IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение

ма ти си бил панелообитател бе ипотечковец. Що не каза по-рано та да не ти обръщам внимание. В 2021-ва година драги зрители, ето нагледен пример, взема се ипотечка за да се купи… какво? панелна душегубка и не къде да е, а в Лулин. То верно, че и там хора живеят.
    Айде пак на лична основа го обръщаш Станчева. Кажи като купиш апарт от 100 квадрата на цена от 1000 евро за квадрат, а вместо 100 квадрата получиш 70 реални дали цената е 1000 евро на квадат?

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Това е истината, без значение харесва ли ти или не- реалният софийски квадратен метър е 30- тина процента по- скъп от обявеното защото в Словакия, Гърция и т.н. квадратурата е чиста жилищна площ без " общи части" . Ето ти и нагледен пример- последния маломерен панеляк който взех е 42,6 квадратни метра по нотариален акт и е по- голям от " двустаен" ( с холокухня) ново строителство обявен за 62 квадрата който гледах преди това, да не говорим, че и таваните са по- ниски при новото строителство
      ма ти си бил панелообитател бе ипотечковец. Що не каза по-рано та да не ти обръщам внимание. В 2021-ва година драги зрители, ето нагледен пример, взема се ипотечка за да се купи… какво? панелна душегубка и не къде да е, а в Лулин. То верно, че и там хора живеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Мнението на Митко 2848 купувач на 2 маломерки в Люлин е в спор с
        Явор Славов -магистър по бизнес администрация от WU Executive Academy, Виена. Финансист с над 10-годишен опит в сферата на корпоративното банкиране.
        Това е истината, без значение харесва ли ти или не- реалният софийски квадратен метър е 30- тина процента по- скъп от обявеното защото в Словакия, Гърция и т.н. квадратурата е чиста жилищна площ без " общи части" . Ето ти и нагледен пример- последния маломерен панеляк който взех е 42,6 квадратни метра по нотариален акт и е по- голям от " двустаен" ( с холокухня) ново строителство обявен за 62 квадрата който гледах преди това, да не говорим, че и таваните са по- ниски при новото строителство

Коментар

За да си обективен махни 30 процента общи части в бг. обявите тоест добави 30 процента към цената на софийския квадрат и тогава го сравни с цените в останалите европейски столици.
          Мнението на Митко 2848 купувач на 2 маломерки в Люлин е в спор с
          Явор Славов -магистър по бизнес администрация от WU Executive Academy, Виена. Финансист с над 10-годишен опит в сферата на корпоративното банкиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
            За да определим достъпността на жилищните имоти в София, ще използваме коефициента "цена към доход" (price to income ratio), който е основен показател, отнасящ средната цена на апартамент от 90 кв.м към средния годишен доход на домакинство
            https://www.capital.bg/biznes/imoti/...ceni_v_sofiia/

жилищните имоти са най-достъпни в София, следвана от Атина, Сараево и Букурещ, където цената на стандартно жилище се равнява на около 10-годишен доход на домакинство.
            За да си обективен махни 30 процента общи части в бг. обявите тоест добави 30 процента към цената на софийския квадрат и тогава го сравни с цените в останалите европейски столици.

Коментар

• За да определим достъпността на жилищните имоти в София, ще използваме коефициента "цена към доход" (price to income ratio), който е основен показател, отнасящ средната цена на апартамент от 90 кв.м към средния годишен доход на домакинство
              https://www.capital.bg/biznes/imoti/...ceni_v_sofiia/

жилищните имоти са най-достъпни в София, следвана от Атина, Сараево и Букурещ, където цената на стандартно жилище се равнява на около 10-годишен доход на домакинство.
              Last edited by 13ADROL; 27.06.2021, 01:29.

Коментар

• колко процента "ръст" се наблюдава от 600 000 евро до 320 000 евро, че аз не мога да смятам ...
                действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Защото както Яндокса написа, а и аз преди съм писал тук пишат няколко човека с по 5 ника всеки едни и същи глупости( ако е за някой лев ги разбирам, ако не е е трагично) Върни 20 страници назад в темата и пак ще прочетеш " ама как така",
                  " зашо ручахме жабетата" , " не мога да свикна с новите цени" " детската стая" " перона" " кеша ми пари".... Ако ги нямаше спамерите темата да е отишла на 3- та страница .....
                  мите, що не си гледаш ипотечката, ами пише простотии?

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                    защо никой не коментира такива обяви ?
                    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...59604294895520
                    Замаушката май продава ресторанта...

