IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Нямат такова право. И право на престой нямат, защото не са ЕС. Трябва им виза. И после ходене по мъките да доказват български произход, за да вземат БГ гражданство, което учудващо защо е безкрайно тромава процедура и продължава с години.
    Трябва държавна политика и финансов стимул, улеснени закони и стриктни (но лесно изпълними) правила. Да научи български, да работи и да плаща данъци няколко години в БГ без да бяга на запад. Тогава гражданство. И само хора от славянските държави, източноправославни.

Относно мен, изписал съм много по темата защо и как. Не ми харесва в БГ и съм преживял разочарования, както и близки хора са ме прецаквали. Ако някога има положителна промяна, може пак да направя тази стъпка да се върна. Засега нямам намерение.
    Е, ако нямат право как ще дойдат в България ? Никакви административни мерки не могат да решат проблеми свързани с нисък стандарт и лошо качество на живот. Украинците дойдоха и стояха докато им плащаха хотелите. След това се изнесоха. Имаше даже такива които се върнаха в Украйна.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

С малки маржчета се прави бизнес. Те искат 100% печалба за месец-два. Ще се научат, или ще останат половината от тях.
      Бизнес се прави с малки маржчета когато има големи обороти. Когато са малки оборотите е нишов бизнес и за да оцелее трябва да има или голям марж или държавна политика да го подкрепя.В България големи маржове са трудно постижими а оборотите са малки, държавата с тия политически кризи е на автопилот. Това принуждава хората да намаляват разходите. По-лошото е че се появяват и откровени измамници които съсипват дори ниското реноме което имаме. Някой беше постнал касова бележка за фанта 10 лева: 5.50 за фантата, 3.50 за лед и 1.50 за лимонче. Остави цените на фантата и леда. За какво и е на фантата лимон ?

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Мисля че града се казваше Албинен, или нещо такова. Даваха 60,000 франка ако отидеш да живееш там. Не издават виза естествено , трябва да имаш право да живееш в Швейцария.

Хората с български корени и сега могат да се преместят в България. Защо да го правят ? Ако ще се местят и имат право на престой могат да отидат навсякъде в Европа. Вие защо не сте в България ?
        Нямат такова право. И право на престой нямат, защото не са ЕС. Трябва им виза. И после ходене по мъките да доказват български произход, за да вземат БГ гражданство, което учудващо защо е безкрайно тромава процедура и продължава с години.
        Трябва държавна политика и финансов стимул, улеснени закони и стриктни (но лесно изпълними) правила. Да научи български, да работи и да плаща данъци няколко години в БГ без да бяга на запад. Тогава гражданство. И само хора от славянските държави, източноправославни.

Относно мен, изписал съм много по темата защо и как. Не ми харесва в БГ и съм преживял разочарования, както и близки хора са ме прецаквали. Ако някога има положителна промяна, може пак да направя тази стъпка да се върна. Засега нямам намерение.

ПС: За Албинен прочетох - трябва си постоянно жителство в Швейцария, т.е. минимум 5 години да си живял там. И да купиш къща там - тогава ти дават 25к...Това си е както виждаш тяхна си програма, изобщо не е насочена към пришълци. И трябва да имаш кинти за покупката, на фона на цените там тези 25к са трохи.
        Last edited by ejonny2376; 23.08.2024, 00:02.

Коментар

Това за Швейцария ми е интересно. Не съм чувал. Те там имат толкова рестриктивни закони за покупки на имоти от чужденци. Че и пари да дават. Къде е това?

За БГ политиката е ясна - вместо да дадем милиарди военна помощ на Украйна, можем да дадем тези милиарди като стимул на хората с българско самосъзнание в Украйна трайно да се заселят у нас. И не само тези с българско. Всеки на възраст да речем 0-50 години, славянски корени и желание да работи да заповяда - независимо дали е руснак, украинец или какъвто там. Да им се плати да дойдат, да им се осигурят жилища и учители по български. После който е бачкал да речем 3 години в БГ и е понаучил езика да му се дава гражданство. Примерно говоря. Един закон трябва да се гласува и толкова. Както и мисиите ни навън да не бездействат. Но не се прави, защото целта на политиците не е България да просперира, на тях им трябва купен електорат, фалшиви избори и постоянно да са на хранилката, където да крадат безнаказано. 240 боклука (плюс всички служби, съдебна власт и висша администрация) закопават цял един народ.
          Мисля че града се казваше Албинен, или нещо такова. Даваха 60,000 франка ако отидеш да живееш там. Не издават виза естествено , трябва да имаш право да живееш в Швейцария.

