IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

    Точно това видях и аз Лъкито не може да смята. 750€ : на 12 = 62,5€ нарастнала вноска. Банката като каже много са, отиваме на 100лв.
    Тука е пълно с хора със специални умствени потребности, които не са влизали в банка, но смятат кредитите на купуващите хора.
    Айде, изгоре на 100 лева ли се крепеше, завалията...
    Last edited by RUBLA; 21.07.2022, 09:23. Причина: Спазвайте добрия тон!

    Коментар




    • Ехаа,щом швейцарците се готвят за режим на тока мислете му..Дъри да си приготви газената лампа,на Карлово имам две,едната от гаража мога да и услужа ако няма..

      Швeйцapия мoжe дa пpибeгнe дo peжим нa тoĸa, ĸaтo въвeдe peгиoнaлни пpeĸъcвaния нa eлeĸтpoзaxpaнвaнeтo, aĸo eнepгийнaтa ĸpизa в Eвpoпa дoвeдe дo нeдocтиг нa eлeĸтpoeнepгия пpeз зимaтa, пишe Rеutеrѕ.
      Cтpaнaтa ce пoдгoтвя зa нeдocтиг нa eлeĸтpoeнepгия и гaз зapaди вoйнaтa в Уĸpaйнa, възмoжни пpeĸъcвaния нa дocтaвĸитe нa гaз и cитyaциятa в aтoмнитe eлeĸтpoцeнтpaли във Фpaнция, въпpeĸи чe eнepгийнитe дocтaвĸи зaceгa ca cигypни.
      Last edited by RUBLA; 21.07.2022, 09:26. Причина: Линк към конкурентна медия.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

        Може :-) Ако се върнат инфлацията ще е 70% , а имотите 100% нагоре като в Турция .
        Тея турци що не държат лири на депозит при тези високи лихви...:-) Всъщност предполагам че в Турция откриват депозити в лири и на чужденци.... Кавръче провери ли за това по време на почивката ? :-)
        Аз едно време съм проверявал в Украйна - имаше до 25% грубо ама гривната падаше с по толкова за месец :-)
        Обезценката на лирата е такава,че няколко чужди финансови институции се изнесоха поради разпад на печалбите си,след превалутирането.

        Коментар


        • Начи, казва си "старото строителство е по-читаво и ще издържи повече от тия новите". Надъхва се. Тегли кредит, който ще изплаща още 20 години, след като изкуственият интелект го остави без работа, и се сдобива с 65 квадрата в 65-годишна сграда.
          Трябва ремонт, затова тегли един потребителски за още 30 бона. Понеже е солидно строителството от едно време, за да изкърти стените му трябва канго, къртач, чука на Тор Мьолнир, булдозер. Първите 8 месеца от новодомството минават в къртенето.
          Всяка стая е слята с всяка друга, за да му е по-просторно. Идва зима. Трябва да топли всичко или нищо, затова на месец сметката му е тройна на вноската по кредита. Нищо, пари се изкарват.
          Докарва си мома, тя е възхитена от феншуя и се задомяват. Хем и втора заплата влиза, всичко изглежда вече подредено и в рутина. Да го разнообразим малко - взимат котка, куче, хамстер. Виждат, че не са ги уморили след няколко месеца и хоп - близнаци.
          Малко лудница е, защото няма стени и няма къде да се скриеш и за половин час да дремнеш. Хронично недоспиване, децата растат, искат мобифони, плейстейшъни и сладолед, кредитите имат още два живота да се погасят, а изкуственият интелект вече е по-ефективен и я си остави баджа и си тръгвай.
          Децата са на училище, ше вземем баба от село да ги гледа. Отиваме да работим на Кипър. Положението се стабилизира, в Кипър няма изкуствен интелект, децата и бабата се оправят.
          Бачкането е бачкане, но и рутината в тая чужбина си е рутина. Изневери, развод, втора младост, ново гадже. Нашенка. Кафенца, уискенца, ескурзийка до Малта, че близо.
          Междувременно следващият ентусиаст е взел апартамента отдолу. Кърти и той всички стени, за да му е просторно. Блокът пада. Бабата и децата не са вкъщи, за щастие. Идват на Кипър, защото се оказва, че бабата е продала селската къща на англичани, за да има с какво да гледа децата.
          Кредитът не спира, нищо, че апартамент вече няма. Няма и застраховка. Децата в Кипър не се адаптират, момичето отива в Холандия да работи на фенерите, а момчето се връща в София да разнася пици до министерски съвет.
          Здравни проблеми, подагра, работата е без осигуровки и съкращаването е внезапно. Кредити, болнични разходи, такова, тате, баница.
          Самота, гърч, малко преди сетния дъх: "Наистина хубаво ги строяха тия старите апартаменти, тия стени, където ги къртих, живота ми взеха."

