Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Предимство на новите сгради (за радост на Песимиста):
На едно приятелче асаньорът му слиза до подземния паркинг, а паркомястото му е точно срещу асансьора на 5 метра. След точно 3 минути от входната си врата е вече навън с колата.
Ако имаш гараж с врати, дори да е в същата сграда (което е рядкост), докато слезеш, отвориш, подкараш (ако някой кретен не е спял отпред), затвориш -15 минути са си минали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Аз пък си мисля че 10 мин. ще фръкнат още на светофара на Гоце Делчев, още толкова на Каблешков и прочие.
На едно приятелче асаньорът му слиза до подземния паркинг, а паркомястото му е точно срещу асансьора на 5 метра. След точно 3 минути от входната си врата е вече навън с колата.
Ако имаш гараж с врати, дори да е в същата сграда (което е рядкост), докато слезеш, отвориш, подкараш (ако някой кретен не е спрял отпред), затвориш, тръгнеш -15 минути са си минали без да ги усетиш.
Старите гаражи пък каквито са тесни (по 2 метра макс и отпред с тесен двор) си е истинско шоферско изкуство да влезеш и да излезеш със съвременна кола. Всяко едно невнимание - поне стотачка и нагоре.
В този смисъл - ако си с жилище в Ливадите, но с подобен лукс-паркомясто като моя приятел, като нищо ще стигаш по-бързо до центъра отколкото някой живущ в Лозенец, но с гараж на кофти място. Огромно значение има.Last edited by ejonny2376; 30.06.2021, 13:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Той разстоянията ги бърка малко. И времената.
Дори му чертах на топографската карта разстоянието между една сграда и метрото - над километър и половина по най-краткия възможен маршрут, той твърдеше как било на 5 минути пеша (от ул. Невестина Скала до Красно село). В друг случай разстояние от 500 метра стана 100 метра.
Иначе, с кола по България можеш да стигнеш евентуално от Гоцето до горната част Бояна за 10-15 минути, ако няма много движение. Там ти почва вече пътеката за водопада. Така че не е невъзможно. Според мен обаче достъпите до Алеко и Златни Мостове трябва да бъдат изцяло затвотени за автомобили. Когато съм в София за уикенда редовно правя еднодневни преходи - Владая-Железница например. На Златните е някакъв ад и не се диша от навлеци с коли. Идва, хвърля си боклуците и се връща. Витоша трябва да бъде за туристите, не за разни кифли с невъзпитани дечурлига.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Това с университетите да си го говорим хора на 40-50+ е все едно да си разправяме лафчета от казармата. Далечно минало, то МЕИто още тогава беше неадкватно през 90те, аз знаех повече от половината даскали, затова и почти не се вясвах там
Сега не ми се мисли колко са изостанали, затова и пратих децата в Амстердам. СУ уж малко по-добре, поне децата са умни, а там още преди години почнаха да зарибяват по-големите студенти да учат по-малките и са по адекватни.
Ма чакай да те заям - значи си на 5-10 минути от НДК и половината училища, кабинети и квото се сетиш, в същото време на 10 минути от Витоша???
Аз пък през деня имам ярки спомени как в южните квартали (всичките, дори и малки квартални улички), скоростта е нещо от сорта на 100 метра за 10 минути с колата. На булевардите като България - същото. Значи хванахме те - ти си с хеликоптер и си имаш площадка на покрива.
Дори му чертах на топографската карта разстоянието между една сграда и метрото - над километър и половина по най-краткия възможен маршрут, той твърдеше как било на 5 минути пеша (от ул. Невестина Скала до Красно село). В друг случай разстояние от 500 метра стана 100 метра.
