IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

С три киловата няма да столи 150 кв.м.
    Напротив, топлинната мощност е поне 12кВ, което стига за прилично изолирана къща 150 кв.м.
    Аз с 20кВ топлинна топля 400 м2 добре изолирана къща, електрическата мощност е между 3 и 4.7кВ макс. Трифазна е, но я има същата и еднофазна.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Няма нужда от трифазен. Тази термопомпа не е повече от 3кВ електрическа мощност.
      С три киловата няма да столи 150 кв.м.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Няма нужда от трифазен. Тази термопомпа не е повече от 3кВ електрическа мощност.
        имах предвид, че ако сложа котле от ония обикновените (проточните),което да отдава същата топлинна мощност ще трябва трифазен, а сметката ще е доста над 1000 кинта през студените месеци
        Термопомпата (моята) дърпа макс 5-6 киловата по памет пиша, че беше преди 11г като я слагах и се занимавах
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Бай Пеше, всъщност има програма и в момента за намаляване/забрана на отоплението на твърдо гориво. Тва въглищата ного мърсят, а дРъвата са еко меко и няма как да ги гориш. Ако не греша на Запад и сега е забранено използването на твърди горива за отопление.
          Отоплението по селата ще става направо невъзможно. Виж в София може би скъпо, но поне ще го има.
          На Запад ако искат скоро може да забранят и срането...Аз си имам бранище и дръвца и ми дреме на самолетоносача На студено няма да стоя...Ако така продължават ЕС е пътник.Или мирясват или излизаме и няма да сме само ние...Вече тотално изперкаха и загубиха всякаква връзка с кораба майка...Няма сила която да ме принуди да стоя на студено.Ако некой ного напиня му стоварвам една лопата у празната глава и нема да съм само аз...

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Са остава да кажеш че в апартамента имаш и трифазен ток....

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

За отопление и топла вода в апартамента ползвам термопомпа въздух - вода вече 10г. Принципно се води за къща 150кв . Включил съм я директно в инсталацията, която беше изградена за парно. После газифицираха улицата и съм решил да я сменя с газово котле следващия или последващия сезон. Газовите котлета са с по-проста подръжка и ако даде проблем се ремонтира по-бързо, което е важно ако е през отоплителния сезон. С дайкина брах ядове едно лято(ако беше зима да съм я изхвърлил термопомпата) и чаках доста за една платка от Белгия.

В Германия в момента масово ги окуражават (не знам имат ли субсидии) да махат отоплението на газ, газъол, мазут и да минават на термопомпи. Веднъж заради екологията (мазута,пелети, нафта, въглища не са ок) и втори път май по-важно, за да не са зависими от руснака. Това в комбинация с затварянето на ТЕЦ-овете на въглища ще направи пазарът на ток още по-вълнуващо неприятен.
              Са остава да кажеш че в апартамента имаш и трифазен ток....

Коментар

• Мибова аз не се заяждам.Ти помниш какво писах за пазара на ток и енергийната борса.Сега предполагам на никого не е до смях.Омръзна ми да ти повтарям че не се заяждам а съм реалист.Всички знаят с какво се слави Амстердам полови извращения и дрога..

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                  Цените на енергията вече са убийствени, става въпрос за оцеляване (capital.bg)
                  Цените на енергията вече са убийствени, става въпрос за оцеляване !

.................Енергоемката ни икономика няма как да издържи повече, а ефектите отдавна са ясно видими - цели браншове са пред фалит,
                  Кукуригу поздрави от ЕФ на ТУ.

Коментар

https://segabg.com/hot/category-econ...te-nova-godina

Предполагам че сте получили sms и от А1 И Теленор за новите по-високи цени на мобилните планове .
                    Използват стара клауза лежаща в договорите за индексация .
                    Странното е че преди 10 години при по-висока инфлация ,не я използваха ,явно е заради цената на тока ...е,,, си е м...та
                    А бе ша ви доди акъля на вази..А1 и Теленор ще са най малката ви грижа.ЧНГ 2022 ти поне знаеш какво съм пророкувал за 2022г...Дано не се сбъдне щото жална ни майка...Мразя да съм прав и да съм едноок в царството на слепите...Бог да ни е на помощ....Само скивай ако Топлофикация София фалира кво мазало ще стане...Има една книга от Артър Хейли Свръхнатоварването беше ми любима га учех на Паметника Левски.Не продавай къщата в Розино щото може да те спаси

Коментар

Просто индикатор който крещи за това какво предстои
                      чети, чети статията ти да видиш, какво предстои.
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                        Да , ама при нас започва спада. Т.е. е започнал вече, а ако не е то е по инерция колкото да се изкачи билото и после мажем ските....