          Автор: Самуил Петканов, фейсбук

          Коментар


          • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

            Може :-) Ако се върнат инфлацията ще е 70% , а имотите 100% нагоре като в Турция .
            Тея турци що не държат лири на депозит при тези високи лихви...:-) Всъщност предполагам че в Турция откриват депозити в лири и на чужденци.... Кавръче провери ли за това по време на почивката ? :-)
            Аз едно време съм проверявал в Украйна - имаше до 25% грубо ама гривната падаше с по толкова за месец :-)
            2013-2014 инфлацията викаш беше 70%, така ли?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

              Тук всички сме имали в КТБ, ама само ти не си помниш лихвите. Смееш се на инвеститорите в имоти, а казваш, че си инвестирал в 3 имота. Абе....много прозирате бре...
              Къде съм казал, че не помня, нали казах, че аз получвах 7%! "Смея" се на "инвеститорите" които са инвестирали на върха, с цел препродажба (както се смях и на тези, които са инвестирали близо до върха в криптото, златото, акциите), за мен имотът е за живеене - аз имам 3, в двата живея, третия все още не е готов! На неразбралите пак да повторя, макар и притежаващ имоти, АЗ НЕ СЪМ инвеститор в имоти! Аз не държа да поскъпват, за да се хваля! На мен поскъпването не ми харесва, защото това изкривява пазара, разсипва пътищата от тежките машини, генерира много шум, мръсотия, тотално презастрояване и в част от тези имоти не живее никой! На кого е нужно това безобразие?

              П.С на левчо му предложих да се обзаложим за 10к евра, че имам имоти, той се изсули и призна, предлагам и на теб! Ако аз не притежавам имоти, аз ти давам 10к евра, ако притежавам ти ми даваш 1к! Ако си мъж застани само 1к, аз заставам със 10к! Давай нотариус! Ако се отменеш, значи си мишок!
              Last edited by better; 21.07.2022, 00:03.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

                Ипотеките в лева са вързани с депозитните. Така, че нито няма да е толкова много, нито толкова бързо. Освен това ако се кротне инфлацията - все тая дали ще плащат по вноските или безумните цени за храните в магазините.
                А какво ще стане ако хем плащат за вноските +600-700, хем плащат безумните цени по магазините? Което може би е най-вероятният сценарий?
                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                не е препоръка

                Коментар


                • Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение

                  Прав си. Лихвата се покачва със 750 евро. Което е 1500 лева. Което като разделим на 12 става 125 лева. И малко бонус от банката - 150 лева... Само на първото покачване. Прогнозите са да стигнем до 1.5% - това са още 3 такива - 600-700 лева на месец отгоре. Добре ли е ?
                  А това е груба кръчмарска сметка. Банките могат да бъдат много креативни!
                  Ипотеките в лева са вързани с депозитните. Така, че нито няма да е толкова много, нито толкова бързо. Освен това ако се кротне инфлацията - все тая дали ще плащат по вноските или безумните цени за храните в магазините.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                    хубаво време беше 2008/2009 ДСК 11,6%

                    Да, ама после започна голямото печатене. И всички пари потънаха в банките. И лихвите станаха 0. Сега следва още по-голямо печатане. Ще борят инфлацията с раздаване - компенсации, помощи. Който очаква сериозно вдигане на лихвите ще сбърка. Така мисля.

