IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

    Не знам какво предимство може да има да си наемател - освен по-малкото вложени средства, може би.
    Оооо, има много предимства....направо безкрай. Най-важното е мобилност - днес си на работа тук , утре си в Америка, други ден в Луанда и така. Със собствено жилище си ''вързан'' и не можеш да се възползваш от по-добри работни оферти...., а ако е на кредит съвсем греда. После със собствено жилище може да не уцелиш съседи, а под наем просто сменяш квартирата, и пак с работата дори в същият град ако имаш апарт в Люлин ама не до метрото и работиш в другият край на София ще губиш 3 часа на ден в път....- това е ужасно много на фона на човешкият живот....Наем просто сменяш квартирата Вероятно е и по-изгодно да си под наем поне у нас и в момента и близките години. Сега дори след актуализацията която направих нямам наем над 3% бруто....нето сигурно съм към 2 или дори под това особено ако вкарам 100 години живот на сградата в сметките. Алтернативи за депозити по 3% има и сега.... Ако съпоставим и покупка с кредит спрямо наем е още повече в полза на наема - актуализирам го много много рядко с години закъснение и не колкото трябва т.е. дългосрочно е винаги изгоден - при ипотечката става на момента когато условието по договор е изпълнено... и не можеш да я смениш като не те кефи....
    Основният недостатъци според мен на наемите са в 2 посоки - първо ако си свикнал с мястото и наемодателя реши да те изгони щото му трябва апарта за роднини, деца да го продаде и т.н. и свикването с идеята че живееш под наем и съответните психологиюески проблеми при формиране на семейство деца и т.н..... Но с това новото поколение ще свикне както са свикнали Европейците.... Нямаш идея какви съвестни наематели са.... Ето сега смених един който отива да работи в друга страна беше ми казал 45 дни предварително.....
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.07.2023, 10:44.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

      Аве купуват, ама не и бачкатори ( за големите 4 града говоря) преди някой от село като слезеше от гемията беше посрещнат като лорд, сега я купи няква гарсониера я не.
      Миналата година говорих с един ром .Бил със семейството си в Германия. Той,жена му,двамата сина,двете снахи и 4 деца.Общо 10 човека живеят в едно жилище. Той,жената и синовете работели в някакъв денонощен фитнес клуб и вземали по 2000 евро. Снахите получавали по 1000 евро помощ и още 1000 евро за децата по 250 евро на дете.Квартирата я плащала държавата. Общ приход 11 хиляди евро на месец. Хранят се общо вкъщи ,други разходи са минимални, така че спестявали по 9000 евро месечно На година са поне 100 хиляди евро. За две години спестяват за жилище в София.
      Естествено те не купуват в София, но бяха купили 4 жилища в нашият град.
      Last edited by Andi11; 08.07.2023, 10:55.

      Коментар


      • Целта трябва е да се изкарват по високи доходи ,а не да се пести. Тогава вече може и да се заделя.Но българите по принцип са доста пестеливи и дори и при ниски доходи заделят.Затова се трупат и депозити.
        И то си е до манталитет,не до нараснали доходи. Например в моето семейство доходите са доста повече отколкото преди 5-6 години и пак нищо не спестяваме.Ако ще и няколко пъти да нараснат пак всичко ще харчим.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

          Преди бизнес се почваше с хоби в гаража, сега мое само цироза да фанеш там. Вече хобито е тик-ток и някои Бая пари успяват да направят с простотия. Абе купуват си гастърите - аз и 2-та апарта и къщата на майка ми ги продадох на гастъри
          Аве купуват, ама не и бачкатори ( за големите 4 града говоря) преди някой от село като слезеше от гемията беше посрещнат като лорд, сега я купи няква гарсониера я не.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

            Това е положението. Аз като дете четях много книги и станах късоглед.Няма как в съвременния свят да си откъснат от подобни технологии.
            То пак опира до човека, аз освен книги на младини съм кибичил цели дни на комп и то не като сегашните led ове, а на Правец (някой помми ли ги някой, а дискврите с цели 360 кб) и да чукна на дръво, зрението ми е ок.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
              Предлагам да не се нападаме и обиждаме. Просто едни ще са си квартиранти, други ще споделят жилище с родител, а трети ще се ширят в n-брой собствени жилища. Просто такъв е живота. В БГ дори тепърва предстои разпределяне на имотите докато собствениците станат 60% а наемателите 40%. Между другото, няма нищо лошо и страшно в това да си наемател, даже в много случаи си има своите предимства.
              Не знам какво предимство може да има да си наемател - освен по-малкото вложени средства, може би.

