IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Tези имоти дето ги пуска еjony2376, са на един век и са се изплатили три пъти!! а сега пак им искат баснословни суми. Те само показват СИЛАТА и надеждността на актива ИМОТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Училището е много важно като избираш къща при нас, но е по-скоро следствие отколкото да движи цените нагоре. Не мисля , че в България може да се използва като критерии. Тук доброто училище означава, че живеещите даряват средства, плащат за частни уроци, курсове и си развиват децата.Като погледнеш картата с оценките на училищата много лесно виждаш в кои райони искаш да живееш и в кои не. Само , че тук обикновено са къщи и целия квартал ще се събере в 2 панелни блока та не знам как ше се правят сравнения със София. В квартала в който съм израстнал имаше 3-4 начални училища в радиус от 2-3 километра и някои от приятелчетата от входа ходеха в друго училище.

Иначе за мен Докторската и по-точно Сан Стефано, Кракра и Велико Търново, си е най-читавото място в София, Ако трябва и без гараж ше се нагодя, само асансьор да има , че сигурно ше го ползвам като съм дърт. Ма няма да се класирам да купя там
      Въпрос на предпочитание.
      Аз в центъра съм живял до НДК и Витошка, на А.Кънчев - ами не става. Много народ и много автомобили, не се диша там. И постоянно тълпи от идиоти, мръсно...

Затова и искам парк, като излезя да мога да се разходя и да си изпия кафето сред дървета и зеленина, не сред трошки и народ.

Иначе ето ти вариант:
      https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...xql&f1=1&fe7=1

Дали ще дадеш 350к за 80 кв. чиста квадратура с голямо мазе и таван на ул. Шипка или съшите пари за 150 квадрата с общи части (реални 100) в Манастирски Ливади - ами първият вариант е за предпочитане. Изобщо не е недостъпно, просто тези 350к може да се похарчат за много по-смислени неща от един кофтор.
      Last edited by ejonny2376; 14.05.2023, 20:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Докторски Паметник е заринат от автомобили. От централните части изглежда най-прилично, но за живеене - трудна работа. Няма къде да си подадеш носа от тълпи и трошки, а нощем разни пияндурници да ти пикаят пред входа. Става за офис.
        По-добро от първа линия на голям парк (без голям булевард между теб и парка) няма.

Само бул. Петко Каравелов, ж.г. Южен Парк и ул. Незабравка. Останалото не струва.

Най-ми е смешно пък това за доброто начално училище. Какво се учи в началните класове чак толкова? Например че 1+1=2 и че София е столица на България. Това и в Каспичан училището го може. Чак такива глупаци да има, да дават луди пари за апартамент в квартал-сметище (какъвто е Гоце Делчев) само щото нач. училище било добро...

ПС: Това е точно за теб Дъри.
        https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...66082173365970
        Училището е много важно като избираш къща при нас, но е по-скоро следствие отколкото да движи цените нагоре. Не мисля , че в България може да се използва като критерии. Тук доброто училище означава, че живеещите даряват средства, плащат за частни уроци, курсове и си развиват децата.Като погледнеш картата с оценките на училищата много лесно виждаш в кои райони искаш да живееш и в кои не. Само , че тук обикновено са къщи и целия квартал ще се събере в 2 панелни блока та не знам как ше се правят сравнения със София. В квартала в който съм израстнал имаше 3-4 начални училища в радиус от 2-3 километра и някои от приятелчетата от входа ходеха в друго училище.

Иначе за мен Докторската и по-точно Сан Стефано, Кракра и Велико Търново, си е най-читавото място в София, Ако трябва и без гараж ше се нагодя, само асансьор да има , че сигурно ше го ползвам като съм дърт. Ма няма да се класирам да купя там
        Last edited by segato; 14.05.2023, 20:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Локацията е в зависимост от предназначението. За живеене според мен, е Докторски паметник, не го заменям за никой друг квартал. Изток, е чудесен и за отдаване ,но не бих отказала Иван Вазов и част от Лозенец. Жълтите павета + сградите около Народния Театър, също са топ. Останалите квартали не ме интересуват,а Вади, Ливади,Долини и Бучимиши са пълен боклук по моите критерии
          Докторски Паметник е заринат от автомобили. От централните части изглежда най-прилично, но за живеене - трудна работа. Няма къде да си подадеш носа от тълпи и трошки, а нощем разни пияндурници да ти пикаят пред входа. Става за офис.
          По-добро от първа линия на голям парк (без голям булевард между теб и парка) няма.

Само бул. Петко Каравелов, ж.г. Южен Парк и ул. Незабравка. Останалото не струва.

Най-ми е смешно пък това за доброто начално училище. Какво се учи в началните класове чак толкова? Например че 1+1=2 и че София е столица на България. Това и в Каспичан училището го може. Чак такива глупаци да има, да дават луди пари за апартамент в квартал-сметище (какъвто е Гоце Делчев) само щото нач. училище било добро...

