Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеБроят на обявите за свободни работни позиции продължава да расте (премината е границата от 45000):
Дата: Обяви: 2023.04.18 40266 2023.05.18 45288
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Ако направиш една калкулация за цифрите които си дал, излиза, че при медиана от 200 000лв. Кредитите са 102,500. Това са 5% от реалното население на София. Което население е натоварено с ипотека за 30г. с колосалната вноска от 800лв/месец. Или по твойта система на смятане - 2.5 колички в Лидл. Направо ще им секнем оборота на германците с едно вдигане на лихвите.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение
Това е интересно решение, по тази логика Гърция ще се откаже от имотните данъци на англичани, германци, руснаци, пък даже и българи с къщи там. Може би маляките се опитват да се реваншират на другите европейски граждани за милиардите дето загробиха. Похвално, имат прогрес. Сега остава и жидовете да върнат окупираните територии....
Иначе и миналата година имаше намаление на данъците - къде 20% и ми станаха под 100€ на имотНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Е как да ми гледат доходите в чужда държава - аз нали там си плащам данъците? Гърция кво общо има?
Имотни данъци си плащам - тази година явно НЕ - там се плащат септември данъците, ама може да ти искат после със задна дата 3 години назад. Така че ако го отменят и ще ги вземат наведнъж маляките ... Способни са и се е случвало
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
По-спокойно го давай.
Щом имаш имот там, ще плащаш много ясно. Гърците би трябвало да ти гледат глобалните доходи, не само тези в Гърция. Поне така е редно.
Абе напълни се с имотни бедняци. Всички софийски пенсии са с по 1-2 апартамента, общо средно по половин милион на калпак. А пискат от инфлация и как не се живеело с 500 лева. После държавата тегли заеми, за да им даде по 50 лева надбавки да си купят агнешко.
Да продава кофтора и да ходи на село, щом не му стигат парите, никой не му е длъжен.
ПС: Впрочем Бота ти за мен си взел най-правилното решение в случая с тази къща и разкараните апартаменти. Не ги слушай брокерките какво ти приказват.
Имотни данъци си плащам - тази година явно НЕ - там се плащат септември данъците, ама може да ти искат после със задна дата 3 години назад. Така че ако го отменят и ще ги вземат наведнъж маляките ... Способни са и се е случвало
От София ми трябват само и единствено ЛЕКАРИТЕ и болниците.
Ни шафрантии ми трябват, ни барове, кръчми, ни денонощни аптеки, магазини (дет само боклуци продават), още по малко гмежта. Мръсния въздух пък ми е противопоказен, застрашаващ здравето и го усещам като зло куче прътНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Плащам корпоративен. И още куп административни такси за щяло и нещяло. Имотните изобщо не ги броя, дето ги ползвам няколко пъти годишно.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Ти нали уж не плащаш данъци в България, какво си се загрижил толкова как си харчим бюджета?
Коментар
� -
По-спокойно го давай.
Щом имаш имот там, ще плащаш много ясно. Гърците би трябвало да ти гледат глобалните доходи, не само тези в Гърция. Поне така е редно.
Абе напълни се с имотни бедняци. Всички софийски пенсии са с по 1-2 апартамента, общо средно по половин милион на калпак. А пискат от инфлация и как не се живеело с 500 лева. После държавата тегли заеми, за да им даде по 50 лева надбавки да си купят агнешко.
Да продава кофтора и да ходи на село, щом не му стигат парите, никой не му е длъжен.
Коментар
� -
Kaто НЯМАМ доходи в ГЪРЦИЯ какви данъци искаш да плащам ве?
ПС: Впрочем Бота ти за мен си взел най-правилното решение в случая с тази къща и разкараните апартаменти. Не ги слушай брокерките какво ти приказват.Last edited by ejonny2376; 18.05.2023, 11:23.
- 1 like
Коментар
� -
САМО ЗА НЕОСНОВНО ЖИЛИЩЕ - ака такова дето е за БИЗНЕС и НИЩО не плащат СТОТИЦИ ХИЛЯДИ САМО В СОФИЯ за него.
И по селата съм за ВИСОКИ данъци - на 10к данъчна оценка 1% дето го искам колко е? Я раздели сега на 4 за инвалид.
В гърция не ползвам ПРИВИЛЕГИИ за инвалид, то и тука толкова - ни винетка, ни социални помощи, ни безплатна карта за грАДския транспорт ползвам а ми се полагат при определени условия (за 250 коня кола не дават).
Айде искам да МИ БУТНЕШ КЪЩАТА. 100 000% ЗАКОННА Е, за разлика от 100 000 котури из шопия. И това е мнение на АДВОКАТА МИ, дето 30 години с имоти се занимава и наследи от баща си бизнеса
- 2 Харесвания
Коментар
� -
САМО ЗА НЕОСНОВНО ЖИЛИЩЕ - ака такова дето е за БИЗНЕС и НИЩО не плащат СТОТИЦИ ХИЛЯДИ САМО В СОФИЯ за него.
И по селата съм за ВИСОКИ данъци - на 10к данъчна оценка 1% дето го искам колко е? Я раздели сега на 4 за инвалид.
В гърция не ползвам ПРИВИЛЕГИИ за инвалид, то и тука толкова - ни винетка, ни социални помощи, ни безплатна карта за грАДския транспорт ползвам а ми се полагат при определени условия (за 250 коня кола не дават).
Айде искам да МИ БУТНЕШ КЪЩАТА. 100 000% ЗАКОННА Е, за разлика от 100 000 котури из шопия. И това е мнение на АДВОКАТА МИ, дето 30 години с имоти се занимава и наследи от баща си бизнеса
имам един въпрос с който нашата не може да се справи.препоръка е
Коментар
� -
Той е ЗА прогресивни данъци и високи осигуровки, защото това не засяга пенсиите. По същия начин е ЗА високи имотни данъци, ама само в София, не по селата. ПРОТИВ незаконното строителство, ама не и неговата гробница. Тарикатлъци.
Айде искам да МИ БУТНЕШ КЪЩАТА. 100 000% ЗАКОННА Е, за разлика от 100 000 котури из шопия. И това е мнение на АДВОКАТА МИ, дето 30 години с имоти се занимава и наследи от баща си бизнесаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
�
Коментар