IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Благодаря за отговора. Не съм пазарувал мебели от Италия, може би има някакъв смисъл заради качеството или дизайна, горе-долу знам някои цени, но всъщност нямам опит с тях. Знам някой неща за тапицираните мебели и темата е доста сложна, да оцениш какво всъщност получаваш зад фасадата.

Не знаех, че се купуват и плочки от Турция, голяма галимация е и не бих се пробвал да купувам такива неща, освен ако не е нещо гарантирано добро и в голяма квадратура, че да си струва. Последния път като бяхме с жената, доста ми хареса да ходя по моста Галата и да хапвам, чак започнах да гледам имотите колко струват. Проблема е, че няма какво да правя там и набързо ми замина тази идея.
    Понеже спомена, че можело да спестиш няколко хиляди лева от ходене до Турция: Какво точно трябва да купиш, за да спестиш толкова? Имаш 1000+ км път общо, това са едни 200 лева за гориво и два дни сериозно шофиране. Аз лично един свободен ден (спрямо това да го прекарам в шофиране в трафик и ядове по пътя, ходене по магазини и пазари, товарене и разтоварване и пр. ) го оценявам на много, не знам при теб как е.

Хранителните продукти имат годност, а трябват много сериозни количества, за да си струва. Дрехи? Имам към 15 костюма, имам и ризи цял гардероб...

Остава единствено мебели и обзавеждане, строителни материали.... Но както споменах, там аз бих предпочел Италия и с доставка.
    Last edited by ejonny2376; 22.05.2023, 18:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Коя е тая арабска ширина с динари и то 10 динара за 100 гр подправки. Тва е лудост. Да не е 10 дирхама. Че се опулих като го прочетох.
      Спекуланти ,10 динара за глупавите туристи аз взех за 5 динара и пак е много де ,Тунис ,островите обаче

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не визирам теб изобщо, тук обаче има няколко милионера в имоти, които са готови на подобни изпълнения буквално за жълти стотинки, не говорим даже за спестена 4 или 5-цифрена сума. Един от тях даже купува само на промоции в Лидъл и си дава на децата сирене - имитиращ продукт в насипно състояние. Такива хора имам предвид.

Италианските мебели се поръчват при производителя в Италия и ти ги доставят. Цените са много по-приемливи, българските вносители слагат надценки от 100% и нагоре. За Турция не знам - ако ще купуваш турски плочки и санитария може би си струва, аз не бих купил такива след като има италиански или испански на доста добра цена. Изобщо, качеството на турските стоки е силно компромисно, хубава е еднствено храната в Истанбул.
        Благодаря за отговора. Не съм пазарувал мебели от Италия, може би има някакъв смисъл заради качеството или дизайна, горе-долу знам някои цени, но всъщност нямам опит с тях. Знам някой неща за тапицираните мебели и темата е доста сложна, да оцениш какво всъщност получаваш зад фасадата.

Не знаех, че се купуват и плочки от Турция, голяма галимация е и не бих се пробвал да купувам такива неща, освен ако не е нещо гарантирано добро и в голяма квадратура, че да си струва. Последния път като бяхме с жената, доста ми хареса да ходя по моста Галата и да хапвам, чак започнах да гледам имотите колко струват. Проблема е, че няма какво да правя там и набързо ми замина тази идея.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Джони, не знам дали не визираш други човеци, но ако визираш мен, аз за 3-5000 лв спестени ще се навия да отида до Турция за 2-3 дена. За прах, олио, джанки, кирки или нещо подобно не се интересувам. Може и да се каже, че е спестовност, или да си правиш сметката, а може и че някой е скръндза. Предполагам, че и ти ще отидеш до там, ако знаеш, че може да купиш от любимите ти италиански мебели за 60,000 лв. вместо за 100,000 лв. Въпроса е в стандарта, аз като не много заможен имам по-ниска летва от теб.
          Не визирам теб изобщо, тук обаче има няколко милионера в имоти, които са готови на подобни изпълнения буквално за жълти стотинки, не говорим даже за спестена 4 или 5-цифрена сума. Един от тях даже купува само на промоции в Лидъл и си дава на децата сирене - имитиращ продукт в насипно състояние. Такива хора имам предвид.

Италианските мебели се поръчват при производителя в Италия и ти ги доставят. Цените са много по-приемливи, българските вносители слагат надценки от 100% и нагоре. За Турция не знам - ако ще купуваш турски плочки и санитария може би си струва, аз не бих купил такива след като има италиански или испански на доста добра цена. Изобщо, качеството на турските стоки е силно компромисно, хубава е еднствено храната в Истанбул.

