IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Ти не гледай времето. Основен коридор сме между Азия и Европа. Неслучайно на Свиленград му викат златния гьол. Няма друга толкова малка, но определяща държава в ЕС като нас по отношение на локацията. Защо мислиш, че така лесно влязохме в ЕС въпреки корупцията и явните връзки с Русия? Такъв троянски кон никой няма да си вкара, освен ако не е от стратегическо значение.
    Локация. Ще те пита някой. Ще спират НХК Бургас, Балкански поток им бърка някъде/чета/, разбира се ще спрем и АЕЦ Козлудуй. Украйна разрушиха, Молдова е на почти същото дередже, прибалтийските републики са без хора и промишленост. И ние като тях. Подават ни едни едни пари да ги въртим тука и да си мислим, че имаме перспектива.
    Last edited by vikhunter; 02.12.2022, 15:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Отделно заради завишения риск, бамките ще спрат да финансират на зелено или ако го правят ще бъде на 20-30% макс, както беше станало 2009г.
      тоя ли ти е съветник
      Криптозащитникът Майк Новограц още вярва в цена на биткойна от 500 хил. долара, но не и до пет години
      препоръка е

Коментар

А, имаме, дръжки. Още преди да е дошъл Декември такава зима се разрази. В Барселона в момента е 15 С., а цените са като тук - кафенце 2 евра, фризьор 20 евра, хубав 5* хотел 120 евра. Няма кво да се лъжем -България привличаше с евтинийката, с тези вискоки цени и това приключва.
        Ти не гледай времето. Основен коридор сме между Азия и Европа. Неслучайно на Свиленград му викат златния гьол. Няма друга толкова малка, но определяща държава в ЕС като нас по отношение на локацията. Защо мислиш, че така лесно влязохме в ЕС въпреки корупцията и явните връзки с Русия? Такъв троянски кон никой няма да си вкара, освен ако не е от стратегическо значение.

Коментар

• майните са готови за перфектната буря на имотния им пазар
          мисля, че са по-готови в сравнение със София и Варна

Пловдив,
          Варна,
          София

в тази последователност предполагам,че зациклят нещата
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Риска от невъзможност да се покриват кредитите в следствие на инфлация ,енергийна криза свързана с производството ,и войната косвено,къде го слагаш ?
            Ако ти си ми потенциален клиент но нямаш история ,нов бизнес си на няма и 3 години автоматично те слагам с още 20 процента депозит да ми внесен, просто пример ,ипотекарите са сушата работа,дали са им ,те са взели но риска увеличи ли се ,дори потенциален такъв автоматично банката го удря ,дори и да им вземе имота нея не я интересува ще го оправи
            Кавръче, я да те питам нещо по твоята част. Как може телефон Поко Ф3 който си купих Април за 450 лева сега да струва около 800 ? Предполагам си наясно че всичката електроника по принцип и особено телефоните е с вечно падащи цени. А тук имаме почти дабъл за 6 месеца.
            На този фон не мислиш ли че е нормално и имотите да могат да поскъпват двойно на всеки 6 месеца ?
            Без телефон или с по-евтин може, ама без покрив не става....

Коментар

Прави ми впечатление и подозрително ниската цена (600 евро според един от ужилените) за 2019 г. и то в централната част на Пловдив. Във Варна няма такива цени от 15 год.
              Нещо ако ти изглежда твърде хубаво то най-вероятно е схема.
              Няма изненада тук. Гледал съм обяви в Пловдив не център 2017-18 по 350-400 евро....Така че за 2019 и по-добро място може да е било 600....Обаче сега няма как да го довърши при новите разходи и да е на плюс затва купувачите ще пият една вода или ще доплащат по поне 200 евро или ще викнат Кавръка за съветник какво да правят с инвеститора :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                Наистина някои лакоми риби кълвът на гола кука. Ще си прехвърлят имота на Акт 14 за да са им по-ниски данъчните оценки, държавни и нот. такси, но после ще ревът, че плащат данък, а нямат жилище:-)))) То не може само +, има и -
                Прави ми впечатление и подозрително ниската цена (600 евро според един от ужилените) за 2019 г. и то в централната част на Пловдив. Във Варна няма такива цени от 15 год.
                Нещо ако ти изглежда твърде хубаво то най-вероятно е схема.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  По линия на зеленото и "аз инвеститора го познавам и не ползва кредити" - масова практика е всеки нов строеж да се почва през едно оод или еоод със смешен капитал, което еоод след приключването на строежа може да се продаде,замрази или фалира все тази, но гаранции и тн отпадат. И не е само това - по този начин рискът се прехвърля изцяло на главите на купуващите на зелено.

