IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

под наем са едни като минимум 6000 на година .. за малко повече от 10 години си е едно жилище ... или поне гараж в иван вазов .. по принцип под наем е най изгодно ако наема не е висок и жилището е в добро състояние обзаведно ... кеф център, кеф другаде, в софия само от локация и транспорт можеш да избиеш наема . иначе пак ще чакам за мяу, но докато дойде мяу няма само да гледам, просто по премерно и така .... ако е много изгодно тогава
    Не подценявай наема. В момента има стотици имоти да се отдават на под 3% бруто от пазарната им цена.... В добро състояние.... Така че няма начин да купиш нещо за 10 годишни наема.... То и за 30 с цялата аритметика няма....

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Въййййй, 150 души с малко пари в джоба ей ся ще преобърнат цялата българска демография хахахаха
      Епа немската демография цъфти.... Толко е цъфнАла, чак до кафяво, ама на теб не ти прави впечатление :-)
      А малкото пари са повече от твоите :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Ми като е зор, под наем и чакаш голямото МЯУ. Какъв е проблема?
        под наем са едни като минимум 6000 на година .. за малко повече от 10 години си е едно жилище ... или поне гараж в иван вазов .. по принцип под наем е най изгодно ако наема не е висок и жилището е в добро състояние обзаведно ... кеф център, кеф другаде, в софия само от локация и транспорт можеш да избиеш наема . иначе пак ще чакам за мяу, но докато дойде мяу няма само да гледам, просто по премерно и така .... ако е много изгодно тогава
        действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin

Сега стана ясно що не усещаш рогата, оттогава още си им свикнал с тежестта
          2 седмици, ей ся - верно повечето хора не правят твоите грешки. Тук се съгласих. И за какво всичко - за софийска панелка и пак така софийско живуркане а.к.а. "кариера" Пълен смех!
          Радомирска панелка Крети, Радомирска , моля те не ме надценявай :-)
          Да кажем така - както имотите така и жените ги избирам по-добре от теб :-) Немат нищо общо с Индия :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Въййййй, 150 души с малко пари в джоба ей ся ще преобърнат цялата българска демография хахахаха
            Въй въй без жена без деца без семейство без майка без Родина това е живота на убитника в чужбина

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Е най-накрая некой да ми поверва :-)
              Бай Пеше сичко / не е много, но е достатъчно/ поне при мен е с късмет и низ от случайности.... и вродено / пак късмет/ ного ама ного математика..../ учил съм само, за да се състезавам с Бота иначе не съм отворил 1 сборник през живота си/.... Така че примера нема да е добър децата да чакат на късмет.... :-)))) Ако не бях тотален атеист бих казал, че има неко горе дето се грижи за мене :-))))
              Са нямай никакво съмнение за неко горе както си го нарекъл.Говоря за Вселенски разум който управлява всичко а не за бабини деветини и църковни простотии.Да знаеш вервам ти

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Иванчо, явно тези будали от SAP са на друго мнение:

https://m.dnevnik.bg/biznes/companii...tiiat_razvoen/

Илез от вкъщи малко, поспри с интернета и мечтите, поживей.
                Приятелски съвет.

А за имотите, за стари ергени в момента е по-изгодно под наем, не се ядосвай толкова или се ориентирай към места, които са ти по джоба.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Какво развитие, какви 5 лева бе човек? Къде го виждаш това развитие? Аз виждам тотална разруха навсякъде, 90те бяха рай в сравнение с това, което предстои тук.
                  България загива в момента, ти за развитие и подценени имоти ми говориш.
                  Иванчо, явно тези будали от SAP са на друго мнение:

https://m.dnevnik.bg/biznes/companii...tiiat_razvoen/

Илез от вкъщи малко, поспри с интернета и мечтите, поживей.
                  Приятелски съвет.

А за имотите, за стари ергени в момента е по-изгодно под наем, не се ядосвай толкова или се ориентирай към места, които са ти по джоба.

