Първоначално изпратено от BobyB
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Този съвет звучи като - "като няма хляб яжте пасти".
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Този хубавец още 2004та някъде прогнозираше предишния балон, и 4 години по-късно "позна". Само че за него средна цена под 400 евро квадрата за София през 2004та вече беше балон и така си прогнозираше докато мина 1200 евро и най-накрая пазарът го "послуша".
Сега като се съди по неговото изказване през 2016та правилната цена е била около 250 евро квадрата, а сега, трябва да е около 450. Кога най-после пазарът ще чуе мъдрите думи на професора?
Иначе, човека ми отвори очите за един друг поглед на нещата, безплатно, само с инвестицията на моето време, за което съм му благодарен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Не бъди толко лош дай поне 100.Срив чак едва ли но корекция ще има..Тия цени наистина са безумни..Според мен в бъдеще София ще има много големи проблеми най вече с тока и парното..Ще има отлив от града и заселване по близките села..Last edited by BobyB; 21.12.2021, 09:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнениеполитика ще звучи актуално не значи че в продължение на 5 години не звучеше тъпо
Да кажем утре дигнат лихвите и дойде мечтаното от теб поевтиняване с 40% - Освен морално удоволетворение няма да получиш нищо повече
Иначе, преди няколко месеца един човек обясняваше бъдещата криза с доставките, която за мен вече се случва. Питаха го, как да се защитим, да купуваме ли храна? Та той каза, че това също не е защита, защото ще купиш за 3, за 6 месеца, но ако кризата е 3 години? Опашки, купони, проблеми с тока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Има, но сме в процес на чакане. Сривът предстои. И работим без брокери. За едно удостоверение за тежести (което мога да си извадя сам за 1 лев) и 2 огледа (1,60 е билетчето за градския), знаеш ли кога ще дам 3% от 500к на брокер? Никоги.
Вашата работа по продажбата на 1 имот я оценявам на 50-ина лева общо, толкова и бих платил.
Коментар
-
Остави го Боко, той си има сега други грижи. Брокерите със сигурност манипулират пазара и ако ги нямаше, нещата щяха да са много по-светли и ясни. Как ти се струва например цена от 103.000 Евро? Или 515.000 Евро? Тези 3.000/15.000 откъде се взеха и според теб каква е цената, която иска да получи собственикът на имота? Другото са дублираните и фалшиви обяви, фалшивите квадратури (с измислени общи части, мазета, тавани, паркоместа), грешните (нарочно) квартали (напр. Лозенец вместо Хладилника и Вадите)...
Откъде накъде някакъв пърцуцко ще получи общо 6к/30k и нагоре за 1-2 ходенета на оглед и едно удостоверение за тежести? На тези хора услугите им не ги иска никой, те се впиват сами като пиявици и смучат. Има хора с достойни професии, които бачкат за под 1000 лева на месец и ако ги нямаше тях, нямаше да имаме какво да ядем. Не е справедливо. Тези пари бих ги дарил на хора в нужда или на някой приют за животни например, защо обаче да ги давам на тези паразити, след като не са свършили и грам работа?
Разберете, че на мен не ми е до някакви кирливи 100-200-500 Евро на квадрат. Мога да си ги позволя. Мога да си позволя и брокерските комисионни. Просто няма да го направя, защото тези пари ако ще ги давам, искам да ги дам за нещо добро, не да пълня незаслужено джобовете на разни паразитиращи отрепки. Ще платя това, което получа насреща и нито стотинка повече.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.capital.bg/biznes/finans...editniia_bum/#
Проф.Петров доста нахрани БНБ,то
Я вижте какво правят.
Затвгат заемите за строителство-почват да ограничават,кредита който храни балона.
Това че някога вица за затягането на паричната политика ще звучи актуално не значи че в продължение на 5 години не звучеше тъпо
Да кажем утре дигнат лихвите и дойде мечтаното от теб поевтиняване с 40% - Освен морално удоволетворение няма да получиш нищо повече
За сметка на това обаче загубите ти през тези повече от 5 години в личен финансов план са над 50 000лв под формата на пропуснати ползи
Ето това е реалният резултат от философстването ти на тема имоти продължавай в същият дух
- 1 like
Коментар
-
https://www.capital.bg/biznes/finans...editniia_bum/#
Проф.Петров доста нахрани БНБ,то
Я вижте какво правят.
Затвгат заемите за строителство-почват да ограничават,кредита който храни балона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеето още от интервюто
„... жилищата през 2016 г. са били 3 пъти надценени, а сега са, примерно, 2,8 пъти. Още тогава сме били в зоната на балона“.
човека гони заветния таргет 149е
докато не станат око 250Евро квадрата е най-добре да се плаща наем, както казва професора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеТака де, но те брокерите са просто изпълнители. Някой от високо ти е вдигнал мерника на теб да не можеш да си купиш срещу американското.Last edited by ejonny2376; 21.12.2021, 00:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Съгласен съм - Боко е казал на гадните брокери да държат цените високи да ти е гадно точно на теб.
Откъде накъде някакъв пърцуцко ще получи общо 6к/30k и нагоре за 1-2 ходенета на оглед и едно удостоверение за тежести? На тези хора услугите им не ги иска никой, те се впиват сами като пиявици и смучат. Има хора с достойни професии, които бачкат за под 1000 лева на месец и ако ги нямаше тях, нямаше да имаме какво да ядем. Не е справедливо. Тези пари бих ги дарил на хора в нужда или на някой приют за животни например, защо обаче да ги давам на тези паразити, след като не са свършили и грам работа?
Разберете, че на мен не ми е до някакви кирливи 100-200-500 Евро на квадрат. Мога да си ги позволя. Мога да си позволя и брокерските комисионни. Просто няма да го направя, защото тези пари ако ще ги давам, искам да ги дам за нещо добро, не да пълня незаслужено джобовете на разни паразитиращи отрепки. Ще платя това, което получа насреща и нито стотинка повече.Last edited by ejonny2376; 21.12.2021, 00:36.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Точно обратното. При няколкостотин хиляди празни жилища, в които условията за живот са приемливи (не добри, приемливи, напр. Гоцето, Света Троица), няма как цените да гонят нито тези в Луанда (които са такива по гореспоменатите причини), нито в Берлин, където освен че има огромен недостиг на жилища, условията за живеене са светлинни години пред нас.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнениеПеронците, как сте?!
Имоти има ли или не...
Вашата работа по продажбата на 1 имот я оценявам на 50-ина лева общо, толкова и бих платил.
- 1 like
Коментар
Коментар