Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Иванчо, явно тези будали от SAP са на друго мнение:
https://m.dnevnik.bg/biznes/companii...tiiat_razvoen/
Илез от вкъщи малко, поспри с интернета и мечтите, поживей.
Приятелски съвет.
А за имотите, за стари ергени в момента е по-изгодно под наем, не се ядосвай толкова или се ориентирай към места, които са ти по джоба.
Мога да ти споделя само един факт - приносът на ИТ-сектора към БВП за 2020 година е по-малко, отколкото откраднатото от Баце и компания само за втората половин година. А да, и същото това откраднато не се държи в българските банки, нито се купуват имоти с него - не и в България.
Това на фона на:
- Пенсии от 250-300 лева
- Мафия в съдебната власт и в прокуратурата
- Руска подлога - президент
- Чалгар - бъдещ премиер
- Източени болници, източена здравна каса. Това с Лозенец е само началото, предстоят още няколко жестоки скандала до края на годината
- Изчезващо земеделие с полски домати по 1.20
- Напълно унищожен туризъм
- Златото и всички природни блага, подарени на чужди компании с концесии за без пари, като при нас остават само отровите и хората в тези райони умират от рак ежедневно
- Американски военни бази без пари, с военни които дерибействат над бизнеса и хората
- Енергийните дружества, Софийска Вода и подобни недоразумения източващи неправомерно джоба на хората с параван държавата и корупционните схеми по сделките с тях
В такова посмешище, наречено държава - трябва да си тотално смахнат да вярваш, че стандартът ще се повишава и че цените трябва да гонят Европейските. Нещата в момента са по-трагични и от края на 90те. Тогава се откраднаха парите на хората, сега се теглят заеми, които се крадат и които хората в бъдеще ще трябва да плащат.Last edited by ejonny2376; 27.06.2021, 23:56.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Има, дето скоро ги завършиха, до метростанцията, хубава локация е според мен. Некви тобо груп, но когато ходих да питам като строяха казаха, че не продават, и на още едно място питах пак до метростанцията само че откъм дървеница и там ми казаха че не продават. Сега вече може и да продават, но не са в строеж. В последно време все ми казват, че не продават и в изток питах за един приятел и там така ми казаха. Т.е. строителите, не продават с дсикаунт за строежа вече, чакат си акт 16 и не търсят бързи кинти. Знаят си цената.
вече нема изгода и в зеленото.
мина времето. когато купуваш зелено и продаваш на акт 16 с по-голяма печалба от инвеститора
препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не, гледам около 15 квартала / цар Борис 3, Цариградско, ГМ Димитров , Каблешков /. , но Стрелбище ми е от любимите за това което предлага спрямо личните ми нужди / до за мен най-добрият парк, 15 мин пеш до НДК, 5-10 мин пеш до най-добрите болници, училища и примерно 50% по-ниски цени за едно и също нещо спрямо съседният Вазов , а са само няколко минути разлика до каквото и да било/
ще усетиш след време, че имота се взима за под наем спрямо нуждите на таргет наемателите.
песимисчо, или взимаш имоти подходящи за отдаване или взимаш имоти с цел да ги обитават внуците.
но дотогава ги държиш празни.
и малко се губи логиката, защото те може пък да не искат точно там, като им дойде времето.
премисли го.
препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
То само Иванчо може да мине за аристократ, плюенето е грозно, но все пак е постигнал немалко. Миро е просто куейка, нещо като чакалите, само седи отстрани и се облизва за остатъците.
Коментар
-
Аз познавам немалко чужденци (от Западна Европа), които живеят в София, част от тях са в IT-сферата.
Още ще дойдат със сигурност.
Парадоксалното е че от никой от тях не съм чул лоша дума за България, а нашенските "аристократи" Миро и Иванчо, от Ловешко и Априлци, не спират да плюят.
Коментар
-
На мен ми е интересно дали отново ще има поток от чужденци програмисти...., които да покрият недостига от местни кадри = наемите пак ще ми тръгнат :-)
Още ще дойдат със сигурност.
Парадоксалното е че от никой от тях не съм чул лоша дума за България, а нашенските "аристократи" Миро и Иванчо, от Ловешко и Априлци, не спират да плюят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това е нормалното, там е същото, обаче не и в този случай. Този форвардер се ползва от години от двете страни ежемесечно и досега не е имало подобна случка / имало е други но да не навлизам в подробности/ , така че е пълна изненада.... , а оправданията смехотворни :-) Разбира се ще бъде сменен от следващият месец.... заради няколкостотин долара....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Нашите офиси не са въвеждали нови такси, ако приемем, че фактурираният е прав е възможно някоя голяма спедиция предвид силната си страна да се е възползвала от ситуация, няма да цитирам имена нарочно, много добре разбрах за коя става въпрос. Има и друга страна, ако някой не си проверява FOB разходите предварителено, то да не се изненадва от нововъведения. Иначе е добре, че конкуренцията действа некоректно, ще има повече работа за такива като мен. Аз примерно местните разходи в Б-я фактурирам на кост, че всички ги знаят. С Гърция не е така ситуацията.
Коментар
-
Корабособствениците имат определени такси - всеки има различна такса и е известно каква е за определената дейност. Агента в Китай я фактурира към фабриката на двойна цена....+ още 3 нови такси , които никой не е фактурирал до този момент...Случая е с агента на КН от тази седмица....Не се отнася за България....
Коментар
-
Не става въпрос за 150те човека, Миро.
Поне прочети статията.
Щом тези (наред с Бош и други големи) си прехвърлят развойната дейност тук (не тестърите като теб), дали не са видели потенциал?
И дали ти и Жонката разбирате повече от тях?
Ще има кой да плаща данъци и да купува скъпи имоти, това е ясно
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Въййййй, 150 души с малко пари в джоба ей ся ще преобърнат цялата българска демография хахахаха
Поне прочети статията.
Щом тези (наред с Бош и други големи) си прехвърлят развойната дейност тук (не тестърите като теб), дали не са видели потенциал?
И дали ти и Жонката разбирате повече от тях?
Ще има кой да плаща данъци и да купува скъпи имоти, това е ясно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Както казват англичаните " The life is tough and unfair". Истината е че образованието ни е супер зле( учиш от много неща по малко и накрая не знаеш нищо вместо да учиш малко неща но да научиш нещо като хората, което и да ти е полезно) . Та ако няма кой да те побутне от ранна детска възраст и да ти налее акъл или да ти е оставил нещо на готово борбата за място под слънцето ще ти е безмилостно жестока. Ще трябва да избираш между семейство, кариера, свободно време, забавление,спорт и т.н. За да има прираст трябва да има по 3 деца в семейство, а на такова геройство се решават малко хора в небедните страни ......
Коментар
-
Не подценявай наема. В момента има стотици имоти да се отдават на под 3% бруто от пазарната им цена.... В добро състояние.... Така че няма начин да купиш нещо за 10 годишни наема.... То и за 30 с цялата аритметика няма....действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
Коментар