Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://btvnovinite.bg/predavania/ta...popravena.html
Виж до теб в София какво майсторят .
Това не е ли твоя инвеститор ?
Разбираш ли сега защо трябва да се купува на зелено и да гледаш кое и как се случва ? А ако не се е случило както трябва продаваш след Акт 16 ново лукс.... Няма апарт на вторичен пазар който да се продава без много основателна причина , която най-често е неразрешим проблем от някакъв характер....
В конкретният случай нищо няма да оправят - фасадата ще скрие отвън, а отвътре ще я ''изправят'' с мазилката.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Кажи селото за да видя какво мога да направя.Има ли проект и баща ти държи ли на него или ще се работи според желанията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Какво става с къщите по селата които и сега са 50%/+ празни ?
Искаш ли да живееш в такава ? И не, не изглеждат като тази от линка за Друган.
Точно демографията и липсата на млади строители ще изстреля цените в космоса за всеки който иска да има дом различен от съборетина.
С лихви нагоре или надолу все тая като няма кой да ти построи или ремонтира жилището....
Баща ми строи нова къща на село. Сега е на груб строеж някъде....От 1 година търси електричар който да му направи окабеляването качествено.....Само обещания , днеска , след месец, НЯМА КОЙ !
Пишеш ми за инвестиции . Какви инвестиции бре човек ? В какво да инвестирам ? В койни ли или в акции от листнати компании на които банките са им отказали кредити и са решили да набират средства от баламурници вместо това ? Ти въобще имаш ли представа защо дадена компания излиза на борсата ? Ако имаш печеливш бизнес ти би ли споделил печалбата с други ? Ти въобще имаш ли идея как се управлява компания листната на борсата ? Какви са целите на меринджеите и собствениците на контролните пакети?
Моите имоти са повече от 1 и нямам празен имот.....и рационалната причина е че това е прилична пенсия....Не идеална ама става....После ще станат жилища за децата и внуците ми и т.н. Ако са повече от необходимото ще давам на братчеди и който иска да живее на нормално място срещу коректната цена иначе да си строят и ремонтират.....:-)
Виж до теб в София какво майсторят .
Това не е ли твоя инвеститор ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
Абе каквото и да ми разправяш, няма по-хубаво от това да си платя наема, да се прибера, да си легна на топлото легло, а под него сървъра да ми мърка. Пък ремонти и строежи да са си грижа на хазяйката.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
Абе каквото и да ми разправяш, няма по-хубаво от това да си платя наема, да се прибера, да си легна на топлото легло, а под него сървъра да ми мърка. Пък ремонти и строежи да са си грижа на хазяйката.
Иначе традиционното строителство с тула умре.
Ще почнем да си правим конфекция от сглобяеми къщи от бетопан. Хем става за месец, хем са по 200€ квадрата.
Комунизма направи домкомбинати за жилища в града. Сега ще имаме селски домкомбинати за селски къщи със всички удобства.
За лукс тула за 1000+€.
Всички нови къщи покрай мен за едноетажни с панели или тули (итонг) ама без горна плоча.
Ще се откажем от еркери, веранди - а и те са напълно безсмислени на селоНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Точно демографията и липсата на млади строители ще изстреля цените в космоса за всеки който иска да има дом различен от съборетина.
С лихви нагоре или надолу все тая като няма кой да ти построи или ремонтира жилището....
Баща ми строи нова къща на село. Сега е на груб строеж някъде....От 1 година търси електричар който да му направи окабеляването качествено.....Само обещания , днеска , след месец, НЯМА КОЙ !
Пишеш ми за инвестиции . Какви инвестиции бре човек ? В какво да инвестирам ? В койни ли или в акции от листнати компании на които банките са им отказали кредити и са решили да набират средства от баламурници вместо това ? Ти въобще имаш ли представа защо дадена компания излиза на борсата ? Ако имаш печеливш бизнес ти би ли споделил печалбата с други ? Ти въобще имаш ли идея как се управлява компания листната на борсата ? Какви са целите на меринджеите и собствениците на контролните пакети?
Моите имоти са повече от 1 и нямам празен имот.....и рационалната причина е че това е прилична пенсия....Не идеална ама става....После ще станат жилища за децата и внуците ми и т.н. Ако са повече от необходимото ще давам на братчеди и който иска да живее на нормално място срещу коректната цена иначе да си строят и ремонтират.....:-)
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Остави ти новите строежи. Кажи какво става с вече построения сграден фонд, който сега е 30% празен, а след 20 години ще бъде 50% празен.
