IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
    Цени на материали, довършителни работи нараснаха неимоверно. Труд, който се наниже на майстор също. Комшията си прави основен ремонт на двустаен - сподели ми, 70 хил лева. Какви цени на имотите очакват икономист и демограф анализаторите не знам. По-скоро ще се проточи едно зяпане и чекане поне до 2030. Напразно ще е и то. Но кривата все пак ще заеме низходяща посока. Купуване пак нема да има.
    Ами предложи ми ремонтиран имот с качествени мебели от масив (не ПДЧ боклуци), диван от 12000 лева не боклук от 2000 лева, тогава ще говорим за цена.
    Когато обаче предложението е "на шпакловка и замазка", трябва да изрина до тухла и плоча кофти строителството и да го направя като хората, по скъпите цени. Точно това трябва да бута цената на самия имот надолу, не нагоре. Още по-зле е като купувам вмирисан коптор невиждал боя от 50 години. Тоз кофтор не е строен по новите цени, а трябва да платя на майстори по сегашните цени да го изринат. Защо тогава да плащам повече на Ганьо-наследника?

Точно високите цени на всичко качествено (ремонти и обзавеждане) следва да се отразят негативно на цените на самите имоти - просто защото в България се предлагат боклуци, в които трябва да хвърлиш куп пари, време и нерви, за да ги превърнеш в нещо ставащо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Разбира се, че не е смешно. Плакал съм, докато го допиша това. Как може един шницел в София да бъде по-скъп отколкото в Милано. Ами картофките? Те са от Египет, още от фараоново време. Ами доматите? В Анадола нямат канализация и ползват отпадните води за поливане, защото е само камъни и гущери. Какво да ти разправям - мъка направо. И всичко е по-скъпо отколкото в Милано.
      Пич, не можеш да си правиш майтап с България. Не е казано , че всеки трябва да харесва всичко, но такива думи и простотия ги дръж далеч от България.
      Last edited by segato; 14.05.2023, 23:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Родината не може да е кенеф...
        Е, не може, ама в съчиненията всичко може. Както виждаш - и ти негодуваш срещу същото, срещу което и аз, макар че не си схванала това.
        Last edited by RUBLA; 14.05.2023, 23:37.

Коментар

Да ти кажа - България си е един кенеф.
          Родината не може да е кенеф...
          Last edited by RUBLA; 14.05.2023, 23:37. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Цени на материали, довършителни работи нараснаха неимоверно. Труд, който се наниже на майстор също. Комшията си прави основен ремонт на двустаен - сподели ми, 70 хил лева. Какви цени на имотите очакват икономист и демограф анализаторите не знам. По-скоро ще се проточи едно зяпане и чекане поне до 2030. Напразно ще е и то. Но кривата все пак ще заеме низходяща посока. Купуване пак нема да има.
            Продажните цени се определят от търсенето и предлагането, не от себестойността на новото строителство. Ново строителство може и да няма, старото си остава. Даже ако труда и материалите се оскъпят старите жилища би трябвало да паднат зашото като го купиш трябва да му налееш няколко чувала пари да го направиш обитаемо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не знам за теб кое е приемлива цена.
              Много места съм обиколил, вкл. Шефс, Капитан Кук, Кактус и подобни прехвалени и не толкова прехвалени места, при всяко мое идване ходим с колегите на различно място.

Бира от 6-7 лева, салата Цезар 18 лева и пица 18 лева не е приемлива цена, не и за бедна държава като България. Аболютни боклуци сервират, на цени увеличени със 100% при инфлация 30% за година-две. Качеството и обслужването са на светлинни години назад спрямо Западна Европа. Цените бяха 2 до 3 пъти по-ниски, сега са само 1,5 пъти по-ниски.

