Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Добре де, да дадеш на бай Гошо примерно 200к вместо 150к за кофтора му по-добре ли е, отколкото да плащаш 2,50 месечна такса поддръжка на разплащателна?
Прочети отново 3-ият ред от предният пост. Плагиатствам го от 1 Кюстендилски колега от младините ми.... Той сега е яко шефче, а аз селски келнер си останах....:-(
Та туй е само началото и банките няма да мирясат докато не започнат да прибират поне по 2% от всеки лев при тях / минимум 1%/.... И апарта на Бай Гошо вмсето да е 200К ще се окаже 250К.... Та така....
Коментар
-
Те и сега кредитите направо ги подаряват. Като цяло не е хубаво парите да са толкова евтини. Винаги води до изкривявания. Където и да се налеят - ще се надуе балон, а рано или късно цената им отново ще се вдигне. И както казва чичко Бъфет, когато отлива дойде - се вижда кой е плувал без бански (сега - докато трае прилива само кратуните се виждат)!
Песимисте, ако си ме чел внимателно (и ако не са ми изтрили мнението) в момента, в който златото чукна 2 бинки - писах, че е време за продажба, а някои хора тепърва купуваха монети. Сега отново е интересно време - инфлацията набира сила, а златото пада. Не е далеч времето, когато отново ще дойде момента за покупка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнениеПасив е разбира се, но огромна част от бизнеса гледа на автомобила като на визитка ... автомобила днес е част от рекламата, имидж някакъв, дали е фалшив или не е .. е друга бира. Акцента беше на това да не се прекалява в това отношение, аз лично имам афинитет към високотехнологичните играчки и вярвам че така са и много други мъже .. 10% даже са много . Тук обаче не говорим за ГФО за да говорим за пасиви, това по скоро е в графата с други в бюджета .. А ако говорим за друг тип автомобилен парк, като автобуси, камиони ремеркаета и т.н. ... земеделска техника, комбайни, сеячки, косачки и прочие .. нещата стават съвсем различни .. те просто са твърде скъпи за да може да са само 10 % от "имането на човек" Просто лансирах една моя теория, а както знаем, теорията важи само при определени условия, че човек трябва да има ... или по скоро да гони плавен растеж, а не да прави резки скоци, защото в бизнеса и въобще в живота, има една силна закономерност, а именно, че както стигаш до върха, така го спускаш после ..
п.п. и както е пасив, така в някой бизнеси, може да е основния източник на приходи
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
За много бизнеси трябва да вдъхваш успех във всяко отношение, и не само с автомобил няма да стане. В сериозните бизнеси има отдел разузнаване, който се занимава с проучване на контрагентите, доставчици на стоки и услуги и т.н. има хора на които им се плаща да правят това .. така че в серозен бизнес автомобила е последното по важност нещо, там се проучват нещата доста детайлно . Но за по дребните бизнеси може би има ефект ... да кажем така, че ако идеш да правиш имотна сделка в монако с форд ескорт от 2000 г . ще иглеждаш меко казано неестествено. Нали умишлено изпадам в някаква крайност такава
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
неефективно разходване на средства казваш , ти на държавна работа ли си някъде ? представяш ли си собственика да трябва да пътува често дълъг път ,изисква го работата му и да кара vw polo примерно ? или пък да кара пасатче за 2 бона а да управлява 10 милиона ? не че няма такива стипци но от определен марж нагоре колата{убавата } е удобство и престиж и разхода няма значение, са изключвам бентлита ,бугатита ,ролсове и прочие !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
А пък през 2000-2001 г. баща ми беше с много голяма заплата и беше засадил 200 декара ново лозе.
Караше стара Лада Комби и бус VW на 10г, а на мен не искаше да ми купи кола. Пример за изкривената психика на хората с пари.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Наскоро пак дискутирахме проблема, ама колегите Олимпийци невярват.... Сега за 30-40% от парите отрицателната лихва вече е факт.....
Положението е зле, но за сметка на това ще се влошава :-)
Как е златото расте ли и купува ли повече квадрати в София ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG
Положението е зле, но за сметка на това ще се влошава :-)
Как е златото расте ли и купува ли повече квадрати в София ?Last edited by pesimist4o na kvadrat; 13.05.2021, 12:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеА пък през 2000-2001 г. баща ми беше с много голяма заплата и беше засадил 200 декара ново лозе.
Караше стара Лада Комби и бус VW на 10г, а на мен не искаше да ми купи кола. Пример за изкривената психика на хората с пари.
И с мн. други хора става така.
Събития с голям интензитет (или висока продължителност) се отразяват трайно.
По-скоро нямането (преди имането) е рефлектирало.
- 2 Харесвания
Коментар
-
неефективно разходване на средства казваш , ти на държавна работа ли си някъде ? представяш ли си собственика да трябва да пътува често дълъг път ,изисква го работата му и да кара vw polo примерно ? или пък да кара пасатче за 2 бона а да управлява 10 милиона ? не че няма такива стипци но от определен марж нагоре колата{убавата } е удобство и престиж и разхода няма значение, са изключвам бентлита ,бугатита ,ролсове и прочие !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
В много случаи скъпият автомобил е от първите сигнали за неефективно и неправилно разходване на средствата.
А дали е пасив? Ами не е пасив.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнениеПасив е разбира се, но огромна част от бизнеса гледа на автомобила като на визитка ... автомобила днес е част от рекламата, имидж някакъв, дали е фалшив или не е .. е друга бира. Акцента беше на това да не се прекалява в това отношение, аз лично имам афинитет към високотехнологичните играчки и вярвам че така са и много други мъже .. 10% даже са много . Тук обаче не говорим за ГФО за да говорим за пасиви, това по скоро е в графата с други в бюджета .. А ако говорим за друг тип автомобилен парк, като автобуси, камиони ремеркаета и т.н. ... земеделска техника, комбайни, сеячки, косачки и прочие .. нещата стават съвсем различни .. те просто са твърде скъпи за да може да са само 10 % от "имането на човек" Просто лансирах една моя теория, а както знаем, теорията важи само при определени условия, че човек трябва да има ... или по скоро да гони плавен растеж, а не да прави резки скоци, защото в бизнеса и въобще в живота, има една силна закономерност, а именно, че както стигаш до върха, така го спускаш после ..
п.п. и както е пасив, така в някой бизнеси, може да е основния източник на приходи
А дали е пасив? Ами не е пасив.
Коментар
-
Така е но много зависи от бизнеса. Трябва ли да "вдъхваш" успешност и чрез автомобила .действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 1 like
Коментар
Коментар