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                          Просто индикатор който крещи за това какво предстои

Коментар

• https://www.investor.bg/po-sveta/453...-sveta-342268/
                            днес в амстердам...
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

когато продаваш е разбираемо да ползваш брокер - така нареченото 'с ключ'
                              даваш на брокера/агенцията ключ. и ги оставяш да развеждат луди,капризни,несериозни клиенти , а те са много в тези времена.
                              за това е разбираемо да си стиснеш ръката с брокера и да кажеш - оглеждай, вдигай телефони и си вземи комисионното.

но ако аз или ти купим, че сме видели обява в имоти.нет и те ни отключат и ни разведат - за това да ни искат 2-3%, че сме частни лица - е това вече е безсмислено и наглост. Брокера си взима комисионното от страна, която преставлява и с която има сключен договор за посредничесто. От другата страна ако ви искат - ако сте будали давайте.

ПП може да ползваш брокер и при купуване, особено ако не си в съответното населено място и му имаш доверие. Тогава той ходи по огледи, пазари се и те представлява до момента на сделката... и това си струва пари. Но пак се иска да имате някакви договорености подплатени с документ.
                              Аз в момента си плащам комисионни и като купувам и като отдавам, както казах при старото строителство или купуваш с комисионна или не купуваш ( при новото можеш да отидеш директно на строежа, да говориш с техническия и да прескочиш брокера- затова брокерите там пишат че няма комисионна за купувача ). При отдаването е същото- пускам обява в имот.бг и олх., пиша че е от собственик( тоест наемателя не плаща комисионна) качвам снимки, адрес....и брокерите ми счупват телефона да звънят, до седмица съм го отдал, а потенциални наематели без брокер почват да звънят на втората седмица от обявата когато вече всичко е приключило. Това е реалността и аз работя с нея. Само споделям, че и масата продавачи и масата наематели са неориентирани от което се възползват брокерите и взимат несъразмерна за положените от тях усилия комисионна(6% от продажната цена), но както казах вече не е луд тоя който яде баницата.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Виж какво съм написал- почти всички обяви старо строителство са през брокер тоест или купуваш през брокера или не купуваш. Почти няма обяви от собственици по незнайни за мен причини. Странното е, че човек ходещ на работа всеки ден за 1000 лева месечно и продаващ апартамент струващ 120 000 лева не иска да отдели няколко дни да си извади необходимите документи и да си спести няколко хиляди брокерска комисионна+ да може да си продаде по- бързо имота( защото пести и няколко хиляди комисионна на купувача). Но както казват хората не е луд тоя който яде баницата. Кажи ти като брокер примерно след като си взел 3% от продавача, за да му извадиш данъчна оценка, тежести и т.н. с пълномощно- примерно от сделка за 100 000 евра си взел 3000 евро при 20- 30 лева разходи от твоя страна за документите. Каква услуга ми вършиш на мен( купувача) който съм ти се обадил и съм дошъл на крака пред въпросния блок+ съм си извадил всички необходими документи от моя страна за да ми искаш и на мен 3000 евро комисионна?
                                когато продаваш е разбираемо да ползваш брокер - така нареченото 'с ключ'
                                даваш на брокера/агенцията ключ. и ги оставяш да развеждат луди,капризни,несериозни клиенти , а те са много в тези времена.
                                за това е разбираемо да си стиснеш ръката с брокера и да кажеш - оглеждай, вдигай телефони и си вземи комисионното.

но ако аз или ти купим, че сме видели обява в имоти.нет и те ни отключат и ни разведат - за това да ни искат 2-3%, че сме частни лица - е това вече е безсмислено и наглост. Брокера си взима комисионното от страна, която преставлява и с която има сключен договор за посредничесто. От другата страна ако ви искат - ако сте будали давайте.

ПП може да ползваш брокер и при купуване, особено ако не си в съответното населено място и му имаш доверие. Тогава той ходи по огледи, пазари се и те представлява до момента на сделката... и това си струва пари. Но пак се иска да имате някакви договорености подплатени с документ.

ако в обява видите нещо от сорта на "не работим с колеги" или " само за частни лица" е силно силно вероятно да ви искат комисионно само защото са ви вдигнали телефона и отключили за оглед - за такива 'професионалисти' само бойкот.
                                Last edited by bertram; 21.12.2021, 17:44.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X