Хората с български корени и сега могат да се преместят в България. Защо да го правят ? Ако ще се местят и имат право на престой могат да отидат навсякъде в Европа. Вие защо не сте в България ?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ако шарят европейски заплати цената ще скочи по 3 и шведските алкохолици ще престанат да идват.Ако не шарят няма работна ръка/И в двата случая фалит.Засега украинците дето държата им плаща хотела крепят положението ама де да видим до кога.
            С малки маржчета се прави бизнес. Те искат 100% печалба за месец-два. Ще се научат, или ще останат половината от тях.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Каква ще е тази политика? Даже в Швейцария има райони където ти дават пари за да се заселиш и няма желаещи. Европейците намаляват. Само слабо индустриализираните държави в Африка и Азия имат нарастващо население. В Италия са се ориентирали към привличане на пенсионери. Ако не друго поне пари да донесат.
              Това за Швейцария ми е интересно. Не съм чувал. Те там имат толкова рестриктивни закони за покупки на имоти от чужденци. Че и пари да дават. Къде е това?

За БГ политиката е ясна - вместо да дадем милиарди военна помощ на Украйна, можем да дадем тези милиарди като стимул на хората с българско самосъзнание в Украйна трайно да се заселят у нас. И не само тези с българско. Всеки на възраст да речем 0-50 години, славянски корени и желание да работи да заповяда - независимо дали е руснак, украинец или какъвто там. Да им се плати да дойдат, да им се осигурят жилища и учители по български. После който е бачкал да речем 3 години в БГ и е понаучил езика да му се дава гражданство. Примерно говоря. Един закон трябва да се гласува и толкова. Както и мисиите ни навън да не бездействат. Но не се прави, защото целта на политиците не е България да просперира, на тях им трябва купен електорат, фалшиви избори и постоянно да са на хранилката, където да крадат безнаказано. 240 боклука (плюс всички служби, съдебна власт и висша администрация) закопават цял един народ. Демографската катастрофа е проблем, който не търпи отлагане, а те се занимават с разни глупости - колко учебника да имало, ЛГБТ закони, месеци не могат да решат кой да е министър....Абдикирала държава.
              Last edited by ejonny2376; 22.08.2024, 23:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
                Да, може би са високи, за нормални образовани хора с нормална прилична професия и заплати над 3500лв не е непосилно и купуват, за нископлатени работници е непосилно, не споря.
                Вижте, и разберете, че след 10-15 години тези пари ще са обезценени минимум наполовина, а твърде възможно и повече и сметките ще са други. Не гледайте към сегашния момент, защото ще е много различно, изключвам катаклизми и войни.

До коментара за смъртността и продължителността на живот - територията ни е хубава, стратегическо местоположение, кръстопът, ще има кой да живее, няма да е Бонго от Конго, споко, той иска на цоциал в немско или ул. Ще има работещи хора, кой знае каква миграция от къде на къде може да тръгне. Запада загнива, не изключвайте опцията хора от там да идват насам в търсене на по-нормална и спокоен живот от многоцветните гета-метрополиси.

До коментара, че циганите даже емигрирали - те искат цоциал, бачкат проформа един два месеца и айде цоцкат, виж какви схеми разкриха с наши в ук. Същото го има и с тези европейски пари за безработица, но наскоро паразитите в парламента гласуваха нещо в ползу роду и им секнаха кранчето за европейската максимална безработица на ромейте.

Аз пътувам от петте кьошета до парадайса грубо, но не всеки ден. Имаме си вила на час от Сф, мога и работя от където си искам с мобилно рутерче, обаче това което ме връща и държи където съм е семейство - възрастни родители, деца, искащи си заниманията, детската градина, приятелчета, спортните занимания, парковете, моите приятели, културни събития и т.н. Аз съм живял и свикнал от малък в центъра на града, а ваканциите на вила (сега и по почивки, със билет за 50 лв отиваш където искаш в Европата за уикенда и т.н.). Така човек взима и от двата свята, не бих казал, че за човек с деца е по-добре в Каспичан, Видин, Омуртаг и прочее. Ако човек е имигрант в София и иска да гради няма да му е лесно, ако няма гръб от роднини, но не е невъзможно.
                Виж сега, аз също мога да си купя ново Ламбо (не ми е непосилно), но считам за пълна лудост да го направя. По същата логика - да платиш 3000 Евро на квадрат, защото уж си намерил "високоплатена" работа за 3500 лева не е оправдано, когато можеш да купиш за 800 Евро на квадрат на място, където заплатата ще ти е 2500. Просто защото с горницата не можеш изобщо да покриеш разликата в цените.

