IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Мен друго ми е чудно. Ако някой плаща 1500 евраци на месец, що не вземе ипотека и да си реши мъките?
    Щото не може да вземе ипотека точно за това жилище. Тук живее на най-доброто място в София, в голям апартамент, само диванът струва колкото цялото обзавеждане на повечето боклуци на пазара. Цената на този имот в момента с паркомястото е 650k-700k. А с ипотека ще може да купи само 100 квадрата в Манастирски Ливади. Разликата е огромна, което само илюстрира колко надценени са имотите спрямо наемите в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Мен друго ми е чудно. Ако някой плаща 1500 евраци на месец, що не вземе ипотека и да си реши мъките?
      Щото да си мобилен е много важно в днешно време. Днес си тук, утре там.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
        Миро, постоянно говориш как одирали кожата на немците с 50% данък, оказа се че не е вярно, ето:

https://germany.sophista.info/kalkul...lata-germania/
        https://tradingeconomics.com/germany...ncome-tax-rate
        Сори.Не били 50 процента, а 45.При 36.66 процента осигуровки и 30 процента корпоративен данък.
        При 10 процента ДОД,10 процента корпоративен данък и 33.40 процента осигуровки в България.
        Last edited by mirodes; 15.05.2023, 00:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Това им казвам. Вярно, с новото с довършителни работи ще е по-тънко, но когато се налага ремонт на апартамент, жилище изобщо е друго. И как ще им се случи да купуват на 50% от днешните цени просто аз не го виждам. Балон ли е, не е ли, не знам. Но парата верно стана шума. Само шницела виж и салатата на Джони.
          Това, днешното, не е балон. Балон е според дотук известните критерии за балон в НИ. Вероятно става въпрос за много съществено преформатиране на това понятие, за смяна на понятийния апарат. НИ стават все по-недостъпни, това не ги прави балонизирани. Балоните са циклични явления, а тук става въпрос за трайна тенденция по отношение на възможността за достъп до НИ. Видно е, че всякакви критерии са надхвърлени и би трябвало да има срив подобен на потъването на Атлантида, но не се наблюдава. Нещата си вървят нагоре и все нагоре. И няма как иначе да е, защото самата финансова система е пред колапс, самата икономика е пред колапс. Може би след време ще се уравновесят нещата, но при съвсем други пренареждания - и финансови, и икономически, и геополитически.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

В Бълагрия да не би да са много ниски данъците? Общата данъчна тежест заедно с осигуровките възлиза на около 35%, като срещу тези данъци не получаваш почти нищо, нито пътища (няма една магистрала като хората, пътищата са с дупки) нито пенсия, нито някаква сигурност особенно в малките села населявани от племена.
            В Германия осигуровки не плащат ли?Пенсиите са ниски ,щото са били осигурявани на ниски заплати, но тия,които се осигуряват на високи доходи след време ще получават и високи пенсии. Колкото до сигурността в малките населени места-ами аз живея в такова и не си заключам къщата и си оставям колата пред къщата с ключ в стартера .И не съм чул да е имало кражба или по-тежко престъпление в квартала.
            Колкото до пътищата-да лоши са.Ама не са и непроходими,така че предпочитам да плащам 10 процента данък, вместо 50 и да се движа по перфектни пътища.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ами предложи ми ремонтиран имот с качествени мебели от масив (не ПДЧ боклуци), диван от 12000 лева не боклук от 2000 лева, тогава ще говорим за цена.
              Когато обаче предложението е "на шпакловка и замазка", трябва да изрина до тухла и плоча кофти строителството и да го направя като хората, по скъпите цени. Точно това трябва да бута цената на самия имот надолу, не нагоре. Още по-зле е като купувам вмирисан коптор невиждал боя от 50 години. Тоз кофтор не е строен по новите цени, а трябва да платя на майстори по сегашните цени да го изринат. Защо тогава да плащам повече на Ганьо-наследника?

Точно високите цени на всичко качествено (ремонти и обзавеждане) следва да се отразят негативно на цените на самите имоти - просто защото в България се предлагат боклуци, в които трябва да хвърлиш куп пари, време и нерви, за да ги превърнеш в нещо ставащо.
              Не, напротив. Ако ще влизаш в сделка за стар коптор и ти харесва мястото примерно си калкулираш разходите и това е цената. Тоест би трябвало да е с поне 100К лева надолу за тристаен от направения и ремонтиран. И то ако си заслужава сграфата, локацията и куп други неща.

Коментар

Вижте само какъв топ имот има за 1400 Евро с паркомясто, на най-добрата за мен локация в София.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...y2t&f1=2&fe7=1

Иванчо с мебелите от ПДЧ и столовете по 70 лева казва, че отдал двойно по-малък имот до ракова болница, на ужасно кръстовище при това, за 1800 Евро. На кого да вярваме, на лъжливото брокерче Иванчо или на обявите?

Тези 1400 Евро наем може да си позволи всеки с прилична заплата в София. Защо едно такова семейство да се забута с 30 годишен кредит за кофти жилище в Кръстова Вада, след като може да живее в лукс в самия Южен Парк?