ПС: Това е точно за теб Дъри.
          https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...66082173365970
          Last edited by ejonny2376; 14.05.2023, 19:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
            Сегато вЕрно ли е тва, или има някаква уловка? Тук някои искат такива парЕ за панелки бре.

https://www.zillow.com/homedetails/2...66745936_zpid/
            Ми сигурно е верно , zillow e по-скоро за история и да получиш някаква идея как върви цената на къщата, но показват и къщи обявени за продажба. Цените при нас паднаха много. Не знам колко са паднали във Флорида, зашото той е евтин щат и е популярен сред пенсионерите. Климата е отвратителен, има крокодили ... сигурно няма да е първото място където ше искам да живея. За обявата: има към $2000 HOA годишно, отделно , че предишния собственик е плащал$1100 проперти такси на 120к цена, но новия ше плаща на новата цена та сигурно ше е към 4-5к, Та имаш сигурни поне 5-6к разходи годишно, но това не е ,много и не е страшното.Това градче , не съм го чувал, но е на брега и почти сигурно ше има задължителни застраховки срешу наводнения та преди да се купи трябва да провериш колко ше са , че съм чувал страшни неща за застраховки във Флорида ( ма наистина страшни)

П.С. Във Флорида имат и някакви местни допълнителни събирания да се изплащат заеми, които са взимани за възстановяване от урагани и подобряване на инфраструхтурата, но тия са по обшини и трябва да се провери на място. Обшо взето ако се местиш от Калифорния, Ню Йорк (града) или Торонто ще ти е по-евтино, но не знам дали по-принцип ше е евтино.

Много хора от Калифорния и НЙ се преместиха във Флорида последните 2 години, толкова много , че къщите скочиха. Флорида са републикански щат, нямат щатски данък и много хора на които им е писнало от либерални простотии се местят. Пенсионери също.
            Last edited by segato; 14.05.2023, 19:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

То и в Рим има за по 150 000 евро. Някой беше изтипосал такива обяви и ни ги тикаше в дупките на носовете. Ама мога да ви кажа, че в Рим няма читав имот под 600 000 евро /стотина квадрата/. Та така и с Маями - може да е някакво наколно жилище, а ливадата да е спретната от зелен найлон.
              Ако тва ти се струва съмнително, отвори сайта и виж, има доста на подобни цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Писал съм му няколко пъти вече за нея по различни поводи и вече се отказах.
                Той е умно момче, и без тази важна функция може да ни бие на 100 метра с подвижни препятствия.

Коментар

Ами нали пишеш за Маями или когнитивната функция я сложи на скара и направи обилен обяд?
                  Писал съм му няколко пъти вече за нея по различни поводи и вече се отказах.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

А какво общо има Маями със София?
                    Ами нали пишеш за Маями или когнитивната функция я сложи на скара и направи обилен обяд?

Коментар

То и в Рим има за по 150 000 евро. Някой беше изтипосал такива обяви и ни ги тикаше в дупките на носовете. Ама мога да ви кажа, че в Рим няма читав имот под 600 000 евро /стотина квадрата/. Та така и с Маями - може да е някакво наколно жилище, а ливадата да е спретната от зелен найлон.
                      А какво общо има Маями със София?

Коментар

Левчо, вместо да дам 300 000 евра за локация, локация, и после да се чудя как да го дам за 700-800 евра, мога да си купя от Маями за 370 000 доларес това долу, и да му взема поне 1500 доларес наем.

https://prnt.sc/8k_WEgo-tYvZ

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Локацията е в зависимост от предназначението. За живеене според мен, е Докторски паметник, не го заменям за никой друг квартал. Изток, е чудесен и за отдаване ,но не бих отказала Иван Вазов и част от Лозенец. Жълтите павета + сградите около Народния Театър, също са топ. Останалите квартали не ме интересуват,а Вади, Ливади,Долини и Бучимиши са пълен боклук по моите критерии
                          Мен ме кефи и Яворов.

Коментар

Логично е да тръгнат нагоре (по-високи заплати, по-високи лихви и др) но тук идва проблемът, че има голямо предлагане, да не говорим колко нови се строят и довършват, всичко това предстои да залее още повече наемния пазар.

П.С погледни това в Изток например, стои от 6 месеца, намалено е от 1000 евра на 850 (продължава да е празен), за тия 6 месеца празни е загубил 5100 евра от наеми!
                            Този апартамент не знам какъв му е проблема, но е голям защото повече от пет години винаги е на пазара. Бях питала отдавна една брокерка за какво иде реч и ми каза ,че е собственост на някаква луда рускиня.

Коментар

Ами това може да се каже "средната" класа квартал в Сф. Ползваме го като ориентир, според Песи. За скъпо ползваме Лозенец (според Джони) и разбира се локация, локация - (Изток), според Дъри.

Коментар

• Сегато вЕрно ли е тва, или има някаква уловка? Тук някои искат такива парЕ за панелки бре.

https://www.zillow.com/homedetails/2...66745936_zpid/

Коментар

Working...
                                X