Първоначално изпратено от ddb
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ето това като че ли става:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...zif&f1=2&fe7=1
Хем е и близо до магистралата това селце, пък и 3 декара двор..
Ако го дискаунтират на 200к го захлупвам на момента и правя там агенция за елитни компаньонки.
Иначе Друган е топ място ама влака отдавна не спира там.... Има десетки нови и ремонтирани къщи. Половината село е от екс Софиянци населено.....
Коментар
-
Ето това като че ли става:
Ако го дискаунтират на 200к го захлупвам на момента и правя там агенция за елитни компаньонки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не губете търпение и кураж, 2029-та наближава! Остават още някакви си 7 години. Едно ме притеснява: Да не се окаже, че съм сбъркал с 10 години в сметките и 2039-та всъщност да е годината на спада и МЯУ-то.
...и не се стряскайте от накавръковата справка, а свиквайте.
Last edited by ddb; 08.11.2021, 08:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Колко къщи и апарти хареса в Радомир от обявите нали ги гледа преди ? И колко пари/време са необходими всяка една от тях да стане такава, че да ти харесва ? Би ли си купил такава сега и да живееш в нея без да я ремонтираш ?
Коментар
-
Хм, а откъде си сигурен, че имотите няма да са далеч по-достъпни след години?
Пак ти казвам да помислиш - какви са сега лихвите и какви ще бъдат след години; колко незаети имоти има в момента; как се строи с усилени темпове; как страната е в демографска катастрофа; как все повече и повече изоставаме от белите държави...
Ти явно си мислиш, че София ще заприлича на Хонконг, Сингапур и Мюних - много младо и трудоспособно население, много работни места, международни компании с огромни инвестиции, висок доход и малко имоти. По абсолютно всички тези показатели ние сме дъното, абсолютното дъно - и изоставаме все повече и повече. Хуманният капитал е напълно изчерпан и предстои намаляването му.
Дай ми поне един фундаментален фактор, който да сочи към бъдещо поскъпване. Аз не виждам такъв. В момента високите цени и поскъпването на имотите се дължи единствено на глупостта на Българина и невъзможността/нежеланието да инвестира по друг начин, както и на прословутите ниски лихви. Търсене на жилищна площ в София няма.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.11.2021, 02:14.
Коментар
-
Това дето си го описал го има само в резиденцията на Диневи.
Кой знае какви турски плочки по 20 лева са сложили, а ти си мислиш, че е мрамор...Както и да е, дано да е така както казваш.
И не на Диневи е съвсем друго ниво оникси, слуги, ала бала... при мен са много по-базово ниво, но е НОВО....
Коментар
-
Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
Доста имаха късмет да получат нещо от лошото комунистическо минало, и тука да се тупат какви са инвеститори в имоти.
А ти що така си почнал нулевак? И само със таблата и бакшишите по корабите ли се замогна?
Не съм се замогнал / в тази тема всички са по-богати от мен/ , а само осигурил спокойно бъдеще на децата ми в имотен план.... За себе си ми е все тая...Мога с 2 и с 200 като минал през 90-те години. Както на Крети му писах днес набрах половин кофа мушмули и след някоя седмица ще са на масата като омекнат....
Макар и да стават някои шокове с цените на храните и ще има все повече такива гладните хора като цяло ще намаляват.... Виж обаче и хората със собствен имот също ще намаляват....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.11.2021, 02:18.
Коментар
-
Ми не може да облепиш панелката това ти написах. Както е построено по проект така си остава....
Имам снимки и съм проследявал цялото строителство на сградата. Няма никакви дефекти по грубата част и зидарията...като Лего беше буквално. И да виждал съм други нови в строеж с дупки, криви стени и т.н. , които се прикриват после с фасадата по някакъв начин....Случва се често....
След 30 години може би ще си прав не знам. Все пак във Вазов се е строило за специални хора с много държавен материал, но през тези 30 години до тогава усещането да живея тук вместо в сградата във Вазов е несъпоставимо.... Прекрасна визия отвън, влизам вътре в огромно фоайе с мрамор, картини, модерно осветление, ламперия и скъпи тапети по коридорите тип 5-звезден хотел, качествен асансьор до гаража и т.н. безкрай..... спрямо мирис на мухъл и старо неподдържано от екс компенсионери.....Ми то просто разликата е от небето до земята.....:-)
Сигурен съм че след 30 години и моята сграда ще изглежда така спрямо някоя нова към този бъдещ момент.... Ама само да ги изкарам тези 30 години и ще му мисля тогава.... То пък какво да му мисля ей го де е Радомир :-))))
Кой знае какви турски плочки по 20 лева са сложили, а ти си мислиш, че е мрамор...Както и да е, дано да е така както казваш.
