IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

2800 лева наем може да си позволи всяко семейство с 2 (прилични за София) заплати по 3000 лева.
    Само не ми казвай, че същото семейство може да си позволи ипотека за над милион лева - абсурдно е.
    Говоря за сам човек имащ доход около 6К, а ако има и мадама, която докарва още 3К ще е перфе'.
    Като пускам шегички те са насериозно, отиваме към милиони, после ще започне квадратурата да се измерва в стотици хиляди.
    Стой и гледай цирк, ако не се промени нещо сериозно. Изглежда уж, че сега го готвят, ама какво ще сервират, не се знае, а смърди на лайна и то много.

Коментар

Не е вярно, нямаше тогава. Аз търсех точно в този район и точно такова жилище, просто не излезе нищо на пазара. Знаеш много добре. А и сега се отдава под наем, не се продава както виждаш.
      Къде точно имаше оферта за 150к за подобен имот, я ми напомни?
      Говоря за Вазов. Там имаше и можеше за захлупиш два поне. И сега ако ги беше лъзнал щеше да имаш подобен имот и щеше и ресто да имаш. Аз самия търсех и бях готов по 2000€ да шаря там още 2017. Но нямаше, продадено беше всичко. А и бях отхапал вече два апарта в Сф - Докторска и ВМА.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Миро, мани го тва.
        При 3000 евро заплата на немеца му остават 2289 евра чисти
        При 3000 лв на Миро му остават 2327 лв.

Май се оказа, че на немския Миро данъка му е баш кът на нашенския Миро. Така ли е? Така е.
        Виждал съм фиш на германец при €6К бруто взема около малко под €3,5К нето, а ако няма брак е по-малко.
        Не е никак малко, това са ти €2,5К всеки месец, за да помагаш да се попълва бюджета на някой друг.
        В САЩ до началото на 20 век не е имало данък доход.

Относно нещата, които те си произвеждат или те ги внасят в Германия е много вероятно да са по-евтини.
        Например автомобил излязъл от завода ще е по-евтин в Германия, отколкото в България.
        Банани акостирали в Португалия от Бразилия ще са по евтини, отколкото в България.
        Всеки си добавя по веригата надценка и колкото е по-голяма веригата, толкова по-скъпо излиза.
        Last edited by Kris_; 15.05.2023, 02:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Можеше да го купиш. Ако не беше мрънкал на цени от 150К€ преди няколко години. Сега свикна и шариш по 400К€ с лекота. Щеше да ти струва твоите 150К. Това обаче става с няколко хода за които Дури ти е казвала.
          Не е вярно, нямаше тогава. Аз търсех точно в този район и точно такова жилище, просто не излезе нищо на пазара. Знаеш много добре. А и сега се отдава под наем, не се продава както виждаш.
          Къде точно имаше оферта за 150к за подобен имот, я ми напомни?

Това е било добре са се купи от Никми още 2010 година. Но тогава съм бил на съвсем друг акъл. Можело е, но тогава харчех парите из Непал и Централна Африка, не съм мислел за имоти грам.
          Last edited by ejonny2376; 15.05.2023, 00:41.

Коментар

Сигурен ли си? Питал ли си някой от Запорожие? Ами от Донецк? Бахмут? Питай ги каква стойност са запазили? Ако нямаш познати от там, да ти пратя телефона на мои комшии дет са имали имоти там?
            Ееее, чакай, чакай. Ако ще избираме катастрофа тогава немаш шанс. Ми то ако стане световна и Руския, и Американския, и Немския имот може да са нула. Тогава се оцелява, погребва се всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

600К ще ги изплати за ~20г., лесно. Ако е доход примерно 6-7К къв' е проблема? Това са 300К лесни за 10г.
              2800 лева наем може да си позволи всяко семейство с 2 (прилични за София) заплати по 3000 лева.
              Само не ми казвай, че същото семейство може да си позволи ипотека за над милион лева - абсурдно е.

При огромния излишък от имоти дори хора със скромни доходи могат да живеят под наем в много много добри имоти, докато покупните цени са напълно непосилни. Това е чист балон.
              Last edited by ejonny2376; 15.05.2023, 00:39.

Коментар

Говоря ти какви са му пазарните нива, не аз колко бих дал.
                400к са 170 квадрата в Света Троица при Пешето.

Специално този имот за 400к го купувам без да се замисля ама изобщо. Имам ги даже в разплащателна и се чудя още какво да ги правя, бонусчето за 2022.
                Можеше да го купиш. Ако не беше мрънкал на цени от 150К€ преди няколко години. Сега свикна и шариш по 400К€ с лекота. Щеше да ти струва твоите 150К. Това обаче става с няколко хода за които Дури ти е казвала.