Коментар

Донякъде си прав, че проблема е по-дълбок. И започва от интернет и филмите - всички искат да са като филмови звезди при това във филмите им....Играчи да са като героите....И промивка на мозък и мислене на макс. Иначе аз нямам нищо против джендъри и всички в тези групи докато не ми се бъркат в живота и не ми го натрапват и на децата ми.... Щом ги кефи хората ок....
                    Не мога и да отрека , че извадих късмет в професионален план - не е само да качества, а и до щастливи случайности. ....Без късмет в никоя област не става, но той по-често идва при тези които го търсят.... Та някой който седи на 600 лева в провинцията е сигурно трудно да гледа семейство. но ако е смел и има умения и няма мързел било в София или чужбина може да подреди нормален живот.
                    Минал съм през почти всичко - помня преди 89-та какво, беше, и през 90-те - стоял съм вечер с часове на свещи поради режим на тока / Бай Пешето още не е бил завършил да опраи енергетиката :-)/ и без вода , и с купони за хляб по 2 часа на опашка, и с 3 вълнени блузи зимата щото се пести от отопление... и купища мацки са ме рязали докато ги задявах.... И в тази среда са се правели и гледали деца и ей го хора сме станали....Знам какво е трудност, а сегашните млади драмата им е че Айфоня име на 2 години и че имат само 4 чифта Найк маратонки....
                    Както казват англичаните " The life is tough and unfair". Истината е че образованието ни е супер зле( учиш от много неща по малко и накрая не знаеш нищо вместо да учиш малко неща но да научиш нещо като хората, което и да ти е полезно) . Та ако няма кой да те побутне от ранна детска възраст и да ти налее акъл или да ти е оставил нещо на готово борбата за място под слънцето ще ти е безмилостно жестока. Ще трябва да избираш между семейство, кариера, свободно време, забавление,спорт и т.н. За да има прираст трябва да има по 3 деца в семейство, а на такова геройство се решават малко хора в небедните страни ......

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Тез хора не столят овреме че след 2035 няма да се произвеждат двигатели с вътрешно горене. Още ли да им подсказваме. Подсказва се на човек с инвеститорска визия, на консуматор на дребно можеш само да му посочиш наема прогнозно. Наемаш ли се? Аз не.
                      Много си смехотворен когато се правиш на разбирач Това производство и да спре - ще е в рамките на 10ина години, за капак ще се карат поне още 15 години след това колите с ДВГ - и отиваме къде 2060та. Ти примерно ще си гушнал букета дотогава, не е ли смешно като си го помислиш хахахаха!

Коментар

Много дълго стана, та може да пропусна нещо . Иначе си прав , че строителите в голяма част са брутални мутри. Поради това не съм купувал някои неща - например как ти звучи 1100 евро на 2-3 линия от Южният парк - тиха пресечка на Нишава - сграда залепена за детската градина.... Като се срещнах с инвеститора / тъмничък с няколко човека охрана преговорите приключиха за 2 минути/ Обаче да ти кажа добре че са мутри и примерно повече ги интересува да си изперат парите като им плащам по банка цялата цена от това да правят печалба....Шипинг компаниите мутри ли са например че вдигнаха 5 пъти навлото за година ? А агентите мутри ли са като има стандартни чарджове по пристанища и тарифи на шипинг компании и в последният момент ти искат двойно или тройно ?
                        Знам за невероятни истории как прецакват кандидат строители и не са за публичен форум, но явно и ти си наясно и затва не искаш да строиш. От там нататък щом мислиш, че цените са неадекватни не купуваш. Какво има да го мислиш ?! Скъпо и тъпо и им пожелаваш успех и чакаш да се наиграят. Когато 95% от потенциалните купувачи почнат да мислят така наистина ще се наиграпт....
                        Наистина не разбирам кое е толкова сложното - не ти харесва цената не купуваш. Това се отнася от химикалки през домати до имоти....Ама кой бил алчен , кой не знам си какъв. Като стоката му не струва колкото иска да си я държи.
                        И последно в София с момента има няколко хиляди апарта на цена между 600-700 евро в строеж и проект. Който му е скъпо мове без проблем да си вземе от тях....

