IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Те и сега кредитите направо ги подаряват. Като цяло не е хубаво парите да са толкова евтини. Винаги води до изкривявания. Където и да се налеят - ще се надуе балон, а рано или късно цената им отново ще се вдигне. И както казва чичко Бъфет, когато отлива дойде - се вижда кой е плувал без бански (сега - докато трае прилива само кратуните се виждат)!

Песимисте, ако си ме чел внимателно (и ако не са ми изтрили мнението) в момента, в който златото чукна 2 бинки - писах, че е време за продажба, а някои хора тепърва купуваха монети. Сега отново е интересно време - инфлацията набира сила, а златото пада. Не е далеч времето, когато отново ще дойде момента за покупка.
    Браво Юлка, и ти не си изключение. В този форум всички целят върховете и дъната без проблем за всичко.... с изключение на имотиту :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Добре де, да дадеш на бай Гошо примерно 200к вместо 150к за кофтора му по-добре ли е, отколкото да плащаш 2,50 месечна такса поддръжка на разплащателна?
      Щото са 2.50 + 0.7% минимум / за момента/ Бай Гошо като дойде да ми лепи плочките не носи терминал с него, а иска кеш парасъ.... С депозитите ставаше ок - месечен, че дори и седмичен съм правил и теглиш когато трябва без такса на падеж.... Свърши тая , а варианта за Бурканбанк не ме кефи.
      Прочети отново 3-ият ред от предният пост. Плагиатствам го от 1 Кюстендилски колега от младините ми.... Той сега е яко шефче, а аз селски келнер си останах....:-(
      Та туй е само началото и банките няма да мирясат докато не започнат да прибират поне по 2% от всеки лев при тях / минимум 1%/.... И апарта на Бай Гошо вмсето да е 200К ще се окаже 250К.... Та така....

Коментар

• Те и сега кредитите направо ги подаряват. Като цяло не е хубаво парите да са толкова евтини. Винаги води до изкривявания. Където и да се налеят - ще се надуе балон, а рано или късно цената им отново ще се вдигне. И както казва чичко Бъфет, когато отлива дойде - се вижда кой е плувал без бански (сега - докато трае прилива само кратуните се виждат)!

Песимисте, ако си ме чел внимателно (и ако не са ми изтрили мнението) в момента, в който златото чукна 2 бинки - писах, че е време за продажба, а някои хора тепърва купуваха монети. Сега отново е интересно време - инфлацията набира сила, а златото пада. Не е далеч времето, когато отново ще дойде момента за покупка.

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
          Пасив е разбира се, но огромна част от бизнеса гледа на автомобила като на визитка ... автомобила днес е част от рекламата, имидж някакъв, дали е фалшив или не е .. е друга бира. Акцента беше на това да не се прекалява в това отношение, аз лично имам афинитет към високотехнологичните играчки и вярвам че така са и много други мъже .. 10% даже са много . Тук обаче не говорим за ГФО за да говорим за пасиви, това по скоро е в графата с други в бюджета .. А ако говорим за друг тип автомобилен парк, като автобуси, камиони ремеркаета и т.н. ... земеделска техника, комбайни, сеячки, косачки и прочие .. нещата стават съвсем различни .. те просто са твърде скъпи за да може да са само 10 % от "имането на човек" Просто лансирах една моя теория, а както знаем, теорията важи само при определени условия, че човек трябва да има ... или по скоро да гони плавен растеж, а не да прави резки скоци, защото в бизнеса и въобще в живота, има една силна закономерност, а именно, че както стигаш до върха, така го спускаш после ..

п.п. и както е пасив, така в някой бизнеси, може да е основния източник на приходи
          Интелигентния човек като види автопарка веднага може да разбере кой е насреща му...Бизнес с такива дето инвестират в автопарка не се прави това са 100% измамници

Коментар

За много бизнеси трябва да вдъхваш успех във всяко отношение, и не само с автомобил няма да стане. В сериозните бизнеси има отдел разузнаване, който се занимава с проучване на контрагентите, доставчици на стоки и услуги и т.н. има хора на които им се плаща да правят това .. така че в серозен бизнес автомобила е последното по важност нещо, там се проучват нещата доста детайлно . Но за по дребните бизнеси може би има ефект ... да кажем така, че ако идеш да правиш имотна сделка в монако с форд ескорт от 2000 г . ще иглеждаш меко казано неестествено. Нали умишлено изпадам в някаква крайност такава
            Ти правиш ли разлика между бизнесмен и измамник

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

неефективно разходване на средства казваш , ти на държавна работа ли си някъде ? представяш ли си собственика да трябва да пътува често дълъг път ,изисква го работата му и да кара vw polo примерно ? или пък да кара пасатче за 2 бона а да управлява 10 милиона ? не че няма такива стипци но от определен марж нагоре колата{убавата } е удобство и престиж и разхода няма значение, са изключвам бентлита ,бугатита ,ролсове и прочие !
              По добре да имаш пари и да караш скромна кола като спазваш правилата отколкото да си продадеш наследството и да купиш немски курник за да се правиш на баровец.Скромността е много хубаво и ценно качество.Дуенето и парадирането със скъпи вещи е признак за ниска интелигентност и простотия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

А пък през 2000-2001 г. баща ми беше с много голяма заплата и беше засадил 200 декара ново лозе.