И накрая - да купиш с ипотека означава, че ти е абсолютно непосилна тази покупка. Именно затова растат цените - защото на хора, които изобщо не могат да си позволят нещо, им се дават едни новонапечатани пари. Аз дори спестени няколко милиона имам същата възможност да купя даден имот като някой без пукната стотинка, на когото банката пълни гушата с кредити.

Коментар

Цялата ситуация с работната сила е абсурдна. Трябва политика, която да привлича бели хора славяни да дойдат да живеят за постоянно в БГ. Не ни трябват никакви непалци и занзибарци. Просто държавата е напълно абдикирала.
                  Каква ще е тази политика? Даже в Швейцария има райони където ти дават пари за да се заселиш и няма желаещи. Европейците намаляват. Само слабо индустриализираните държави в Африка и Азия имат нарастващо население. В Италия са се ориентирали към привличане на пенсионери. Ако не друго поне пари да донесат.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ако шарят европейски заплати цената ще скочи по 3 и шведските алкохолици ще престанат да идват.Ако не шарят няма работна ръка/И в двата случая фалит.Засега украинците дето държата им плаща хотела крепят положението ама де да видим до кога.
                    Притеснява ме че не чувам за изисквания за назначаване на местни жители преди чужденци и за минимална заплата на чужденците която да е по-висока от средната в бранша. Всяка държава има подобни изисквания за да се попълват незаети работни места а не да се подменят местните работници с нископлатени работници от други страни.

Коментар

Ако условията в Непал бяха по-добри , щяха да си стоят там. Не знам как работи системата с визите. Мисля че има ограничения при кой и за каква заплата може да работят. Едва ли България може да издаде работна виза за Германия. Ако имаше такава възможност паспортната мафия щеше да я разработила преди години.
                      Германия (а и Европа) в момента е като разграден двор заради малоумните либерални правителства навсякъде. Никой не ти търси работна виза - успее ли да стигне там, после е лесно. Тези хора нямат изобщо намерение да се прехранват чрез труд.Просто ползват България (и визите за БГ) веднъж да дойдат на европейска територия.

Непалците са суров народ с традиции. Живеят доста прилично и природосъобразно. В Европа изобщо не биха се чувствали добре - особено като миячи и чистачи в някакъв долнопробен курорт за 500 Евро заплата. Част от тях изкарват много повече около туристите и алпинистите, които оставят сеолидни пари там. Говорим за сериозен туризъм от заможни западняци, не за изметта, която ходи на Слънчака. Харесват си страната и с право. Неслучайно са малко бежанците в Европа с непалски произход. Виж, тези от Бангладеш са абсолютни цигани, подобни на афганите.

Цялата ситуация с работната сила е абсурдна. Трябва политика, която да привлича бели хора славяни да дойдат да живеят за постоянно в БГ. Не ни трябват никакви непалци и занзибарци. Просто държавата е напълно абдикирала.

Коментар

Всичко има логика. Само цените не. ..
                        Да, може би са високи, за нормални образовани хора с нормална прилична професия и заплати над 3500лв не е непосилно и купуват, за нископлатени работници е непосилно, не споря.
                        Вижте, и разберете, че след 10-15 години тези пари ще са обезценени минимум наполовина, а твърде възможно и повече и сметките ще са други. Не гледайте към сегашния момент, защото ще е много различно, изключвам катаклизми и войни.

До коментара за смъртността и продължителността на живот - територията ни е хубава, стратегическо местоположение, кръстопът, ще има кой да живее, няма да е Бонго от Конго, споко, той иска на цоциал в немско или ул. Ще има работещи хора, кой знае каква миграция от къде на къде може да тръгне. Запада загнива, не изключвайте опцията хора от там да идват насам в търсене на по-нормална и спокоен живот от многоцветните гета-метрополиси.

