IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
    Deutsche Bank: Имотите ще поевтинеят с 20-25%

Повече от 80% от ипотечните кредити в Германия са с фиксирани лихви, което означава, че голяма част от домакинствата в страната са купили имотите си при добри условия.

Интересно, банките са се озовали в ролята да отпуснат пари при фиксирана много ниска (15-25 год) лихва,
    за покупка на нещо, което е със балонна цена и на което те са собственици, а инфлацията ще си стои висока със години.
    Ще има гърмящи банки по света скоро май.
    Май само ти даваш оценка за балонна цена, не и банките. Както казва Дюри, имотите в дългосрочен план са винаги нагоре и банките това го знаят добре, като кредитират в дългосрочен план...само наш гладен гольо не го знае..

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Не е за смях защото цената на имотите винаги расте Цената е като синусоида ,но винаги е нагоре в дългосрочен план
      Съгласен съм, че в дългосрочен план са нагоре, но има периоди когато цената тръгва и надолу, понякога и за по-дълго и по много. Много добре знаете какво се случи с имотите в периода 2009-2012!

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

И отново смях в залата! Значи казваш, че имотя само и единствено ще расте? Знам, че ти се иска, но едва ли ще се случи!
        Не е за смях защото цената на имотите винаги расте Цената е като синусоида ,но винаги е нагоре в дългосрочен план

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

Ще се забавят темповете на покачване на цените и толкоз. Пак ще има покачване, но ще изостава леко от инфлацията, а инфлацията няма да спре. Огледай се, едно яйце вече гони левче.

Сделките намаляват и това е нормално. Да си купиш имот в София вече е само за горните 5~10% от населението (а не за горните 20% както беше до 2021). Но тези горни 5~10% пак си пазаруват. Другите марш обратно у деЦката.
          И отново смях в залата! Значи казваш, че имотя само и единствено ще расте? Знам, че ти се иска, но едва ли ще се случи!

Коментар

• Deutsche Bank: Имотите ще поевтинеят с 20-25%

Повече от 80% от ипотечните кредити в Германия са с фиксирани лихви, което означава, че голяма част от домакинствата в страната са купили имотите си при добри условия.

Интересно, банките са се озовали в ролята да отпуснат пари при фиксирана много ниска (15-25 год) лихва,
            за покупка на нещо, което е със балонна цена и на което те са собственици, а инфлацията ще си стои висока със години.
            Ще има гърмящи банки по света скоро май.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Не съм казал, че мисля да купувам, аз просто давам оценка. За мен този ап изобщо не си струва, защото няма никакъв простор, даже напротив, другата сграда буквално е залепена за тази. Такъв боклук никога не бих купил.
              Не си струва защото не знаеш защо купуваш имоти. Имаш някакви апартаменти за собствено ползване и смяташ ,че ти харесват, но искаш да купуваш още ама без ясната представа защо. Наложително е да си отговориш първо защо купуваш и какво очакваш от тези покупки. Вече имаш жилища за собствено ползване ,но от тук нататък ще са ти нужни други решения. Купуваш за да ги даваш под наем или купуваш за да си съхраниш парите и после да продаваш като разчиташ на капиталова печалба. Тук също има нюанси и важни решения за взимане. Не подскачай ,аз не съм ти враг

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Струва ми се, че те дърпа към повишителите напоследък Сега е момента да посъветваш и останалите от понижителската агитка да купят по 1 имотец
                След някоя и друга годинка ме питай пак вероятно ще са 4-5 - говорим за инвестиции,а за живеене (лично ползване) може значително по-рано да има добри сделки,защото там вече не е толкова важно колко време ще се влачи по корем пазара докато отлепи пак.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

Ще се забавят темповете на покачване на цените и толкоз. Пак ще има покачване, но ще изостава леко от инфлацията, а инфлацията няма да спре. Огледай се, едно яйце вече гони левче.

Сделките намаляват и това е нормално. Да си купиш имот в София вече е само за горните 5~10% от населението (а не за горните 20% както беше до 2021). Но тези горни 5~10% пак си пазаруват. Другите марш обратно у деЦката.
                  45-55 ст., леко преувеличавате.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                    Над 20% ръст данните показват и за Манастирски ливади, Красна поляна – 3, Павлово, Красно село, Люлин, Витоша, Горна Баня, Кръстова вада, Дървеница, Хаджи Димитър и Редута.
                    https://dbr.bg/3284
                    Вчера ви представихме столичните квартали, в които се регистрира най-силен ръст в цените на двустайните жилища през 2022 г. Днес ще се спрем на тристайните апартаменти.
                    Да де, сайта цитира статистиката за 2022 год, не че след Нова Година има повишение, пак някава платена статия във измислен сайт.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

и горе долу толкова спад на сделките
                      първото тримесечие на 2023-та ще е интересно спрямо Q1.2022-ва

продължавам да съм на мнение, че 2022-ра формирахме средносрочен връх за пазара на жилищни имоти в София.
                      тепърва ще са нужни поне 2 тримесечия за потвърждение Q1 и Q2 2023-та
                      Струва ми се, че те дърпа към повишителите напоследък Сега е момента да посъветваш и останалите от понижителската агитка да купят по 1 имотец

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

продължавам да съм на мнение, че 2022-ра формирахме средносрочен връх за пазара на жилищни имоти в София.

Last edited by ivanvg93; 28.01.2023, 17:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                          Над 20% ръст данните показват и за Манастирски ливади, Красна поляна – 3, Павлово, Красно село, Люлин, Витоша, Горна Баня, Кръстова вада, Дървеница, Хаджи Димитър и Редута.

Last edited by bertram; 28.01.2023, 16:41.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Над 20% ръст данните показват и за Манастирски ливади, Красна поляна – 3, Павлово, Красно село, Люлин, Витоша, Горна Баня, Кръстова вада, Дървеница, Хаджи Димитър и Редута.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

А, никой и не те кара да купуваш в Изток
                              Не съм казал, че мисля да купувам, аз просто давам оценка. За мен този ап изобщо не си струва, защото няма никакъв простор, даже напротив, другата сграда буквално е залепена за тази. Такъв боклук никога не бих купил.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

вече та е срам от бръщолевиците
                                ЛЮКАЦИЯ, ЛЮКАЦИЯ, ЛЮКАЦИЯ
                                ЛЮКС, ЛЮКС, ЛЮКС

Коментар

Working...
                                X