Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
спокойствието идва от диверсификацията, но това е дълга тема.
имот, акции, фондове, че защо не и малко депозит и разбира се инвестиция в бизнеса който има...
шарен свят все ще има файда от нещо.
ПП кавръчето му казвах за златото като беше в диапазона 1200-1300$ за унция... след това си трая. виж колко е сега и после ми вменявай
Дойде ли срива всичко малко или много гризва дръвцето и това че 1/3 или 1/5 от активите ти не е потънала чак толкова едва ли много ще те успокои
Ето например за тези акции - Диверсификация ли е да набиеш всичко дето ти е акция в една акция?
Можеш ли да ми посочиш поне още 3 акции за да диверсифицирам акциите?
Да предположим че съм вложил пари за едно студио в тази акция да кажем 100 000лв
За 5 години това студио ще ми докара ренти за поне 20 000лв отделно ще има капиталова поне още 20 000лв тоест за 5 години ще докарам без да се напъвам и без голям риск 40% възвръщаемост
Ето това мен напълно ме устройва, а че някоя акция на БФБ може да скочи със 100% на година слабо ме интересува защото други 5 ще са потънали
То в момента Хима да купиш на 85ст сигурно е пак по добре от посочената от теб акция айде да ги гледамеLast edited by ledosvetlenie; 30.06.2021, 17:08.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Благодаря за инфото но да ти кажа аз диверсификация и по висока доходност не търся искам спокойствие и редовни приходи от ренти па макар и ниски
И да вкарам 20к в това нещо и да ми донесе още 20к за 5 години с нищо няма да ми промени живота и да ги загубя пак няма да ми промени живота само дето ще се ядосвам като се сетя че съм се занимавал с щуротии
Това го предложи на Кавръка той има да избива че със златото дето го обу вече е на минус 10% та сега ще може да усредни
имот, акции, фондове, че защо не и малко депозит и разбира се инвестиция в бизнеса който има...
шарен свят все ще има файда от нещо.
ПП кавръчето му казвах за златото като беше в диапазона 1200-1300$ за унция... след това си трая. виж колко е сега и после ми вменявай
Last edited by bertram; 30.06.2021, 16:16.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеЗатварянето вкъщи ни научи колко важно е човек да има собствен дом, който да му допада и да не го потиска.
Да се дойдем на поскъпването, щото нещо оспамихте темата с кой кво учил преди 20-30 години
https://webcafe.bg/pari/v-
slovakiya-...tesneniya.html
БЕСЕН РЪСТ! КАК ЛИ ПРЕЖИВЯВАТ ПО БРАТИСЛАВСКИТЕ ПЕРОНИ?
За съжаление по навик гледал в грешната посока и влака ги изненадал
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Благодаря за инфото но да ти кажа аз диверсификация и по висока доходност не търся искам спокойствие и редовни приходи от ренти па макар и ниски
И да вкарам 20к в това нещо и да ми донесе още 20к за 5 години с нищо няма да ми промени живота и да ги загубя пак няма да ми промени живота само дето ще се ядосвам като се сетя че съм се занимавал с щуротии
Това го предложи на Кавръка той има да избива че със златото дето го обу вече е на минус 10% та сега ще може да усредни
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Не му е лесно по жегите в караваната...
не че жегата в него е по малка
а и е влязал вече в 'сезона на дините''
та му е все едно
Станчева е в караваната без баня
но тя няма литературния заряд на панелчо радомирски
лесно разпознаваема е
дори когато драще от акаунта на
йеменския камилофил
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Добре ще им кажа да не ти дават акъл :-)
Не знаеш нито какво и къде съм учил, нито какво и къде съм работил :-) За теб завършването на училище е върха, а за мен знанията и уменията....- иначе дипломата ми е светлинни години над твоята не че е от значение / настоящата ми работа дори не са я гледали /...И не е като на държавната службица да не могат да ме мръднат.... и понеже съм заплатаджия трябва непрекъснато да доказвам , че заплатата ми е оправдан разход .... Нямаш представа какъв е живота извън комфорта на бетонираното добре платено ДЪРЖАВНО работно място получено с връзки / разправяй приказки на някой по-млад който не знае как се случваха нещата в онези години, че не е така/....