Когато пазарът е силен и се започват обект след обект и на всеки започнат обект има табела " фирма едикоя си търси парцели за жилищно строителство в района" има постоянно зелени продажби и паричните потоци вървят. Обаче парите са харчат не винаги по най-ефективния начин и за конкретния обект.

Ако репортажи като този по нова започнат да излизат и по други медии нещата със сектор зелно рязко ще се усложнят.
                  Отделно заради завишения риск, бамките ще спрат да финансират на зелено или ако го правят ще бъде на 20-30% макс, както беше станало 2009г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

И да и не. България има ЛОКАЦИЯ. Само заради мястото на което се намираме е фактор. Понижителите ще го разберат по трудния начин.
                    А, имаме, дръжки. Още преди да е дошъл Декември такава зима се разрази. В Барселона в момента е 15 С., а цените са като тук - кафенце 2 евра, фризьор 20 евра, хубав 5* хотел 120 евра. Няма кво да се лъжем -България привличаше с евтинийката, с тези вискоки цени и това приключва.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

При мен се прехвърляше след Акт 16....един път мисля че е и с отделен нот акт ама не помня вече....
                      Пообъркал съм се. Питах и ми обясниха - прав си, че след Акт 16 се прави продажбата на земята в повечето случаи. Ако е на обезщетение при отстъпването на правото на строеж (суперфицията) от собствениците на земята се пише и че са задължени да прехвърлят земята след Акт 16 според размера на площите на инвеститора - примерно 80% от земята без тяхната 20%, и тогава инвеститора я притежава вече ще я прехвърля на купувачите според техните дялове от нея. Получават се два Нот. акта, и вече след това ако купувачите препродадат след време се прави общ НА за имота и идеалните части към него + полагащата му се земя. В случая, когато инвеститова е и собственик на земята, пак след Акт 16 се прехвърля земята, защото изникват проблеми понякога ако е преди него и се дърпат инвеститорите да го правят докато не е завършен. Сега, дали ако прехвърлянето е след Акт 16 на имота и земята може да се направи с един НА, не знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                        Не е толкова еднозначно, едно е да ти се прехвърли имота на Акт 14 и вече да си собственик, може и да го залагаш и теглиш кредит за плащане на следващите вноски, примерно, а друго е да имаш само предварителен договор и да чакаш разрешение за ползване след време оно...
                        Прав си, всякакви случаи има. Доколкото знам банките ипотекират ( предполагам с по-голямо самоучастие) и имоти на тъмно зелено. Поне преи години го правеха. А дали ще получиш Акт 16 след време оно няма никакво значение дали имаш собственост на Акт 14 или не, а зависи само от волята на инвеститора.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                          Наистина някои лакоми риби кълвът на гола кука. Ще си прехвърлят имота на Акт 14 за да са им по-ниски данъчните оценки, държавни и нот. такси, но после ще ревът, че плащат данък, а нямат жилище:-)))) То не може само +, има и -
                          Не е толкова еднозначно, едно е да ти се прехвърли имота на Акт 14 и вече да си собственик, може и да го залагаш и теглиш кредит за плащане на следващите вноски, примерно, а друго е да имаш само предварителен договор и да чакаш разрешение за ползване след време оно...

Коментар

Сега си разгледах последните договори и вече не съм сигурен за земята, защото никъде не виждам части земя. Ще се консултирам и ще ми се изясни на 100% как се практикува.
                            При мен се прехвърляше след Акт 16....един път мисля че е и с отделен нот акт ама не помня вече....

Коментар

Сега си разгледах последните договори и вече не съм сигурен за земята, защото никъде не виждам части земя. Ще се консултирам и ще ми се изясни на 100% как се практикува.
                              то аз се бях унесъл нещо с тая земя, дето преди го изтърсих.
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

значи затова плащат данък на недовършеното.. ако са им го прехвърлили на акт 14.
                                в моя случай собственост се прехвърля след въвеждане в експлоатация и платени последните 5% ))

Коментар

Working...
                                X