Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
със сигурност не си ходил на островите Кук
Мичурин вече е Царево
а за живота на кралете преди 100 години(1921)
можеш само да бленуваш
виж
може и да живееш малко по разнообразно
но не и по добре
от някой полски жупан от XIV век
или римски стотник
давай пиши си
всеки трябва ляб да яде
ти не ме нервиш
Ще се перефразирам нямам нужда от нищо повече от насъщното в момента, а мога и с много по-малко....Просто не виждам смислено нещо за харчене на пари над настоящият ми начин на живот.... Иначе ето взимам една нова Х5-ца и няма кеш готово....
Аз пък мисля, че твоите постове в конкретната тема са абсолютно безсмислени требе сичко да се изтрие..., но надявам се поне да се забавляваш докато ги пишеш.... Това би било единственият им смисъл....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.05.2021, 21:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Я се сети какво ще стане със сегашните строежи 2040г? Дали ще са довършени? Дали ще отговарят на НОВИТЕ изисквания за строителство? Че те за 2022 няма да отговарят ...
Колко ще струват заебани НЕУЗАКОНИМИ имоти?
А кога ще почне държавата да си върши работата и да ги бута? А не да ревем само за циганските колиби. Има 100к НЕЗАКОННИ ИМОТИ В СОФИЯ, че им искат и по 1000€+ на 1/2 квадратпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
Милорд, ти нямаш такива
така че няма и да имаш терзанияLast edited by 13ADROL; 15.05.2021, 20:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Тулата има срок на годност 100-ина години / не е много, но бива/, артията надали...., освен ако не е с антикварна стойност....
Сички потребности са ми задоволени и не се лишавам от нищо...., а мога да живея и мнооооогоооо по-скромно , ако трябва .... Нали разбираш, че вместо да отида до Островите Кук примерно, мога и на Мичурин, а в краен случай и на селският язовир, същото е и с колата, и т.н.....
Всъщност в момента всеки от нас живее по-добре от кралете преди 100-ина години и назад, като изключим частта с прислугата....
Мичурин вече е Царево
а за живота на кралете преди 100 години(1921)
можеш само да бленуваш
виж
може и да живееш малко по разнообразно
но не и по добре
от някой полски жупан от XIV век
или римски стотник
давай пиши си
всеки трябва ляб да яде
ти не ме нервиш
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Няма какво да споделям, ти явно имаш много опит и знаеш всичкодействителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Ботич, за имотите, които гледаш (в процедура за акт 16 от 98ма), и сега ще ти се молят
Колко ще струват заебани НЕУЗАКОНИМИ имоти?
А кога ще почне държавата да си върши работата и да ги бута? А не да ревем само за циганските колиби. Има 100к НЕЗАКОННИ ИМОТИ В СОФИЯ, че им искат и по 1000€+ на 1/2 квадратНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
А защо с всичко изкарано непременно трябва да се купи имот? Ти други потребности нямаш ли? Да си хванеш любовница на дърти години например.
Вие тук сте като обсебени с тези имоти.
Имот, в който не живееш (или който не носи доходност, значително компенсираща риска - поне едни 7-8% примерно), е абсолютно ненужен, генериращ разходи пасив. Не само, че не се спасява кеш - кешът буквално изчезва на 100% при покупката. Все едно, че никога не си го имал. Не се топи с по 2%-3% на година, а се изпарява моментално на 100%.
Сички потребности са ми задоволени и не се лишавам от нищо...., а мога да живея и мнооооогоооо по-скромно , ако трябва .... Нали разбираш, че вместо да отида до Островите Кук примерно, мога и на Мичурин, а в краен случай и на селският язовир, същото е и с колата, и т.н.....
Всъщност в момента всеки от нас живее по-добре от кралете преди 100-ина години и назад, като изключим частта с прислугата....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
А защо с всичко изкарано непременно трябва да се купи имот? Ти други потребности нямаш ли? Да си хванеш любовница на дърти години например.
Имот, в който не живееш (или който не носи доходност, значително компенсираща риска - поне едни 7-8% примерно), е абсолютно ненужен, генериращ разходи пасив. Не само, че не се спасява кеш - кешът буквално изчезва на 100% при покупката. Все едно, че никога не си го имал. Не се топи с по 2%-3% на година, а се изпарява моментално на 100%.
да купуваш имот е едно
да говориш във форум че трябва да се купуват имоти е друго
първото - отиваш и го правиш - всеки ден го правят
няколко стотин човека
втрото - правят го няколко човека в този и други форуми
срещу минимално заплащане от строителни и
брокерски фирми .
за хляба
с десетки никове и полове
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
Аз съм чувал, че чси-та ги свалят/дигат ... ама некой требе да се ангажира с плащане преди това, а обикновено за да тръгнат нещата в тая посока трябва да има някаква гарнция за сделка .. тук е ролята на брокерчето .. може да се направи тристранен договор, а може и по други начини .. и защо да дам на адвокат пари, който да проверява имота ? нотариуса какво прави ? бърка си в носа ли ? сподели да видим ..
Коментар
-
Ботич, разбирам фрустрацията ти , но и ти проумай, че у нас балъците са все по-малко , особено тези преминали през 90-те и имали акъл да изкарат някакъв кеш след това.. Целта на имотиту не е да дава доходи, а да се спаси кеша от това дето е в ход....
Ако има и доходи е добре...., но хич не е задължително.... Ето например аз поради някои грешни очаквания наскоро се оказва, че една година съм работил само за поскъпването.... Не е оплакване, а само факт, не е и точно загуба щото нямаше с какво да купя миналата година, но е пропусната полза....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Само не разбрах, брокерчето ли ги сваля запорите?
За 500 лв трудно ще навиеш някой, освен ако за имота по принцип не се изисква комисионна от купувача.
Най-добре, ако можеш, не се занимавай с брокери ами тези 500 лв ги дай на един адвокат да ти провери имота.
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 1 like
Коментар
-
Не пропускаш ден без да направиш весел пост. Поздравления :-)
От друга страна днес за първи път от много години по една от справките ми има увеличение на броя обяви макар и цените да се рекордни.
Надявам се / не прогнозирам/ това да стопира ръстовете. Явно повече продавачи вече са удовлетворени от настоящите нива и излизат на пазара....
ПП Ратко ако ще пускаш още маломерки кажи направо да прескочим брокерите :-)
един път да се прееб@ ми стига.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
И аз за това работя. 15к, тамън колкото повече дават безумците. Да се блъскат, аз дето има навалица не участвам.
Чакам да ми се МОЛЯТ, а бремето имот ще става все по голямо. Онова дето ще ги подпира отзад(разходите) все по навътре ще влиза. Инфлацията започва и то все за стоки дето няма мърдане - ток, вода, гориво, стоки от първа необходимост. Няма вече да има помощи (60/40), отлагане на кредити
Днес гледах строителните материали - има за някои 50% ръст за 2-3 години. Не знам за запада ама нас ни чака рестарт от НУЛАТА, щот ще се занулят мноооого и бизнеси на хранилка и хиляди семейства
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение10 К ли ? хахах Ако има много занимавка, разбирай сваляне на запори, ипотека и т.н 1500 лева ..Ако имота е чист .. таван 500
Само като чуя тия дежурните 3 % и ддс върху тях и разговора приключва ..
За 500 лв трудно ще навиеш някой, освен ако за имота по принцип не се изисква комисионна от купувача.
Най-добре, ако можеш, не се занимавай с брокери ами тези 500 лв ги дай на един адвокат да ти провери имота.
Коментар
Коментар