IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

2019-та цените бяха като 2008-ма номинално изразени: 1150 евро/м2 в СФ. Средната заплата в СФ обаче е била почти 3 пъти по-ниска.

Бих аргументирал, че сега са по-достъпни от 2008-ма. Но тогава не съм живял в БГ нито съм бил на пазара, та няма да претендирам да знам от личен опит.
    Така е.

Не бяха много достъпни, хората не смееха да вземат кредит заради несигурността. Но имаше и такива накупиха по 2 апартамента на кредит и кола на лизинг, И после реваха, че не могат да изплащат вноските.
    Last edited by Evgo; 28.02.2024, 15:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

През 2007 г. цените не бяха толкова високи, сравнено с днес, 2008 г и 2018 г. и беше възможно човек да купи изгодно стар апартамент за ремонт.

Аз следях пазара тогава и за целия период 2004-2008 г имаше силно търсене, обявите излизаха в червено (продадени) и беше трудно да се намери нещо сносно. В края на 2006 г. (тогава бях свежо парче) имаше юруш на имотите и много хора купиха апартаменти сравнително евтино.

Тъй като тук сте 2 лагера, да си кажа и аз позицията:

апартаментът в СФ може да носи хубави доходи в продължение на много години, ако се управлява както трябва. Но да набиеш всичко в апартаменти и земя и да не живееш нормално, също не е хубаво. Кавръков да не се мотае, а да купи двустаен за ремонт, че по-евтини няма да станат. Всеки се учи от грешките си, ще го изплати и ремонтира криво ляво. Колко му е. Мои колеги имат по 2-3 апартамента, купувани в последните 20 години (като двойки/семейство) и понякова в бройката влиза и един наследствен апарт.

Поздрави
      2019-та цените бяха като 2008-ма номинално изразени: 1150 евро/м2 в СФ. Средната заплата в СФ обаче е била почти 3 пъти по-ниска.

Бих аргументирал, че сега са по-достъпни от 2008-ма. Но тогава не съм живял в БГ нито съм бил на пазара, та няма да претендирам да знам от личен опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не е лесно - факт
        от 2017-та смятам, че излязохме от зоната на нормалното, а кога ще се счупи нещо е трудно.
        2020-та се счупи, но го затапиха с принтера... това накра много хора да приемат, че няма шанс нещо кофти да се случи...говоря глобално.навън в момента вече не мислят така - това в резултат на политиките на ФЕД, ЕЦБ, АЦБ и тн..

у нас сме безсмъртни... все още

инфлацията (голямата) е симптом на задаваща се криза...

но като цяло нещото, което ме дразни е презастрояването - сега ще скочат да казват, че нищо не е презастроено.
        Инфлацията е заради печатането при короната, сега обаче въпроса е с нуждата от все повече оръжия и помощ за войната в Украйна и продължаващото нарушаване на доставките на енергия и стоки - как мислиш правителствата ще печатат ли по-малко за да покрият тези харчове?

Ако се бях слушал във вашите писаници щях да съм още под наем или да си купя някоя дупка за същите пари, сега ме е яд че се подведох и вместо да тегля ипотека преди 2г и да взема още нещо което щях да съм изплатил вече, правя някакви кокошкарски схеми с депозитчета на 4.8%, акциики и крипто(единственото смислено в този период) колкото да преборя инфлацията. Ти сега ще ми покриеш ли пропуснатите ползи? Вече освен че е скъпо, няма и нищо ставащо на пазара. Може например дами продадеш 100кв от тези 900 които притежаваш в София на цени от 2021 не ги искам даром. Как беше - put your money where your mouth is.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Абсурд. То вярно, че зависи от профила на купувача, но такива лихви в момента няма.
          Не е абсурдно, все още има такива лихви. Затова пазара още се крепи.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Берти кога си го забил тоя срок? От 2017 го чета това за края на годината. Като гледам какво става май балона сега тепърва почва да се надува, и като се спука да не се върнем на нивата от 2023?
            не е лесно - факт
            от 2017-та смятам, че излязохме от зоната на нормалното, а кога ще се счупи нещо е трудно.
            2020-та се счупи, но го затапиха с принтера... това накра много хора да приемат, че няма шанс нещо кофти да се случи...говоря глобално.навън в момента вече не мислят така - това в резултат на политиките на ФЕД, ЕЦБ, АЦБ и тн..

у нас сме безсмъртни... все още

инфлацията (голямата) е симптом на задаваща се криза...

