Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ванка брат,
ти определено вярваш във феата на зъбките
И кога, ако не е тайна, ще се случи прословутото "сегментиране на пазара", което ще е единственото логично нещо в него?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Отива за 2049-та.
Потвърждавам казаното от 2-ма други строители в София. Най-гадното ново строителство тип Нобъл Хаус в Малинова вече е 500-600 евро себестойност и още 200 на квадрат за подкупи и оперативни разходи. Дори бай МАНГАЛ на строежа не иска да пипа за по-малко от 200лв чиста надница, платена на ръка. За строителя остава 20-30% марж печалба за цялата занимавка. Парцелите дори няма смисъл да почваме темата. 2049-та ще е.
ти определено вярваш във феата на зъбките
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Как да не ти трябва? Ако се напука или го обявят за негоден (има такива) или падне, оставаш с пръст в устата, защото земята не е твоя. Напрактика няма никаква разлика с квартира - имаш само едно право на ползване. При новото (за съжаление в голямата си част некачественно), поне имаш част от земята, а данъка е символичен.
Ако блокът се напука и стане негоден, така или иначе ти там повече няма да живееш. Разликата каква е? Имаш там едни 10-15 квадрата идеална част от парцел, които стават непродаваеми, защото са много собствениците.
И с право на строеж, и със собственост - ако не се съберете старите собственици да бутнете сградата и да построите ново за ваша сметка - край. Просто във втория случай имаш повечко време. Чисто финансово резултатът е абсолютно същият за теб.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеТака набират имоти брокеразите, звънни и ще ти запалят телефона.
Сега обаче откривам,че имат и втори ефект и то много силен
Успокояват повишителя който минава/живее там ,щото гледа,че имоти много се търсят.......УЖ
Коментар
� -
Наемите на жилища в София растат, цените се задържат на високо ниво
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...e_se_zadurjat/
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеПред блока ми и входа му в района на болница Ив. Рилски съм обрал онзи ден над 15 бележки търся и купувам жилище в района. Пазарни цени. Това кво говори? А, Джонка?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Земята не ти трябва - само да плащаш повече данък. Имаш право на строеж, не могат да те мръднат оттам вовеки веков.
Именно по тази причина панелите никога, ама никога няма да се бутнат, съответно и никога няма да се заменят с ново строителство. Просто в един момент ще трябва да се санират, няма вече да имат избор. Но ще си стоят и ще си бъдат жилища, които ще подбиват пазара.
Един панел ще издържи още 100 години. Ново строителство, строено от шведи - много съмнително дали ще издържи и 50.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
+1 Българите никога не са били роби, за разлика от руснаците примерно. Но за съжаление фалшивата соц итория изучавана в училищата е набила тази глупост в главите на доста българи. За другото от образователната система е прав- учи се много материал без да е необходимо. За да вървим напред ни трябват тесни специалисти добри в едно нещо и с практика. Не може да си едновременно добър лекар, добър учител, добър ай ти........
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеИмам около 1000 страници да изчета които съм пропуснал или некой ако може да ми каже само цените паднаА ли последните 2 месеца или ще требе да почакаме до 2039 ?
ПП Строител в кръчмата докато кърка с плочкаджийте подметна, че при нови проекти строителната себестойност мое да отиде на илядо ойро и поради това спират да строят щото като добавят терен, разрешения, подкупи, ДДС и печалба не знам на колко треве да продават.... Та чиляка послушал жонката и си купил ДЦК-та на 6.5% и немало да строи докато не се поопраят нещата....Дали и язе да не бодна некое ДЦК почвам да се чудя....
Потвърждавам казаното от 2-ма други строители в София. Най-гадното ново строителство тип Нобъл Хаус в Малинова вече е 500-600 евро себестойност и още 200 на квадрат за подкупи и оперативни разходи. Дори бай МАНГАЛ на строежа не иска да пипа за по-малко от 200лв чиста надница, платена на ръка. За строителя остава 20-30% марж печалба за цялата занимавка. Парцелите дори няма смисъл да почваме темата. 2049-та ще е.
Last edited by ivanvg93; 08.05.2023, 17:58.
Коментар
� -
Между другото, говорих с комшии, които купили по няколко при нас, и отдават. Нивата са 700~800 лв за 2 стаен, и 1000~1200 лв за тристаен с паркомясто. Имало търсене, защото имало много бизнес сгради, кол центрове и т.н по бул България.
Мин год един комшия продаде за 2500 еу 3 стаен, при 5 еу наем това са 50 год за избиване.Last edited by better; 08.05.2023, 17:39.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Въобще не е странно, да живееш на брега хич не е работа, въобще морски град ли е климата не ми го хвали, особено зимата. Цялото Средиземноморие е така, а там където пък брега е океан е чудо … Отишъл Ганя за една седмица лятото и си прави изводи за всичко.
Разпитвах ги кое как тогава с идеята ако реша да взема нещо там да седя по 3-4 месеца с децата сега и когато пораснат целогодишно....
Не знам на конкретното място колко много зле е зимата / температурите не падат под нулата и не вали сняг почти никога/ , но все тая минало бешело света е голям и почивки дебнат до всеки океан....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
И аз не знам . На мен ми е скъпо в момента, въпреки че мога да зема туй онуй веднага...., но не мога да се пречупя н тези нива. Защото макар и наемите да са нагоре това нагоре не може да покрие много нарасналите довършителни разходи и обзавеждане....
Инвестиционно през наем сегашните нива са прекалено високи.... За живеене кеф цена нема та не се прави сметка....
Нали си фен на колите, та по великденските празници ходих в провинцията и направих грешката да се прибирам вечерта последният ден...Задръстването към София почваше от пред Пазарджик и що лукс кола имаше по магистралата не ми се смята....Хора , които могат да дават по 50-100К / не пиша за повече/ за кола цените на имототе не са им проблем....
Наскоро с познат професор от Су си думахме.....от заплата , разни проекти, туй онуй си докарва над 10К месечно....Нещо немислимо преди 5 или 10 години...разлика в пъти....
Както казах още мин год, че на тези нива няма достатъчно продажби, защото хората с пари вече имат по 3-5 (аз и ти примерно) отделно на тези нива не излизат сметките за даване под наем. Колкото до задръстването и аз чаках там някъде, понеже умниците правят ремонт точно на празниците.
За колите съм съгласен, но това важи най-вече за Сф, в прованса е фрашкано с трошки.
Коментар
�
Коментар