Иначе, с кола по България можеш да стигнеш евентуално от Гоцето до горната част Бояна за 10-15 минути, ако няма много движение. Там ти почва вече пътеката за водопада. Така че не е невъзможно. Според мен обаче достъпите до Алеко и Златни Мостове трябва да бъдат изцяло затвотени за автомобили. Когато съм в София за уикенда редовно правя еднодневни преходи - Владая-Железница например. На Златните е някакъв ад и не се диша от навлеци с коли. Идва, хвърля си боклуците и се връща. Витоша трябва да бъде за туристите, не за разни кифли с невъзпитани дечурлига.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
обаче пешето не им признава дипломите
и половината предмети.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Точно така! Дъ намбър уан ис УНСС.
И всъщност това са най-подготвените хора, които могат да пишат в икономически форум.
и половината предмети.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Добре ще им кажа да не ти дават акъл :-)
Не знаеш нито какво и къде съм учил, нито какво и къде съм работил :-) За теб завършването на училище е върха, а за мен знанията и уменията....- иначе дипломата ми е светлинни години над твоята не че е от значение / настоящата ми работа дори не са я гледали /...И не е като на държавната службица да не могат да ме мръднат.... и понеже съм заплатаджия трябва непрекъснато да доказвам , че заплатата ми е оправдан разход .... Нямаш представа какъв е живота извън комфорта на бетонираното добре платено ДЪРЖАВНО работно място получено с връзки / разправяй приказки на някой по-млад който не знае как се случваха нещата в онези години, че не е така/....
И понеже ми е последният пост по темата ако имаш нещо по имотиту да кажеш тук съм :-) е не днес де че тръгвам с чаветата за Витоша... - 10 мин е от мястото дето живея...не е като от Захарна Фабрика :-)
Сега не ми се мисли колко са изостанали, затова и пратих децата в Амстердам. СУ уж малко по-добре, поне децата са умни, а там още преди години почнаха да зарибяват по-големите студенти да учат по-малките и са по адекватни.
Ма чакай да те заям - значи си на 5-10 минути от НДК и половината училища, кабинети и квото се сетиш, в същото време на 10 минути от Витоша???
Аз пък през деня имам ярки спомени как в южните квартали (всичките, дори и малки квартални улички), скоростта е нещо от сорта на 100 метра за 10 минути с колата. На булевардите като България - същото. Значи хванахме те - ти си с хеликоптер и си имаш площадка на покрива.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениенема да се закачате с пешето и да спорите за разни измислени университети кой бил по-добър.
от тука виждам, че пешето е прав по сички въпроси
само за университетите е малко объркан.
унсс е дъ университерът.
И всъщност това са най-подготвените хора, които могат да пишат в икономически форум.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Ъхъ! Най-вече заради наличието на богатото фенотипно разнообразие при колежките. Студентите от техническите ВУЗ-ве винаги са ви завиждали заради това
Наздраве!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Ти мани за 5 години ама за 5 години ако може на НДК на панорамата отгоре с релна квадратура и няколко парко места
Колко мъка има по тоя свят господи колко мъка
7 юли пускай 10К поръчка ти и 10К поръчка жената (ще има предимство до 10к лв поръчки, за да има за малките) ИмПулс I АД
и диверсифицирай докато чакаш, а после си сравни доходност и капиталова (времеви хоризонт 5г) с имот купен тази година.
поздрави и успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениенема да се закачате с пешето и да спорите за разни измислени университети кой бил по-добър.
от тука виждам, че пешето е прав по сички въпроси
само за университетите е малко объркан.
унсс е дъ университерът.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мисля, че да.
и дано човека работи сега нещо друго.
А жената преди няколко месеца ми честити рождения ден и ми пожела........едни хубави неща и каза, че при мъжа не е късно и да не се притеснявам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
МЕИ
Хубаво ли съм посъветвал жената?
Произвели сте още един мързелив некадърник с диплома.
Правилният съвет е "бий му шута за да се вземе в ръце сам".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
МЕИ
Хубаво ли съм посъветвал жената?
и дано човека работи сега нещо друго.препоръка е
- 1 like
Коментар
Коментар