но като цяло нещото, което ме дразни е презастрояването - сега ще скочат да казват, че нищо не е презастроено.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

2007-ма (края) продадох - точно защото си казах "тия са малоумни"
              после живях 5г под наем .. нищо страшно

междувременно лихвата от получената сума покриваше наема двойно, а цените на аналогични имоти паднаха от 60 на 35К (ти си сметни колко % от което искаш). Накрая парите пак отидоха към НИ, но на много по-изгодни ценови нива.

не казвам, че сега ще стане същото (знаем, че този път е различно) - просто ти отговарям къде съм бил.
              тогава даже и не коментирах - просто продадох.
              През 2007 г. цените не бяха толкова високи, сравнено с днес, 2008 г и 2018 г. и беше възможно човек да купи изгодно стар апартамент за ремонт.

Аз следях пазара тогава и за целия период 2004-2008 г имаше силно търсене, обявите излизаха в червено (продадени) и беше трудно да се намери нещо сносно. В края на 2006 г. (тогава бях свежо парче) имаше юруш на имотите и много хора купиха апартаменти сравнително евтино.

Тъй като тук сте 2 лагера, да си кажа и аз позицията:

апартаментът в СФ може да носи хубави доходи в продължение на много години, ако се управлява както трябва. Но да набиеш всичко в апартаменти и земя и да не живееш нормално, също не е хубаво. Кавръков да не се мотае, а да купи двустаен за ремонт, че по-евтини няма да станат. Всеки се учи от грешките си, ще го изплати и ремонтира криво ляво. Колко му е. Мои колеги имат по 2-3 апартамента, купувани в последните 20 години (като двойки/семейство) и понякова в бройката влиза и един наследствен апарт.

Поздрави

Last edited by Evgo; 28.02.2024, 13:30.

Коментар

конкретно пък за теб покупката ти през 22-ра (според теб частично финансирана с ипотека) е показателна, че колеото на историята е напраивло оборот
                дали бъркам ще стане ясно до края на годината. - нали сме забили срока
                Берти кога си го забил тоя срок? От 2017 го чета това за края на годината. Като гледам какво става май балона сега тепърва почва да се надува, и като се спука да не се върнем на нивата от 2023?

Коментар

виждам, че се вълнуваш живо от семейната ни собственост...това на болестно състояние отива.
                  ще те разочаровам - в друг имот.

нещо друго?
                  това е тема за имотиту
                  а не за личностни квалификации
                  в рамките на краткия ни диалог за втори път прибягваш до тоя недобросъвестен ход.

моля модерацията да си влезе в избирателните функции
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

трябва да изясним малко фактите.
                    за модерацията, това не е никакво заяждане, просто изясняваме обстоятелствата, около тема, която бъртрам сам поде.

предполагам, че говориш за тоя на банята, нали?
                    доколкото знам, той е платен от и се води на името на баща ти
                    къде е твоето участие?
                    ти май само си приписваш чужди заслуги, а?
                    виждам, че се вълнуваш живо от семейната ни собственост...това на болестно състояние отива.
                    ще те разочаровам - в друг имот.

нещо друго?

Коментар

ние остров на стабилност
                      банките са пълни с кеш и пред всеки офис раздават кредити на всеки

германци, французи, британци, американци са скъсаняци и там пари в банките няма и затова ги дерат с яки лихви по ипотеките...

Коментар

• После банките да не правят пак по по по по като съфорумници се молят да оставят лихвата само на 9% и да не я вдигат на 11%.

Съфорумник 2025г

Коментар

всъщност парите от този имот бяха вложени двойно по-ефективно пак в имот... докато па-па-па-тетата като тебе си натискаха парцала да си плащат ипотечките, че гониха влака 2007-ма. този период е оставил трайна следа в съзнанието ти и с него обяснявам форумното ти поведение.

конкретно пък за теб покупката ти през 22-ра (според теб частично финансирана с ипотека) е показателна, че колеото на историята е напраивло оборот
                          дали бъркам ще стане ясно до края на годината. - нали сме забили срока
                          трябва да изясним малко фактите.
                          за модерацията, това не е никакво заяждане, просто изясняваме обстоятелствата, около тема, която бъртрам сам поде.

предполагам, че говориш за тоя на банята, нали?
                          доколкото знам, той е платен от и се води на името на баща ти
                          къде е твоето участие?
                          ти май само си приписваш чужди заслуги, а?
                          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Коя?
                            Обб

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Искаш да кажеш, че квото и да става около нас, ние няма вероятност да бъдем засегнати, защото сме богопомазани?
                              ние остров на стабилност
                              банките са пълни с кеш и пред всеки офис раздават кредити на всеки

германци, французи, британци, американци са скъсаняци и там пари в банките няма и затова ги дерат с яки лихви по ипотеките...

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Дават ипотеки точно сега на 2,1-2,2. Поне една банка. Гарантирам
                                Коя?

Коментар

Working...
                                X