IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

+100

Аз съм забелязъл, че мъжете селяни са много по-нахакани и отворени от гражданите. Пример: Веско Панчев.

Един приятел казва, че дори да намеря някоя от затънтено място, тя ще прави селски простотии и номера и няма да мога да я изтърпя. Каза, без да ме познава много добре и е прав.

Има хора, върнали се в родния край на баба и дядо, но са малко. Аз не харесвам това, защото помня как през 1990 г. много възрастни хора се върнаха по родните места, обаче не прокопсаха особено. И не са живи вече. Изкараха до 80 +.

От земеделие не се печели, а в тези села и магазин няма вече много често. Нито лекар, нито ветеринар.
    С това не съм съгласен - печели се ужасно много, но за сравнително малко хора които обработват хиляди декари и получават големи евросубсидии за това. Струва ми се че бердж на там е тръгнал и ни баламосва тук с малкото производство "за пред хората" докато натрупа декари

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
      Миии, моя започна 50/50, а на трета година лихвата е на 45% от главница... Както BONI, е описала - върху текущата главница.

Вие с Берджо тотално ще втрещите перона. То, ако ставаше само тропане по перона...

п.п. Влака се напълни и на определени гари (спирки) не спира...
      Пълен е и няма места...

и билети няма...

Прочети пак, че явно ти е трудно да мислиш. План където главницата в по-малка от лихвата в края, не обратното. А ти ми твърдиш че лихвата ти била 45% от главницата. Сигурно, и сигурно на края ще е 3% или нещо такова незначително.

Така банката отчита по-големи печалби в началото на кредита.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Селянките вече далеч не са толкова прости като преди 15-на години. Да не кажа, че тези които останаха по селата са видяли даже повече свят от някои гражданки - често тати е някой земеделец на субсидия, или живеят в старата къща и нямат разходи и обикалят всеки месец някъде. Останали са тези които не са имали нужда да имигрират - тоест не са силно притеснено финансово. Срещат се и ИТ–та по селата. Това със забутаните села където никой не е излизал от тях го няма сигурно от края на 90-те.
        +100

Аз съм забелязъл, че мъжете селяни са много по-нахакани и отворени от гражданите. Пример: Веско Панчев.

Един приятел казва, че дори да намеря някоя от затънтено място, тя ще прави селски простотии и номера и няма да мога да я изтърпя. Каза, без да ме познава много добре и е прав.

Има хора, върнали се в родния край на баба и дядо, но са малко. Аз не харесвам това, защото помня как през 1990 г. много възрастни хора се върнаха по родните места, обаче не прокопсаха особено. И не са живи вече. Изкараха до 80 +.

От земеделие не се печели, а в тези села и магазин няма вече много често. Нито лекар, нито ветеринар.

Коментар

• Миии, моя започна 50/50, а на трета година лихвата е на 45% от главница... Както BONI, е описала - върху текущата главница.

Вие с Берджо тотално ще втрещите перона. То, ако ставаше само тропане по перона...

п.п. Влака се напълни и на определени гари (спирки) не спира...
          Пълен е и няма места...

и билети няма...

Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Навсякъде. Покажи ми план където в края му главницата е по-малък процен от лихвата. Така банките имат повече печалба на хартия в началото на кредита когато и главницата е по-голяма.
          Last edited by COVID-19; 28.11.2024, 15:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
            Сключват се сделки на офертните цени, хората вече не се пазарят, отбеляза Стойчева.

https://www.dnes.bg/a/64-stranata/62...i-da-poskapvat

А, чакалите ни проглушиха ушите толкова години, че офертните цени не били реални.....хахаха , тропали чакалите по масата...
            Хахахаха.... чакалски ми ти работи... Нищооо, поне перона е техен до към 2079та. До тогава деЦките ще са хипер ХИТ. Само се опасявам, че тук в темата ще се нароят нови никове на мястото на жонката и колето, които дадоха фира и заминаха в небитието.

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
              Къде го гледаш тоя филм...?!?

Навсякъде. Покажи ми план където в края му главницата е по-малък процен от лихвата. Така банките имат повече печалба на хартия в началото на кредита когато и главницата е по-голяма.

Коментар

• Сключват се сделки на офертните цени, хората вече не се пазарят, отбеляза Стойчева.

https://www.dnes.bg/a/64-stranata/62...i-da-poskapvat

А, чакалите ни проглушиха ушите толкова години, че офертните цени не били реални.....хахаха , тропали чакалите по масата...