ПП. А да и за примерните имоти - нали е ясно че което си заслужава заминава за 1-2 седмици. Какви линкове да пускам ? Ръо този в Южният парк дето вие го пуснахте си го оставих в листа и го няма вече....Освен това въобще не търся толкова детайлно като вас с Джони - вие знаете всички обяви наизуст, а аз си пускам само ценови справки засега....
                        Добре, харесва ми, може да се води дискусия с теб, не се заяждаш. Имаш си твой поглед в определена насока и си го отстояваш, което ми допада.
                        Аз съм споменавал, че си търся нещо за лично ползване, това че са послъпнали много цените е факт и явно съм пропуснал момент да поема риск в тази насока преди няколко години, но тогава имах твърде много други поети рискове в професионален план и не му беше момента. Сега за мен просто не е вариант тази ситуация и не купувам, защото нищо не харесвам от наличното предлагане. Не че не мога да си позволя цитираната сума, но няма никакви дори приемливи на външен вид обяви. Винаги мога да заменя сегашното си жилище поскъпнало сигурно повече от 100 % и да доплатя едни 100 К като алтернатива да изсипя всичко в кеш, но както казваш, не купувам, защото не я приемам цената заради средата и виждането ми, че ще дойде момент за спад. Затова и продадох в Лагера, което явно се оказа инвестиционна грешка, но като го пуснах за продажба доста време мина до първия заинтересован и той отказа да плати повече от моята покупна цена и не стана сделката, вторият кандидат го огря, но вече отстъпих и печалбата ми беше поскъпването на гаража. Сега можеше да изкарам тройна печалба от реализираното.
                        Джони беше пуснал една обява на хубав апартамент в центъра, гледах го, наистина е добър, ако му свалят 10 % сериозно ще се замисля да го взема, но си остава проблема с паркирането, което ме спира.
                        Корабните линии не са мутри. Първо щото съм работил за такава и второ те действат доста пазарно. Има огромен проблем в supply chain-a и една не малка част от поскъпването е за да се откаже част от поръчките за превоз, за да се норамлизират нещата, но за по-малко от 3 месеца станаха два черни лебеда, които рядко се случват и на десетилетие, камо ли в едно тримесечие. За практиката на агентите не разбрах какво казваш, аз подобни случаи нямам, имам други абсурдни ситуации.
                        Най-забавното е, че разговорът тръгна от гараж, а аз чакам сега детайли за един гараж, който е някъде из регионите, които и ти ги гледаш, на цена 25 К евра вероятно и се замислям дали да не го отнеса чисто инвестиционно, макар да не виждам какъв наем трябва да му вземам, за да се изплати. По-скоро ще разчитам на влошаваща се инфрастуктура и презаселване на определени райони, за да се вдигне наема на гаражите + ефекта на ел колите.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Песи аз претенции и мераци да оправям енергетиката нямам никога не съм имал и надявам се да нямам за в бъдеще....Песи ма много героична автобиография си съчинил бе човек...Да знаеш вярвам ти на всичко даже лекинко завиждам...че не съм такъв герой..От днес ще си пример за подражание..
                          Е най-накрая некой да ми поверва :-)
                          Бай Пеше сичко / не е много, но е достатъчно/ поне при мен е с късмет и низ от случайности.... и вродено / пак късмет/ ного ама ного математика..../ учил съм само, за да се състезавам с Бота иначе не съм отворил 1 сборник през живота си/.... Така че примера нема да е добър децата да чакат на късмет.... :-)))) Ако не бях тотален атеист бих казал, че има неко горе дето се грижи за мене :-))))

Коментар

Какво развитие, какви 5 лева бе човек? Къде го виждаш това развитие? Аз виждам тотална разруха навсякъде, 90те бяха рай в сравнение с това, което предстои тук.
                            България загива в момента, ти за развитие и подценени имоти ми говориш.
                            Така е Жонка гладния гледа лошо...как да видиш развитие като нямаш семейство нямаш жена нямаш деца пари нямаш.Немеца те юрка а и Родина нямаш....Затова всичко е черно и по зле ще става....

Коментар

Аз съм определил цена от 1500 макс. За имот без забележки и без измислени общи части. Всичко над това за мен е недобра сделка. Лична оценка относно реалната стойност на един имот в град като София.

Този, който го е купил, да си троши главата.
                              Вто като за теб да не се охарчиш
                              Продава МЕЗОНЕТ в град София, Ботунец - 65 кв.м / 52500 лв. :: imot.bg Обява

Коментар

Донякъде си прав, че проблема е по-дълбок. И започва от интернет и филмите - всички искат да са като филмови звезди при това във филмите им....Играчи да са като героите....И промивка на мозък и мислене на макс. Иначе аз нямам нищо против джендъри и всички в тези групи докато не ми се бъркат в живота и не ми го натрапват и на децата ми.... Щом ги кефи хората ок....
                                Не мога и да отрека , че извадих късмет в професионален план - не е само да качества, а и до щастливи случайности. ....Без късмет в никоя област не става, но той по-често идва при тези които го търсят.... Та някой който седи на 600 лева в провинцията е сигурно трудно да гледа семейство. но ако е смел и има умения и няма мързел било в София или чужбина може да подреди нормален живот.
                                Минал съм през почти всичко - помня преди 89-та какво, беше, и през 90-те - стоял съм вечер с часове на свещи поради режим на тока / Бай Пешето още не е бил завършил да опраи енергетиката :-)/ и без вода , и с купони за хляб по 2 часа на опашка, и с 3 вълнени блузи зимата щото се пести от отопление... и купища мацки са ме рязали докато ги задявах.... И в тази среда са се правели и гледали деца и ей го хора сме станали....Знам какво е трудност, а сегашните млади драмата им е че Айфоня име на 2 години и че имат само 4 чифта Найк маратонки....
                                Песи аз претенции и мераци да оправям енергетиката нямам никога не съм имал и надявам се да нямам за в бъдеще....Песи ма много героична автобиография си съчинил бе човек...Да знаеш вярвам ти на всичко даже лекинко завиждам...че не съм такъв герой..От днес ще си пример за подражание..

Коментар

Working...
                                X