Караше стара Лада Комби и бус VW на 10г, а на мен не искаше да ми купи кола. Пример за изкривената психика на хората с пари.
                Ще се сдържа да не те наругая.Баща ти не само е имал здрава психика но явно е бил и свестен човек.Жалко че е възпитал такова говедо.Баща ти не е длъжен да ти купува кола длъжен е да те отгледа до навършване на пълнолетие.После тояга и се оправяй сам....
                Last edited by RUBLA; 13.05.2021, 13:28. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Наскоро пак дискутирахме проблема, ама колегите Олимпийци невярват.... Сега за 30-40% от парите отрицателната лихва вече е факт.....
                  Положението е зле, но за сметка на това ще се влошава :-)
                  Как е златото расте ли и купува ли повече квадрати в София ?
                  Добре де, да дадеш на бай Гошо примерно 200к вместо 150к за кофтора му по-добре ли е, отколкото да плащаш 2,50 месечна такса поддръжка на разплащателна?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG
                    Евтин топъл въздух за всички от сърце...

https://www.segabg.com/hot/category-...ochni-depoziti
                    Наскоро пак дискутирахме проблема, ама колегите Олимпийци невярват.... Сега за 30-40% от парите отрицателната лихва вече е факт.....
                    Положението е зле, но за сметка на това ще се влошава :-)
                    Как е златото расте ли и купува ли повече квадрати в София ?
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 13.05.2021, 12:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG
                      Евтин топъл въздух за всички от сърце...

https://www.segabg.com/hot/category-...ochni-depoziti
                      Ми да почнат да предлагат кредити с 1% ГПР, така поне ще са на печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                        А пък през 2000-2001 г. баща ми беше с много голяма заплата и беше засадил 200 декара ново лозе.
                        Караше стара Лада Комби и бус VW на 10г, а на мен не искаше да ми купи кола. Пример за изкривената психика на хората с пари.
                        Чаплин до края на живота си е останал доста скромен в разходите си, въпреки че вече е разполагал с предостатъчно пари. Гладните години по време на Голямата депресия са го белязали за цял живот.
                        И с мн. други хора става така.
                        Събития с голям интензитет (или висока продължителност) се отразяват трайно.
                        По-скоро нямането (преди имането) е рефлектирало.

Коментар

неефективно разходване на средства казваш , ти на държавна работа ли си някъде ? представяш ли си собственика да трябва да пътува често дълъг път ,изисква го работата му и да кара vw polo примерно ? или пък да кара пасатче за 2 бона а да управлява 10 милиона ? не че няма такива стипци но от определен марж нагоре колата{убавата } е удобство и престиж и разхода няма значение, са изключвам бентлита ,бугатита ,ролсове и прочие !

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

В много случаи скъпият автомобил е от първите сигнали за неефективно и неправилно разходване на средствата.
                            А дали е пасив? Ами не е пасив.

Коментар

Пасив е разбира се, но огромна част от бизнеса гледа на автомобила като на визитка ... автомобила днес е част от рекламата, имидж някакъв, дали е фалшив или не е .. е друга бира. Акцента беше на това да не се прекалява в това отношение, аз лично имам афинитет към високотехнологичните играчки и вярвам че така са и много други мъже .. 10% даже са много . Тук обаче не говорим за ГФО за да говорим за пасиви, това по скоро е в графата с други в бюджета .. А ако говорим за друг тип автомобилен парк, като автобуси, камиони ремеркаета и т.н. ... земеделска техника, комбайни, сеячки, косачки и прочие .. нещата стават съвсем различни .. те просто са твърде скъпи за да може да са само 10 % от "имането на човек" Просто лансирах една моя теория, а както знаем, теорията важи само при определени условия, че човек трябва да има ... или по скоро да гони плавен растеж, а не да прави резки скоци, защото в бизнеса и въобще в живота, има една силна закономерност, а именно, че както стигаш до върха, така го спускаш после ..

п.п. и както е пасив, така в някой бизнеси, може да е основния източник на приходи
                              В много случаи скъпият автомобил е от първите сигнали за неефективно и неправилно разходване на средствата.
                              А дали е пасив? Ами не е пасив.

Коментар

Така е но много зависи от бизнеса. Трябва ли да "вдъхваш" успешност и чрез автомобила .
                                За много бизнеси трябва да вдъхваш успех във всяко отношение, и не само с автомобил няма да стане. В сериозните бизнеси има отдел разузнаване, който се занимава с проучване на контрагентите, доставчици на стоки и услуги и т.н. има хора на които им се плаща да правят това .. така че в серозен бизнес автомобила е последното по важност нещо, там се проучват нещата доста детайлно . Но за по дребните бизнеси може би има ефект ... да кажем така, че ако идеш да правиш имотна сделка в монако с форд ескорт от 2000 г . ще иглеждаш меко казано неестествено. Нали умишлено изпадам в някаква крайност такава
                                действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Working...
                                X