IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Е що ми е да ходя в центъра ? Света се върти около Гоцето :-) При това има поне 5-6 различни транспорта....
    Не е много хубаво особено в този сезон, но Джони това са ми възможностите. Не мога в Южен парк..., а и не искам.....
    Понеже с моят любим майстор имахме работа последният месец се сетих кое място си пропуснал - Делта Хил ! Той е правил там няколко къщи / довършителните работи/ и ми каза, че там са от милионерин нагоре..... Дори и Славчо си продаде апарта в Гоцето и сега мисля че там живее
    Гоцето е бита карта отдавна.Слави си продаде къщата в Делта Хил миналата година.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Не е вярно.Модерните каравани са с печки на газ.
      Газта поскъпна

Коментар

• Перонците, как сте?!
        Имоти има ли или не...

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Тази страст е отразена и в 99% киснене на противниците на тази инвестиция в тази тема
          така е. едните дават мило и драго за тухли,а другите искат тухли но на половин цена.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

масовката като види някой лев тича да купува тухли...мислейки си, че това е някаква супер яка инвестиция.
            цените в комбинация с % тъмни прозорци са пряко отражение на тази ни страст към имотите в България.
            Тази страст е отразена и в 99% киснене на противниците на тази инвестиция в тази тема
            Ние инвестираме в имоти, а те ни поучават, че трябва да инвестираме в нещо друго, като поучаването е в ТАЗИ ТЕМА!!!
            Last edited by 13ADROL; 20.12.2021, 21:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Там обаче причините са съвсем други. Жилищата, които стават за обитаване, са 0.01% от жилищния фонд и именно тяхната цена е общоизвестната.
              Или си мислиш, че местните, които разполагат с по няколко долара на ден, могат да си позволят тези цени?
              За тези жилища се конкурират компаниите, които крадат природните им блага. Когато крадеш ресурси за милиарди, можеш да си позволиш 10 хиляди долара наем за жилище на служителите си.
              И какво излиза - тия места дето за тебе единствено стават и са 0.01% от жилищния фонд в София, трябва да са по-скъпи и от тия в Луанда и прочие shitholes?

Коментар

И двете са по-скъпи от София, а Луанда няколко пъти....
                Там обаче причините са съвсем други. Жилищата, които стават за обитаване, са 0.01% от жилищния фонд и именно тяхната цена е общоизвестната.
                Или си мислиш, че местните, които разполагат с по няколко долара на ден, могат да си позволят тези цени?
                За тези жилища се конкурират компаниите, които крадат природните им блага. Когато крадеш ресурси за милиарди, можеш да си позволиш 10 хиляди долара наем за жилище на служителите си.

Коментар

90% от тухлите се купуват от 10% на върха по доходи. От масовката само въздишат и пЦуват....слушайки професора :-)
                  не гледай 10-те% наложени на 90-те... гледай какъв % на купуващи има от тези 10% - това е масата на хората с възможност да купят.
                  всеки цъка на компа, купува някоя и друга тухла и после 5 години разтегля в приятелския си кръг каква инвестиция е направил.
                  частната инициатива е на трагичен минимум и честно да си кажа гледам да дружа с хора, които опитват нови начинания и инвестират в какви ли не неща с риска да загубят разбира се.

Коментар

За този терен имаше някакви измами по спомен от времената когато БХ беше кмет, така че вероятно по документи вече е частен. Като го застроят ще се оправи....
                    Аз съм Българин Джони и искам да живея с други Българи в България, децата ми да си имат Българско семейство и т.н. Не ми дреме колко е калта. Баща ми е отрасъл в къща от кал и плет построена....
                    Не си мисли, че аз не искам същото като теб. Но няма как да се примиря с подобни гледки. Или поне цената трябва да бъде съобразена с качеството.
                    Когато ми предлагат нещо подобно срещу цена като в развитите държави, няма как да ме убедиш, че тази цена си струва да бъде платена.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

масовката като види някой лев тича да купува тухли...мислейки си, че това е някаква супер яка инвестиция.
                      цените в комбинация с % тъмни прозорци са пряко отражение на тази ни страст към имотите в България.
                      90% от тухлите се купуват от 10% на върха по доходи. От масовката само въздишат и пЦуват....слушайки професора :-)

Коментар

Дори там изглежда по-добре. Бил съм и в двата града. Когато си в зоните, обитавани от заможни чужденци и служители на западни компании, нещата са в пъти по-добре от Гоцето.

В София няма нито едно място, което да изглежда прилично. Всичко е освинено тотално.

ПС: Малко ти е зле географията Бонке. И двете столици не са в Западна Африка, хахаха.
                        И двете са по-скъпи от София, а Луанда няколко пъти....

Коментар

Професора е страхотен и наистина много умен. Говори това, което искат да чуят от него.... и всеки месец у нас има изяви.... предполагам за да си плати наема :-)
                          Мисля че разбира нещата в дълбочина и е наясно с нещата, НО не е никак лесно да се говори това , което се очаква да се чуе от масовката и да не звучи като откровена глупост. Трябва да се прикрие качествено както се прикрива крива стена от пишман нов строителен инвеститор :-)

Коментар

Виж си квартала

https://www.google.com/maps/@42.6669...7i13312!8i6656

Колко според теб трябва да струва квадрат на това място?
                            Сметището в момента е още по-голямо, а калта е наистина до колене, когато е мокро. Как може единственото зелено пространство в района да изглежда по такъв начин? Ти не схващаш ли в какво подобие на държава живееш? Постоянно твърдиш как сме гонели европейски доходи, как се качвал стандартът на живот... Какъв стандарт може да има тук?
                            За този терен имаше някакви измами по спомен от времената когато БХ беше кмет, така че вероятно по документи вече е частен. Като го застроят ще се оправи....
                            Аз съм Българин Джони и искам да живея с други Българи в България, децата ми да си имат Българско семейство и т.н. Не ми дреме колко е калта. Баща ми е отрасъл в къща от кал и плет построена....

Коментар

Ами като си се нахендрил в Гоцето, където 7та е единственият шанс да стигнеш центъра...

Вчера се разхождах в района - около Мотопистата е някакъв ужас. Занемарено и мизерно. Точно между поляната на пистата и новите сгради на Вакарини има някакви клошарски коптори и купища боклуци. Наоколо - кал до колене по ул. Славовица.

Не знам как може да те кефи животът в тази мизерия. Аз лично бих се срамувал да заведа колеги и приятели от западна Европа - ще помислят, че живея в някакво гето. Апартамент там не струва и 100 кила шам фъстък. Как може новото строителство на такова място да гони цените в Берлин и да нямало балон?
                              Е що ми е да ходя в центъра ? Света се върти около Гоцето :-) При това има поне 5-6 различни транспорта....
                              Не е много хубаво особено в този сезон, но Джони това са ми възможностите. Не мога в Южен парк..., а и не искам.....
                              Понеже с моят любим майстор имахме работа последният месец се сетих кое място си пропуснал - Делта Хил ! Той е правил там няколко къщи / довършителните работи/ и ми каза, че там са от милионерин нагоре..... Дори и Славчо си продаде апарта в Гоцето и сега мисля че там живее

Коментар

Аз не виждам в изказването на професора да има нещо преувеличено.

Защо един попикан апартамент трябва да струва повече от 2-3 годишни заплати? Или от една X5-ца? Кое му е толкова ценното? Особено при положение, че тъмните прозорци са практически половин София...
                                Жонка бе ти нали и милионер,Давай постриой една сграда и давай по две три годишни заплати...Тамън с три годишни заплати ще купя 4 броя,Искаш ли отсега да се договорим

Коментар

Working...
                                X