Относно достъпността - розовият домат дори 20 лева килото да стане, пак ще е достъпен. Всеки пенсионер може да извади 20 лева и да купи кило домат. Въпросът е каква е личната полза от това. От имотите, в които не се живее, полза няма никаква - само вреда и разходи. Достъпността е едно, нуждата е друго. От жилищна площ нужда НЯМА. Лихвите тръгват НАГОРЕ. Младото население НАМАЛЯВА. Алтернативните инвестиции стават по-достъпни. Хората стават по-образовани и финансово грамотни, т.е. има далеч по-доходни варианти от имотите за влагане на изкараното.
Да приемем, че лицето X има заделени пари, има високи доходи и има вече собствен имот. За какво му е втори, трети, четвърти имот, който да стои празен? Има ли поне една рационална причина?
- 1 like
Коментар
-
Виж как ги разбираш нещата. Почти както златото и ваксините :-))))
В момента имотиту са най-достъпни у нас от когато и да било . Има 2 варианта - да продължават да чупят рекорди по достъпност или както казваш цикъла да се обърне и да започнат да стават все по-недостъпни.... Примерно няколко пъти....:-)
А в близко бъдеще искам да видя кой ще ви ремонтира/строи достъпните селски къщи и за какви пари ще се случи подобно нещо. Това при демографията у нас....Питай Джонката да ти обясни колко майстори може да си наеме в Априлци за каквото и да е или Бота плаочкаджии да му завършат терасите ? :-)))) Колко би струвал ремонта или строежа на жилище при 500 лева майсторски дневен надник ?
Относно достъпността - розовият домат дори 20 лева килото да стане, пак ще е достъпен. Всеки пенсионер може да извади 20 лева и да купи кило домат. Въпросът е каква е личната полза от това. От имотите, в които не се живее, полза няма никаква - само вреда и разходи. Достъпността е едно, нуждата е друго. От жилищна площ нужда НЯМА. Лихвите тръгват НАГОРЕ. Младото население НАМАЛЯВА. Алтернативните инвестиции стават по-достъпни. Хората стават по-образовани и финансово грамотни, т.е. има далеч по-доходни варианти от имотите за влагане на изкараното.
Да приемем, че лицето X има заделени пари, има високи доходи и има вече собствен имот. За какво му е втори, трети, четвърти имот, който да стои празен? Има ли поне една рационална причина?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТова е едно от типичните изказвания за всяка балонизирана фаза.
Никога не е било по-подходящ момента, никога лихвите няма да са толкова ниски,
жилищата никога няма да са по-достъпни...
Хората даже не се и усещат как стават неволни проводници на фазата.
Забрави за никога - фазите няма да спрат да се редуват.
p.s.
Зимния сезон няма да е лесен за банскалии... ама да се сърдят на антиваксърите!
В момента имотиту са най-достъпни у нас от когато и да било . Има 2 варианта - да продължават да чупят рекорди по достъпност или както казваш цикъла да се обърне и да започнат да стават все по-недостъпни.... Примерно няколко пъти....:-)
А в близко бъдеще искам да видя кой ще ви ремонтира/строи достъпните селски къщи и за какви пари ще се случи подобно нещо. Това при демографията у нас....Питай Джонката да ти обясни колко майстори може да си наеме в Априлци за каквото и да е или Бота плаочкаджии да му завършат терасите ? :-)))) Колко би струвал ремонта или строежа на жилище при 500 лева майсторски дневен надник ?
Last edited by X_Y; 08.11.2021, 11:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ето това като че ли става:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...zif&f1=2&fe7=1
Хем е и близо до магистралата това селце, пък и 3 декара двор..
Ако го дискаунтират на 200к го захлупвам на момента и правя там агенция за елитни компаньонки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТова е едно от типичните изказвания за всяка балонизирана фаза.
p.s.
Хич, няма да е лесен зимния сезон. Тая година хората са заклали по 3 прасета и са сложили поне по 1 тон мелнишко вино. Бая зор ще видят докато изядат и изпият всичко. Картите за лифтовете щели да бъдат увеличени на 100лв за ден. Малко е, поне 300лв трябва да стане дневната картаLast edited by X_Y; 08.11.2021, 11:14.
Коментар
-
https://btvnovinite-bg.cdn.ampprojec...popravena.html
Новини от локациите на Песимиста,а може би това е неговия любим строител предприемач.Песимисте,май си го изпуснал с контрола този инвеститор,а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеРазбра ли защо имотите никога няма да са по-достъпни от сега ?
p.s.
Коментар
Коментар