IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Бъркаш плюене с отбелязване на реалността.
    Реалността (дупки,мръсотия,скъпотия,цигания,анархия,обслужван е,инфраструктура и т.н.) която хората с розови очила незнайно как не виждат
    Дефакто при нас това което получаваш като стоки и услуги в момента е много скъпо.Адски скъпо.Получаваш мизерията което изброих на ЕУ цени обаче .Това е реалността.
    Стигнахме ги дето се вика американците,но само по цените
    Ами нали ти си част от тази държава, ти ли ги правиш тези мизерии?

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
      плюеш по България и хората тук
      Бъркаш плюене с отбелязване на реалността.
      Реалността (дупки,мръсотия,скъпотия,цигания,анархия,обслужван е,инфраструктура и т.н.) която хората с розови очила незнайно как не виждат
      Дефакто при нас това което получаваш като стоки и услуги в момента е много скъпо.Адски скъпо.Получаваш мизерията което изброих на ЕУ цени обаче .Това е реалността.
      Стигнахме ги дето се вика американците,но само по цените

Коментар

https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ia&city2=Sofia
        Според Нумбео ти трябват 7400 лв в Берлин, за да имаш същият стандарт на живот като 5000 лв в София. И всички цени са по-скъпи.Включително в ресторантите.
        Хубаво, направил си избора да живееш извън България, ама не мога да разбера защо постоянно плюеш по България и хората тук.Ами радвай се, че си се отървал от тоя ад.
        Защото се дразня как се съсипва държавата и колко зле живеят хората в БГ, как всичко е измамник и крадец. Просто ми пука за България, колкото и да не ти се вярва. И не схващам как хората може да са толкова ограничени и да не разбират какво се случва.

И да, ресторантите са по-скъпи с 50%, а качеството е по-високо с 500%, както и всичко друго. Точно това е проблемът. Искрено ми се иска нещата да се подобряват, а те се влошават.

Коментар

Според Нумбео ти трябват 7400 лв в Берлин, за да имаш същият стандарт на живот като 5000 лв в София. И всички цени са по-скъпи.Включително в ресторантите.
          Хубаво, направил си избора да живееш извън България, ама не мога да разбера защо постоянно плюеш по България и хората тук.Ами радвай се, че си се отървал от тоя ад.
          Не може да го понесе, поради една най-елементарна причина, там е господин Никой.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
            Ганьо иска да те ограби навсякъде където идеш - от кафенето до фризьорския салон. Ами не, не съм готов да им плащам на тези мизерници, предпочитам да пестя по-малко на месец след разходите за живот, но да живея на място, където ме уважават като клиент и човек, където е чисто и приятно и където хората не са така озлобени и крадливи. Това е.
            Абе чак да те ограби не, ама ако може да те прекара нещо на дребно, винаги! Специално за кръчмите , всеки знае , отваря се нова кръчма, в началото има добро меню, обслужване и т.н., след година сменят готвача, почват със замразени заготовки, това свърши , онова не го предлагаме и след още една година затваря и всичко отначало. Във Франция и в Италия хора отварят кръчми по селата и с години работят за да създадат клиентела в жестока конкуренция. Преди смарт телефоните в градовете донякъде имаха лукса да се ебават безнакано със сървисите, но сега с толкова много сайтове за оценяване дори и в туристическите дестинации капаните за туристи намаляха значително. Но ги има де. В Италия си е хит и мис и съм имал фрапиращи случаи примерно дори в магазин да не ми дават касова бележка за да ме врътнат с няколко евро за бутилка вино. В България чак такива простотии не са ми се случвали, но ми е направило впечатление, че не само ще те врътнат или ше минат тънко, но после ше се и похвалят с това. Като, че ли идеята на бизнеса не е да изкара пари а да прекара някой.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Не знам къде ходиш, но има много добри ресторанти на приемливи цени.
              Не знам за теб кое е приемлива цена.
              Много места съм обиколил, вкл. Шефс, Капитан Кук, Кактус и подобни прехвалени и не толкова прехвалени места, при всяко мое идване ходим с колегите на различно място.

Бира от 6-7 лева, салата Цезар 18 лева и пица 18 лева не е приемлива цена, не и за бедна държава като България. Аболютни боклуци сервират, на цени увеличени със 100% при инфлация 30% за година-две. Качеството и обслужването са на светлинни години назад спрямо Западна Европа. Цените бяха 2 до 3 пъти по-ниски, сега са само 1,5 пъти по-ниски.

Преди можеше да ядеш салата и основно за 20 лева - твърде ниска цена и беше ОК въпреки ниското качество. Сега качеството същото, основно под 25 кинта няма, салата 15-20 кинта. Ами не става. Предпочитам в Милано да ям телешки шницел по милански за 25 Евро отколкото в София за 35-40 лева и да е двойно по-малък като порция и по-зле приготвен.
              Last edited by ejonny2376; 14.05.2023, 22:10.

Коментар

А ти защо се заяждаш с хората безпричинно? Говори много за възпитание и ценности !
                Ами тъжничък е.
                А ти за възпитание да говориш? Не те ли е срам, ама честно?

Коментар

Тук в Германия ресторантчето, където ходя 2-3 пъти седмично и ми е любимо, е с около 20% по-високи цени спрямо 2020 година. Примерно ризото с гъби - беше 14 Евро, сега е 17 Евро. И дори собственикът ми се извини като ми донесе новото меню миналата година - не искали да вдигат цени, просто било въпрос на оцеляване. От средата на 2022 досега не са вдигали цените отново.

В София тарикатът вдигнал цената от 10 на 20 лева, порцията по-малка. Това наред с ДДС-подаръците, ковид-помощи и куп глупости. И се вайка - каква инфлация, какво нещо - за 2 лъжици ориз, себестойността на които е 2-3 лева макс.

