IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

А казваш, че българите не ядели вече доматите с колците. Дали е така, я се замисли?
    Големи претенции, европейска столица, растящи доходи...
    Същевременно боклуците, простотията и укриването на доходи са все още на нивото на 1990 година.

Аз съм почти убеден, че повечето от вас, които се пишете за инвеститори в имоти, не сте декларирали и стотинка доходи от наеми. И че покупките/продажбите сте ги изповядвали все на данъчна оценка. Обичате да раздавате акъл наляво-надясно, а същевременно сте най-големите Ганьовци на земята.
    Джони, не е добре да пишеш с назидателен тон след като имаш сметки в няколко офшорни зони....Дори да е законно / не е сигурно на база уседналост/ едва ли е морално.... Сигурно към момента имаш значително по-голям доход от мен, а аз плащам пъти повече данъци от теб....
    За другите не мога да говоря, но данъците си ги плащам изрядно за всеки приход който имам.... Бих ли плащал всичко с карта и да нямам никакви пари в брой извън банка ако не беше така .... Сега нещата много лесно могат да се проверят за всеки и не е логично да се крият ниските данъци у нас. Повечето не мисля, че крият и по приходите в бюджета се вижда.... Виж за инвеститорите в акции, койни и т.н. не съм сигурен, че плащат всичко.... то и за тези с повече търговийка няма и как да го опишат....Както ти си убеден за някои неща така и аз съм убеден дори повече, че няма да платиш данък на печалбите за които писа наскоро....дори ниският у нас и абсурд за високият в Германия....
    Виж ако скалата стане прогресивна, не съм сигурен как ще бъде.... Мисля тогава сивото ще преобладава.

Но дискусията отиде пак в грешна посока, а тя беше , че банките все по-яко щавят и това ще се отрази на имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Аз съм свикнал, даже и леб за 1 лев го купувам с карта, ама плочкаджията не е....неам повече от двайсе лева у джебо....
      Е сигурно ще е навит и по банка ама не за 10К , а за 20К....:-)
      А казваш, че българите не ядели вече доматите с колците. Дали е така, я се замисли?
      Големи претенции, европейска столица, растящи доходи...
      Същевременно боклуците, простотията и укриването на доходи са все още на нивото на 1990 година.

Аз съм почти убеден, че повечето от вас, които се пишете за инвеститори в имоти, не сте декларирали и стотинка доходи от наеми. И че покупките/продажбите сте ги изповядвали все на данъчна оценка. Обичате да раздавате акъл наляво-надясно, а същевременно сте най-големите Ганьовци на земята.
      Last edited by ejonny2376; 13.05.2021, 14:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        Ти к'во мислиш, че е станало?
        В момента, в който ударят спирачката и тия дето си мислят, че всичко де хвърчи се яде - ще се охълцат!
        (както винаги е било, и както ще бъде, понеже хората не се учат от грешките си, иначе историята нямаше да се повтаря) https://www.investor.bg/analizi/91/a...ogynia-327542/
        А мани, сложни са тези статии... Дай ми вар или халби с бира да носА у кръчмето....
        Пак наскоро в темата на колегите им писах защо няма как да се вдигнат лихвите в краткосрочен план и че ЦБ ще намерят начин да не го направят макар и да има прилична инфлация / неофициално/....
        В статията са го обяснили конкретно...
        Та ко ще стане после след невдигането на лихвите не знам освен че почти всички ще сме по-бедни....:-( Може и по-зле да стане за някои..../ най-вече средната класа доколкото я има все още/

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Ще се сдържа да не те наругая.Баща ти не само е имал здрава психика но явно е бил и свестен човек.Жалко че е възпитал такова говедо.Баща ти не е длъжен да ти купува кола длъжен е да те отгледа до навършване на пълнолетие.После тояга и се оправяй сам....
          И в началото на 2008г стана жертва на измама и не му платиха 2/3 от това лозе при продажба. А той можеше да се допита до нотариуската и тя щеше да му каже, че има голям риск и да му обясни нещата от правна гледна точка.

Той изповядваше твоите ценности бай Пешо (вкл. еснафство и икономии за някой неща) , : )

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Най ме кефят "познавачите", които пишат след събитията, аз казах ли ви кога да купувате и да продавате? Всякаш Всевишния им надува ухото...иначе 4г. няма нормален сън и дишане де....
            Ако трябва да съм честен и аз очаквах за тази и за миналата година да няма ръстове, ама очакванията макар и на солидна основа могат много лесно да се объркат с натискането на неколко клавиша в печатницата....Това няма как да се знае предварително....Виж и строителите в София миналата година са дали назад и намалили строежите и сега се получава оскудация....

