Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеплюеш по България и хората тук
Реалността (дупки,мръсотия,скъпотия,цигания,анархия,обслужван е,инфраструктура и т.н.) която хората с розови очила незнайно как не виждат
Дефакто при нас това което получаваш като стоки и услуги в момента е много скъпо.Адски скъпо.Получаваш мизерията което изброих на ЕУ цени обаче .Това е реалността.
Стигнахме ги дето се вика американците,но само по цените
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ia&city2=Sofia
Според Нумбео ти трябват 7400 лв в Берлин, за да имаш същият стандарт на живот като 5000 лв в София. И всички цени са по-скъпи.Включително в ресторантите.
Хубаво, направил си избора да живееш извън България, ама не мога да разбера защо постоянно плюеш по България и хората тук.Ами радвай се, че си се отървал от тоя ад.
И да, ресторантите са по-скъпи с 50%, а качеството е по-високо с 500%, както и всичко друго. Точно това е проблемът. Искрено ми се иска нещата да се подобряват, а те се влошават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ia&city2=Sofia
Според Нумбео ти трябват 7400 лв в Берлин, за да имаш същият стандарт на живот като 5000 лв в София. И всички цени са по-скъпи.Включително в ресторантите.
Хубаво, направил си избора да живееш извън България, ама не мога да разбера защо постоянно плюеш по България и хората тук.Ами радвай се, че си се отървал от тоя ад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеГаньо иска да те ограби навсякъде където идеш - от кафенето до фризьорския салон. Ами не, не съм готов да им плащам на тези мизерници, предпочитам да пестя по-малко на месец след разходите за живот, но да живея на място, където ме уважават като клиент и човек, където е чисто и приятно и където хората не са така озлобени и крадливи. Това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Не знам къде ходиш, но има много добри ресторанти на приемливи цени.
Много места съм обиколил, вкл. Шефс, Капитан Кук, Кактус и подобни прехвалени и не толкова прехвалени места, при всяко мое идване ходим с колегите на различно място.
Бира от 6-7 лева, салата Цезар 18 лева и пица 18 лева не е приемлива цена, не и за бедна държава като България. Аболютни боклуци сервират, на цени увеличени със 100% при инфлация 30% за година-две. Качеството и обслужването са на светлинни години назад спрямо Западна Европа. Цените бяха 2 до 3 пъти по-ниски, сега са само 1,5 пъти по-ниски.
Преди можеше да ядеш салата и основно за 20 лева - твърде ниска цена и беше ОК въпреки ниското качество. Сега качеството същото, основно под 25 кинта няма, салата 15-20 кинта. Ами не става. Предпочитам в Милано да ям телешки шницел по милански за 25 Евро отколкото в София за 35-40 лева и да е двойно по-малък като порция и по-зле приготвен.Last edited by ejonny2376; 14.05.2023, 22:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
А ти защо се заяждаш с хората безпричинно? Говори много за възпитание и ценности !
А ти за възпитание да говориш? Не те ли е срам, ама честно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тук в Германия ресторантчето, където ходя 2-3 пъти седмично и ми е любимо, е с около 20% по-високи цени спрямо 2020 година. Примерно ризото с гъби - беше 14 Евро, сега е 17 Евро. И дори собственикът ми се извини като ми донесе новото меню миналата година - не искали да вдигат цени, просто било въпрос на оцеляване. От средата на 2022 досега не са вдигали цените отново.
В София тарикатът вдигнал цената от 10 на 20 лева, порцията по-малка. Това наред с ДДС-подаръците, ковид-помощи и куп глупости. И се вайка - каква инфлация, какво нещо - за 2 лъжици ориз, себестойността на които е 2-3 лева макс.
