Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Аз съм споменавал, че си търся нещо за лично ползване, това че са послъпнали много цените е факт и явно съм пропуснал момент да поема риск в тази насока преди няколко години, но тогава имах твърде много други поети рискове в професионален план и не му беше момента. Сега за мен просто не е вариант тази ситуация и не купувам, защото нищо не харесвам от наличното предлагане. Не че не мога да си позволя цитираната сума, но няма никакви дори приемливи на външен вид обяви. Винаги мога да заменя сегашното си жилище поскъпнало сигурно повече от 100 % и да доплатя едни 100 К като алтернатива да изсипя всичко в кеш, но както казваш, не купувам, защото не я приемам цената заради средата и виждането ми, че ще дойде момент за спад. Затова и продадох в Лагера, което явно се оказа инвестиционна грешка, но като го пуснах за продажба доста време мина до първия заинтересован и той отказа да плати повече от моята покупна цена и не стана сделката, вторият кандидат го огря, но вече отстъпих и печалбата ми беше поскъпването на гаража. Сега можеше да изкарам тройна печалба от реализираното.
Джони беше пуснал една обява на хубав апартамент в центъра, гледах го, наистина е добър, ако му свалят 10 % сериозно ще се замисля да го взема, но си остава проблема с паркирането, което ме спира.
Корабните линии не са мутри. Първо щото съм работил за такава и второ те действат доста пазарно. Има огромен проблем в supply chain-a и една не малка част от поскъпването е за да се откаже част от поръчките за превоз, за да се норамлизират нещата, но за по-малко от 3 месеца станаха два черни лебеда, които рядко се случват и на десетилетие, камо ли в едно тримесечие. За практиката на агентите не разбрах какво казваш, аз подобни случаи нямам, имам други абсурдни ситуации.
Най-забавното е, че разговорът тръгна от гараж, а аз чакам сега детайли за един гараж, който е някъде из регионите, които и ти ги гледаш, на цена 25 К евра вероятно и се замислям дали да не го отнеса чисто инвестиционно, макар да не виждам какъв наем трябва да му вземам, за да се изплати. По-скоро ще разчитам на влошаваща се инфрастуктура и презаселване на определени райони, за да се вдигне наема на гаражите + ефекта на ел колите.
Коментар