Коментар

• Къде го гледаш тоя филм...?!?

Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Плащането по лихвата винаги е по-голямо в началото на погасителния план като към края е нищожна част от вноската. Ето така банката гледа да прибере първо лихвата.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

И като как банката прибира първо лихвата, пълни глупости. Банката прибира лихва САМО върху текущата главница и САМО за текущия период. Няма как да ти вземе авансово лихва за бъдещ период. Страшни лаици.
                    Плащането по лихвата винаги е по-голямо в началото на погасителния план като към края е нищожна част от вноската. Ето така банката гледа да прибере първо лихвата и трупа големи печалби на хартия.

Явно трябва да ти обясня, че като главницата е по-малка и плащанията по лихвата(печалбата) са по малки? Така по ясно ли ще ти стане? Или искаш да кажеш че печалбата на банката е по-голяма в края на кредита?
                    Last edited by pwise; 28.11.2024, 15:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Ясно ми е това, че банката обича първо да прибира лихвата и после главницата. Мислех, че за някакви други тънкости говориш.
                      И като как банката прибира първо лихвата, пълни глупости. Банката прибира лихва САМО върху текущата главница и САМО за текущия период. Няма как да ти вземе авансово лихва за бъдещ период. Страшни лаици.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Бе то може и чудесна тераса с голям леген да имаш, тогава и на море "да не се налага" да ходиш. Ти сигурно и от нашето море нищо не си видял, нито Калиакра, нито Ропотамо, нито Созопол...

Един съвет - потърси си задръстена селянка от зачукано място. Панелният апартамент да и се вижда все едно пентхаус, вилата на баира все едно Позитано, возенето в автобуса все едно лимузина, непохватния евач все едно Казанова.
                        Селянките вече далеч не са толкова прости като преди 15-на години. Да не кажа, че тези които останаха по селата са видяли даже повече свят от някои гражданки - често тати е някой земеделец на субсидия, или живеят в старата къща и нямат разходи и обикалят всеки месец някъде. Останали са тези които не са имали нужда да имигрират - тоест не са силно притеснено финансово. Срещат се и ИТ–та по селата. Това със забутаните села където никой не е излизал от тях го няма сигурно от края на 90-те.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

всичко опира до това как банката структурира лихвата.
                          при масовия кредит с анюитетни вноски - лихвата(печалбата) се прибира с приоритет, което прави така, че банката започва да реализира хубава печалба веднага след отпускането на кредита. Не казвам, че всичко накуп, но е значително. Резултатът е, че при пазар с много новоотпуснати кредити банковата система започва да отчита големи печалби - което е и на лице в момента. Рекорд след рекорд, който се дължи на бума с ипотеките.
                          Цялата система (строители, банки, перачи, брокери, че ако щеш и бачкери) се вози на каруцата пред която са впрегнати ипотекарите. Това е и причината въпреки предупрежденията на много икономисти (и вносни такива), че залитаме - цялата тази ситема да казва "само напред и нагоре" докато може ще се изцеди до последно.

Ясно ми е това, че банката обича първо да прибира лихвата и после главницата. Мислех, че за някакви други тънкости говориш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo

Става дума за стар случай. Но много хора бяха хитри и успяха да си запазят и да си купят ведомствените апартаменти.
                            То почти същото.

Първоначално изпратено от Evgo

Защо е токова скъп покрива - предмет на твоя иск.
                            Защото се промени скат на покрива, проекти, узаконяване, тотален ремонт 130 кв.м., че и на комшията го узаконих и ми дължи пари...
                            Last edited by COVID-19; 28.11.2024, 15:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Еее, не става, аз купих много. Сега оставих кинти колкото да завърша един апартамент и да ремонтирам един в Бургас. Назаем ги давам на жена ми.
                              Това какъв проблем е? При прогноза 40% ръст за 1-2 години просто теглиш ипотеки колкото можеш повече.

Коментар

• Ооо, хиено, ти по общински ли бръмчиш... ?!

Има леб и там...

Първоначално изпратено от Evgo

Преди живеехме в този квартал в блок 12. Ползвахме апартамента 23 г под наем и можеше да го купим, но не ни позволиха (последно през 1991 г.). И не избрахме правилна стратегия. Не трябваше да го освобождаваме, никой не ни гонеше, чиновниците ги смениха и накрая щяха да дадат да го купим.

Хубав наем вземате за отдалечен квартал. Детството ми е минало там,

Коментар

X