Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеСофт ... или Хард ще е приземяването?!?
- - - - - - -
БНБ предвижда „охлаждане” на кредитния пазар
Затягане на кредитния пазар у нас. Българската народна банка обмисля охлаждане на жилищното кредитиране, а причината -търговските банки отпускали твърде лесно заеми, показвал последният анализ. По думите на зам.-министъра ипотечните кредити през 2023 г. са около 20 млрд. лева, което е огромен ръст.
https://www.pariteni.bg/novini/kredi...krediti-248491
май нещо друго имат предвидпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Да не е "живот с вързана с инвестиционен фонд"?По- голямо дърво няма.И сигурно е вързано с Амунди!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Как се казва етф а който го следи на ес борса?
Във Вн.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
На мен се опитваха да продават някакви тъпи застрохавки живот в долари от алианц преди 1-2 седмици. Много тъпа оферта, не знам кой я е измислил, но не ми се влиза в подробности да обяснявам. Падеж след 5 години с една купчина наказателни такси.
Коментар
-
Как се казва етф а който го следи на ес борса?
Във Вн.
АNAU.MI е в Милано например.Подобен е и няма данък.Успех.
Има го и на германската борса.Обемите са малки обаче.По 5-6К на ден.
Коментар
-
Софт ... или Хард ще е приземяването?!?
- - - - - - -
БНБ предвижда „охлаждане” на кредитния пазар
Затягане на кредитния пазар у нас. Българската народна банка обмисля охлаждане на жилищното кредитиране, а причината -търговските банки отпускали твърде лесно заеми, показвал последният анализ. По думите на зам.-министъра ипотечните кредити през 2023 г. са около 20 млрд. лева, което е огромен ръст.
https://www.pariteni.bg/novini/kredi...krediti-248491
Коментар
-
И на мен ми звинят, но вече не казват каква лихва предлагат, а ме канят в офиса да обсъдим. Аз и казвам "инфлацията е 8%, ако не ми дадете поне 8, хич не ме занимавайте, и млъкват."
- 1 like
Коментар
-
Как бре? Сега гледам, че са на едно със СП500, т.е минали са върха от 2021. Според мен има вероятност да върнат 10-15%, което може да се възможност за вход.
Уорън Бъфет има освен акции и инвестиции в SP500 ,но я виж дали има Nasdaq?Няма .Дългосрочните инвеститори не купуват и не държат за дълго тех акции и тех сектира ,сега ако мислиш да правиш пара за месеци година ,две да продаваш друга бира ,но ако искаш да спиш спокойно хубаво трябва да се замислиш относно тех индекса .
Сега ще ти дам доказана 100 годишна стратегия,натрупай кеш в акаунта си,примерно 5000 евро ,като падне SP500 го купи ,да кажем срив като има,после усреднявай всеки месец с някаква равна сума,бъди сигурен че след 5 години дори и да е паднал ще си над неговата средногодишна възвръщаемост,тая формула е уникална
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
напомням ти, че наскоро ме наигра да купя...
тогава друго казваше(
Ако си купил на 40 пак не е зле, но ще направиш по-малко кяр. Изчакай
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнениеПреди време бях писал, че бях получил мейл с предложения за лихва в/у депозит в евро и долар по спомен 1.6% за € и 4.3% за $.
Тази сутрин получих и обаждане от една от големите банки в страната с предложение да се срещнем и да обсъдим какви спестовни сметки могат да ми предложат т.к имат промяна в лихвената политика в/у спестовните сметки.
Влизам в сайтът им да проверя лихвеният им бюлетин и там няма промяна, явно не обявяват официално .
ПП: особенно за спестовни сметки в $
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Другия племенник е там и смята да стои още 8 години, за да вземе пенсия (ако не вдигнат 10-те години които искат, че и в Гърция бяха толкова ама вече са 20г).
Ама аз и нямам грам кеш сега - всичкото в злато, облигации. Па и много ма е страх от СВЕТОВНА ВОЙНА. Та килцето златото не го давам за нищо на света.
Има зверска криза за имоти там, освен да се местя там за 4-5к€ ако намеря и да карам и аз там 10г. На онзи гаден климат, само като си помисля и лошо ми става. За 5 дена го намразих зверски Дъблин. Тука си ми дават инвалидна, няма за кво да се осигурявам.
като нищо ще направят някаква промяна през това времепрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Времето за покупки на конове беше преди година.
тогава друго казваше(
препоръка е
- 1 like
Коментар
Коментар