Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
очакванията са едно, релаността е друга
януари очакванията бяха за срив на пазари и всичко, само дето оттоава акциите са масово нагоре, мета примерно са даже и над 100% от ноември насам.....
няма как да има съществен спад при имотите, при толкова много кеш в системата, ниска безработица и растящи доходи... кеша народа е свикнал да го набива в нещо и най-лесното е в имот поне в бг
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеКупуват апартаменти, преди да вдигнат цените
https://trud.bg/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D...8%D1%82%D0%B5/
Българите са свикнали да живеят в собствен дом. Затова търсенето на жилища е голямо. И това няма да се промени.!!!!!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Важно е да сравняваш 100% идентични продукти, разликата в качеството/материалите варира драстичнo. Ако са си турски производителите - със сигурност там ще ти е по-евтино. Но ако говорим за немски/италиански неща, едва ли. Винаги питай производителя.
За турски спални защо не погледнеш тези? Чувал съм добри отзиви. Цените май са ОК.
https://yatas.bg/collections/%D0%B1%...46455195369820
Щом е за лично позлване, аз съм за 100% масив независимо от цената, защото това ти е най-трайната и вечна инвестиция (и най-здравословна) в жилището, но много тук ме нападнаха. Бягай от ПДЧ-то с 200, това са отрови които се изпаряват и ги дишаш. Особено турското ПДЧ и китайското (Виденов), където 100% ползват формалдехидни смоли, в ЕС май има някакви норми но извън ЕС забрави. Поне гледай да е МДФ+естествен фурнир.
Това легло например и е 100% ест. кожа +масив. За 3500 лева си струва - напълно естествени материали, иначе даваш 2000 за боклук и като се скапе си на минус.
https://argoshome.bg/product/%d1%81%...5%d1%81%d1%82/
А нещо по яко е под 1000лв.
Примерно това с 200лв за реставрация ще надживее и внуците ти.
Спалня Масив в София - OLX.bg.
Даже и за 600 го има.
Спалня Масив в София - OLX.bg
Last edited by bota156; 22.05.2023, 22:51.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеВ банките в страната има много пари, което държи лихвите по жилищните заеми на ниско ниво, коментираха пред “Труд News” финансисти. Лихвите по депозитите остават близки до нулата. А лихвите по кредитите на повечето банки се определят на база лихвите по депозитите. Затова очакванията са, ако има повишение на лихвите по кредитите, то да е минимално и разтеглено във времето през следващите едва-две години. Което няма да се отрази съществено на вноските по кредитите.
КОГААААА!!!, МИНАХА ГОДИНИИИ!
Гледай какво става ,учи се на пропаганда от Труд и 24 часа ,само те останаха на амбразурата,защо ли ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
В банките в страната има много пари, което държи лихвите по жилищните заеми на ниско ниво, коментираха пред “Труд News” финансисти. Лихвите по депозитите остават близки до нулата. А лихвите по кредитите на повечето банки се определят на база лихвите по депозитите. Затова очакванията са, ако има повишение на лихвите по кредитите, то да е минимално и разтеглено във времето през следващите едва-две години. Което няма да се отрази съществено на вноските по кредитите.
КОГААААА!!!, МИНАХА ГОДИНИИИ!
Коментар
-
Купуват апартаменти, преди да вдигнат цените
Българите са свикнали да живеят в собствен дом. Затова търсенето на жилища е голямо. И това няма да се промени.!!!!!Last edited by Bailor; 22.05.2023, 22:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Още не е решено, че ще ходим, но ето една сметка, за да има смисъл за мен, какво ще ми трябва в следващите месеци: мека мебел - горе-долу за 2500 лв тук евентуално ако е 1800 лв там, ще е ОК, второ канапе разтегателно, не знам цените, спален комплект, да кажем 3000лв ако е 2000 там ще е добре, имам още 3 гардероба по 1600 лв по стара оферта, ако е със същите плоскости и механизми при комшиите и е значимо по-евтино - ОК, знам, че и кухнята може да ти направят, но не съм наясно все още как става а и кухнята ми е леко сложна, там е почти невъзможно да се хвана, независимо от парите, няма да изтърпя непознати в апартамента няколко дена да сглобяват. Ако имам време - ще отидем с жената, пък и малко раздвижване, ако няма ще поръчваме от тук. Ако купуваш за голям апартамент с няколко спални и по-лесна кухня, може и да спестиш 5000 -15000 лв. Други неща не ме интересуват, всичко съм купил.
За турски спални защо не погледнеш тези? Чувал съм добри отзиви. Цените май са ОК.
https://yatas.bg/collections/%D0%B1%...46455195369820
Щом е за лично позлване, аз съм за 100% масив независимо от цената, защото това ти е най-трайната и вечна инвестиция (и най-здравословна) в жилището, но много тук ме нападнаха. Бягай от ПДЧ-то с 200, това са отрови които се изпаряват и ги дишаш. Особено турското ПДЧ и китайското (Виденов), където 100% ползват формалдехидни смоли, в ЕС май има някакви норми но извън ЕС забрави. Поне гледай да е МДФ+естествен фурнир.
Това легло например и е 100% ест. кожа +масив. За 3500 лева си струва - напълно естествени материали, иначе даваш 2000 за боклук и като се скапе си на минус.
https://argoshome.bg/product/%d1%81%...5%d1%81%d1%82/Last edited by ejonny2376; 22.05.2023, 22:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
аха надай се
https://fakti.bg/imoti/784273-vajna-...jilishta-u-nas
Важна новина за пазара на жилища у нас !-22 май 2023 година
Масовата истерия за покупка на недвижими имоти приключи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
„Масовата истерия за покупка на недвижими имоти приключи. Стихийността у купувачите приключи. Вече се мисли повече“, казва собственикът на агенция за недвижими имоти в Пловдив Мирослав Язов.