До коментара, че циганите даже емигрирали - те искат цоциал, бачкат проформа един два месеца и айде цоцкат, виж какви схеми разкриха с наши в ук. Същото го има и с тези европейски пари за безработица, но наскоро паразитите в парламента гласуваха нещо в ползу роду и им секнаха кранчето за европейската максимална безработица на ромейте.

Аз пътувам от петте кьошета до парадайса грубо, но не всеки ден. Имаме си вила на час от Сф, мога и работя от където си искам с мобилно рутерче, обаче това което ме връща и държи където съм е семейство - възрастни родители, деца, искащи си заниманията, детската градина, приятелчета, спортните занимания, парковете, моите приятели, културни събития и т.н. Аз съм живял и свикнал от малък в центъра на града, а ваканциите на вила (сега и по почивки, със билет за 50 лв отиваш където искаш в Европата за уикенда и т.н.). Така човек взима и от двата свята, не бих казал, че за човек с деца е по-добре в Каспичан, Видин, Омуртаг и прочее. Ако човек е имигрант в София и иска да гради няма да му е лесно, ако няма гръб от роднини, но не е невъзможно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ще се научат хем да внасят, хем да шарят заплати.
                          Ако шарят европейски заплати цената ще скочи по 3 и шведските алкохолици ще престанат да идват.Ако не шарят няма работна ръка/И в двата случая фалит.Засега украинците дето държавата им плаща хотела крепят положението ама де да видим до кога.
                          Last edited by nradev1111; 23.08.2024, 03:18.

Коментар

Бягат, защото условията дори в Непал са по-добри, отколкото в БГ. Факт. И ползват БГ за трамплин към Европа. Дори циганорът не иска да живее и работи в тази държава, вие ми говорите за стандарт и как всички били умрели да се връщат.
                            Ако условията в Непал бяха по-добри , щяха да си стоят там. Не знам как работи системата с визите. Мисля че има ограничения при кой и за каква заплата може да работят. Едва ли България може да издаде работна виза за Германия. Ако имаше такава възможност паспортната мафия щеше да я разработила преди години.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

това до колкото виждам е Ботев и Тодор Александров, и двете са булеварди, последния е голям. Там е пълно с няколкоетажни бараки тип гредоред и пруски свод, които са строени доста отдавна и вървят към събаряне и без това. Има си комуникации, метро, всичко, не виждам проблем да се строи там, в други части на центъра е доста по гъч и си живеят хората, няма драми. Който вземе там няма да ходи на работа с колата, на работа с колата ходят "баровците" от вади, ливади, Надежда 9-та част, "престижните" Бояна, Драгалевци и прочее, от Перник, Волуяк, Божурище. Който избере да купи там да живее ще си купи и подземно паркомясто/места и с колата ще си ходи по почивки събота и неделя, няма да я използва всеки ден. Аз живея в центъра и си ходя навсякъде пеша, единствено до хипермаркет за пазар веднъж на седмица-две за обемисти неща като хартии, оризи, олия, дребните неща се купуват от квартални магазини или малки вериги, цените са леко по-високи от хипермаркетите, но удобството е по-голямо. До работа се пътува с метро за 10 минути, детски градини, училища - всичко е на пешеходно разстояние 3-5 минути. За снабдителните мрежи - може да се наложи да се променя нещо, сега на нас ни сменят магистралните токове, че не достигал, било голямо потреблението, но не е драма, минават под тротоара и не се пречи на движението.
                              Мисля , че е мястото между Т Александров и Стамболийски. Колко детски градини има ? Докъде пътувате за 10 минути метрото ? Паркоместата лесно ги продавате, но колите по някое време ще трябва да излезнат от тях и ще задръстят пътя.Ако има пушка на сцената, ще гръмне.
                              Last edited by rverb; 22.08.2024, 22:56.

Коментар

Мен ме хвана няколко пъти. Мисля , че има слабост към това.

Говорите за кога се ползва пълен/непълен член нали ?
                                О, тази и мен ме хвана веднъж за пълния член ..... Аз пък, все пропускам да направя проверка със ''той '' и ''него'' ...... и вече взех да оставям пълния - непълен ...... За да и дам възможност да се хване за нещо ......

Голяма е сладурана. Но освен във форума, мисля че отдавна не е изпитвала никой на живо ...
                                Години .....
                                Last edited by Сибирския Бръснар; 22.08.2024, 22:30.

Коментар

Working...
                                X