              Коментар


              • Предлагам да не се нападаме и обиждаме. Просто едни ще са си квартиранти, други ще споделят жилище с родител, а трети ще се ширят в n-брой собствени жилища. Просто такъв е живота. В БГ дори тепърва предстои разпределяне на имотите докато собствениците станат 60% а наемателите 40%. Между другото, няма нищо лошо и страшно в това да си наемател, даже в много случаи си има своите предимства.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                Коментар


                • Съборихте ли цените, тигри

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                    Ако печелиш добре не виждам нищо лошо да заделяш пари, които един ден да оставиш на децата си.Но ако си със средни доходи като мен е глупаво да пестиш и да лишаваш семейството си.
                    Това естествено е моето разбиране за живота и не ангажирам никого .
                    Принципно спестяването не е линейно свързан с дохода. Вадил съм статистики от големи бази данни, които ясно показват, че спестовността е в пряка корелация с нарасналия доход. Именно затова у нас се натрупаха толкова депозити - поради рязкото нарастване на доходите през последните години. Само, че човешката лакомия няма граници и много бързо почва да се напасва, как се вика с хубавото лесно се свиква. Съответно постепенно се стига до плато.

                    Проблема идва при достигането на самото плато, защото от там насетне зависи дали човек ще се качи на следващото ниво, или ще се върне надолу. Почти 90% от хората в момента са на плато. Именно от там произхожда риска от рецесия, защото за експоненциален ръст трябват акуратни решения, които в момента е трудно да се направят.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                      Няма сигурни доказателства за това.Освен това ЕВЕНТУАЛНО смартфоните може да излъчват вредна радиация, ЕДИНСТВЕНО ако се говори дълго по тях.И то определени марки и модели, които не се ползват в България. Моите деца все още нямат сим карти в телефоните и не провеждат разговори.
                      https://e-vestnik.bg/33528/dokolko-v...i-mrezhata-im/
                      https://technews.bg/article-114377.html
                      Ти на кого се позоваваш? На същите с климатичните промени ли, дето и там нямало проблеми? Има много доказателства, а ако си учил нещо в тази област, можеш и сам да си направиш изводите. Това са сини екрани и излъчват в ултравиолетовия спектър. UV лъчи. Правят ретината на швейцарско сирене. Затова се гледат през филтри от жълтия спектър, има очила за това. Да не говорим за фоновия електронен смог - издухва ти аурата като слънчев вятър. А за мозъка да не говорим - от квантов компютър се превръща в дървено сметало. Чакай ти тоя и оня да ти представят доказателства. Ако знаеше как ни лъжат за всичко - щеше да хванеш гората, да замучиш от там и да се самоиздоиш.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                        Аве Миро кво направи ти бре? На 5-7 и имат телефони? Знаеш ли каква вреда нанасят на зрението на децата?
                        Да изгледа драмата на Тео. Щерка му до 15г все първа. Купили и гсм за награда и наградите секнали. Моментално окепазяване - превръщане от съзидателно в консуматорско същество
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                          Под оправяне разбирам следното:
                          Преди 10~20 год хората ходеха на гурбет или се качваха на кораб, опъваха каиша 10~20год и като се върнат, купуваха къщи, отваряха бизнес, някои ставаха земеделци, изобщо със спечеленото си живееха над средната класа.

                          В момемта един бачкатор на запад, като се върне в бг, не мобе нищо да си купи в бг, кво остава да си отвори бизнес.
                          Преди бизнес се почваше с хоби в гаража, сега мое само цироза да фанеш там. Вече хобито е тик-ток и някои Бая пари успяват да направят с простотия. Абе купуват си гастърите - аз и 2-та апарта и къщата на майка ми ги продадох на гастъри
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Какво ми дреме, като някои ще си останат, без поколение и се успокояват с разни глупости..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                              Няма сигурни доказателства за това.Освен това ЕВЕНТУАЛНО смартфоните може да излъчват вредна радиация, ЕДИНСТВЕНО ако се говори дълго по тях.И то определени марки и модели, които не се ползват в България. Моите деца все още нямат сим карти в телефоните и не провеждат разговори.
                              https://e-vestnik.bg/33528/dokolko-v...i-mrezhata-im/
                              https://technews.bg/article-114377.html
                              Тоест не говорят на тях, а играят игри. Аз точно за това ти говоря, не за излъчванията - не си ме разбрал правилно.
                              За облъчванията съм съгласен - ако си в голям град имаш стотици мрежи, които те облъчват едновременно. Само Уай-Фая е 20-30 мрежи поне в една кооперация. Една повече или по-малко няма значение.

                              Изгледай видеото докрай - 4 минути са, не е много. Има още видеа с Теодосиев в Ютюб, съветвам те да ги погледнеш. Това е един ЗЛАТЕН за България човек, такива хора се раждат 1 на милиард. Има много какво да се научи от него.
                              Last edited by ejonny2376; 07.07.2023, 23:59.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                                Аве Миро кво направи ти бре? На 5-7 и имат телефони? Знаеш ли каква вреда нанасят на зрението на децата?
                                Това е положението. Аз като дете четях много книги и станах късоглед.Няма как в съвременния свят да си откъснат от подобни технологии.

                                Коментар

                                Working...
                                X