017, ...та до сега още ги спасява.
като и да е, обединявайте усилия, че има много народ жаден да бъде спасенпрепоръка е
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Причинно-следствените връзки не са ти силната страна!
Отсега нататък, който иска да има собствено жилище в бг ще трябва да плати скъпо и прескъпо.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеКогато Калин Христов говори за парична политика и макроикономика е хубаво всеки да си води записки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Ма, Кавръче, това е от същата статия:
Все още обаче надолу вървят лихвите по жилищните кредити, като при тези в левове средният лихвен процент спада с 0.02 пр. п. до 2.58%, а ГПР остава непроменен на ниво от 2.83%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеLaconic,
Ти си отскоро тук, затова нека малко да ти обясня каква е играта. Не помня кой точно, но един потребител доста добре ги беше разконспирирал, ама му изтриха мнението! Част от хората тук наистина наподобяват група брокери (които е възможно дори да са в един офис и да излизат през едно айпи, съмнявам се някои от тях да знаят какво е впн, но това само модератор може да го види) и са си разпределили ролите според възрастта и темперамента, като си лайкват моментално мненията един на друг!
Единият го дава лекар на достолепна възраст, пазаруващ имоти на всяко четно число в месеца, а земеделска земя - на всяко нечетно (преди беше казал, че 1-вия му апарт е 2005, сега гледам е паднал на 2004), другия не знам какво си, третия и той... а последния - свръх-активния холерик, който редовно обираше банове с всяка своя регистрация (кара коьло, режеп иведик, седларов и прочее) и сега пак се е активизирал, но през чужд профил - че иначе пак бан!...
Та в общи линии цялата групичка силно наподобява офис-брокерчета, които "ЖИВЕЯТ" живота на техните клиенти! Тоест, като казват "Днес изповядахме сделка" - те имат предвид, че са били заедно при нотариуса с техния клиент, което технически не е невярно, само дето /най-вероятно/ не са купували с техни пари и за тяхна сметка. Иначе като ги четеш - ми то половината им ден минава в някоя нотариална кантора, другата половина тук - във форума.
Айде, наздраве и да ни благодарят за снизходителността, че си затваряме очите, чукаме си лаф-моабета и им побутваме от време на време темата нагоре. То това им е единствената печалба - щото така подскача заглавието за "повишение", макар да става вече неактуално, затова съвсем скоро се прехвърляме в другата тема...
Ще е много жалко, ако и investor-а е в играта!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Ма, Кавръче, това е от същата статия:
Все още обаче надолу вървят лихвите по жилищните кредити, като при тези в левове средният лихвен процент спада с 0.02 пр. п. до 2.58%, а ГПР остава непроменен на ниво от 2.83%.
даваш кредит на 2.90%
после няма не искам ЕЦБ вдига, БНБ вдига и го 'стрижеш' на 4-5-6-7% колкото може
филмът с японските лихви в Европа е към краят си - лично предположение
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://www.investor.bg/ikonomika-i-...pirala-353188/
Висока инфлация се спира само с положителни лихви и с рецесия, коментираха икономическия растеж на България експерти на кръгла маса в парламента !!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.marica.bg/biznes-zona/za...nchor-comments
ПОЧНА СЕ ПОЧНА СЕ !!!
Започна се: Лихвите тръгнаха нагоре !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Аз съм във форума от 2007г и чета редовно, с паузи.
Лекарят наистина е лекар, защото ме е консултирал за няколко заболявания и наистина пазарува имоти. Бертрам, Кавръчето и Груьо също са реални хора, около моите години (и не са брокери). Кавръчето беше много за малко алчен брокер,. Маверик наистина е опитен брокер. Може да има фалшиви никове, но не съм на 100% сигурен кои са.
Купата наистина е бил в Холандия и не ни лъже.
Иначе е вярно, че взаимно се надъхват.
Поздрави
Другите неща са верни
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеLaconic,
Ти си отскоро тук, затова нека малко да ти обясня каква е играта. Не помня кой точно, но един потребител доста добре ги беше разконспирирал, ама му изтриха мнението! Част от хората тук наистина наподобяват група брокери (които е възможно дори да са в един офис и да излизат през едно айпи, съмнявам се някои от тях да знаят какво е впн, но това само модератор може да го види) и са си разпределили ролите според възрастта и темперамента, като си лайкват моментално мненията един на друг!
Единият го дава лекар на достолепна възраст, пазаруващ имоти на всяко четно число в месеца, а земеделска земя - на всяко нечетно (преди беше казал, че 1-вия му апарт е 2005, сега гледам е паднал на 2004), другия не знам какво си, третия и той... а последния - свръх-активния холерик, който редовно обираше банове с всяка своя регистрация (кара коьло, режеп иведик, седларов и прочее) и сега пак се е активизирал, но през чужд профил - че иначе пак бан!...
Та в общи линии цялата групичка силно наподобява офис-брокерчета, които "ЖИВЕЯТ" живота на техните клиенти! Тоест, като казват "Днес изповядахме сделка" - те имат предвид, че са били заедно при нотариуса с техния клиент, което технически не е невярно, само дето /най-вероятно/ не са купували с техни пари и за тяхна сметка. Иначе като ги четеш - ми то половината им ден минава в някоя нотариална кантора, другата половина тук - във форума.
Айде, наздраве и да ни благодарят за снизходителността, че си затваряме очите, чукаме си лаф-моабета и им побутваме от време на време темата нагоре. То това им е единствената печалба - щото така подскача заглавието за "повишение", макар да става вече неактуално, затова съвсем скоро се прехвърляме в другата тема...
Лекарят наистина е лекар, защото ме е консултирал за няколко заболявания и наистина пазарува имоти. Бертрам, Кавръчето и Груьо също са реални хора, около моите години (и не са брокери). Кавръчето беше много за малко алчен брокер,. Маверик наистина е опитен брокер. Може да има фалшиви никове, но не съм на 100% сигурен кои са.
Купата наистина е бил в Холандия и не ни лъже.
Иначе е вярно, че взаимно се надъхват.
Поздрави
Коментар
Коментар