Коментар

Аз пък се чудя как тук има хора, за които цени от 2000+ Евро за фалшив квадратен метър кофтор в безобразно състояние или на Ш/З са ОК, а същите се чудят как да спестят дребни стотинки от кашкавал, баници и прах за пране и са готови да ходят на майната му да пазаруват, жертвайки свободно време и удобство.

Психологията на Българина ме изненадва все повече.
            Джони, не знам дали не визираш други човеци, но ако визираш мен, аз за 3-5000 лв спестени ще се навия да отида до Турция за 2-3 дена. За прах, олио, джанки, кирки или нещо подобно не се интересувам. Може и да се каже, че е спестовност, или да си правиш сметката, а може и че някой е скръндза. Предполагам, че и ти ще отидеш до там, ако знаеш, че може да купиш от любимите ти италиански мебели за 60,000 лв. вместо за 100,000 лв. Въпроса е в стандарта, аз като не много заможен имам по-ниска летва от теб.

Коментар

Ела ги виж сега. И те като баща ти. Една кака и то с две години по-голяма от мен сега ще строи къща в Подем. Харашото ще си прави там на теферич. 300 хилядарки няма да и стигнат. Набиване. Добре, къща е много яко. Но един ден сина и ще пише като теб тук. А може и един ден да струва 700К лева, кой знае.
              За кога е въпроса ?

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2023/...-godini.570496

Живеем все по-малко, средната продължителност падна до 71.9 години

Средната продължителност на живота при мъжете е 68.3 години, докато при жените е със 7.5 години по-висока - 75.8 години.

Сега на почивката бях с един наш известен треньор по бокс ,на 68 години беше човека ,прекрасно изглеждаш ,остър ум и знаеш ли какво ми каза ,всяка екскурзия била пирон в ковчега на наследниците , и после имаше смях -Всеки харч оставял по малко за тях ,това му бил казал един руснак ,човека беше обиколил целия свят

Коментар

Ела ги виж сега. И те като баща ти. Една кака и то с две години по-голяма от мен сега ще строи къща в Подем. Харашото ще си прави там на теферич. 300 хилядарки няма да и стигнат. Набиване. Добре, къща е много яко. Но един ден сина и ще пише като теб тук. А може и един ден да струва 700К лева, кой знае.
                Да, но тази кака може да построи нещо малко и икономично и да купи готов имот в Подем -защо са тези луксозни строежи в кофти локации.

Имам наблюдения за село Боснес, близо до София, че дори там........трудно се продават къщите в соц. стил. Хората са станали мързеливи, не искат да работят и не ги влече селото,

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Понякога хората действат ирационално. Напр, семейство има 3 коли, които "гълтат" пари, но имат само едно малко жилище, а са с 2 големи деца. Преди 15 г една кредитна инспекторка видя в мен точен и отговорен кредитополучател по начина, по който й обясних, че ще се справя и ще изплатя кредита.

И на мен ми е налудничаво да се ходи до Сърбия и до Турция за евтини покупки.

В периода 1998-2002 баща ми беше яко пачкосан, но за съжаление беше "изплискал лигена" - понеже баба му някога готвела хубаво и го гледала хубаво си "наби" парите в малък провинциален град, където го окрадоха (както селяните на местна почва си знаят) и не можем да си осребрим наследството от него.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Аз пък се чудя как тук има хора, за които цени от 2000+ Евро за фалшив квадратен метър кофтор в безобразно състояние или на Ш/З са ОК, а същите се чудят как да спестят дребни стотинки от кашкавал, баници и прах за пране и са готови да ходят на майната му да пазаруват, жертвайки свободно време и удобство.

Какви дребни стотинки от кашкавал. Тук доказано в цял свят купуваме най-скъпия, че и на всичкото отгоре менте кашкавал. Пълно е с хора, които си търсят повод за пътуване. Ако смяташ, че разходка до Турция, може да се избие с разликата от един прах за пране и 2 чифта дънки...елементарни неща не ти идват на ум.

