Първоначално изпратено от pa4anga
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 1 like
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнениеПасив е разбира се, но огромна част от бизнеса гледа на автомобила като на визитка ... автомобила днес е част от рекламата, имидж някакъв, дали е фалшив или не е .. е друга бира. Акцента беше на това да не се прекалява в това отношение, аз лично имам афинитет към високотехнологичните играчки и вярвам че така са и много други мъже .. 10% даже са много . Тук обаче не говорим за ГФО за да говорим за пасиви, това по скоро е в графата с други в бюджета .. А ако говорим за друг тип автомобилен парк, като автобуси, камиони ремеркаета и т.н. ... земеделска техника, комбайни, сеячки, косачки и прочие .. нещата стават съвсем различни .. те просто са твърде скъпи за да може да са само 10 % от "имането на човек" Просто лансирах една моя теория, а както знаем, теорията важи само при определени условия, че човек трябва да има ... или по скоро да гони плавен растеж, а не да прави резки скоци, защото в бизнеса и въобще в живота, има една силна закономерност, а именно, че както стигаш до върха, така го спускаш после ..
п.п. и както е пасив, така в някой бизнеси, може да е основния източник на приходи
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеИнтересни мисли се въртят из форума:
- Кеша бил инвестиция
- Вчера някой писа че 10% от инвестициите трябвало да са в авто-парк. То това е пасив, но лошо няма да инвестираш в пасиви, кво пък щом ги кефи.
п.п. и както е пасив, така в някой бизнеси, може да е основния източник на приходидействителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от kot_dodi Разгледай мнение
Абе явно сред всичкото това пренебрежение, дори и лични обиди, явно се интересувате какво мисля . Това е хубаво. Аз съм на мнението, че трябва да имаш "занаят" и да го развиваш. Уменията няма кой да ти ги вземе, те са единственото твое нещо.. Другото е покер ... тука го обсъждаме ... и си чешем езиците.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеИнтересни мисли се въртят из форума:
- Кеша бил инвестиция
- Вчера някой писа че 10% от инвестициите трябвало да са в авто-парк. То това е пасив, но лошо няма да инвестираш в пасиви, кво пък щом ги кефи.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Е ти започнеш ли наема да го мислиш, по-добре изобщо да не си купуваш имот . Не искам да говоря за друго, за да не излизам извън темата, но примерно, имаш един S&P 500. Основен аргумент до колкото разбирам на повишителите е огромната парична маса, която се напечата и нарастването на доходите "на хартия" на населението. Да не се лъжем, хеликоптерни пари и корпоративни помощи за България нямаше. Всички знаем какво стана с тях. Това на страна .... След това безумно печатане, кое ти се вижда по-вероятно на теб. Reatail-a с имотите да забогатее повече или top 500 компаниите да дръпнат по-напред.
А иначе за имотите ... само една величина ми е много неизвестна, която не мога да я преценя и ако нещо бъркам, очаквам от там да дойде. Какъв е шанса чужди интереси да се намесят сериозно в имотния пазар и по-специално в жилищния пазар в страната? Може да стане така както в далечния изток - българите да не може да се доредим до имотите си.
п.п. И някакви румънци се навъртат тъдява.Last edited by blackaquarius; 13.05.2021, 01:27.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Е ти започнеш ли наема да го мислиш, по-добре изобщо да не си купуваш имот . Не искам да говоря за друго, за да не излизам извън темата, но примерно, имаш един S&P 500. Основен аргумент до колкото разбирам на повишителите е огромната парична маса, която се напечата и нарастването на доходите "на хартия" на населението. Да не се лъжем, хеликоптерни пари и корпоративни помощи за България нямаше. Всички знаем какво стана с тях. Това на страна .... След това безумно печатане, кое ти се вижда по-вероятно на теб. Reatail-a с имотите да забогатее повече или top 500 компаниите да дръпнат по-напред.
А иначе за имотите ... само една величина ми е много неизвестна, която не мога да я преценя и ако нещо бъркам, очаквам от там да дойде. Какъв е шанса чужди интереси да се намесят сериозно в имотния пазар и по-специално в жилищния пазар в страната? Може да стане така както в далечния изток - българите да не може да се доредим до имотите си.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Та последно млад ли си или не си млад Това че искаш да предпазиш хората от рискови инвестиции е хубаво, и да, има брокери в темата. За корупцията е ясно на всички, тук никой не спори. Въпроса е ти какво можеш да направиш освен да гласуваш на избори и срещу твоя глас има поне 10 на представители на " матряла" които не ги интересува да им се създадат условия за развитие, не им пречи корупцията, а им е важно някой да им сипе да ядат като на прасета в кочина без те да трябва да правят нещо.....Та ако не си млад, добре си финансово и проблема ти е че не можеш да се пребориш с партийния човек в съответния град и да купиш някой от топ имотите вариантите са ти 2- или и ти да пробваш да се включиш в корупцията или да се насочиш към неща които зависят от теб. От скромния си опит мога да кажа, че вторият вариант е по- добър.Last edited by kot_dodi; 13.05.2021, 01:38.
- 3 Харесвания
Коментар
-
И като говоря за корупция и схеми ... за жалост все още така стават нещата тук. Няма кой да те остави да купиш такъв имот. Говоря, може да се каже, от първо лице.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Както виждаш инвестирахме когато трябваше. Докато вие и вашите учители спахте и учехте другите да чакат. Сега не инвестираме даже и с кеш на тези нива. Но сме готови преди да се усетите да реагираме светкавично. Просто ви казваме че вие няма да може скоро да инвестирате в имоти, даже никога. Проблемът е наема за вас. И мисля че още малко ще ви се получава. После мамма мия. Не мислете за инвестиции в имоти, само в акции, и за наема.
За акции и кеша като инвестиция мисля да те подкрепя. Но мисля че е важно как ти е разпределен портфейла. Но само диверсификация.
Коментар
-
Ха, бе батковци и каки . Какво сте ме подхванали? Какво съм се предал ... ? Тука нали е инвеститорски форум. Обсъждаме си. Ако съм скъсаняк с 2 лева защо ми е да се забавлявам тука с вас . Следя психологията на retail-a (вие и мамите). To цялото инвестиране сегашни дни стана психология. Чудя ви се повишители ..., че не виждате основни фактори... . Ок, няма значение ... нека не ги разбирам нещата. Той, маркет-а, като наказва не гледа възрат и пол . Вие като си имате огромно количество имоти изплатени, "ич ви не е" . За мен не се бойте. Аз моя живот на младини съм си го оправил. Аз пиша да предпазя FOMO-тата с 30-годишните кредити, че очевидно някои вас от са си брокери и се опитват да им влияят. Има и други по-смислени инвестиции. Дори кеша, колкото и налудничево да звучи, може да се окаже по-добра инвестиция. . И като говоря за корупция и схеми ... за жалост все още така стават нещата тук. Няма кой да те остави да купиш такъв имот. Говоря, може да се каже, от първо лице.
За акции и кеша като инвестиция мисля да те подкрепя. Но мисля че е важно как ти е разпределен портфейла. Но само диверсификация.Last edited by bulgarian lev; 13.05.2021, 00:24.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Не, ти си написал, че има по-убави инвестиции, ма не уточняваш какви.
Коментар
-
Е па написал съм що, ама то трябва да има и кой да чете...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Като има, и теб те пращам, отивай където ги има, що се занимаваш с батковци и каки
Коментар
Коментар