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                      защо никой не коментира такива обяви ?
                      Защото както Яндокса написа, а и аз преди съм писал тук пишат няколко човека с по 5 ника всеки едни и същи глупости( ако е за някой лев ги разбирам, ако не е е трагично) Върни 20 страници назад в темата и пак ще прочетеш " ама как така",
                      " зашо ручахме жабетата" , " не мога да свикна с новите цени" " детската стая" " перона" " кеша ми пари".... Ако ги нямаше спамерите темата да е отишла на 3- та страница .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение

няма
                        такова нещо няма
                        чакам
                        линк за ръст 30 % от началото на годината
                        изписаха се 3 страници по тази опорка

тук се водят само
                        тролско -спамски диалози от
                        3 -ма платени 'повишители' с 15 ника
                        за подлъгване и създаване на грешна
                        представа в четящите

и 10% да се подлъжат в момента
                        това е хляб (без маргарин) за списващите и
                        рекламиращите ''ръста на имотите ''

ръста на имотите
                        още не е задминал пика на 2008

ръст няма
                        а няма и да има

finita la commedia

Станчева се опитва да представи 30% ръст на сделките( ако въобще го има, че само брокери интервюират в тия статии) като 30% ръст на цената , а в същата статия пише, че цените не са достигнали пика си от 2008 още

Коментар

• защо никой не коментира такива обяви ?
                          действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Е не е ли темата, за да споделят вижданията си за НИ? Или ако не се приема идеята за вечния ъп, нямаме право на мнение? Да не се напрягаш, че има хора с различно мнение, които не виждат смисъл да пълнят гушите на споменатите строители и брокери?
                            Едно е да споделяш и защитаваш мнение и позиция, друго е твоето изказване което повтаряш / за гушите/. Начи хем всичко си постигнал, хем нещо си неудовлетворен или просто завиждаш.... Проблема лесно се решава - правиш 1 проект в Гоцето и ние будалите ще пълним твоята гуша....
                            Между другото не си купих от малините по 14 лева прецених, че цената им е неадекватна, а си взех череши хрущялки по 3.50.... Не се оплаквам от надценени малини и който иска да си ги яде....

ПП И какво ще изкара един брокер не разбирам та във всяко изречение ги плюете . Вярно е че повечето не стават за нищо и не заслужават комисионните, но парите отиват в строителите а не в брокерите....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ами ето тогава нема причина да се напрягаш. Имаш си жилище в София, проблема с училището решен. Вероятно ще вземеш топ апарт в Бургас, който скоро ще струва много повече...
                              Ко ти пука за цените в София ? Остаи ни будалите да се самопрецакваме и набутваме....
                              Е не е ли темата, за да споделят вижданията си за НИ? Или ако не се приема идеята за вечния ъп, нямаме право на мнение? Да не се напрягаш, че има хора с различно мнение, които не виждат смисъл да пълнят гушите на споменатите строители и брокери?

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Аз с пазара не споря, има луди плащат, след години ще разберем кой крив, кой прав. Не мисля, че има логика някой в промила на най-добре платените да вземат да изсипят там парата за тристаен или какъвто и да е стаен. Примерът със зеленчуците е неуместен, има влияние на реколта, сезон, валежи и какво ли още не, а не като свърхнапомпания пазар на НИ. Това, че някой взема нераумни решения да троши такива пари, не прави пазара разумен или тарикат строителите по-малко тарикати. Дс не говорим колко е свободен пазара всеки да влезе и строи на него. Ако беше толкова персоективен пазара, да имаше чудестранни инвеститори собственици на имоти зс отдаване.
                                Мен ме дразни наглостта на брокери и строители, с които съм се сблъсквал и неотговарящото на ценатс качество на услугата.
                                Иначе за 73-то вече имаме адресна регистрация от една седмица при приятели и не ми трябва задължително купуване там.
                                Днес съм в Б-с и решавам дали да взема хубав тристаен с гледкс към морето обзаведен на 90 % в кооперация с басейн и охрана. Таксата е ниска по софийски стандарти. Цена около 1240 евра на м2, но не съм виждал нот. акт за точна квадратура. Може и да е по-голям от това, което си мисля, може и малко по-малък да е. Това не е от значение.
                                Ами ето тогава нема причина да се напрягаш. Имаш си жилище в София, проблема с училището решен. Вероятно ще вземеш топ апарт в Бургас, който скоро ще струва много повече...
                                Ко ти пука за цените в София ? Остаи ни будалите да се самопрецакваме и набутваме....

Коментар

Working...
                                X