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
                      Започна се. Първите птички долетяха. Имоти (bcpea.org), Имоти (bcpea.org)
                      За Връбница и Подуене си е цифра. Докат влезеш във владение още 20% отгоре. Особено Връбница ме кефи яко.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ратко пак се излагаш даже не знам кой ти ги слага тия лайкове ,явно незапознати хора .
                        В началото всеки се лъже и пазарува по битаци ,после почваш Мигрос ,после осъзнаваш кое си струва ,какво от къде ,в Турция и там стана скъпо ,за някои неща ,друг лекарства ,някои дрехи още става .Примерно кашкавала масово не е хубав ,пък скъпия е по скъп и от нашенския ,някои сирена може ,а в много млечни са много солени техните .Маслинки ,баклава,кори ,прахове /големите магазини/, който обича струва си
                        Най оферта пак казвам е от складове ,отивате с камиона харесвате и купувате ,тройката даде насоки ,фактури задължително и пазарлък /за магазините /
                        Там се пазари така единия казва че той е с парите ,другия харесва и първия казва оо.не не много скъпо и така сваляш цената ,задължително е .
                        Ей сега се върнах от арабските ширини ,единия казва давам подправки 10 динара ,100 грама ,отивам при комшията и му казвам абе оня дава за 10 ,дай ти за 5 ,този е ок ,казва аа при онези е скъпо понеже дават комисион на екскурзоводите и затова ,и така ,много врътки има затова ходи с някой дето е в час да не те излъжат .
                        Коя е тая арабска ширина с динари и то 10 динара за 100 гр подправки. Тва е лудост. Да не е 10 дирхама. Че се опулих като го прочетох.

Коментар

В Априлци как е - там кашкавала ли предпочитат или имотите?

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
                            приключи спада в европата.....

"Cĸoĸът нa цeнитe нa тoзи мeceц изглeждa ĸaтo зaĸъcнялa peaĸция и знaĸ зa нapacтвaщo дoвepиe oт cтpaнa нa пpoдaвaчитe. Toвa нe e нeoбичaйнo явлeниe зa пpoлeтния ceзoн. Eднa oт пpичинитe мoжe дa ce ĸpиe, чe мpaчнитe пpoгнoзи зa нaчaлoтo нa гoдинaтa зa пaзapa изглeждaт вce пo-нeвepoятни. Πo-вepoятнo e пaзapът дa пpoдължи дa ce движи ĸъм пo-нopмaлнo нивo нa aĸтивнocт тaзи гoдинa", ĸoмeнтиpa Tим Бaниcтъp, диpeĸтop нa Rіghtmоvе.
                            Лиxвeният пpoцeнт cъщo дoпpинacя зa пo-гoлямoтo дoвepиe. Cpeдният лиxвeн пpoцeнт зa пeтгoдишeн фиĸcиpaн ипoтeчeн дeпoзит e 4,56% oт 15%, cпaд oт 5,89% пpeз oĸтoмвpи."

единствения вариант за спад е изненада откъм източния фронт, но надали .... дядо путя срещу цял свят няма шанс да пИчели
                            https://money.bg/property/viena-e-v-...tna-kriza.html

Тепърва почва
                            Виена е в епицентъра на европейската жилищна криза !!

Bиeнa ce пpeвъpнa в нaй-зaceгнaтия жилищeн пaзap cpeд гoлeмитe eвpoпeйcĸи cтoлици. Двyцифpeния cпaд нa цeнитe нa имoтитe нaдминa дopи cилнo зaceгнaтия Cтoĸxoлм. Toвa ce пoĸaзвaт дaннитe нa Вlооmbеrg Сіtу Тrасkеr.

Cтoлицaтa нa Aвcтpия oтбeлязвa cпaд oт 12,2% нa гoдишнa бaзa, дoĸaтo зa cpaвнeниe в Cтoĸxoлм цeнитe ce пoнижaвaт c 6,4% пo дaннитe нa Вlооmbеrg. Hяĸoи пaзapи дopи oтчитaт pъcт, ĸaтo нaпpимep Maдpид, Mилaнo и Цюpиx.

Πpичинaтa зa cпaдa нa цeнитe нa жилищaтa в aвcтpийcĸaтa cтoлицa ce дължи нa пo-cтpoгитe пpaвилa зa ипoтeчнитe ĸpeдити. Cpeднaтa цeнa нa ĸв. мeтъp пpeз мaй ce пoнижaвa дo cpeднo 7084 eвpo. Oчaĸвaт ce пo-нaтaтъшни cпaдoвe.

Коментар

Понякога хората действат ирационално. Напр, семейство има 3 коли, които "гълтат" пари, но имат само едно малко жилище, а са с 2 големи деца. Преди 15 г една кредитна инспекторка видя в мен точен и отговорен кредитополучател по начина, по който й обясних, че ще се справя и ще изплатя кредита.

И на мен ми е налудничаво да се ходи до Сърбия и до Турция за евтини покупки.
                              Last edited by Evgo; 22.05.2023, 18:12.

Коментар

Ми като са свършили парите ,какво да правят друго ?

Коментар

Working...
                                X