If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това всички жълтици в имот е оправдано ако е първи и единствен!
Аз към доста по краен ако имаш поне 30% от парите (но лично да си ги изкарал и спестил) значи си готов да скачаш
Към днешна дата в общият случай 30% са около 20 до 50к евро ако си ги изкарал и успял да спестиш това говори че си готов
Ако не си спестил една стотинка макар и с високи доходи и ще купуваш със близо 100% кредитиране това означава че шанса да се провалиш силно клони към 1-ца
Терзо абсолютно няма никакво значение дали някой е купувал на скоро
Има, даже голямо. Все пак някои изкарват пари от имотите и то от години.
Не чета всяка страница на темата, обаче преди две три години бая често се пишеше за инвестиционни покупки. С кредит естествено. Сега кога погледна най-много някой заплатаджия да тури крадени готови пари в тухли.
Естествено, възможно е първите да бъркат, а вторите да са прави. Колко е вероятно обаче.
Хаха, какви изводи можем да направим - идеалният момент за покупка е тогава, когато Кавръчко има 100% кеш да захлупи имотец. Според хубавата калкулация, която направи, можем статистически да заключим, че такъв бизнес модел с 2-стаен, би носил приходи между 1500 и 2000лв в хоризонт от поне 6-7г. Страхотен бизнес модел.
идеалният момент е когато си събрал 100% за имотец и това е станало с 10% от дохода ти
А, още нямам наследници, ама се мисли в перспектива. И сегашния ми апарт става за начало, но са ми обещали големи промоции, пък и аз съм от хората, които вярват на пророчества. Затова ще почЕкаме.
Пич, търсиш четири стаи за двама души??? Ние сме четирима (едното полубебе още) в двустаен (тристаен+ по новите "критерии") и едвам смогваме. Кабинет ли ще си правиш, отделна стая за библиотека, домашна зала за джаги... В твоя вариант за "перспектива", най-добре парцел с идея за промяна на предназначение.
Иначе предвид ЧУДОВИЩНАТА криза в заетостта (дислокация дето му викат), добър имот никога няма да стане евтин. Изключваме див късмет, наследство и прочие.
Никой от пишещите тук не е купувал инвестиционен имот наскоро. Причините смятам са ясни - хич не е добра инвестиция на тези нива.
Може би си прав. Последните инвестиционни двустайни апартаменти ги купих на цени 750-820 евро/м2
Според мен всяка по-висока цена от тази на м2 ( говоря за младостите в Сф) е балон и безумие. Айде нека да е преко сили 1000 е/м2 Твърдя го, защото знам разходите за земя, проектиране, узаконяване и строеж.
Моето лично инвесиционно портфолио към момента е насочено към ЗЗ в района на вътрешнооколовръснто на СФ, както и към УПИ та с лице към околовръсно и големи пътни артерии вход-изход Сф. Смятам, че супер са подценени ЗЗ в рамките на околовръсното. Буквално м2 е под цената на мокет или ламинат.
Успехи!
Като се има в предвид че винаги изключвате ползването на кредит понятието някакви пари означава да съберат 100% кеш за имота
Или иначе казано на тия дето 2017-та са имали пари да купят но им обяснявахте как идва голямото мяу им се е наложило да спестяват още по около 7000е на година та да могат сега пак да купят същият имот
7000евро на година + "скромен наем 500лв" означава че всеки който евентуално те е послушал е губил средно между 1500лв и 2000лв всеки божи месец за последните 7 години
Винаги съм се чудил как все още имаш очи да пишеш в този форум
чети де
написал съм, че който няма хич пари даже за самоучастие е добре да поживее под наем докато натрупа пари, опит, квалификация и тн.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Като се има в предвид че винаги изключвате ползването на кредит понятието някакви пари означава да съберат 100% кеш за имота
Или иначе казано на тия дето 2017-та са имали пари да купят но им обяснявахте как идва голямото мяу им се е наложило да спестяват още по около 7000е на година та да могат сега пак да купят същият имот
7000евро на година + "скромен наем 500лв" означава че всеки който евентуално те е послушал е губил средно между 1500лв и 2000лв всеки божи месец за последните 7 години
Винаги съм се чудил как все още имаш очи да пишеш в този форум
Хаха, какви изводи можем да направим - идеалният момент за покупка е тогава, когато Кавръчко има 100% кеш да захлупи имотец. Според хубавата калкулация, която направи, можем статистически да заключим, че такъв бизнес модел с 2-стаен, би носил приходи между 1500 и 2000лв в хоризонт от поне 6-7г. Страхотен бизнес модел.
Щом имаш пари и искаш да местиш семейстмото, не разбирам какво чакаш и се въртиш като шафрантия. Купувай, че докато чакаш децата ще напуснат гнездото и ще има се чудиш как да чистиш 120 квадрата.
Никой от пишещите тук не е купувал инвестиционен имот наскоро. Причините смятам са ясни - хич не е добра инвестиция на тези нива.
Терзо абсолютно няма никакво значение дали някой е купувал на скоро
за последните 30 години никога настоящият момент не е изглеждал като добро време за покупка
поглеждайки назад във времето все ти се струва че имотите са поскъпнали прекалено много, а ако случайно са в период на спад като 2009-2012 си мислиш че има още доста да спадат и че сега не е времето
Осъзнаваш че е било времето, като минат няколко години
Щом имаш пари и искаш да местиш семейстмото, не разбирам какво чакаш и се въртиш като шафрантия. Купувай, че докато чакаш децата ще напуснат гнездото и ще има се чудиш как да чистиш 120 квадрата.
А, още нямам наследници, ама се мисли в перспектива. И сегашния ми апарт става за начало, но са ми обещали големи промоции, пък и аз съм от хората, които вярват на пророчества. Затова ще почЕкаме.
Коментар