Преди можеше да ядеш салата и основно за 20 лева - твърде ниска цена и беше ОК въпреки ниското качество. Сега качеството същото, основно под 25 кинта няма, салата 15-20 кинта. Ами не става. Предпочитам в Милано да ям телешки шницел по милански за 25 Евро отколкото в София за 35-40 лева и да е двойно по-малък като порция и по-зле приготвен.
              Нямаш спирка с глупостите. Я кажи един ресторант на нивото на Шефс или Кактус в Берлин или Мюнхен, па да сравним цени, ястия и обслужване. Ходиш по смрадливите дупки в Германия, на гъза на географията и сравняваш с топ места в столицата.

Коментар

Основен ремонт на мен ми излезе 100 000 лева за тристаен. Точно 500 евро на квадрат.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Не е смешно, не може да говориш така.
                  Разбира се, че не е смешно. Плакал съм, докато го допиша това. Как може един шницел в София да бъде по-скъп отколкото в Милано. Ами картофките? Те са от Египет, още от фараоново време. Ами доматите? В Анадола нямат канализация и ползват отпадните води за поливане, защото е само камъни и гущери. Какво да ти разправям - мъка направо. И всичко е по-скъпо отколкото в Милано.

Коментар

• Цени на материали, довършителни работи нараснаха неимоверно. Труд, който се наниже на майстор също. Комшията си прави основен ремонт на двустаен - сподели ми, 70 хил лева. Какви цени на имотите очакват икономист и демограф анализаторите не знам. По-скоро ще се проточи едно зяпане и чекане поне до 2030. Напразно ще е и то. Но кривата все пак ще заеме низходяща посока. Купуване пак нема да има.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Да ти кажа - България си е ....
                      Не е смешно, не може да говориш така.

Коментар

Не знам за теб кое е приемлива цена.
                        Много места съм обиколил, вкл. Шефс, Капитан Кук, Кактус и подобни прехвалени и не толкова прехвалени места, при всяко мое идване ходим с колегите на различно място.

Бира от 6-7 лева, салата Цезар 18 лева и пица 18 лева не е приемлива цена, не и за бедна държава като България. Аболютни боклуци сервират, на цени увеличени със 100% при инфлация 30% за година-две. Качеството и обслужването са на светлинни години назад спрямо Западна Европа. Цените бяха 2 до 3 пъти по-ниски, сега са само 1,5 пъти по-ниски.

Преди можеше да ядеш салата и основно за 20 лева - твърде ниска цена и беше ОК въпреки ниското качество. Сега качеството същото, основно под 25 кинта няма, салата 15-20 кинта. Ами не става. Предпочитам в Милано да ям телешки шницел по милански за 25 Евро отколкото в София за 35-40 лева и да е двойно по-малък като порция и по-зле приготвен.
                        Да ти кажа - България си е един кенеф. Отдавна живея извън страната и се прибирам само по голяма нужда. Ако няма нужда, не се прибирам. Гледам да стискам и се прибирам по-рядко. Но наложи ли ми се, се чувствам като мислителя на Роден - седя върху чинията и мисля за нещата от живота и най-вече за цените в Милано. По-свежи мисли никога не са ме спохождали, повече книги никога не съм прочел някъде другаде. Като си помисля какво влиза и какво излиза - попадам в абстрактността на трансцеденталното и превключвам на Рудолф Щайнер и Кант. Мисля, че дори у самия Роден се е зародила идеята за прословутата скулптура именно, когато също е бил в тази поза и е бил доста замислен. Изглежда Творецът е щедър в такива моменти, но ние се срамуваме да говорим за това. Е, скулптор от мен не става, затова Роден си остава единствен. Мисълта не идва, когато си на телешки шницел, защото при вида на съдържанието в чинията човек започва да гледа като теле от глад. Няма скулптура, при която някой яде телешки шницел, защото никоя муза не се храни с русенско варено. Има филм, в който героят на Чаплин си яде обувките, но за телешки шницел и дума не става. Изглежда кенефът е интелектуално място, където никой няма да нахалства да влезе и да те смути насред половината страница, освен ако не е много на зор. Но и да станат двама, важното е единият да е станал, преди другият да е седнал. Общо взето - такива неща се случват в кенефа.
                        Last edited by pinoccio; 14.05.2023, 23:01.