България си струваше за живеене за определен тип хора - такива с висок доход, които заради ниските разходи можеха да спестят солидни суми и мизерията и ниското качество на всичко не им беше проблем - трупаха кеш. Ами няма как да продължи да бъде така, след като цените толкова бързо се изравняват със западните, а качетството на живот е все така ниско. Ганьо иска да те ограби навсякъде където идеш - от кафенето до фризьорския салон. Ами не, не съм готов да им плащам на тези мизерници, предпочитам да пестя по-малко на месец след разходите за живот, но да живея на място, където ме уважават като клиент и човек, където е чисто и приятно и където хората не са така озлобени и крадливи. Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_

Ти си бил много тъжен. Говори много и за липсата ти на раздвижване на мускули, включително и мозъчни.
                    Гастарите винаги са много тъжни, обикновено са пропиляли живота си. Хубаво е, че му е дошъл акъла ненавреме и мисли да си изкара старините в България. Това е за похвала.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_
                      Ти си бил много тъжен. Говори много и за липсата ти на раздвижване на мускули, включително и мозъчни.
                      А ти защо се заяждаш с хората безпричинно? Говори много за възпитание и ценности !
                      И ти Бай-Ганъо ще излезеш накрая ....Бай-Ганъо с виденията
                      Last edited by petrg5s; 14.05.2023, 21:57.

Коментар

В София няма и ресторанти като хората. Възможно най-лошото съотношение цена/качество. До преди 2-3 години поне беше супер евтино и това компенсираше. Сега цените са X 2, а качеството надолу. Всички се изтарикатиха с тази инфлация - инфлацията 20%, той надува със 100% и инфлацията била виновна, отделно помощите от държавата.

В България явно никой не схваща, че не може цените на всичко да се изравняват с развитите държави, а качеството да е толкова назад. Важи за имоти, храни, ресторанти, услуги, за всичко.
                        Не знам къде ходиш, но има много добри ресторанти на приемливи цени.

Коментар

Тук в Германия ресторантчето, където ходя 2-3 пъти седмично и ми е любимо, е с около 20% по-високи цени спрямо 2020 година. Примерно ризото с гъби - беше 14 Евро, сега е 17 Евро. И дори собственикът ми се извини като ми донесе новото меню миналата година - не искали да вдигат цени, просто било въпрос на оцеляване. От средата на 2022 досега не са вдигали цените отново.

В София тарикатът вдигнал цената от 10 на 20 лева, порцията по-малка. Това наред с ДДС-подаръците, ковид-помощи и куп глупости. И се вайка - каква инфлация, какво нещо - за 2 лъжици ориз, себестойността на които е 2-3 лева макс.

България си струваше за живеене за определен тип хора - такива с висок доход, които заради ниските разходи можеха да спестят солидни суми и мизерията и ниското качество на всичко не им беше проблем - трупаха кеш. Ами няма как да продължи да бъде така, след като цените толкова бързо се изравняват със западните, а качетството на живот е все така ниско. Ганьо иска да те ограби навсякъде където идеш - от кафенето до фризьорския салон. Ами не, не съм готов да им плащам на тези мизерници, предпочитам да пестя по-малко на месец след разходите за живот, но да живея на място, където ме уважават като клиент и човек, където е чисто и приятно и където хората не са така озлобени и крадливи. Това е.
                          Да има го този момент . Карам по инерция от преди 5-6 години когато цените бяха по-ниски. Сега се вдигнаха доста и то сравнено със страни с по-висок стандарт а не виждам причина. Сигурно бъркам някъде или пропускам нещо, защото вчера гледах , че щели да вкарват индийци за бармани и сервитьори че ресторантите явно са толкова много и пълни, та не могат да намерят персонал. Многго странни неща се случват в България.

Коментар

Ето ,това е което рандом Бай Ганъо-то не разбира !
                            Цените на всичко ,на база качество, при нас трябва да са 5 до 10 ПЪТИ по -ниски от ЕУ,а не равни или по-високи !
                            Няма логика просто
                            Имаме работа с колос на глинени крака ->ПУК 2023 и край

Коментар

В България явно никой не схваща, че не може цените на всичко да се изравняват с разивите държави, а качеството да е толкова назад. Важи за имоти, храни, ресторанти, услуги, за всичко.
                              Ето ,това е което рандом Бай Ганъо-то не разбира !
                              Цените на всичко ,на база качество, при нас трябва да са 5 до 10 ПЪТИ по -ниски от ЕУ,а не равни или по-високи !
                              Няма логика просто
                              Имаме работа с колос на глинени крака ->ПУК 2023 и край

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Аз имам градина , цветя, птички ... ма за последната година я съм си пил кафето навън 4-5 пъти я не. Има и парк на 200 метра, с тенис кортове и игрище за бакетбол, катерушки ... много му се гласех като взимахме къщата, но съм играл тенис 2-3 пъти за 10 години. Сега си правя сметката как като одъртея ще живея някъде по Центъра и ще обикалям ресторантите, но тия планове сигурно ше са като ония с тениса.
                                В София няма и ресторанти като хората. Възможно най-лошото съотношение цена/качество. До преди 2-3 години поне беше супер евтино и това компенсираше. Сега цените са X 2, а качеството надолу. Всички се изтарикатиха с тази инфлация - инфлацията 20%, той надува със 100% и инфлацията била виновна, отделно помощите от държавата.

В България явно никой не схваща, че не може цените на всичко да се изравняват с развитите държави, а качеството да е толкова назад. Важи за имоти, храни, ресторанти, услуги, за всичко.
                                Last edited by ejonny2376; 14.05.2023, 21:11.

Коментар

Working...
                                X