Коментар
-
Ми не мерси, Не искам да се разправям с гаранционни фондове по Бахамите . Представяш ли си инвестирам 20К , фонда гръмне и требе да отида до Бахамите да си зема парите образно казано :-)))) Ама то без ваксина мое ли да стигна до там ?! :-) Джони язе съм шоп - РЪКА ДА ВИДИ , ОКО ДА ПИПНЕ!
Тея с бинарните опции ще си получат ли парите някога ?
О, мерси за безплатните съвети. То Амунди ги има сигурно от 10+ години у нас ама карай :-) Преглеждах ги едно време на бързи обороти.....:и изненада.... тулата спечели.....-) Знам прекрасно кои са големите играчи по света в сферата. Не ми допада административната част , за да мога да сложа на подобно място сериозна сума за моите възможности . Да 10-20К може и да сложа , за да се забавлявам... ама и хазарта не ме влече и не би ми дало удовлетворение при печалба така че що да го правя ?!
Едно време в старата тема съм писал какъв ми е процента от активите в апарти и отговора е различен от всичко и жалко, че е така ама нали съм модерен и диверсифицирам та съм доста на минус от това сравнено с чиста тула....:-)
Нямам чисто инвестиционни имоти / за наем/ . Всичко е купувано с цел да се ползва от близките ми хора / сега или някога/ та не ми дреме след 30 години колко ще са лихвите, ще има ли наематели и т.н. Обаче ми дреме , че тогава децата ми ще са с този среден доход от 2К и няма да имат абсолютно никакъв шанс да си купят във Вазов или Гоцето..... Вероятно дори и под наем няма да може да живеят на тези места с този доход.... Това щото съм стъпил на земята и съм начсно, че няма да са между тези няколко процента от хората, които ще могат да си купят такъв имот. А ако стане чудо и са в тези проценти то е все тая какво съм им оставил..... Имотите никога няма да са по-достъпни от сега спрямо дохода/разходите на хората.... В момента у нас все още е тънко поради наследството от комунизма. Но с амортизацията на този фонд, застаряването на нацията и повишаването на себестойността на строителство/ремонти + административна тежест за нови строежи децата ми нямат никакъв шанс да си вземат нормален имот на прилично място сами.....
Поне съм им решил този проблем и няма нужда да почват от нулата като мен....:-)
Пак ти казвам да помислиш - какви са сега лихвите и какви ще бъдат след години; колко незаети имоти има в момента; как се строи с усилени темпове; как страната е в демографска катастрофа; как все повече и повече изоставаме от белите държави...
Ти явно си мислиш, че София ще заприлича на Хонконг, Сингапур и Мюних - много младо и трудоспособно население, много работни места, международни компании с огромни инвестиции, висок доход и малко имоти. По абсолютно всички тези показатели ние сме дъното, абсолютното дъно - и изоставаме все повече и повече. Хуманният капитал е напълно изчерпан и предстои намаляването му.
Дай ми поне един фундаментален фактор, който да сочи към бъдещо поскъпване. Аз не виждам такъв. В момента високите цени и поскъпването на имотите се дължи единствено на глупостта на Българина и невъзможността/нежеланието да инвестира по друг начин, както и на прословутите ниски лихви. Търсене на жилищна площ в София няма.
Коментар
-
По-добро от мазилка нема. С налепени пластмаси по фасадата само се прикриват строителните дефекти.
Всяка панелка може да се облепи така и ще прилича 1 към 1 на твоята сграда.
Хайде дано доживеем да се пенсионираме. След 30 години ще направим оглед на моята сграда във Вазов (тухла около 70та година) и на твоята. Мога да се обзаложа, че старата тухла няма да е мръднала, а новият боклук ще е пропаднал от течове, при това разликата във възрастта им е 50 години.
А тези довършителни са нищо. Ако искаш примерно италиански диван (напр. Flexform) нагоре си с 15к само оттук.
Уреди Miele и масив - кухнята от 25к става на 50к аламинут. Паркет американски орех - още 300 лева на квадрат. Хайде и аз да не задълбочавам.