България си струваше за живеене за определен тип хора - такива с висок доход, които заради ниските разходи можеха да спестят солидни суми и мизерията и ниското качество на всичко не им беше проблем - трупаха кеш. Ами няма как да продължи да бъде така, след като цените толкова бързо се изравняват със западните, а качетството на живот е все така ниско. Ганьо иска да те ограби навсякъде където идеш - от кафенето до фризьорския салон. Ами не, не съм готов да им плащам на тези мизерници, предпочитам да пестя по-малко на месец след разходите за живот, но да живея на място, където ме уважават като клиент и човек, където е чисто и приятно и където хората не са така озлобени и крадливи. Това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_
Ти си бил много тъжен. Говори много и за липсата ти на раздвижване на мускули, включително и мозъчни.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_Ти си бил много тъжен. Говори много и за липсата ти на раздвижване на мускули, включително и мозъчни.
И ти Бай-Ганъо ще излезеш накрая ....Бай-Ганъо с видениятаLast edited by petrg5s; 14.05.2023, 21:57.
- 1 like
Коментар
-
В София няма и ресторанти като хората. Възможно най-лошото съотношение цена/качество. До преди 2-3 години поне беше супер евтино и това компенсираше. Сега цените са X 2, а качеството надолу. Всички се изтарикатиха с тази инфлация - инфлацията 20%, той надува със 100% и инфлацията била виновна, отделно помощите от държавата.
В България явно никой не схваща, че не може цените на всичко да се изравняват с развитите държави, а качеството да е толкова назад. Важи за имоти, храни, ресторанти, услуги, за всичко.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тук в Германия ресторантчето, където ходя 2-3 пъти седмично и ми е любимо, е с около 20% по-високи цени спрямо 2020 година. Примерно ризото с гъби - беше 14 Евро, сега е 17 Евро. И дори собственикът ми се извини като ми донесе новото меню миналата година - не искали да вдигат цени, просто било въпрос на оцеляване. От средата на 2022 досега не са вдигали цените отново.
В София тарикатът вдигнал цената от 10 на 20 лева, порцията по-малка. Това наред с ДДС-подаръците, ковид-помощи и куп глупости. И се вайка - каква инфлация, какво нещо - за 2 лъжици ориз, себестойността на които е 2-3 лева макс.
България си струваше за живеене за определен тип хора - такива с висок доход, които заради ниските разходи можеха да спестят солидни суми и мизерията и ниското качество на всичко не им беше проблем - трупаха кеш. Ами няма как да продължи да бъде така, след като цените толкова бързо се изравняват със западните, а качетството на живот е все така ниско. Ганьо иска да те ограби навсякъде където идеш - от кафенето до фризьорския салон. Ами не, не съм готов да им плащам на тези мизерници, предпочитам да пестя по-малко на месец след разходите за живот, но да живея на място, където ме уважават като клиент и човек, където е чисто и приятно и където хората не са така озлобени и крадливи. Това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Ето ,това е което рандом Бай Ганъо-то не разбира !
Цените на всичко ,на база качество, при нас трябва да са 5 до 10 ПЪТИ по -ниски от ЕУ,а не равни или по-високи !
Няма логика просто
Имаме работа с колос на глинени крака ->ПУК 2023 и край
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеВ България явно никой не схваща, че не може цените на всичко да се изравняват с разивите държави, а качеството да е толкова назад. Важи за имоти, храни, ресторанти, услуги, за всичко.
Цените на всичко ,на база качество, при нас трябва да са 5 до 10 ПЪТИ по -ниски от ЕУ,а не равни или по-високи !
Няма логика просто
Имаме работа с колос на глинени крака ->ПУК 2023 и край
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Аз имам градина , цветя, птички ... ма за последната година я съм си пил кафето навън 4-5 пъти я не. Има и парк на 200 метра, с тенис кортове и игрище за бакетбол, катерушки ... много му се гласех като взимахме къщата, но съм играл тенис 2-3 пъти за 10 години. Сега си правя сметката как като одъртея ще живея някъде по Центъра и ще обикалям ресторантите, но тия планове сигурно ше са като ония с тениса.
В България явно никой не схваща, че не може цените на всичко да се изравняват с развитите държави, а качеството да е толкова назад. Важи за имоти, храни, ресторанти, услуги, за всичко.Last edited by ejonny2376; 14.05.2023, 21:11.
Коментар
Коментар