Коментар

Стига с това Нумбео бе човек, 100% невярна информация. Бира 4 лева, капучино 4 лева...Ами по 6 лева са вече, не по 4. Този сайт дава средни цени на написаното от анонимни потребители, т.е. осреднява днешните цени с тези от преди 5 години примерно. А ако в Берлин качеството е по 5 не можеш да твърдиш. че там е с 50% по-скъпо. Трябва да се сравняват идентични стоки и услуги, което е невъзможно.

Щом сме бедна държава значи и цените трябва да са като за бедна. Ние точно това сравняваме. Съотношение цена/качество.

Питай Бетерчно за новата BMW електирчка. Немският търговец ти я дава с цена 20% надолу от българския. За какво говорим?
                          Ами говорим за комунизъм. Тия отстъпки се субсидират от немското правителство. Т.е с парите на данъкоплатците.Т.е.плащат се от твоя джоб, както и помощите на Айшето от Столипиново и Ахмед от Сирия.
                          В Западна Европа строят комунизма, в Източна Европа се прилагат пазарните механизми.И разликата все повече се скъсява,че скоро държави като Чехия и Словения ще ги стигнат по стандарт на живот. А България върви по техните стъпки.
                          Last edited by mirodes; 14.05.2023, 23:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                            Получаваш мизерията което изброих на ЕУ цени обаче .Това е реалността.

Вчера ванката се похвали , че купувал нек'ви евтини столове и дивани за апартаментите си и ги отдавал под наем за 1400-1800 евро. Не ми се вярва за наема , ма тоя манталитет да минеш тънко и да направиш еднократен удар е масов в България. Имам чувството, че българина вместо да се опита да създаде стабилен повторяем процес , който да работи с минимални усилия и да носи регулярен предвидим доход се опитва да печели от еднократни удари , които понякога сработват , но изискват постоянно внимание, резултата е непредвидим и в края на упражнението ниокой не е доволен, нито продавача на стоката или услугата, нито купувача .

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Дупките и мръсотията са вследствие на това, че все още България е бедна държава. Вие явно забравихте само преди 25 години какво беше в България. Ние се сравняваме с най-богатите държави в света и недоволстваме, че не сме като тях.Ами не стават така нещата. То още Източна Германия не може да настигне Западна въпреки, че се изляха трилиона марки и евро там. А и ГДР беше най-развитата комунистическа държава, а България една от най-бедните.
                              Колкото до скъпотията-кажи държава или град и ще ти направя сравнение в Нумбео дали действително в България е толкова скъпо.
                              Стига с това Нумбео бе човек, 100% невярна информация. Бира 4 лева, капучино 4 лева...Ами по 6 лева са вече, не по 4. Този сайт дава средни цени на написаното от анонимни потребители, т.е. осреднява днешните цени с тези от преди 5 години примерно. А ако в Берлин качеството е по 5 не можеш да твърдиш. че там е с 50% по-скъпо. Трябва да се сравняват идентични стоки и услуги, което е невъзможно.

Щом сме бедна държава значи и цените трябва да са като за бедна. Ние точно това сравняваме. Съотношение цена/качество.

Питай Бетерчно за новата BMW електирчка. Немският търговец ти я дава с цена 20% надолу от българския. За какво говорим?

Коментар

• Онзи ден, пазарувам в Берьозка в Борово. Докато си избирах водка и печень, влезе една млада дама, облечена в нещо като ватенка / Песи може и да я познава/ Та тя почна да се вайка за скъпите цени тук и как в същата верига в Германия било два пъти по-евтино, но като ми показа водката пет езера и ми каза, че в Германия струвала два лева, разбрах, че си имам диалог с психично болна.

Коментар

Working...
                                X