Коментар

• Миро, постоянно говориш как одирали кожата на немците с 50% данък, оказа се че не е вярно, ето:

https://germany.sophista.info/kalkul...lata-germania/

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Основен ремонт на мен ми излезе 100 000 лева за тристаен. Точно 500 евро на квадрат.
                    Това им казвам. Вярно, с новото с довършителни работи ще е по-тънко, но когато се налага ремонт на апартамент, жилище изобщо е друго. И как ще им се случи да купуват на 50% от днешните цени просто аз не го виждам. Балон ли е, не е ли, не знам. Но парата верно стана шума. Само шницела виж и салатата на Джони.

Коментар

• Вижте само какъв топ имот има за 1400 Евро с паркомясто, на най-добрата за мен локация в София.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...y2t&f1=2&fe7=1

Иванчо с мебелите от ПДЧ и столовете по 70 лева казва, че отдал двойно по-малък имот до ракова болница, на ужасно кръстовище при това, за 1800 Евро. На кого да вярваме, на лъжливото брокерче Иванчо или на обявите?

Тези 1400 Евро наем може да си позволи всеки с прилична заплата в София. Защо едно такова семейство да се забута с 30 годишен кредит за кофти жилище в Кръстова Вада, след като може да живее в лукс в самия Южен Парк?

Коментар

Ами предложи ми ремонтиран имот с качествени мебели от масив (не ПДЧ боклуци), диван от 12000 лева не боклук от 2000 лева, тогава ще говорим за цена.
                        Когато обаче предложението е "на шпакловка и замазка", трябва да изрина до тухла и плоча кофти строителството и да го направя като хората, по скъпите цени. Точно това трябва да бута цената на самия имот надолу, не нагоре. Още по-зле е като купувам вмирисан коптор невиждал боя от 50 години. Тоз кофтор не е строен по новите цени, а трябва да платя на майстори по сегашните цени да го изринат. Защо тогава да плащам повече на Ганьо-наследника?

Точно високите цени на всичко качествено (ремонти и обзавеждане) следва да се отразят негативно на цените на самите имоти - просто защото в България се предлагат боклуци, в които трябва да хвърлиш куп пари, време и нерви, за да ги превърнеш в нещо ставащо.
                        Емиии … Този, който го купи и направи, ще го докара до цената, за която го е взел, но понеже печатницата не спира (няма как и не може) ще му търси повече.
                        Отделно, че България е страна на контрастите и парадоксите.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Закон на търсенето и предлагането. Щом хора влизат в ресторантите на тия цени,значи има търсене на такива цени.
                          И всеки е наясно с дребните шмекерии,които се случват в България. Манталитета е такъв и той бавно се променя.
                          И не знам българите дали са ограничени ама не ми се струва най-умното нещо на света немците да плащат 50 процента данък на заплатите си и да хрантутят на социални помощи милиони навлеци от Африка, Азия и Столипиново. Които да вършат престъпления.
                          А това са много по-фунтаментални въпроси,отколкото някоя дребна шкекерия,с каквито няма спор, че изобилстват в България.
                          Миналата седмица говорих с един циганин, който живеел в Германия с жена си и трите си деца. Получавал по 750 евро месечно помощ за трите си деца,1000 евро помощ за наем и 1000 евро получавала безработната му жена. Само тоя цоца по 2750 евро всеки месец, а такива като теб плащат високи данъци. Същого се отнася и до милионите бежанци и други имигранти.
                          Ако това стане в България ще има революция.
                          В Бълагрия да не би да са много ниски данъците? Общата данъчна тежест заедно с осигуровките възлиза на около 35%, като срещу тези данъци не получаваш почти нищо, нито пътища (няма една магистрала като хората, пътищата са с дупки) нито пенсия, нито някаква сигурност особенно в малките села населявани от племена.

Коментар

Индиректно им говоря и за имотите. Просто те се гордеят с кочината и си мислят че живеят в рай, който обуславя тези цени. Аз просто им напомням в какъв кенеф живеят и как не може да се искат европейски цени за боклуци.
                            Пич, може и да имаш право. Та те не разбират какво им говориш. Мислят, че им говориш за имоти. И се имат за умници, на всичкото отгоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ами нека Джонката ви прави на маймуни, тогава. Той не говори за имоти, през цялото време ви говори какви сте прасета тук, каква кочина е у нас и така нататък. Аз просто отидох една идея по-надалеч, говорейки от негово име, като използвах иронията като изразно средство.
                              Индиректно им говоря и за имотите. Просто те се гордеят с кочината и си мислят че живеят в рай, който обуславя тези цени. Аз просто им напомням в какъв кенеф живеят и как не може да се искат европейски цени за боклуци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Евала!
                                Ами нека Джонката ви прави на маймуни, тогава. Той не говори за имоти, през цялото време ви говори какви сте прасета тук, каква кочина е у нас и така нататък. Аз просто отидох една идея по-надалеч, говорейки от негово име, като използвах иронията като изразно средство.

Коментар

Working...
                                X