IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение

Това е интересно решение, по тази логика Гърция ще се откаже от имотните данъци на англичани, германци, руснаци, пък даже и българи с къщи там. Може би маляките се опитват да се реваншират на другите европейски граждани за милиардите дето загробиха. Похвално, имат прогрес. Сега остава и жидовете да върнат окупираните територии...
    Не съм говорил още со счетито дето ми оправя работите из гърция. Август някъде ще съм по наясно и от 1-ва ръка ще мога да дам инфо. Нали сме си мнителни Българите и все търсим под вола теле .
    Иначе и миналата година имаше намаление на данъците - къде 20% и ми станаха под 100€ на имот
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Е как да ми гледат доходите в чужда държава - аз нали там си плащам данъците? Гърция кво общо има?
      Имотни данъци си плащам - тази година явно НЕ - там се плащат септември данъците, ама може да ти искат после със задна дата 3 години назад. Така че ако го отменят и ще ги вземат наведнъж маляките ... Способни са и се е случвало
      Това е интересно решение, по тази логика Гърция ще се откаже от имотните данъци на англичани, германци, руснаци, пък даже и българи с къщи там. Може би маляките се опитват да се реваншират на другите европейски граждани за милиардите дето загробиха. Похвално, имат прогрес. Сега остава и жидовете да върнат окупираните територии...

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

По-спокойно го давай.
        Щом имаш имот там, ще плащаш много ясно. Гърците би трябвало да ти гледат глобалните доходи, не само тези в Гърция. Поне така е редно.

Абе напълни се с имотни бедняци. Всички софийски пенсии са с по 1-2 апартамента, общо средно по половин милион на калпак. А пискат от инфлация и как не се живеело с 500 лева. После държавата тегли заеми, за да им даде по 50 лева надбавки да си купят агнешко.
        Да продава кофтора и да ходи на село, щом не му стигат парите, никой не му е длъжен.

ПС: Впрочем Бота ти за мен си взел най-правилното решение в случая с тази къща и разкараните апартаменти. Не ги слушай брокерките какво ти приказват.
        Е как да ми гледат доходите в чужда държава - аз нали там си плащам данъците? Гърция кво общо има?
        Имотни данъци си плащам - тази година явно НЕ - там се плащат септември данъците, ама може да ти искат после със задна дата 3 години назад. Така че ако го отменят и ще ги вземат наведнъж маляките ... Способни са и се е случвало
        От София ми трябват само и единствено ЛЕКАРИТЕ и болниците.
        Ни шафрантии ми трябват, ни барове, кръчми, ни денонощни аптеки, магазини (дет само боклуци продават), още по малко гмежта. Мръсния въздух пък ми е противопоказен, застрашаващ здравето и го усещам като зло куче прът

Коментар

Плащам корпоративен. И още куп административни такси за щяло и нещяло. Имотните изобщо не ги броя, дето ги ползвам няколко пъти годишно.
          Прехвърлиха ли ти ДС апартамета в Иван Вазов? Честито.

Коментар

Ти нали уж не плащаш данъци в България, какво си се загрижил толкова как си харчим бюджета?
            Плащам корпоративен. И още куп административни такси за щяло и нещяло. Имотните изобщо не ги броя, дето ги ползвам няколко пъти годишно.

Коментар

По-спокойно го давай.
              Щом имаш имот там, ще плащаш много ясно. Гърците би трябвало да ти гледат глобалните доходи, не само тези в Гърция. Поне така е редно.

Абе напълни се с имотни бедняци. Всички софийски пенсии са с по 1-2 апартамента, общо средно по половин милион на калпак. А пискат от инфлация и как не се живеело с 500 лева. После държавата тегли заеми, за да им даде по 50 лева надбавки да си купят агнешко.
              Да продава кофтора и да ходи на село, щом не му стигат парите, никой не му е длъжен.
              Ти нали уж не плащаш данъци в България, какво си се загрижил толкова как си харчим бюджета?

Коментар

Kaто НЯМАМ доходи в ГЪРЦИЯ какви данъци искаш да плащам ве?
                По-спокойно го давай.

ПС: Впрочем Бота ти за мен си взел най-правилното решение в случая с тази къща и разкараните апартаменти. Не ги слушай брокерките какво ти приказват.
                Last edited by ejonny2376; 18.05.2023, 11:23.