Коментар

Точно така. А имота пази стойност и не донякъде, а в голяма степен. Интересни времена предстоят. Утре хартийките може да ги няма или да се казват другояче. Цената на имота ще се прекалкулира веднага в съответна валута, грънци ли ще са, железо некво ли ще е...не е ясно, но промени за които ти пишеш ще има а имоти все ще има.
                  Сигурен ли си? Питал ли си някой от Запорожие? Ами от Донецк? Бахмут? Питай ги каква стойност са запазили? Ако нямаш познати от там, да ти пратя телефона на мои комшии дет са имали имоти там?
                  Можеш да питаш и тия дет са купили в оня фалиралия комплекс в Поморие, колко са си запазил стойността. За апартхотелите по северното черноморие (дет са им броили по 2000 евра, сега и 300 не могат да им вземат) пък изобщо да не говорим.
                  Last edited by better; 15.05.2023, 00:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Така, така, и докато си завърти главата вече са минали 7-8 години, а ипотечката е обезценена, а след следващия излив на нови кризисна валута балонЯ още нагоре, и прави начинанието още по-недостъпно за в бъдеще. Следиш ли ми мисълта?
                    Може да си е тук и там, и пак ипотеката да върви, ако може да си позволи подобен наем.
                    Ми става. Шари наем където работи, днес тук, утре там, а от неговото си жилище свлича наем, и с ипотечка става ако има още едно. Аз затова писах че кредита и ипотечката е инструмент. Има риск, но то и жена ти да те отебе има риск. Ако сметката се направи и има буфер за непредвидени периоди е ок.

Коментар

Е що пък 700К€ го оцени. А за Вазов не даваш и 200К за същото. Нали са високи цените. Апарта със себестойнист и прилична надценка и обзавеждането едва ли е повече от 400К€. За 170 кв.м.
                      Говоря ти какви са му пазарните нива, не аз колко бих дал.
                      400к са 170 квадрата в Света Троица при Пешето.

Специално този имот за 400к го купувам без да се замисля ама изобщо. Имам ги даже в разплащателна и се чудя още какво да ги правя, бонусчето за 2022.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

https://tradingeconomics.com/germany...ncome-tax-rate
                        Сори.Не били 50 процента, а 45.При 36.66 процента осигуровки и 30 процента корпоративен данък.
                        При 10 процента ДОД,10 процента корпоративен данък и 33.40 процента осигуровки в България.
                        Миро, мани го тва.
                        При 3000 евро заплата на немеца му остават 2289 евра чисти
                        При 3000 лв на Миро му остават 2327 лв.

Май се оказа, че на немския Миро данъка му е баш кът на нашенския Миро. Така ли е? Така е.

Коментар

Кво го слушаш ванкУ брокеразина (аз съм го баннал да не му виждам простотите). Този имот май стои от доста време, с малко пазар може да се свали на 1200 евра, като сложиш и паркомястото (200 евра) идва на 1000 евра наем. Същият ако тръгнеш да го купуваш, ще му търсят най-малко 3000 евра/кв т.е 500 000 евра.
                          500 000 евра за 30 год при само 4% лихва идват към 2400 евра месечна вноска! Балон!
                          Не бих се учудил и 4000 да му търсят, това е наистина топ жилище. Виж и дивана, със сигурност е 5 цифрена сума само той, при това първата цифра не е 2. Баровски имот е.

Коментар

Щото не може да вземе ипотека точно за това жилище. Тук живее на най-доброто място в София, в голям апартамент, само диванът струва колкото цялото обзавеждане на повечето боклуци на пазара. Цената на този имот в момента с паркомястото е 650k-700k. А с ипотека ще може да купи само 100 квадрата в Манастирски Ливади. Разликата е огромна, което само илюстрира колко надценени са имотите спрямо наемите в момента.
                            600К ще ги изплати за ~20г., лесно. Ако е доход примерно 6-7К къв' е проблема? Това са 300К лесни за 10г.

Коментар

Щото не може да вземе ипотека точно за това жилище. Тук живее на най-доброто място в София, в голям апартамент, само диванът струва колкото цялото обзавеждане на повечето боклуци на пазара. Цената на този имот в момента с паркомястото е 650k-700k. А с ипотека ще може да купи само 100 квадрата в Манастирски Ливади. Разликата е огромна, което само илюстрира колко надценени са имотите спрямо наемите в момента.
                              Е що пък 700К€ го оцени. А за Вазов не даваш и 200К за същото. Нали са високи цените. Апарта със себестойнист и прилична надценка и обзавеждането едва ли е повече от 400К€. За 170 кв.м.

Коментар

Щото да си мобилен е много важно в днешно време. Днес си тук, утре там.
                                Така, така, и докато си завърти главата вече са минали 7-8 години, а ипотечката е обезценена, а след следващия излив на нова кризисна валута балонЯ още нагоре, и прави начинанието още по-недостъпно за в бъдеще. Следиш ли ми мисълта?
                                Може да си е тук и там, и пак ипотеката да върви, ако може да си позволи подобен наем.
                                Last edited by Kris_; 15.05.2023, 00:24.

Коментар

Working...
                                X