Имам снимки и съм проследявал цялото строителство на сградата. Няма никакви дефекти по грубата част и зидарията...като Лего беше буквално. И да виждал съм други нови в строеж с дупки, криви стени и т.н. , които се прикриват после с фасадата по някакъв начин....Случва се често....
След 30 години може би ще си прав не знам. Все пак във Вазов се е строило за специални хора с много държавен материал, но през тези 30 години до тогава усещането да живея тук вместо в сградата във Вазов е несъпоставимо.... Прекрасна визия отвън, влизам вътре в огромно фоайе с мрамор, картини, модерно осветление, ламперия и скъпи тапети по коридорите тип 5-звезден хотел, качествен асансьор до гаража и т.н. безкрай..... спрямо мирис на мухъл и старо неподдържано от екс компенсионери.....Ми то просто разликата е от небето до земята.....:-)
Сигурен съм че след 30 години и моята сграда ще изглежда така спрямо някоя нова към този бъдещ момент.... Ама само да ги изкарам тези 30 години и ще му мисля тогава.... То пък какво да му мисля ей го де е Радомир :-))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениедецата ми нямат никакъв шанс да си вземат нормален имот на прилично място сами.....
А ти що така си почнал нулевак? И само със таблата и бакшишите по корабите ли се замогна?
- 1 like
Коментар
-
Хаха, явно си гледал само мошеническите фондове, предлагани в БГ. Както всичко друго, и фондовете в България са една измама и нищо повече.
Сега, ако си имал малко достъп с цивилизацията, все си видял белите хора как инвестират и в какво. Например Амунди, Вангард - индексни фондове. Но няма да ти давам повече безплатни съвети.
А рискът да притежаваш няколкостотин квадрата никому ненужна жилишна площ в град с топящо се население? При това - абсолютно цялото ти имущество в една кошница - имоти, пък и всички имоти в БГ. Гарантиран финансов фалит те чака. Когато ти дойде време за пенсия ще се падат по 5 пенсионера на работеща касиерка в Лидела, а лифите все за идните 20-30 години отново ще ударят 5-6%. Като ти треснат и по един-два процента данък годишно, пенсията ти няма да стига само за текущите разходи по поддръжката. А през това време хората, инвестирали с разум, ще си цъкат дивиденти от Сименс и Даймлер и ще си свиркат.
И не, нито с 2000, нито с 3000 лева доход можеш да си позволиш каквото и да било във Вазов - просто защото доходите в БГ са твърде ниски, за да може такива набалончени цени да се плащат.
Тея с бинарните опции ще си получат ли парите някога ?
О, мерси за безплатните съвети. То Амунди ги има сигурно от 10+ години у нас ама карай :-) Преглеждах ги едно време на бързи обороти.....:и изненада.... тулата спечели.....-) Знам прекрасно кои са големите играчи по света в сферата. Не ми допада административната част , за да мога да сложа на подобно място сериозна сума за моите възможности . Да 10-20К може и да сложа , за да се забавлявам... ама и хазарта не ме влече и не би ми дало удовлетворение при печалба така че що да го правя ?!
Едно време в старата тема съм писал какъв ми е процента от активите в апарти и отговора е различен от всичко и жалко, че е така ама нали съм модерен и диверсифицирам та съм доста на минус от това сравнено с чиста тула....:-)
Нямам чисто инвестиционни имоти / за наем/ . Всичко е купувано с цел да се ползва от близките ми хора / сега или някога/ та не ми дреме след 30 години колко ще са лихвите, ще има ли наематели и т.н. Обаче ми дреме , че тогава децата ми ще са с този среден доход от 2К и няма да имат абсолютно никакъв шанс да си купят във Вазов или Гоцето..... Вероятно дори и под наем няма да може да живеят на тези места с този доход.... Това щото съм стъпил на земята и съм начсно, че няма да са между тези няколко процента от хората, които ще могат да си купят такъв имот. А ако стане чудо и са в тези проценти то е все тая какво съм им оставил..... Имотите никога няма да са по-достъпни от сега спрямо дохода/разходите на хората.... В момента у нас все още е тънко поради наследството от комунизма. Но с амортизацията на този фонд, застаряването на нацията и повишаването на себестойността на строителство/ремонти + административна тежест за нови строежи децата ми нямат никакъв шанс да си вземат нормален имот на прилично място сами.....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Няма общо твоето мнение с темата, единствено сочи безсилие да смогваш на цените, които не ги определям аз.
Коментар
Коментар