IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Този хубавец още 2004та някъде прогнозираше предишния балон, и 4 години по-късно "позна". Само че за него средна цена под 400 евро квадрата за София през 2004та вече беше балон и така си прогнозираше докато мина 1200 евро и най-накрая пазарът го "послуша".
    Сега като се съди по неговото изказване през 2016та правилната цена е била около 250 евро квадрата, а сега, трябва да е около 450. Кога най-после пазарът ще чуе мъдрите думи на професора?
    Преиначаваш истината.2006 г. написа,че има имотен балон.Това което постоянно повтаря е,че никой не може да каже кога точно ще се спука.

Коментар

Този съвет звучи като - "като няма хляб яжте пасти".
      Това не е съвет а реалността.С какво ще се отоплява София след като природният газ бъде забранен а тока е безумно скъп??

Коментар

Този хубавец още 2004та някъде прогнозираше предишния балон, и 4 години по-късно "позна". Само че за него средна цена под 400 евро квадрата за София през 2004та вече беше балон и така си прогнозираше докато мина 1200 евро и най-накрая пазарът го "послуша".
        Сега като се съди по неговото изказване през 2016та правилната цена е била около 250 евро квадрата, а сега, трябва да е около 450. Кога най-после пазарът ще чуе мъдрите думи на професора?
        Подобно гледам на него и аз. От професора научих доста, уважавам го за знанията, опита му, ораторското му майсторство, увлекателен е. Има логика в това, което говори, жалко само, че реалността не го подкрепя напълно. Генерално мисля, че е прав за имотите, от гледна точка на последните няколко хиляди години. Локално за България и последните десетки години не му се получава докрай. Както е сентенцията, че пазара може да е нелогичен по-дълго отколко ти имаш пари. За тези 17 години прогнози все за спад и надцененост 3 пъти, позна и то не напълно само за периода 2009-2013г, където с колко се намалиха цените - 30, 40, 50%? Най-много да успее да познае и сега, ако има криза със спад. То ако прогнозираш безкрайно дълго време криза 100% сигурно е, че ще се изпълни прогнозата.

Иначе, човека ми отвори очите за един друг поглед на нещата, безплатно, само с инвестицията на моето време, за което съм му благодарен.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Не бъди толко лош дай поне 100.Срив чак едва ли но корекция ще има..Тия цени наистина са безумни..Според мен в бъдеще София ще има много големи проблеми най вече с тока и парното..Ще има отлив от града и заселване по близките села..
          Този съвет звучи като - "като няма хляб яжте пасти".
          Last edited by BobyB; 21.12.2021, 09:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
            политика ще звучи актуално не значи че в продължение на 5 години не звучеше тъпо

Да кажем утре дигнат лихвите и дойде мечтаното от теб поевтиняване с 40% - Освен морално удоволетворение няма да получиш нищо повече
            То това, мечтаното понижение ако дойде, - 40%, ще означава, че на никой няма да му е до имоти, а до спасяване на кожата. За мен е възможно развитие на ситуацията. Всеки ще си казва, че не му е до тях или ще чака още по-голямо понижение, да хване баш дъното, което е и възможност за други да си купят на желаното място, примерно. Може и да постоят там цените с години. Ама не съм врачка, от друга страна инфлацията бута нагоре, ше видим.

Иначе, преди няколко месеца един човек обясняваше бъдещата криза с доставките, която за мен вече се случва. Питаха го, как да се защитим, да купуваме ли храна? Та той каза, че това също не е защита, защото ще купиш за 3, за 6 месеца, но ако кризата е 3 години? Опашки, купони, проблеми с тока.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Има, но сме в процес на чакане. Сривът предстои. И работим без брокери. За едно удостоверение за тежести (което мога да си извадя сам за 1 лев) и 2 огледа (1,60 е билетчето за градския), знаеш ли кога ще дам 3% от 500к на брокер? Никоги.

Вашата работа по продажбата на 1 имот я оценявам на 50-ина лева общо, толкова и бих платил.
              Не бъди толко лош дай поне 100.Срив чак едва ли но корекция ще има..Тия цени наистина са безумни..Според мен в бъдеще София ще има много големи проблеми най вече с тока и парното..Ще има отлив от града и заселване по близките села..

Коментар

Остави го Боко, той си има сега други грижи. Брокерите със сигурност манипулират пазара и ако ги нямаше, нещата щяха да са много по-светли и ясни. Как ти се струва например цена от 103.000 Евро? Или 515.000 Евро? Тези 3.000/15.000 откъде се взеха и според теб каква е цената, която иска да получи собственикът на имота? Другото са дублираните и фалшиви обяви, фалшивите квадратури (с измислени общи части, мазета, тавани, паркоместа), грешните (нарочно) квартали (напр. Лозенец вместо Хладилника и Вадите)...

Откъде накъде някакъв пърцуцко ще получи общо 6к/30k и нагоре за 1-2 ходенета на оглед и едно удостоверение за тежести? На тези хора услугите им не ги иска никой, те се впиват сами като пиявици и смучат. Има хора с достойни професии, които бачкат за под 1000 лева на месец и ако ги нямаше тях, нямаше да имаме какво да ядем. Не е справедливо. Тези пари бих ги дарил на хора в нужда или на някой приют за животни например, защо обаче да ги давам на тези паразити, след като не са свършили и грам работа?