                    Коментар


                    • хубаво време беше 2008/2009 ДСК 11,6%
                      помня нещо от рода на 0,6% за първите 6 месеца и добавка 11% ако не пипнеш до края на годината,
                      а до 2014 лятото юни или юли 18 число май беше КТБ 8,8 или 9,25 % теглиш, внасяш без наказания .
                      чуваше се за преференциални мелеонерски депозити на 14% .....
                      честно казано не мога да си предствя такива, дори подобни лихви, ако само се доближим до подобни лихви ..
                      идва рая на земята за спестителите .. и ада на земята за тухларите
                      закономерно е ако лихвите тръгнат нагоре както аз лично очаквам да се развият събитията имотите да тръгнат надолу ..
                      и скоростта с която лихвите тръгнат нагоре да е във връзка с посоката на цените на имотите надолу ..
                      да кажем така, ако ипотеките стигнат 5/6 % то тухлите ще олекнат с поне 50% при повече .. повече
                      но във всичко има както аз му казвам .. критичен максимум .. ако ипотеките стигнат 20 % и горница ..
                      то ефекта по скоро ще е обратен
                      Last edited by marsianec1; 20.07.2022, 22:58.
                      действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                        Ако се върнат подобни лихви, "инвеститорите" в имоти ще има да примигат на парцали.
                        Може :-) Ако се върнат инфлацията ще е 70% , а имотите 100% нагоре като в Турция .
                        Тея турци що не държат лири на депозит при тези високи лихви...:-) Всъщност предполагам че в Турция откриват депозити в лири и на чужденци.... Кавръче провери ли за това по време на почивката ? :-)
                        Аз едно време съм проверявал в Украйна - имаше до 25% грубо ама гривната падаше с по толкова за месец :-)
                        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.07.2022, 22:47.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                          Аз ти говоря за стандартни. т.е покрити от фонда за гар на влоговете, защото нз дали знаеш, но суми, които не са офиц описани в банката не са гарантирани, дори да са под 100к еу!
                          Да наясно съм с въпроса и винаги съм се съобразявал с него. При това с доста допълнителни детайли които не искам да описвам публично, че важат и за сегашният момент - например една от Банките дето Кавръка харесва е гарантирана от фонда на друга страна и немат офис за клиенти у нас. Т.е.ако случайно се гътне фащаш влакчето и 1 преводач и ще има да взимаш :-))))
                          Пиша за стандартни влогове достъпни за всички и гарантирани от ФГВБ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                            Нека позная, аз съм бил от гарантираните, т.е от тези дет ни риваха....после.
                            Тук всички сме имали в КТБ, ама само ти не си помниш лихвите. Смееш се на инвеститорите в имоти, а казваш, че си инвестирал в 3 имота. Абе....много прозирате бре...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от GORDON FREEMAN Разгледай мнение
                              Префенциялен в КТБ 2012 и 2013 8.5%. 2014 март намалиха наполовина. Но 2011 Уникредит беше 8.55% с авансово изплащане на лихвата, а в КТБ си беше 8.50%. Така,че онзи химик дето бръщолевеше, че по високите лихви се познавало що за банка е била, да го д...! 2011 Уникредит беше с по-високи лихви...
                              Ако се върнат подобни лихви, "инвеститорите" в имоти ще има да примигат на парцали.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

                                Виж сега, има клиенти и клиенти. Познай ти от кои си бил.
                                ​​​​​​Не е заяждане ;-)
                                Нека позная, аз съм бил от гарантираните, т.е от тези дет ни риваха....после.

                                Коментар

                                Working...
                                X