Първоначално изпратено от БОНВИВАН1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
е нямаше ли затегане да има
или лихвите да вдигат
В интерес на истината, затягане има. Оценките за стари имоти вече са по-ниски. Искат висока енергийна ефективност. Също така е качен минималният изискуем от банките праг на човек на 700 и нещо лева. След което вноската не трябва да ти превишава 30-40% от нетния доход. Следователно, ипотечките станаха за ИТ-та, бизнесмени и като цяло заможни хора. Редови служител на 2К чисто вече не се вписва, освен в много редки изключения.
Като пример давам типично семейство от висок среден клас в София -- 4К чист доход на месец, мъж и жена с 2 деца. Няма да ги финансират. Трябва да получават към 6К чисто на месец. А допреди година-две не беше така.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Тегли! Смело и безотговорно!
Само внимавай да не преядеш, че тука разправяха rattenко си продавал сребърцето.
Стига да е премерен риск, всичко ще е ток.
мислех, дори почти всичко да махна, но ще изчакам още 1-2 години
да видя ще отива ли на 5к $ и на 300$
после, отишло, неотишло разчиствампрепоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеПичове, само идвам да вметна малко опит от първо лице. Пак се подготвям за покупка... този път по-мащабна. Имам одобрение от няколко банки, като 3-те най-добри оферти са на ОББ (2.1% лихва с 2.29% ГПР), на Пощенска офертата е с 0.04% по-висока, Алианц 2.2% ГПР. Страшна конкуренция между банките, ще скачат лихвите, ама друг път.
Говорим за финансиране на зелено на акт 14. Искат ми 20% самоучастие, другото от тях. Купувайте, че 2049-та е доста напред в бъдещето
или лихвите да вдигат
препоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнениеНяколко имота наведнъж ли ще купуваш?
Какъв е размера на кредита ако не е тайна?
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнениеСтига да е премерен риск, всичко ще е ток.Без топки - също. А наемите ще са само нагоре....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
изплагиатствал съм го от лордчето тоя лаф.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Вземи от 3-те бамки 3 ипотеки и шапка на тояга.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеПичове, само идвам да вметна малко опит от първо лице. Пак се подготвям за покупка... този път по-мащабна. Имам одобрение от няколко банки, като 3-те най-добри оферти са на ОББ (2.1% лихва с 2.29% ГПР), на Пощенска офертата е с 0.04% по-висока, Алианц 2.2% ГПР. Страшна конкуренция между банките, ще скачат лихвите, ама друг път.
Говорим за финансиране на зелено на акт 14. Искат ми 20% самоучастие, другото от тях. Купувайте, че 2049-та е доста напред в бъдещето
Тегли! Смело и безотговорно!
Само внимавай да не преядеш, че тука разправяха rattenко си продавал сребърцето.
Стига да е премерен риск, всичко ще е ток.
Коментар
� -
Какъв е размера на кредита ако не е тайна?
- 1 like
Коментар
� -
Говорим за финансиране на зелено на акт 14. Искат ми 20% самоучастие, другото от тях. Купувайте, че 2049-та е доста напред в бъдещето.
Last edited by X_Y; 25.05.2023, 20:24.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Пичове, само идвам да вметна малко опит от първо лице. Пак се подготвям за покупка... този път по-мащабна. Имам одобрение от няколко банки, като 3-те най-добри оферти са на ОББ (2.1% лихва с 2.29% ГПР), на Пощенска офертата е с 0.04% по-висока, Алианц 2.2% ГПР. Страшна конкуренция между банките, ще скачат лихвите, ама друг път.
Говорим за финансиране на зелено на акт 14. Искат ми 20% самоучастие, другото от тях. Купувайте, че 2049-та е доста напред в бъдещето.Last edited by X_Y; 25.05.2023, 21:42.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеЕксперт: Цените на новото строителство поскъпват още
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...n-risk-1690349
Докогааааааааааааа
Haй-гoлeмият имoтeн пaзap в cвeтa (Kитaй) e нa pъбa нa ĸoлaпc току що статия
Коментар
� -
Експерт: Цените на новото строителство поскъпват още
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...n-risk-1690349
Докогааааааааааааа
- 1 like
Коментар
� -
https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...te-sled-esenta
Майстер: Фед може да не справи с инфлацията и рязко да вдигне лихвите след есента !!
Николай Майстер, изпълнителен директор на Intercapital Markets, "В развитие", 25.05.2023 г.
Има сценарий през есента или до края на 2023 г. Фед отново да започне да покачва лихвите и то рязко, когато инфлацията не падне до желаните нива.Аз не съм убеден, че те ще се справят. Това са хората, които преди малко повече от година обясняваха, че инфлацията ще е преходна, и малко след това качиха лихвите от почти 0% до малко над 5% за много кратко време. Дали са го знаели от преди това, дали не са били много убедени, дали е било просто политика ще покаже времето. Но с този състав на Фед не съм сигурен, че дългосрочно че взима правилните решения."
Фед в момента вероятно ще изчака, за да види забавените ефекти на своите решения за лихвите в икономиката, и след като се види, че покачването не е било достатъчно, отново ще започне рязко повишаване, което ще доведе до рязък срив на пазарите.
Коментар
� -
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...temperaturata/
Пазарът на жилища в България сваля температурата ! /25 май /2023г.
Сделките са по-малко и се случват по-бавно, а и все повече от тях се случват след отстъпка от обявената цена.
Коментар
�
Коментар