Има все повече хора, които са потвърдили покупката на имот, но впоследствие се отказват. „така че не може да се надявате на много бързи продажби“, предупреждава Язов тези, които са решили да се разделят със собствеността си в момента
Към момента много продавачи, които са купили с цел препродажба, те започват плахо да намаляват цените – 2%-5%. „Така че ще има минимална стъпка назад. Не очаквайте, както всички се надяват, 50% надолу“, казва Язов.
И да не забравяме, че цената на един недвижим имот се определя от „зора на продавача“, а със сигурност ще има продавачи „на зор“. „Така, че оферти ще има. Сделки ще има. Няма да са масови до края на годината“, прогнозира Язов.
Коментар
-
Спекуланти ,10 динара за глупавите туристи аз взех за 5 динара и пак е много де ,Тунис ,островите обачеОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
аха надай се
Масовата истерия за покупка на недвижими имоти приключи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
„Масовата истерия за покупка на недвижими имоти приключи. Стихийността у купувачите приключи. Вече се мисли повече“, казва собственикът на агенция за недвижими имоти в Пловдив Мирослав Язов.
Има все повече хора, които са потвърдили покупката на имот, но впоследствие се отказват. „така че не може да се надявате на много бързи продажби“, предупреждава Язов тези, които са решили да се разделят със собствеността си в момента
Към момента много продавачи, които са купили с цел препродажба, те започват плахо да намаляват цените – 2%-5%. „Така че ще има минимална стъпка назад. Не очаквайте, както всички се надяват, 50% надолу“, казва Язов.
И да не забравяме, че цената на един недвижим имот се определя от „зора на продавача“, а със сигурност ще има продавачи „на зор“. „Така, че оферти ще има. Сделки ще има. Няма да са масови до края на годината“, прогнозира Язов.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Понеже спомена, че можело да спестиш няколко хиляди лева от ходене до Турция: Какво точно трябва да купиш, за да спестиш толкова? Имаш 1000+ км път общо, това са едни 200 лева за гориво и два дни сериозно шофиране. Аз лично един свободен ден (спрямо това да го прекарам в шофиране в трафик и ядове по пътя, ходене по магазини и пазари, товарене и разтоварване и пр. ) го оценявам на много, не знам при теб как е.
Хранителните продукти имат годност, а трябват много сериозни количества, за да си струва. Дрехи? Имам към 15 костюма, имам и ризи цял гардероб...
Остава единствено мебели и обзавеждане, строителни материали.... Но както споменах, там аз бих предпочел Италия и с доставка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
очакванията са едно, релаността е друга
януари очакванията бяха за срив на пазари и всичко, само дето оттоава акциите са масово нагоре, мета примерно са даже и над 100% от ноември насам.....
няма как да има съществен спад при имотите, при толкова много кеш в системата, ниска безработица и растящи доходи... кеша народа е свикнал да го набива в нещо и най-лесното е в имот поне в бг
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://money.bg/property/viena-e-v-...tna-kriza.html
Тепърва почва
Виена е в епицентъра на европейската жилищна криза !!
Bиeнa ce пpeвъpнa в нaй-зaceгнaтия жилищeн пaзap cpeд гoлeмитe eвpoпeйcĸи cтoлици. Двyцифpeния cпaд нa цeнитe нa имoтитe нaдминa дopи cилнo зaceгнaтия Cтoĸxoлм. Toвa ce пoĸaзвaт дaннитe нa Вlооmbеrg Сіtу Тrасkеr.
Cтoлицaтa нa Aвcтpия oтбeлязвa cпaд oт 12,2% нa гoдишнa бaзa, дoĸaтo зa cpaвнeниe в Cтoĸxoлм цeнитe ce пoнижaвaт c 6,4% пo дaннитe нa Вlооmbеrg. Hяĸoи пaзapи дopи oтчитaт pъcт, ĸaтo нaпpимep Maдpид, Mилaнo и Цюpиx.
Πpичинaтa зa cпaдa нa цeнитe нa жилищaтa в aвcтpийcĸaтa cтoлицa ce дължи нa пo-cтpoгитe пpaвилa зa ипoтeчнитe ĸpeдити. Cpeднaтa цeнa нa ĸв. мeтъp пpeз мaй ce пoнижaвa дo cpeднo 7084 eвpo. Oчaĸвaт ce пo-нaтaтъшни cпaдoвe.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Благодаря за отговора. Не съм пазарувал мебели от Италия, може би има някакъв смисъл заради качеството или дизайна, горе-долу знам някои цени, но всъщност нямам опит с тях. Знам някой неща за тапицираните мебели и темата е доста сложна, да оцениш какво всъщност получаваш зад фасадата.
Не знаех, че се купуват и плочки от Турция, голяма галимация е и не бих се пробвал да купувам такива неща, освен ако не е нещо гарантирано добро и в голяма квадратура, че да си струва. Последния път като бяхме с жената, доста ми хареса да ходя по моста Галата и да хапвам, чак започнах да гледам имотите колко струват. Проблема е, че няма какво да правя там и набързо ми замина тази идея.
Хранителните продукти имат годност, а трябват много сериозни количества, за да си струва. Дрехи? Имам към 15 костюма, имам и ризи цял гардероб...
Остава единствено мебели и обзавеждане, строителни материали.... Но както споменах, там аз бих предпочел Италия и с доставка.Last edited by ejonny2376; 22.05.2023, 18:12.
Коментар
Коментар