Коментар

А така, ама как така стаНА....:-)
              Ти к'во мислиш, че е станало?
              В момента, в който ударят спирачката и тия дето си мислят, че всичко де хвърчи се яде - ще се охълцат!
              (както винаги е било, и както ще бъде, понеже хората не се учат от грешките си, иначе историята нямаше да се повтаря) https://www.investor.bg/analizi/91/a...ogynia-327542/

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Водещ е опита за целене!
                Той лежи в основата на арбитража.
                А кога се получава, кога - не; е съвсем отделен въпрос.
                Имотиту - основно за живеене, сделките са прекалено тромави.
                Иначе с тая евтина пара - тая година имотиту не го виждам надоле.
                А така, ама как така стаНА....:-)

Коментар

Епа, не беше ли тогава ?! Освен това сделката му е минала през нотариус Януари 2018 и това не се брои за 2017 :-))))
                  Най ме кефят "познавачите", които пишат след събитията, аз казах ли ви кога да купувате и да продавате? Всякаш Всевишния им надува ухото...иначе 4г. няма нормален сън и дишане де....

Коментар

Ами свикни с факта, че плащанията в белите държави се извършват по банков път. Плочкаджията да ти издаде фактура с ДДС и да посочи IBAN.
                    В България пък специално Бисерата ти е топ - парите влизат само след няколко часа. В Германия трае 2 дни нормалният превод.
                    Аз съм свикнал, даже и леб за 1 лев го купувам с карта, ама плочкаджията не е....неам повече от двайсе лева у джебо....
                    Е сигурно ще е навит и по банка ама не за 10К , а за 20К....:-)

Коментар

Браво Юлка, и ти не си изключение. В този форум всички целят върховете и дъната без проблем за всичко.... с изключение на имотиту :-)
                      Водещ е опита за целене!
                      Той лежи в основата на арбитража.
                      А кога се получава, кога - не; е съвсем отделен въпрос.
                      Имотиту - основно за живеене, сделките са прекалено тромави.
                      Иначе с тая евтина пара - тая година имотиту не го виждам надоле.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Аааа, и за имотиту, ако питаш ботича, връо беше 2017г. коги той е продал)
                        Епа, не беше ли тогава ?! Освен това сделката му е минала през нотариус Януари 2018 и това не се брои за 2017 :-))))

Коментар

По света е все тая - нема да ходя до Швейцария да изтегля 10 000 лева за плочкаджията. В няколко банки където имам сметки у нас е толкова за теглене на каса от разплащатена сметка с предизвестие...Без е повече....
                          Но за сметка на това все повече ще става не се съмнявай....
                          Ами свикни с факта, че плащанията в белите държави се извършват по банков път. Плочкаджията да ти издаде фактура с ДДС и да посочи IBAN. В България пък специално Бисерата ти е топ - парите влизат само след няколко часа. В Германия трае 2 дни нормалният превод.

Освен това Българинът трябва да свикне и с факта, че всяка услуга се заплаща. Нормално е банките да събират такси - все пак извършват услуга. Няма как да поддържат филиали, клонове, банкомати, разни момиченца да те обслужват на гишетата и всичко да ти е без пари.
                          Last edited by ejonny2376; 13.05.2021, 14:18.

Коментар

Браво Юлка, и ти не си изключение. В този форум всички целят върховете и дъната без проблем за всичко.... с изключение на имотиту :-)
                            Аааа, и за имотиту, ако питаш ботича, връо беше 2017г. коги той е продал)

Коментар

Къде са тези 0,7%?
                              На мен не ми удържат и стотинка. Имам сметки в Германия, Швейцария, някои азиатски банки.
                              В България плащам 3,5 лева за пакет с включени преводи и тегления.
                              По света е все тая - нема да ходя до Швейцария да изтегля 10 000 лева за плочкаджията. В няколко банки където имам сметки у нас е толкова за теглене на каса от разплащатена сметка с предизвестие...Без е повече....
                              Но за сметка на това все повече ще става не се съмнявай....

Коментар

Щото са 2.50 + 0.7% минимум / за момента/ Бай Гошо като дойде да ми лепи плочките не носи терминал с него, а иска кеш парасъ.... С депозитите ставаше ок - месечен, че дори и седмичен съм правил и теглиш когато трябва без такса на падеж.... Свърши тая , а варианта за Бурканбанк не ме кефи.
                                Прочети отново 3-ият ред от предният пост. Плагиатствам го от 1 Кюстендилски колега от младините ми.... Той сега е яко шефче, а аз селски келнер си останах....:-(
                                Та туй е само началото и банките няма да мирясат докато не започнат да прибират поне по 2% от всеки лев при тях / минимум 1%/.... И апарта на Бай Гошо вмсето да е 200К ще се окаже 250К.... Та така....
                                Къде са тези 0,7%?
                                На мен не ми удържат и стотинка. Имам сметки в Германия, Швейцария, някои азиатски банки.
                                В България плащам 3,5 лева за пакет с включени преводи и тегления.

Коментар

Working...
                                X