Tези имоти дето ги пуска еjony2376, са на един век и са се изплатили три пъти!! а сега пак им искат баснословни суми. Те само показват СИЛАТА и надеждността на актива ИМОТ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Училището е много важно като избираш къща при нас, но е по-скоро следствие отколкото да движи цените нагоре. Не мисля , че в България може да се използва като критерии. Тук доброто училище означава, че живеещите даряват средства, плащат за частни уроци, курсове и си развиват децата.Като погледнеш картата с оценките на училищата много лесно виждаш в кои райони искаш да живееш и в кои не. Само , че тук обикновено са къщи и целия квартал ще се събере в 2 панелни блока та не знам как ше се правят сравнения със София. В квартала в който съм израстнал имаше 3-4 начални училища в радиус от 2-3 километра и някои от приятелчетата от входа ходеха в друго училище.
Иначе за мен Докторската и по-точно Сан Стефано, Кракра и Велико Търново, си е най-читавото място в София, Ако трябва и без гараж ше се нагодя, само асансьор да има , че сигурно ше го ползвам като съм дърт. Ма няма да се класирам да купя там
Аз в центъра съм живял до НДК и Витошка, на А.Кънчев - ами не става. Много народ и много автомобили, не се диша там. И постоянно тълпи от идиоти, мръсно...
Затова и искам парк, като излезя да мога да се разходя и да си изпия кафето сред дървета и зеленина, не сред трошки и народ.
Иначе ето ти вариант:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...xql&f1=1&fe7=1
Дали ще дадеш 350к за 80 кв. чиста квадратура с голямо мазе и таван на ул. Шипка или съшите пари за 150 квадрата с общи части (реални 100) в Манастирски Ливади - ами първият вариант е за предпочитане. Изобщо не е недостъпно, просто тези 350к може да се похарчат за много по-смислени неща от един кофтор.Last edited by ejonny2376; 14.05.2023, 20:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Докторски Паметник е заринат от автомобили. От централните части изглежда най-прилично, но за живеене - трудна работа. Няма къде да си подадеш носа от тълпи и трошки, а нощем разни пияндурници да ти пикаят пред входа. Става за офис.
По-добро от първа линия на голям парк (без голям булевард между теб и парка) няма.
Само бул. Петко Каравелов, ж.г. Южен Парк и ул. Незабравка. Останалото не струва.
Най-ми е смешно пък това за доброто начално училище. Какво се учи в началните класове чак толкова? Например че 1+1=2 и че София е столица на България. Това и в Каспичан училището го може. Чак такива глупаци да има, да дават луди пари за апартамент в квартал-сметище (какъвто е Гоце Делчев) само щото нач. училище било добро...
ПС: Това е точно за теб Дъри.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...66082173365970
Иначе за мен Докторската и по-точно Сан Стефано, Кракра и Велико Търново, си е най-читавото място в София, Ако трябва и без гараж ше се нагодя, само асансьор да има , че сигурно ше го ползвам като съм дърт. Ма няма да се класирам да купя тамLast edited by segato; 14.05.2023, 20:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Локацията е в зависимост от предназначението. За живеене според мен, е Докторски паметник, не го заменям за никой друг квартал. Изток, е чудесен и за отдаване ,но не бих отказала Иван Вазов и част от Лозенец. Жълтите павета + сградите около Народния Театър, също са топ. Останалите квартали не ме интересуват,а Вади, Ливади,Долини и Бучимиши са пълен боклук по моите критерии
По-добро от първа линия на голям парк (без голям булевард между теб и парка) няма.
Само бул. Петко Каравелов, ж.г. Южен Парк и ул. Незабравка. Останалото не струва.
Най-ми е смешно пък това за доброто начално училище. Какво се учи в началните класове чак толкова? Например че 1+1=2 и че София е столица на България. Това и в Каспичан училището го може. Чак такива глупаци да има, да дават луди пари за апартамент в квартал-сметище (какъвто е Гоце Делчев) само щото нач. училище било добро...
ПС: Това е точно за теб Дъри.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...66082173365970Last edited by ejonny2376; 14.05.2023, 19:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеСегато вЕрно ли е тва, или има някаква уловка? Тук някои искат такива парЕ за панелки бре.
https://www.zillow.com/homedetails/2...66745936_zpid/
П.С. Във Флорида имат и някакви местни допълнителни събирания да се изплащат заеми, които са взимани за възстановяване от урагани и подобряване на инфраструхтурата, но тия са по обшини и трябва да се провери на място. Обшо взето ако се местиш от Калифорния, Ню Йорк (града) или Торонто ще ти е по-евтино, но не знам дали по-принцип ше е евтино.
Много хора от Калифорния и НЙ се преместиха във Флорида последните 2 години, толкова много , че къщите скочиха. Флорида са републикански щат, нямат щатски данък и много хора на които им е писнало от либерални простотии се местят. Пенсионери също.Last edited by segato; 14.05.2023, 19:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
То и в Рим има за по 150 000 евро. Някой беше изтипосал такива обяви и ни ги тикаше в дупките на носовете. Ама мога да ви кажа, че в Рим няма читав имот под 600 000 евро /стотина квадрата/. Та така и с Маями - може да е някакво наколно жилище, а ливадата да е спретната от зелен найлон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Писал съм му няколко пъти вече за нея по различни поводи и вече се отказах.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ами нали пишеш за Маями или когнитивната функция я сложи на скара и направи обилен обяд?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
А какво общо има Маями със София?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеТо и в Рим има за по 150 000 евро. Някой беше изтипосал такива обяви и ни ги тикаше в дупките на носовете. Ама мога да ви кажа, че в Рим няма читав имот под 600 000 евро /стотина квадрата/. Та така и с Маями - може да е някакво наколно жилище, а ливадата да е спретната от зелен найлон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЛевчо, вместо да дам 300 000 евра за локация, локация, и после да се чудя как да го дам за 700-800 евра, мога да си купя от Маями за 370 000 доларес това долу, и да му взема поне 1500 доларес наем.
https://prnt.sc/8k_WEgo-tYvZ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Локацията е в зависимост от предназначението. За живеене според мен, е Докторски паметник, не го заменям за никой друг квартал. Изток, е чудесен и за отдаване ,но не бих отказала Иван Вазов и част от Лозенец. Жълтите павета + сградите около Народния Театър, също са топ. Останалите квартали не ме интересуват,а Вади, Ливади,Долини и Бучимиши са пълен боклук по моите критерии
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Логично е да тръгнат нагоре (по-високи заплати, по-високи лихви и др) но тук идва проблемът, че има голямо предлагане, да не говорим колко нови се строят и довършват, всичко това предстои да залее още повече наемния пазар.
П.С погледни това в Изток например, стои от 6 месеца, намалено е от 1000 евра на 850 (продължава да е празен), за тия 6 месеца празни е загубил 5100 евра от наеми!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ами това може да се каже "средната" класа квартал в Сф. Ползваме го като ориентир, според Песи. За скъпо ползваме Лозенец (според Джони) и разбира се локация, локация - (Изток), според Дъри.
- 1 like
Коментар
-
Сегато вЕрно ли е тва, или има някаква уловка? Тук някои искат такива парЕ за панелки бре.
https://www.zillow.com/homedetails/2...66745936_zpid/
Коментар
Коментар