Първоначално изпратено от Bad_Bear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by vikhunter; 02.12.2022, 15:33.
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Отделно заради завишения риск, бамките ще спрат да финансират на зелено или ако го правят ще бъде на 20-30% макс, както беше станало 2009г.
Криптозащитникът Майк Новограц още вярва в цена на биткойна от 500 хил. долара, но не и до пет годинипрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
А, имаме, дръжки. Още преди да е дошъл Декември такава зима се разрази. В Барселона в момента е 15 С., а цените са като тук - кафенце 2 евра, фризьор 20 евра, хубав 5* хотел 120 евра. Няма кво да се лъжем -България привличаше с евтинийката, с тези вискоки цени и това приключва.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Риска от невъзможност да се покриват кредитите в следствие на инфлация ,енергийна криза свързана с производството ,и войната косвено,къде го слагаш ?
Ако ти си ми потенциален клиент но нямаш история ,нов бизнес си на няма и 3 години автоматично те слагам с още 20 процента депозит да ми внесен, просто пример ,ипотекарите са сушата работа,дали са им ,те са взели но риска увеличи ли се ,дори потенциален такъв автоматично банката го удря ,дори и да им вземе имота нея не я интересува ще го оправи
На този фон не мислиш ли че е нормално и имотите да могат да поскъпват двойно на всеки 6 месеца ?
Без телефон или с по-евтин може, ама без покрив не става....
- 1 like
Коментар
-
Прави ми впечатление и подозрително ниската цена (600 евро според един от ужилените) за 2019 г. и то в централната част на Пловдив. Във Варна няма такива цени от 15 год.
Нещо ако ти изглежда твърде хубаво то най-вероятно е схема.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеНаистина някои лакоми риби кълвът на гола кука. Ще си прехвърлят имота на Акт 14 за да са им по-ниски данъчните оценки, държавни и нот. такси, но после ще ревът, че плащат данък, а нямат жилище:-)))) То не може само +, има и -
Нещо ако ти изглежда твърде хубаво то най-вероятно е схема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПо линия на зеленото и "аз инвеститора го познавам и не ползва кредити" - масова практика е всеки нов строеж да се почва през едно оод или еоод със смешен капитал, което еоод след приключването на строежа може да се продаде,замрази или фалира все тази, но гаранции и тн отпадат. И не е само това - по този начин рискът се прехвърля изцяло на главите на купуващите на зелено.
Когато пазарът е силен и се започват обект след обект и на всеки започнат обект има табела " фирма едикоя си търси парцели за жилищно строителство в района" има постоянно зелени продажби и паричните потоци вървят. Обаче парите са харчат не винаги по най-ефективния начин и за конкретния обект.
Ако репортажи като този по нова започнат да излизат и по други медии нещата със сектор зелно рязко ще се усложнят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
И да и не. България има ЛОКАЦИЯ. Само заради мястото на което се намираме е фактор. Понижителите ще го разберат по трудния начин.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
При мен се прехвърляше след Акт 16....един път мисля че е и с отделен нот акт ама не помня вече....
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеНе е толкова еднозначно, едно е да ти се прехвърли имота на Акт 14 и вече да си собственик, може и да го залагаш и теглиш кредит за плащане на следващите вноски, примерно, а друго е да имаш само предварителен договор и да чакаш разрешение за ползване след време оно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеНаистина някои лакоми риби кълвът на гола кука. Ще си прехвърлят имота на Акт 14 за да са им по-ниски данъчните оценки, държавни и нот. такси, но после ще ревът, че плащат данък, а нямат жилище:-)))) То не може само +, има и -
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Сега си разгледах последните договори и вече не съм сигурен за земята, защото никъде не виждам части земя. Ще се консултирам и ще ми се изясни на 100% как се практикува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Сега си разгледах последните договори и вече не съм сигурен за земята, защото никъде не виждам части земя. Ще се консултирам и ще ми се изясни на 100% как се практикува.
препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
значи затова плащат данък на недовършеното.. ако са им го прехвърлили на акт 14.
в моя случай собственост се прехвърля след въвеждане в експлоатация и платени последните 5% ))
- 1 like
Коментар
Коментар