Разберете, че на мен не ми е до някакви кирливи 100-200-500 Евро на квадрат. Мога да си ги позволя. Мога да си позволя и брокерските комисионни. Просто няма да го направя, защото тези пари ако ще ги давам, искам да ги дам за нещо добро, не да пълня незаслужено джобовете на разни паразитиращи отрепки. Ще платя това, което получа насреща и нито стотинка повече.
                Жонка абе ного ги мразиш тия брокери бе човек много...Успокой се не те вдигат цените не са толко могъщи,На мен също са ми противни.За комисионната си прав много е.Не може за два огледа и едно удостоверение за тежести комисионна 3%..И номерата са им гнусни...Та ако искаш да ги прецакаш има как.Аз когато купувах на срещата при нотариуса продавача извади визитка и я пъхна в джоба ми....Неговата брокерка побесня.Кристиян и каза давам ти 1000 лева ако са ти малко няма да ти дам нищо...

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                  https://www.capital.bg/biznes/finans...editniia_bum/#
                  Проф.Петров доста нахрани БНБ,то
                  Я вижте какво правят.
                  Затвгат заемите за строителство-почват да ограничават,кредита който храни балона.
                  Каврък и най готиният виц звучи тъпо ако не е разказан в подходящият момент

Това че някога вица за затягането на паричната политика ще звучи актуално не значи че в продължение на 5 години не звучеше тъпо

Да кажем утре дигнат лихвите и дойде мечтаното от теб поевтиняване с 40% - Освен морално удоволетворение няма да получиш нищо повече

За сметка на това обаче загубите ти през тези повече от 5 години в личен финансов план са над 50 000лв под формата на пропуснати ползи

Ето това е реалният резултат от философстването ти на тема имоти продължавай в същият дух

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/finans...editniia_bum/#
                    Проф.Петров доста нахрани БНБ,то
                    Я вижте какво правят.
                    Затвгат заемите за строителство-почват да ограничават,кредита който храни балона.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                      ето още от интервюто
                      „... жилищата през 2016 г. са били 3 пъти надценени, а сега са, примерно, 2,8 пъти. Още тогава сме били в зоната на балона“.
                      човека гони заветния таргет 149е

докато не станат око 250Евро квадрата е най-добре да се плаща наем, както казва професора.
                      Тоя ми е любимият професор, докато има такива като него празни нема да останат апартите

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                        Така де, но те брокерите са просто изпълнители. Някой от високо ти е вдигнал мерника на теб да не можеш да си купиш срещу американското.
                        Ако визираш големия апартамент 260 квадрата - там има доста неуредици и едва ли ще се продаде скоро. Трябва човек да има 1 свободен месец минимум да се занимава. Освен това вътре е като конюшня - всичко е изкъртено, правени са преустройства (легални и не съвсем такива) и т.н. Неслучайно цената му е такава (а според мен това си е справедливата цена - едни 40% под пазарното ниво за района). Тежък случай e - резултат от поредното "инвеститорско" дебилство. Един чудесен имот - съсипан. И поредните тъмни прозорци. В района има още куп такива имоти. Купено и зарязано. А горкият песимист трябва да се бута в Гоцето.
                        Last edited by ejonny2376; 21.12.2021, 00:46.

Коментар

• Така де, но те брокерите са просто изпълнители. Някой от високо ти е вдигнал мерника на теб да не можеш да си купиш срещу американското.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Съгласен съм - Боко е казал на гадните брокери да държат цените високи да ти е гадно точно на теб.
                            Остави го Боко, той си има сега други грижи. Брокерите със сигурност манипулират пазара и ако ги нямаше, нещата щяха да са много по-светли и ясни. Как ти се струва например цена от 103.000 Евро? Или 515.000 Евро? Тези 3.000/15.000 откъде се взеха и според теб каква е цената, която иска да получи собственикът на имота? Другото са дублираните и фалшиви обяви, фалшивите квадратури (с измислени общи части, мазета, тавани, паркоместа), грешните (нарочно) квартали (напр. Лозенец вместо Хладилника и Вадите)...

Откъде накъде някакъв пърцуцко ще получи общо 6к/30k и нагоре за 1-2 ходенета на оглед и едно удостоверение за тежести? На тези хора услугите им не ги иска никой, те се впиват сами като пиявици и смучат. Има хора с достойни професии, които бачкат за под 1000 лева на месец и ако ги нямаше тях, нямаше да имаме какво да ядем. Не е справедливо. Тези пари бих ги дарил на хора в нужда или на някой приют за животни например, защо обаче да ги давам на тези паразити, след като не са свършили и грам работа?

Разберете, че на мен не ми е до някакви кирливи 100-200-500 Евро на квадрат. Мога да си ги позволя. Мога да си позволя и брокерските комисионни. Просто няма да го направя, защото тези пари ако ще ги давам, искам да ги дам за нещо добро, не да пълня незаслужено джобовете на разни паразитиращи отрепки. Ще платя това, което получа насреща и нито стотинка повече.
                            Last edited by ejonny2376; 21.12.2021, 00:36.

Коментар

Точно обратното. При няколкостотин хиляди празни жилища, в които условията за живот са приемливи (не добри, приемливи, напр. Гоцето, Света Троица), няма как цените да гонят нито тези в Луанда (които са такива по гореспоменатите причини), нито в Берлин, където освен че има огромен недостиг на жилища, условията за живеене са светлинни години пред нас.
                              Съгласен съм - Боко е казал на гадните брокери да държат цените високи да ти е гадно точно на теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
                                Перонците, как сте?!
                                Имоти има ли или не...
                                Има, но сме в процес на чакане. Сривът предстои. И работим без брокери. За едно удостоверение за тежести (което мога да си извадя сам за 1 лев) и 2 огледа (1,60 е билетчето за градския), знаеш ли кога ще дам 3% от 500к на брокер? Никоги.

Вашата работа по продажбата на 1 имот я оценявам на 50-ина лева общо, толкова и бих платил.

Коментар

Working...
                                X