Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мани го юлката.
така и не разбраха, че банката няма за цел да им взима имотите
и това е последното нещо, което правят
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКъде видя 'грешно решение', че да има и солидарна отговорност?
Към днешна дата люлинЦкия панеляк го оценяват на половин милион битИконЯ - понеже каймака на Галактиката и изобщо целия Млечен път точно него спот си е харесал да живее - уреден, чист и приветлив! Банката ти отпуска 1/2 млн. при 100% обезпечение, но си има клауза - при промяна в пазарната стойност на обезпечението -> следва еди-какво си... и т.н. и т.н.
Ако панеляка продължи да расте - ОК, обезпечението е > ипотеката, банката си пуска Преслава.
Панеляка пада и става < заема и какво следва: Банката си пуска "И плачат и богатите"!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеНямам идея как българските банки отпускат кредити, но ако банката е направила грешно решение не носи ли солидарна отговорност. Наистина не съм чувала за подобни практики. Стана ми интересно дали изобщо е възможно, законно и дали се е случвало изобщо. Ще попитам
Към днешна дата люлинЦкия панеляк го оценяват на половин милион битИконЯ - понеже каймака на Галактиката и изобщо целия Млечен път точно него спот си е харесал да живее - уреден, чист и приветлив! Банката ти отпуска 1/2 млн. при 100% обезпечение, но си има клауза - при промяна в пазарната стойност на обезпечението -> следва еди-какво си... и т.н. и т.н.
Ако панеляка продължи да расте - ОК, обезпечението е > ипотеката, банката си пуска Преслава.
Панеляка пада и става < заема и какво следва: Банката си пуска "И плачат и богатите"!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Някога случвало ли се е това ? Питам защото не съм чувала за подобни методи ,а не знам и доколко са законни.
така и не разбраха, че банката няма за цел да им взима имотите
и това е последното нещо, което правят
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТи шегуваш ли се? Кое му е незаконното?
Обикновено е залегнало в договора, ама кой да чете!
Коя банка отпуска 200 бона ипотека при 100% покритие за с/у жилище за 150 хиляди?!
Ти да не мислиш, че са малоумници там.. или умишлено работят против собствените си интереси?!
Ами нали ако ипотекаря закъса и банката му вземе жилището, а то не е достатъчно да изплати кредита?!?
Ко прайм тогава?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Не ми се гледа цялото, понеже знам новината, така че не знам споменават ли - на една банка, за която организирали протест, направили "здравния код" на вложителите червен - съответно не могат да излизат от къщи, или да пътуват с транспорт, и тн. Не е по темата, ама да си знаете. Щото скоро и в Европа ще дойде. Тоя...метод.препоръка е
Коментар
-
Започва се...наред са другите..
Сrурtо.соm, зa ĸoятo paбoтят и xиляди бългapи, ocвoбoждaвa 5% oт пepcoнaлa cи cлeд cpивa нa ĸpиптoвaлyтитe
https://money.bg/business/crypto-com...ovalutite.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеНякога случвало ли се е това ? Питам защото не съм чувала за подобни методи ,а не знам и доколко са законни.
Обикновено е залегнало в договора, ама кой да чете!
Коя банка отпуска 200 бона ипотека при 100% покритие за с/у жилище за 150 хиляди?!
Ти да не мислиш, че са малоумници там.. или умишлено работят против собствените си интереси?!
Ами нали ако ипотекаря закъса и банката му вземе жилището, а то не е достатъчно да изплати кредита?!?
Ко прайм тогава?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Някога случвало ли се е това ? Питам защото не съм чувала за подобни методи ,а не знам и доколко са законни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТова че вноската може да се вдигне от 1500 лв. на 2 бона на един 150к евро кредит за 20 год. не би следвало да е чак такъв проблем. По-голям проблем е, ако обезпечението по кредит е клоняло към 100% каквато тенденция имаше последните години и в момента, в който банките сметнат, че пазарната стойност на имота вече не покрива ипотеката -> решенията не са много - или втора, допълнителна ипотека на друг имот /ако лицето изобщо притежава такъв/, или някакво ударно погасяване на разликата така че оценката да е > ипотеката, а тя може да се окаже едни спешни 30-50 бона които ипотекаря ги няма налични.
И тогава вече става интересно...
п.п.
А голяма част от добре платените ИТ-та, които се мятаха смело на ипотеки за по 400 хил. лв. не са с много висока финансова култура. Дано са си сметнали добре рисковете, вкл. и някакъв период без работа, че 25-30 год. са изключително дълъг период... цяло едно поколение е това!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТова че вноската може да се вдигне от 1500 лв. на 2 бона на един 150к евро кредит за 20 год. не би следвало да е чак такъв проблем. По-голям проблем е, ако обезпечението по кредит е клоняло към 100% каквато тенденция имаше последните години и в момента, в който банките сметнат, че пазарната стойност на имота вече не покрива ипотеката -> решенията не са много - или втора, допълнителна ипотека на друг имот /ако лицето изобщо притежава такъв/, или някакво ударно погасяване на разликата така че оценката да е > ипотеката, а тя може да се окаже едни спешни 30-50 бона които ипотекаря ги няма налични.
п.п.
А голяма част от добре платените ИТ-та, които се мятаха смело на ипотеки за по 400 хил. лв. не са с много висока финансова култура. Дано са си сметнали добре рисковете, вкл. и някакъв период без работа, че 25-30 год. са изключително дълъг период... цяло едно поколение е това!
Имам един приятел, ИТ, през 2004г. купи нов тристаен апарт (тухла), продаде 2 наследствени гарсионери и додаде негови пари. Вече е забравил за случката и е направил хубава трансформация.
Last edited by X_Y; 15.06.2022, 16:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеднес там, за утре се сещайте къде
https://www.youtube.com/watch?v=g7_c7EJtDkc
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеКолко ще ги вдигнат тези лихви според теб? Аз последно взех на 2.2%, и 5% да ги направят при инфлация от 15% пак са ти безплатни пари
п.п.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеднес там, за утре се сещайте къде
https://www.youtube.com/watch?v=g7_c7EJtDkc
- 1 like
Коментар
Коментар