И понеже ми е последният пост по темата ако имаш нещо по имотиту да кажеш тук съм :-) е не днес де че тръгвам с чаветата за Витоша... - 10 мин е от мястото дето живея...не е като от Захарна Фабрика :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
обаче пешето не им признава дипломите
и половината предмети.
1.СУ е най великото училище на света и завършилите го са най умни и красиви другите са тъпи
2.Само програмистите изкарват пари другите са тъпи
3.София е най престижното място на света и само там се изкарват пари
4.Извън София чичо от село кара лада и зема 150 кинта.
Да не изброявам още много подобни простотии.Как да убедиш един гламарник че един плочкаджия взема повече от един програмист..Те са учили във ФМИ и знаят всичко.Па тръгнали и да обясняват кой бил комплексар...като влезе плочкаджията у тях и им вземе шест бона за труд само да и ремонтира банята за макс 10 дена ще го разберат.И не плаща данъци.Един добър плочкаджия с един помощник праи три бани за един месец и графика му за шест месеца напреде е зает...да ти сера аз на ФМИ...дразни ме наглостта им.Келеш дето не мое на връзано куче леб да даде и ако го закарам в гората не мое се изсере щото нямало клекало тръгнал да раздава квалификации.Ай сектир.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
мисля, че ти казваше да ги казваме нещата предварително
7 юли пускай 10К поръчка ти и 10К поръчка жената (ще има предимство до 10к лв поръчки, за да има за малките) ИмПулс I АД
и диверсифицирай докато чакаш, а после си сравни доходност и капиталова (времеви хоризонт 5г) с имот купен тази година.
поздрави и успех
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Леко с напъването в тая жега.
И аз кат тебе съм имотен тигър с къщата на дедо и баба на село, ама не се вживявам толкова.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Голяма част от умните деца през 90те се записаха в УНСС, щото модерно, имаше масови съкращения на инженери. Винаги ми е било интересно какво стана с тях? Поне като се съди по бала си бяха немалко, но аз лично не знам от нашия клас от тия отишли там да е прокопсал, то те и не бяха най-умните де. Не че има особена връзка с образованието кой ще забогатее, но милионери станаха само такива завършили МЕИ като се замисля. И всички се занимават с нещо свързано с ИТ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Голяма част от умните деца през 90те се записаха в УНСС, щото модерно, имаше масови съкращения на инженери. Винаги ми е било интересно какво стана с тях? Поне като се съди по бала си бяха немалко, но аз лично не знам от нашия клас от тия отишли там да е прокопсал, то те и не бяха най-умните де. Не че има особена връзка с образованието кой ще забогатее, но милионери станаха само такива завършили МЕИ като се замисля. И всички се занимават с нещо свързано с ИТ.
по това време вече, беше позагубил позиции.
имах чувство, че основна цел на повечето преподаватели беше да си продадат учебниците.
много бързо ми се оформиха като 2 типа;
- сухи теоретици, преподаваха, но малко отвлечени неща
- бизнесмени, имаха опит, но искаха да го продават на фирмени обучения и частни консултации, не в университета.
имаше старателни и будни момичета и предполагам са постигнали нещо.
повечето момчета изглеждаха като изпратени там от родителите си.
аз вече работех това, за което следвах и учих предметите до към втори курс.
след това взимах изпитите от обща култура или от това, което съм научил в практиката.
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеЗатварянето вкъщи ни научи колко важно е човек да има собствен дом, който да му допада и да не го потиска.
Да се дойдем на поскъпването, щото нещо оспамихте темата с кой кво учил преди 20-30 години
БЕСЕН РЪСТ! КАК ЛИ ПРЕЖИВЯВАТ ПО БРАТИСЛАВСКИТЕ ПЕРОНИ?
И аз кат тебе съм имотен тигър с къщата на дедо и баба на село, ама не се вживявам толкова.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
обаче пешето не им признава дипломите
и половината предмети.
Коментар
-
Затварянето вкъщи ни научи колко важно е човек да има собствен дом, който да му допада и да не го потиска.
БЕСЕН РЪСТ! КАК ЛИ ПРЕЖИВЯВАТ ПО БРАТИСЛАВСКИТЕ ПЕРОНИ?Last edited by 13ADROL; 30.06.2021, 14:11.
Коментар
Коментар