Първоначално изпратено от the Judge
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Това е истината, без значение харесва ли ти или не- реалният софийски квадратен метър е 30- тина процента по- скъп от обявеното защото в Словакия, Гърция и т.н. квадратурата е чиста жилищна площ без " общи части" . Ето ти и нагледен пример- последния маломерен панеляк който взех е 42,6 квадратни метра по нотариален акт и е по- голям от " двустаен" ( с холокухня) ново строителство обявен за 62 квадрата който гледах преди това, да не говорим, че и таваните са по- ниски при новото строителство
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Мнението на Митко 2848 купувач на 2 маломерки в Люлин е в спор с
Явор Славов -магистър по бизнес администрация от WU Executive Academy, Виена. Финансист с над 10-годишен опит в сферата на корпоративното банкиране.
- 2 Харесвания
Коментар
-
За да си обективен махни 30 процента общи части в бг. обявите тоест добави 30 процента към цената на софийския квадрат и тогава го сравни с цените в останалите европейски столици.
Явор Славов -магистър по бизнес администрация от WU Executive Academy, Виена. Финансист с над 10-годишен опит в сферата на корпоративното банкиране.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеЗа да определим достъпността на жилищните имоти в София, ще използваме коефициента "цена към доход" (price to income ratio), който е основен показател, отнасящ средната цена на апартамент от 90 кв.м към средния годишен доход на домакинство
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...ceni_v_sofiia/
жилищните имоти са най-достъпни в София, следвана от Атина, Сараево и Букурещ, където цената на стандартно жилище се равнява на около 10-годишен доход на домакинство.
Коментар
-
За да определим достъпността на жилищните имоти в София, ще използваме коефициента "цена към доход" (price to income ratio), който е основен показател, отнасящ средната цена на апартамент от 90 кв.м към средния годишен доход на домакинство
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...ceni_v_sofiia/
жилищните имоти са най-достъпни в София, следвана от Атина, Сараево и Букурещ, където цената на стандартно жилище се равнява на около 10-годишен доход на домакинство.Last edited by 13ADROL; 27.06.2021, 01:29.
Коментар
-
Защото както Яндокса написа, а и аз преди съм писал тук пишат няколко човека с по 5 ника всеки едни и същи глупости( ако е за някой лев ги разбирам, ако не е е трагично) Върни 20 страници назад в темата и пак ще прочетеш " ама как така",
" зашо ручахме жабетата" , " не мога да свикна с новите цени" " детската стая" " перона" " кеша ми пари".... Ако ги нямаше спамерите темата да е отишла на 3- та страница .....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнениезащо никой не коментира такива обяви ?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...59604294895520
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнениезащо никой не коментира такива обяви ?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...59604294895520
" зашо ручахме жабетата" , " не мога да свикна с новите цени" " детската стая" " перона" " кеша ми пари".... Ако ги нямаше спамерите темата да е отишла на 3- та страница .....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
няма
такова нещо няма
чакам
линк за ръст 30 % от началото на годината
изписаха се 3 страници по тази опорка
тук се водят само
тролско -спамски диалози от
3 -ма платени 'повишители' с 15 ника
за подлъгване и създаване на грешна
представа в четящите
и 10% да се подлъжат в момента
това е хляб (без маргарин) за списващите и
рекламиращите ''ръста на имотите ''
ръста на имотите
още не е задминал пика на 2008
ръст няма
а няма и да има
finita la commedia
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Е не е ли темата, за да споделят вижданията си за НИ? Или ако не се приема идеята за вечния ъп, нямаме право на мнение? Да не се напрягаш, че има хора с различно мнение, които не виждат смисъл да пълнят гушите на споменатите строители и брокери?
Между другото не си купих от малините по 14 лева прецених, че цената им е неадекватна, а си взех череши хрущялки по 3.50.... Не се оплаквам от надценени малини и който иска да си ги яде....
ПП И какво ще изкара един брокер не разбирам та във всяко изречение ги плюете . Вярно е че повечето не стават за нищо и не заслужават комисионните, но парите отиват в строителите а не в брокерите....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ами ето тогава нема причина да се напрягаш. Имаш си жилище в София, проблема с училището решен. Вероятно ще вземеш топ апарт в Бургас, който скоро ще струва много повече...
Ко ти пука за цените в София ? Остаи ни будалите да се самопрецакваме и набутваме....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Аз с пазара не споря, има луди плащат, след години ще разберем кой крив, кой прав. Не мисля, че има логика някой в промила на най-добре платените да вземат да изсипят там парата за тристаен или какъвто и да е стаен. Примерът със зеленчуците е неуместен, има влияние на реколта, сезон, валежи и какво ли още не, а не като свърхнапомпания пазар на НИ. Това, че някой взема нераумни решения да троши такива пари, не прави пазара разумен или тарикат строителите по-малко тарикати. Дс не говорим колко е свободен пазара всеки да влезе и строи на него. Ако беше толкова персоективен пазара, да имаше чудестранни инвеститори собственици на имоти зс отдаване.
Мен ме дразни наглостта на брокери и строители, с които съм се сблъсквал и неотговарящото на ценатс качество на услугата.
Иначе за 73-то вече имаме адресна регистрация от една седмица при приятели и не ми трябва задължително купуване там.
Днес съм в Б-с и решавам дали да взема хубав тристаен с гледкс към морето обзаведен на 90 % в кооперация с басейн и охрана. Таксата е ниска по софийски стандарти. Цена около 1240 евра на м2, но не съм виждал нот. акт за точна квадратура. Може и да е по-голям от това, което си мисля, може и малко по-малък да е. Това не е от значение.
Ко ти пука за цените в София ? Остаи ни будалите да се самопрецакваме и набутваме....
Коментар
Коментар