Коментар

САМО ЗА НЕОСНОВНО ЖИЛИЩЕ - ака такова дето е за БИЗНЕС и НИЩО не плащат СТОТИЦИ ХИЛЯДИ САМО В СОФИЯ за него.
                  И по селата съм за ВИСОКИ данъци - на 10к данъчна оценка 1% дето го искам колко е? Я раздели сега на 4 за инвалид.
                  В гърция не ползвам ПРИВИЛЕГИИ за инвалид, то и тука толкова - ни винетка, ни социални помощи, ни безплатна карта за грАДския транспорт ползвам а ми се полагат при определени условия (за 250 коня кола не дават).
                  Айде искам да МИ БУТНЕШ КЪЩАТА. 100 000% ЗАКОННА Е, за разлика от 100 000 котури из шопия. И това е мнение на АДВОКАТА МИ, дето 30 години с имоти се занимава и наследи от баща си бизнеса
                  Е що в прованса да плащате върху 10к данъчна оценка, пък столичани върху високи оценки? Върти-сучи пак селски тарикатлъци. Има една приказка "Хитрата сврака, с двата крака". Може къщата ти да е небутваема, ама съвсем скоро ще стане и непродаваема. Всеки лев, похарчен за нея е погребан. Единствената ти сигурна файда ще остане държавната пенсия, ама инфлацията я топи като сняг.

Коментар

САМО ЗА НЕОСНОВНО ЖИЛИЩЕ - ака такова дето е за БИЗНЕС и НИЩО не плащат СТОТИЦИ ХИЛЯДИ САМО В СОФИЯ за него.
                    И по селата съм за ВИСОКИ данъци - на 10к данъчна оценка 1% дето го искам колко е? Я раздели сега на 4 за инвалид.
                    В гърция не ползвам ПРИВИЛЕГИИ за инвалид, то и тука толкова - ни винетка, ни социални помощи, ни безплатна карта за грАДския транспорт ползвам а ми се полагат при определени условия (за 250 коня кола не дават).
                    Айде искам да МИ БУТНЕШ КЪЩАТА. 100 000% ЗАКОННА Е, за разлика от 100 000 котури из шопия. И това е мнение на АДВОКАТА МИ, дето 30 години с имоти се занимава и наследи от баща си бизнеса
                    може ли да ми дадеш контакт на тоя адвокат?
                    имам един въпрос с който нашата не може да се справи.
                    препоръка е

Коментар

Той е ЗА прогресивни данъци и високи осигуровки, защото това не засяга пенсиите. По същия начин е ЗА високи имотни данъци, ама само в София, не по селата. ПРОТИВ незаконното строителство, ама не и неговата гробница. Тарикатлъци.

Коментар

то не е ли данък сгради това?
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

А на кои дати го правят? И как става определянето на техния референтен процент?
                          Давам тази информация, за да е ясно какво се случва реално на пазара, ти кажеш нещо, аз кажа нещо и има някаква полза, информираност. Така ми харесва.
                          на 6-тия месец, от договора за кредит и така си вървят. за всеки в различен момент идва.
                          аз съм в 4-тия месец.. ако изрева ще е след 1 месец, та на втория.
                          имат в договора една сложна аритметика от какво се определя и каква е тежестта на компонентите.
                          не съм задълбавал в методиката.
                          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

в цкб 2 пъти годишно могат да променят лихвата.
                            тоест на всеки 6 месеца.
                            А на кои дати го правят? И как става определянето на техния референтен процент?
                            Давам тази информация, за да е ясно какво се случва реално на пазара, ти кажеш нещо, аз кажа нещо и има някаква полза, информираност. Така ми харесва.

Коментар

Ти нали беше за прогресивни данъци? Или само когато са за Вуте, когато трябва ти да платиш нещо се скътаваш май, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                                Интересно ми беше да видя, колко са ми взели по ипотечния кредит и гледам тази сутрин, че вноската е пак същата до стотинка. Поне в ПИБ е така, явно техния СЛП продължава да си стои на същото ниво.
                                в цкб 2 пъти годишно могат да променят лихвата.
                                тоест на всеки 6 месеца.
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X