If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тази седмица получих оферта за 125кв.м. с общи части партерен апартамент с 200 кв метра двор завидната сума от 650 000 евро с ДДС. Сградата е на акт 14 в квартал Хладилиника. Ако искаш
И аз получих оферта за Lamborgini Urus 400 000 евра (с ддс). Ако искаш.
Имот на топ локация в Сф няма абсолютно никакъв риск. Още е рано за балон. След още 40% може да се замислиш.
Не си прав, много рискове има. Даже не рискове ами неизбежни подводни камъни. Да вземем Витошка например. Всичките партери там са с изринати подпори за да ги направят на витрини за заведения и магазини. В ЕС има директиви за събаряне на такива неща. Паспортизацията на сградите беше първата стъпка по тоя път. Цената но повторното укрепване евентуално също е доста висока.
ЕС търси всякакви начини да раздвижва икономиката когато започне да спада и това може да видим още тази рецесия. Единствените безрискови имоти са нови и то по хубав стандарт като плазата например. Но поне 20-30% от центъра няма да може да мине само структурните изисквания. ЕЦБ спуска директиви да не се финансират ипотеки на непаспортизирани жилища и вероятно даже и не-екологично-съобразни жилища. Риск със старото има винаги, независимо от локацията. И със земя няма да можеш да го избиеш това на последните цени.
Аз съм на 29 и миналата година се преместих от Варна в София. Дори и с моя доход, който е доста над средния, едвам мога да си позволя да закупя жилище до 300 000 евро с 15 годишен кредит и то със сегашните лихвени проценти. Цените в София в премиум кварталите, в сграда с добро строителство, отдавна са прехвърлили 2500 евро на кв.м. Но няма как някой да ме убеди, че има толкова много платежоспособни хора, които имат и желание да закупят апартамент в София на такива цени. Имало е и явно още има свободни капитали ( не говоря за произхода им), които се инвестират масово с строителство, което води до бум на имотния пазар. Но това с празните апартаменти е вярно, както обаче е вярно, че има глад за хубави имоти, но цените в момента са непосилни за 95% от населението. А дали останалите 5% ще искат да си дават парите за да подържат ценовия балон, може само да наблюдаваме
удължи периода на 25-30 години и няма да имаш проблем да си позволиш такова жилище. На запад това е стандартна ипотека 25-30г. за имот за живеене става, за инвестиционен такъв вече маематиката е друга.
Новозеландската централна банка сигнализира край на лихвените повишения
Органът все /!?/ повиши основната лихва с четвърт пункт като за последно
днес в зеландия, утре къде?
Я дай целия текст ?
Нова Зеландия беше от първите НО дори и тя ще държи високи лихви още 1 годин поне ,пише го и няма да ги свяля !
Я да видим къде сме ние ?
Европейската банка ще вдигат лихвите още и след лятото а после ??
После колко време е лихвите ше са високи ?
Дори и те не знаят
Коментар